BLOGGER VOICE - BLOGGER JENAKA (BONI KACAK)

on 30 August 2014

Hari Khamis lepas satu sejarah lagi tercipta buat blog Boni Kacak selepas ditemubual oleh satu Produksi untuk rancangan Blogger Voice di Tvi 180. Terima kasih buat Bro Framestone kerana memperkenalkan blog picisan ini kepada mereka. 

Terpampang wajah kacak separa Pan Asia ini di tv cukup membuat kawan-kawan aku terpesona sekaligus mencairkan jutaan hati para gadis-gadis di Malaysia. Hahaha. Terima kasih aku ucapkan kepada kawan-kawan yang sanggup membuang masa semata-mata untuk menyaksikan aku beraksi kat tv. Kepada yang terlepas Moment indah tersebut, jangan risau, jangan khuatir. Menggunakan sistem Decoder yang amat canggih, aku telah merakam rancangan tersebut. Jom saksikan.



Terima kasih kepada Team Produksi yang telah sudi untuk menemubual blog Boni Kacak. Ini sangat memberi aku semangat untuk terus berblog dan menghasilkan lagi video-video samada vlog mahupun Shortfilm. Sekarang ni masa sangat membataskan penghasilan video-video. 

Kepada pembaca-pembaca blog Boni Kacak, jangan lupa untuk terus menonton rancangan Blogger Voice di tvi 180 setiap hari Khamis jam 10.30 malam. Ramai lagi blogger-blogger yang akan diperkenalkan. Inilah masanya untuk korang mengenal sisi hidup seorang blogger dan siapakah sebenarnya mereka.


rancangan blogger voice di astro tvi 180, blogger di malaysia, vlogger di malaysia, blogger 2014, vlogger 2014, blogger kelakar, lawak, jenaka di malaysiaUsaha adalah tangga kejayaan buat seseorang. Jadi jangan berhenti berusaha untuk mendapatkan hasil yang cemerlang.

KAD RAYA PALING SPECIAL AKU PERNAH DAPAT

on 27 August 2014

Dah nak habis raya, satu lagi kad raya aku terima daripada sahabat blogger. Merupakan salah seorang idola aku jugak dalam penulisan blog. Daripada beliau jugak lah aku belajar macam mana nak karang cerpen-cerpen lawak. Boleh dikatakan Sifu aku dalam bidang penulisan beliau ni. 

Tak percaya? Pergi baca karya terbaru beliau nanti. Aku tinggalkan link kat hujung entri ni nanti. Ok, berbalik balik pada tajuk entri aku yang memang gila gempak ni. Aku dapat kad raya daripada beliau. Hoi!! Ini kad raya paling Special dan paling Rare aku pernah dapat! Hahahaha. Dengan wajah yang ditonjolkan Cute Secute-Cutenya dekat kad raya tu dah cukup membuat orang lain ekpeceli awek-awek memandang serong kat aku. Hahahaha. 

Paling Specialnya kad raya ni , ia datang sekali dengan sehelai kertas berwarna merah. Aku ingatkan mula-mula kain merah untuk buat balut barang-barang sihir, tapi sangkaan aku tu ternyata meleset bila aku belek betul-betul. Mak aih!!! Aku dapat pakej duit raya rm10!! Pergh. Ini First Time dalam sejarah hidup aku dapat kad raya sekali duit raya. Ko ni memang epik bro. Hahaha. Tahun depan aku nak request rm100 pulak leh tak?? Hahahaha.

kad raya aidilfitri, contoh kad raya, kad raya terbaik, gambar kad raya

kad raya aidilfitri, contoh kad raya, kad raya terbaik, gambar kad raya

Apa-apapun, terima kasih sangat-sangat bro. Selamat hari raya aidilfitri.  Kalau ada salah dan silap aku kat ko, aku minta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki. Lebih-lebih lagi salah aku kat ko tahun lepas tu. Memang sengaja aku gunting kelopak mata ko dulu. Itu semua niat nak bergurau je sebenarnya. Aku harap ko maafkan aku ye. Hahaha. 

