KENAPA KITA PERLU SOKONG DBKL MENUKAR NAMA-NAMA BEBERAPA JALAN UTAMA KAT KL

on 25 November 2014

Aku ada terbaca beberapa keluhan daripada kawan-kawan aku tentang pertukaran nama-nama baru tersebut yang memang tak berapa bersetuju dengan pertukaran nama-nama tersebut. 

Hurm, aku tak taulah kenapa aku pulak berfikiran yang sebaliknya. Mungkin disebabkan otak aku yang memang diciptakan sedikit Genius dan juga berfikiran matang jauh ke hadapan ni menyebabkan aku berfikiran sebaliknya. Dahlah kacak, badan tegap.. otak pulak bijak. Mungkin ni salah satu kelebihan yang ada pada aku agaknya. Sejujurnya, aku nampak banyak kebaikan yang akan ada bila nama-nama jalan yang terpilih tu ditukar. 

Antaranya :-

1. Masalah banjir kat KL akan selesai. Banjir akan konpius mana perginya jalan yang biasa dorang banjirkan. 

2. Masalah jalan jem akan kat 8 batang jalan tu akan selesai. Orang takkan pergi ke 8 batang jalan tu sebab tak ingat nama jalan tu. Jadi 8 batang jalan tu akan clear.

3. Melahirkan rakyat yang inovatif dan kreatif untuk berfikir sebab korang dah tak boleh pakai Waze dan juga Google Map sebab kat Waze dan juga Google Map tak ada nama baru jalan tu.

4. DBKL dah bosan dah dengan nama-nama lama tu. Mungkin kali ni dorang nak mencabar minda korang dan juga dorang sendiri untuk hafal nama-nama baru jalan tu. Otak korang pun dah lama tak berhubung, sebab tu dorang nak sel-sel otak korang berhubung. Mereka sangat prihatin kepada kesihatan otak rakyat. Lagi-lagi otak rakyat banyak yang dah semakin sakit sebab tekanan ekonomi yang makin menekan rakyat-rakyat pertengahan dan bawahan ni.

5. Lebih memudahkan. Sebelum ni, berapa ramai yang pergi ke Ipoh dan sesat kat sana sebab cari Jalan Ipoh. Jadi, lepas ni dah tak ada lagi orang akan pergi ke Ipoh sebab nak cari Jalan Ipoh.

6. Dengan pertukaran nama baru jalan-jalan ni, bajet yang dikeluarkan untuk buat signboard baru mungkin boleh diasingkan sikit untuk membantu menaikkan taraf hidup rakyat.

7. Memberi peluang pekerjaan kepada kontraktor-kontraktor yang dipilih berdasarkan tender yang telus untuk memasang signboard.

8. Selamat daripada jenayah. Bila korang Check In kat Facebook, penjenayah akan konpius, terasa dianiaya dan kemurungan sebab tak tau korang kat mana. Ini adalah sebab dia tak hafal nama baru jalan tu.

9. Masalah jalan-jalan berlubang dan teruk akan selesai. Dengan pertukaran nama baru ni, jalan-jalan yang ditukar haruslah dibaiki dan dijaga kualitinya demi menjaga nama baik jalan tersebut.


APA SEBABNYA DBKL TUKAR NAMA JALAN KAT KL, DBKL TUKAR NAMA BEBERAPA JALAN UTAMA SEKITAR KUALA LUMPUR, LAPAN NAMA JALAN YANG DITUKAR SEKITAR KL, NAMA-NAMA JALAN YANG DITUKAR OLEH DBKL,
Ini pun salah satu langkah untuk membantu rakyat. Biarlah makcik tu merayu-rayu tak ada Transport nak balik pun. Biarlah dia tak ada Transport nak  pergi tempat kerja pun, yang penting rakyat haruslah diutamakan. Jangan sesekali fikir macam mana kesusahan makcik tu dalam hidup dia! Saman je tak cukup! Kena angkut sekali! Kawasan ni memang terlalu banyak Parking motor disediakan DBKL pun. Itu pun tak nak gunakan. Tapi tadi kat PWTC banyak gila motor Parking kat Divider, tak nampak pulak DBKL. Mungkin dorang setelkan tempat lain dulu rasanya. Tak apalah. Asalkan dorang jalankan tugas dengan telus dan saksama.



DBKL TUKAR NAMA BEBERAPA JALAN UTAMA SEKITAR KUALA LUMPUR, NAMA-NAMA JALAN YANG DITUKAR OLEH DBKL, LAPAN NAMA JALAN YANG DITUKAR SEKITAR KL, NAMA-NAMA BARU JALAN YANG DITUKAR, APA SEBAB DBKL TUKAR NAMA JALAN KAT KL, Ramai cakap benda-benda remeh juga yang selalu akan jadi keutamaan bukannya rakyat, tapi bagi aku inilah antara langkah-langkah yang sangat bijak untuk membantu rakyat. 