Jom terjah cerpen lawak karya beliau. 



kad raya aidilfitri, contoh kad raya, kad raya terbaik, gambar kad rayaHari raya akan terasa sikit kurang serinya bila tradisi bertukar kad raya macam ni tak diteruskan. Kami para blogger akan sedaya upaya mengekalkan tradisi bertukar-tukar kad raya ni. Ia sememangnya adalah tradisi yang semakin dilupakan generasi moden sekarang ni.

BACUL SANGAT KE LANGGAR LEPAS TU LARI?

on 26 August 2014

Hari ni Malaysia dikejutkan dengan satu lagi kes langgar lari. Tapi kantoi sebab orang dapat Detect nombor plat. Habis terbongkar muka pemilik kereta. Aku yang tengok pun jadi geram. Kenapa mentaliti orang macam ni masih wujud? Apa kau ingat yang kau langgar tu ayam ke? Lepas langgar lepas tu biar? Kejamnya ada manusia macam ni. 

Aku marah ni bukan sebab apa? Sebab semalam aku sendiri menyaksikan satu kejadian langgar lari beberapa puluh meter depan aku je. Dan aku sendiri hampir-hampir terlibat sama. 

Tengah aku bawak motor dalam keadaan yang memang bergaya, tiba-tiba aku nampak depan ada satu kelibat macam melayang-layang. Keadaan tak berapa jelas sebab jalan yang aku lalu tu memang gelap. Dari Sungai Buaya menuju ke Bukit Sentosa memang jalan dia gelap gelita. Tiba-tiba aku nampak percikan api. Mula-mula aku ingatkan Goku berubah jadi Super Saiya, tapi bila tengok motor depan aku mengelak ke tengah jalan baru aku sedar yang depan motor tu ada satu lagi motor yang jatuh.

Motor depan aku yang mengelak ke tengah jalan tu sikit lagi nak masuk Lane sebelah dan hampir bertembung dengan lori. Aku dah panik. Sebab aku tak nampak motor yang jatuh tu. Aku tak nampak mana kedudukan motor tu. Aku risau motor tu melintang kat tengah jalan. Aku terus mengelak ke tengah sikit. Memang nasib aku baik. Sikit lagi aku nak langgar motor yang melintang tengah jalan tu. Aku cuma nampak kelibat penunggang motor tu melompat ke tepi jalan je sebab takut dilanggar kereta kat belakang.

Aku berhenti dan dapatkan penunggang motor tu. Aku perasan dia pekerja Perodua sebab baju dia pakai. Aku tengok tangan dia dah terkoyak. Berdarah-darah. Dan aku terus tanya dia apa yang terjadi. Katanya ada kereta Myvi Putih himpit dia. Dah lah himpit sampai dia jatuh, lepas tu terus pecut tak berhenti. Dem! Disebabkan pemandu kereta Myvi Putih tu yang himpit penunggang tu sampai jatuh, pemandu tu jugak hampir menyebabkan motor depan aku eksiden bertembung dengan lori, dan hampir jugak menyebabkan aku bersepai atas jalan kalau tak mengelak motor yang jatuh tu. Apa agaknya dalam fiiran pemandu tu kan? Langgar lepas tu lari? Mana pergi rasa tanggungjawab tu? Mana pergi rasa prihatin tu? Mana pergi rasa kemanusiaan tu? Langgar lepas tu lari? Itu memang perangai orang yang tak ada tamadun. Aku cuma mintak korang yang suka langgar lari ni bayangkan kalau yang korang langgar lari tu mak bapak korang sendiri atau anak sendiri. Apa perasaannya tu?

Cuma satu yang terkilan sebab aku tak nampak kejadian tu. Sebab paling utama aku tak nampak sebab jalan tu terlampau gelap.  Kalau aku nampak kereta tu himpit dia, memang aku dah kejar dan dapatkan nombor plat kereta tu. Lampu jalan pun tak ada. Jadi, kepada wakil rakyat Hulu Selangor, sila ambik Port pasal jalan ni ye. 


kes langgar lari, langgar lepas tu lari, kejadian langgar lari, kejadian langgar lari di Bukit Sentosa, kes langgar lari di Bukit SentosaJadilah manusia yang bertanggungjawab dan berperikemanusiaan. Nilai-nilai ni yang makin hilang pada manusia zaman sekarang.

OPEN HOUSE KAWAN-KAWAN YANG SEMPAT AKU TERJAH

on 24 August 2014

Hari Sabtu semalam aku sempat terjah 3 Open House yang dijemput oleh kawan-kawan. Ikutkan ada lagi 2-3 Open House lagi tapi aku tak sempat nak terjah. Masa suntuk apa lagi jalan jem teruk. Nampak beno orang Malaysia ni kaya. Kereta makin banyak atas jalan. 

Open House pertama aku terjah rumah Zam. Salah seorang ahli Penyamun Inc. Kat sini aku dah terliur dengan Bihun Tomyam orang rumah Zam buat. Gila sedap. Kuah tomyam dia memang Maveles. Sebenarnya aku nak mintak bungkus kuah tomyam tu untuk bawak balik, tapi tiba-tiba aku tersedar yang reputasi dan imej aku mampu tercalar-balar dengan tindakan aku tu. Mana boleh seorang lelaki kacak seperti aku ni datang rumah orang lepas tu mintak bungkus. Apa kata budak-budak tadika yang aku dah rekrut untuk jadi blogger. Memang dorang akan pandang enteng kat aku lepas ni. Hahaha. Tapi Zam, Tomyam tu memang sedap. 

Kat sana, kitorang sempat lagi Shooting untuk video-video Game Show terbaru. Jadi, tunggu.


open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014
Ahli Penyamun Inc dah ada perempuan lah. Hahaha. Itu sebenarnya mak aku dengan adik aku. 
open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014

open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014

open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014

open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014

open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014

open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014
Thanks Awi untuk semua gambar-gambar ni. Aku cilok ye gambar-gambar ni. Heh heh.
Open House ke dua pulak rumah kawan sekolah aku. Dapat juga kita berkumpul dan bergelak terkekek-kekek. Aktiviti asas kitorang daripada dulu lagi. Tanpa ketawa dan gelak, kitorang ibarat zombi kampung nangka. Sayangnya kitorang tak ambik gambar pulak.

Rumah ke tiga pulak adalah rumah tokey pelamin aku. Kat sini ada kambing bakar. Gila lah. Dapat juga aku bungkus 2 kilogram daging kambing yang belum lagi disalai. Terpaksa calarkan reputasi dengan imej aku sebab geram. Feberet zaman berzaman tu.

Tapi sayangnya aku tak sempat nak karaoke. Itu paling buat aku terkilan. Tak dapat aku nak tunjukkan kemerduan suara aku yang ditambah lagi dengan pakej wajah kacak aku ni kepada orang-orang kat taman tu. Satu kerugian besar kat orang-orang taman tu bila tak dapat mendengar suara aku apalagi bunyi nafas aku yang keluar kat Speaker-Speaker Sound System. 

Tapi, aku sempat jugak nak Selfie bertalu-talu. Hahaha. Guna Eye Fish. Mata ikan kembung. First time aku guna menatang ni. Tu yang teruja tu. Bergambar dekat pelamin tunang yang tokey aku pasang untuk promosi bisnes dia sekali.


open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014

open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014

open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014

open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014

open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014

open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014

open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014
Bila kaki-kaki Selfie beraksi. Hahaha.
open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014Bak pesanan aku berkali-kali. Walau kita bergembira ke sana ke sini, jangan sesekali lupakan saudara-saudara kita di Palestin, dan juga seluruh dunia yang sedang dibunuh dengan kejam tanpa ada sikit pun perikemanusiaan. Kirimkan doa setiap hari buat mereka semua.









RUMAH TERBUKA MASJID WILAYAH MERIAH

on 22 August 2014

RUMAH TERBUKA DI MASJID WILAYAH

Siang tadi kecoh orang-orang kat pejabat aku pasal rumah terbuka kat Masjid Wilayah. Aku yang dengar sipi-sipi buat-buat tak dengar dan buat-buat tak tertarik sambil padang tempat lain dan buat-buat panggil burung. Tiba-tiba aku terdengar kambing bakar! Dem. Itu yang buat aku terus tertarik. 