TIPS MENGELAKKAN MATA SILAU AKIBAT LAMPU TINGGI ATAU LAMPU HID

on 24 November 2014

Ramai yang rasa marah, sakit hati, geram, rasa nak lutut halkum orang lain, dilanda kemurungan, dan macam-macam lagi perasaan amarah yang sangat negatif dan ditakuti oleh budak-budak tadika apabila berhadapan dengan kenderaan yang menggunakan lampu tinggi suluh pontianak atas pokok ataupun lampu yang diharamkan penggunaannya seperti HID.

Kadang-kadang hati yang panas tu berlarutan sehinggalah balik rumah. Bila dah berlarutan sampai ke rumah, mulalah buat apa pun tak kena. Makan roti rasa spageti, minum air Horlick rasa jeruk mangga asam boi, bini mintak nafkah batin tapi dia dapat penampar, dan macam-macam lagi yang keji dan jijik.

Sebenarnya, aku ada satu tips yang aku gunapakai dari dulu lagi. Aku dah praktikkan semenjak aku mula belajar naik basikal lagi. Ia tips turun temurun keluarga aku. Cuma aku tak pasti samada berkesan pada korang atau tak, tapi tak salah rasanya kalau korang mencuba.

Tipsnya mudah je. Bila korang berhadapan dengan situasi pemandu menjengkelkan tersebut, korang jangan terus pandang depan atau kecikkan mata korang untuk fokus. Ia sebenarnya menambahkan lagi parah silau tu. Kalau orang lain tengok pun, dorang akan mencerca korang sebab ingat korang buat muka comel. Bila rasa agak silau, terus pandang ke garisan jalan belah kiri. Fokus korang pada jalan takkan terganggu. Tapi jangan terlalu fokus sampai tak jeling-jeling sikit kereta depan. bercium kang kereta korang.  Aku bagi gambar contoh kat bawah ni.

tips bila berhadapan lampu tinggi, tips bila mata silau ketika memandu, tips untuk elakkan mata silau akibat lampu tinggi atau lampu hid, tips mengelakkan dari mata silau semasa memandu,
sumber
Ok, nampak tak anak panah yang aku lukis penuh dengan kesenian tu? Itulah garisan yang korang kena fokus bila kenderaan di jalan bertentangan guna lampu tinggi atau lampu HID (Hantu Itu Dia). Tapi seeloknya pastikan korang tengok garisan tu jauh sikit ke depan, Jangan tengok jarak 1 meter ke hadapan je. Korang tak nampak kereta depan kang. Pastikan korang masih boleh nampak cahaya lampu kereta depan korang bila korang fokus kat garisan belah kiri tu. 

Korang cuba buat. Sebab aku dah buat benda ni lama dah. Aku masih dapat fokus pada jalan dan mengelakkan aku jadi buta sekejap.

tips bila berhadapan lampu tinggi, tips bila mata silau ketika memandu, tips untuk elakkan mata silau akibat lampu tinggi atau lampu hid, tips mengelakkan dari mata silau semasa memandu,Mungkin dorang berasa macho bila pakai lampu HID tapi dorang tak tau yang dorang boleh sebabkan orang lain kemalangan. Itu Selfish namanya. Cuba buat sesuatu yang tak menyusahkan orang lain. Tak susah pun.

MAJLIS PERASMIAN MARKAS BARU ISSYAZ WEDDING

on 23 November 2014

Hari ni aku keletihan pindah stor. Bukan stor rumah aku. Stor rumah aku ada botol susu je. Ni stor Issyaz Wedding dalam bahasa Saintifiknya barang-barang pelamin. 

Sebelum ni Issyaz Wedding sewa rumah teres dua tingkat untuk letak barang-barang pelamin. Tapi disebabkan tuan rumah tak cukur misainya yang tumbuh meliar kat atas bibir, jadi taukey Issyaz Wedding buat keputusan untuk berpindah stor. 

Jadi, hari ni seharian kitorang pindahkan barang-barang. Siap je masuk dalam stor baru, terus kitorang buat majlis perasmian On The Spot secara tiba-tiba tak tentu pasal. 

majlisperasmian, majlis perasmian markas baru, markas baru, stor baru, butik pengantin Issyaz Wedding, butik pengantin murah di rawang
Mr Hares tengah tandatangan plak emas yang ditempah khas dari Zimbabwe.
majlisperasmian, majlis perasmian markas baru, markas baru, stor baru, butik pengantin Issyaz Wedding, butik pengantin murah di rawang
Giliran Along pulak menandatangan plak mahal tersebut.
majlisperasmian, majlis perasmian markas baru, markas baru, stor baru, butik pengantin Issyaz Wedding, butik pengantin murah di rawang
Sudah dirasmikan! Tepat jam 6 petang.
majlisperasmian, majlis perasmian markas baru, markas baru, stor baru, butik pengantin Issyaz Wedding, butik pengantin murah di rawang
Abaikan kehadiran dua orang model yang tiba-tiba menjadi model dalam gambar ni. Nasib baik dorang tak mintak Payment.
majlisperasmian, majlis perasmian markas baru, markas baru, stor baru, butik pengantin Issyaz Wedding, butik pengantin murah di rawang
Sesiapa nak buat tempahan, boleh hubungi di nombor yang tertera. Kenapa perlu tempah dengan Issyaz Wedding? Sebab Issyaz Wedding dah ada stor baru!
majlisperasmian, majlis perasmian markas baru, markas baru, stor baru, butik pengantin Issyaz Wedding, butik pengantin murah di rawang