Tibanya waktu makan tengah hari, dorang semua dah bergegas pergi ke Masjid Wilayah. Tinggallah aku dan beberapa kelibat manusia kat pejabat tu yang tak tau samada dapat pergi ke tak sebab tak ada Transport. Secara tiba-tiba bos aku muncul dengan gaya yang sangat macho sekali dan mengajak kitorang pergi sekali. Itu memang satu berita baik turun temurun. 


Sebelum tu meh aku belanja gambar sekitar kawasan Masjid Wilayah dulu.

RUMAH TERBUKA HARI RAYA, RUMAH TERBUKA HARI RAYA 2014, RUMAH TERBUKA MASJID WILAYAH 2014, GAMBAR-GAMBAR SEKITAR RUMAH TERBUKA AIDILFITRI MASJID WILAYAH 2014,

RUMAH TERBUKA HARI RAYA, RUMAH TERBUKA HARI RAYA 2014, RUMAH TERBUKA MASJID WILAYAH 2014, GAMBAR-GAMBAR SEKITAR RUMAH TERBUKA AIDILFITRI MASJID WILAYAH 2014,

RUMAH TERBUKA HARI RAYA, RUMAH TERBUKA HARI RAYA 2014, RUMAH TERBUKA MASJID WILAYAH 2014, GAMBAR-GAMBAR SEKITAR RUMAH TERBUKA AIDILFITRI MASJID WILAYAH 2014,

RUMAH TERBUKA HARI RAYA, RUMAH TERBUKA HARI RAYA 2014, RUMAH TERBUKA MASJID WILAYAH 2014, GAMBAR-GAMBAR SEKITAR RUMAH TERBUKA AIDILFITRI MASJID WILAYAH 2014,

Sesampainya kat sana, aku terus menggelupur cari kambing bakar. Kaki aku pacakkan sekental-kentalnya depan kambing bakar yang sedang dipanggang indah penuh menyelerakan. 

Aku kira ada 6 orang kat depan aku. Bangganya aku. Rasa bangga dan puas bila dapat beratur depan-depan. Apa lagi berada di kedudukan Top 10 orang yang beratur menunggu kambing bakar siap dipanggang. Rasa bangga dan puas tu sama macam rasa bangga dan puas dapat Top 10 dalam acara merentas desa kat sekolah dulu. Hnns hnns hnns (kembang kempis hidung).

RUMAH TERBUKA HARI RAYA, RUMAH TERBUKA HARI RAYA 2014, RUMAH TERBUKA MASJID WILAYAH 2014, GAMBAR-GAMBAR SEKITAR RUMAH TERBUKA AIDILFITRI MASJID WILAYAH 2014,

RUMAH TERBUKA HARI RAYA, RUMAH TERBUKA HARI RAYA 2014, RUMAH TERBUKA MASJID WILAYAH 2014, GAMBAR-GAMBAR SEKITAR RUMAH TERBUKA AIDILFITRI MASJID WILAYAH 2014,

Maunya tak bangga dan puas? Tengok betapa ramai yang beratur untuk kambing bakar tu. Lepas je dapat kambing bakar tu, aku terus Snap gambar mereka-mereka yang tengah beratur lagi untuk dapatkan daging kambing tu. 

Lepas habis makan, aku beratur lagi sekali untuk dapatkan lagi stok daging kambing tu. Hahaha. 


RUMAH TERBUKA HARI RAYA, RUMAH TERBUKA HARI RAYA 2014, RUMAH TERBUKA MASJID WILAYAH 2014, GAMBAR-GAMBAR SEKITAR RUMAH TERBUKA AIDILFITRI MASJID WILAYAH 2014,

RUMAH TERBUKA HARI RAYA, RUMAH TERBUKA HARI RAYA 2014, RUMAH TERBUKA MASJID WILAYAH 2014, GAMBAR-GAMBAR SEKITAR RUMAH TERBUKA AIDILFITRI MASJID WILAYAH 2014,

Meriah betul kan rumah terbuka kat Masjid Wilayah ni. Rupanya aku baru tau yang Masjid Wilayah ni memang buat rumah terbuka setiap tahun. Tahun depan boleh aku serbu lagi. Hehehe. Terima kasih kepada penganjur. Selamat hari raya Aidilfitri.


RUMAH TERBUKA HARI RAYA, RUMAH TERBUKA HARI RAYA 2014, RUMAH TERBUKA MASJID WILAYAH 2014, GAMBAR-GAMBAR SEKITAR RUMAH TERBUKA AIDILFITRI MASJID WILAYAH 2014, Walau sesedap mana kita makan, walau seseksi mana bentuk badan kambing yang tengah dipanggang tu, walau ramai mana awek yang pandang kekacakan korang masa korang makan, jangan sesekali kita berhenti berdoa buat Palestin, Gaza dan Al-Qassam kerana mereka masih lagi diserang bertubi-tubi oleh pengganas Zionis. Mereka amat memerlukan doa kita semua setiap hari. Jangan lokek berdoa buat mereka. Begitu juga buat umat Islam di seluruh dunia yang sedang ditindas dan dibunuh. Doakan mereka setiap hari.

COURT FUTSAL YANG SANGAT MISTERI

on 20 August 2014

Minggu lepas aku dan geng-geng pejabat dan juga geng-geng sekolah bersepakat untuk main futsal kat satu gelanggang futsal yang aku dapat melalui Google. Punyalah aku Excited sebab semua tempat yang aku nak Booking semuanya FULLHOUSE. Tak sangka rakyat Malaysia sekarang semuanya adalah Futsaler. 

Jadi, lepas je aku dapat maklumat pasal Gelanggang Futsal ni, aku terus telefon. Suara yang paling merdu aku lontarkan selepas panggilan berjawab.

" Assalamualaikum bang. Saya nak tanya pasal harga ikan keli.. Eh, saya nak tanya pasal gelanggang futsal ni lah. Saya nak Booking. Berapa harganya sejam? Sebelum apa-apa, saya nak pesan dulu yang saya bukan Shahrizal Jaszle walau suara saya memang seiras dia.",soal aku banyak cekadak.

" Sejam harganya rm100.",jawab seorang lelaki.

Disebabkan sangat puas hati dengan harganya, aku Book untuk 2 jam. 

Tibanya saat untuk main Futsal, kitorang terus bergerak ke sana. Dan... ia... sangat... misteri.... dan menakutkan. Jalan masuk macam nak masuk kampung bunian tu. Masuk hutan dan naik bukit. Sangat gelap. Dan, gelanggang futsal tu pun hanya ada dua Court. Satu lagi Court dalam pembinaan. Debu-debu tanah pun penuh berterbangan. Kaunter pun tak ada apalagi jual air. Kalau ada orang tengah tercekik bola futsal terus kejong atas Court sebab tak ada air. Gila betul. Memang misteri dan aneh Court Futsal ni.  

Adeh! Apakah semua ni? Sebabkan dah tak boleh nak buat apa, terpaksa main jugak kat Court Futsal penuh misteri tu. Dahlah 'bunga' tak ada kat sana. Tak dapat aku nak tonjolkan otot betis aku yang perkasa ni. Apalagi urat-urat yang mekar kat dada aku ni. 

Ok, lepas ni pangkah Court Futsal ni. Walaupun AGAK MURAH, tapi sebenarnya masih tak berbaloi dengan harganya. Macam gudang proses dadah sintetik gred A je. First Time aku main kat Court Futsal yang seteruk ni selama 15 tahun aku hidup.

court futsal murah, court futsal, court futsal sekitar gombak, court futsal sekitar lembah klangDialog adalah rekaan semata-mata untuk menambah umphh artikel ni. Saranan aku, kalau nak orang datang main futsal, sediakan 







 
© BONI KACAK All Rights Reserved
Get smart with the Thesis Blogger Template Design By kozumi_ro.
Service Tempahan Design