majlisperasmian, majlis perasmian markas baru, markas baru, stor baru, butik pengantin Issyaz Wedding, butik pengantin murah di rawang

majlisperasmian, majlis perasmian markas baru, markas baru, stor baru, butik pengantin Issyaz Wedding, butik pengantin murah di rawang
Paling penting pada aku adalah cermin dan ruang untuk berdandan ni. Senang untuk aku pacakkan rambut aku untuk mengacakkan lagi diri aku sebelum pasang pelamin.
majlisperasmian, majlis perasmian markas baru, markas baru, stor baru, butik pengantin Issyaz Wedding, butik pengantin murah di rawang
Barang-barang yang dah dipindahkan.
Senangnya bila dah pindah kat sini, tak perlu lagi panjat tingkat dua untuk ambik barang-barang yang tersimpan kat atas. Sekarang ni semua ada kat bawah. Jimat tenaga dan minyak rambut aku.

Cuma tak pasti adakah apa yang aku dan Kaka(salah seorang lagi pekerja Issyaz Wedding) Request akan diluluskan. Antara yang kitorang Request :-

1. Unifi Biz 
2. Aircond 
3. Peti Ais
4. Astro
5. PlayStation 4
6. Xbox
7. Meja Snooker
8. Set Karaoke
9. Set Home Tv 
10. DVD Player Blueray
11. Dua orang bibik seiras Nora Danish
12. Driver
13. Kereta Preve sorang satu
14. Elaun makan RM5,000 sebulan
15. Elaun perjalanan RM15,000 sebulan
16. Elaun KFC untuk setahun

Harap diluluskan.

majlisperasmian, majlis perasmian markas baru, markas baru, stor baru, butik pengantin Issyaz Wedding, butik pengantin murah di rawang, Stor dah baru, entah bilalah perut si Hares tu akan baru. Asyik sama je boroi dia. Hahaha

MATAHARI - HAFIZ (COVER BY BONI KACAK)

on 21 November 2014

Terajin pulak aku nak buat lagi Cover. Kali ni lagu Matahari daripada Hafiz pulak. Rupanya ada jugak yang Melting dengan suara aku ni. Aku ni kan pelapis Aaron Aziz, penyanyi tersohor tu. Jadi, untuk menambah lagi Melting korang tu, aku hadiahkan dengan lagu ni pulak. Harap terhibur.


MATAHARI HAFIZ SUIP, MATAHARI HAFIZ AF, LAGU MELAYU TERBARU 2014, LAGU MATAHARI HAFIZ, MATAHARI HAFIZ AF COVER VERSION, YOUTUBER MALAYSIA 2014, GAMBAR HAFIZ SUIP,
Hafiz Suip. sumber
MATAHARI HAFIZ SUIP, MATAHARI HAFIZ AF, LAGU MELAYU TERBARU 2014, LAGU MATAHARI HAFIZ, MATAHARI HAFIZ AF COVER VERSION, YOUTUBER MALAYSIA 2014, GAMBAR HAFIZ SUIP, Teringin pulak nak Compose lagu sendiri, tapi belum cukup lagi ilmu di dada. 

HARI NI AKU MAKAN SAMPAI NAK PECAH PERUT

on 19 November 2014

Hari ni bos aku ajak makan tengah hari kat Cyberjaya. Katanya kawan dia bukak kedai makan baru kat sana. Jadi, tujuan dan asbab untuk ke sana adalah untuk merasa sendiri makanan yang dihidangkan. Dan nak tau Feedback daripada kitorang samada sedap atau tak.

Sebenarnya aku On Diet. Maklumlah perut dah makin jauh berlari ke hadapan dan leher dan berlapis macam ada tempat simpanan makanan macam katak tu je. Tapi tak apalah. Hari ni je. Satu hari je. 

Jadi, Marathon makan pun bermula. Aku ingatkan sikit je. Rupanya berbelas-belas mangkuk dihidangkan untuk sorang. Ini memang kerja gilo.

Nah. Makan sampai muntah. Aku sorang makan je dah 12 mangkuk.

Nampaknya bertambah berlapis lah lemak tepu kat leher aku tu.

Hasil tangkapan hari ni. Hahahaha. First Time aku makan banyak macam ni. Nak terburai isi perut.
Orang yang lalu-lalang dan tak tau cerita sebenarnya , mesti ingat kitorang gila. Makan dengan hasutan syaitan. Begitu tamak haloba. Dan dorang pasti bertambah yakin dengan apa yang dorang fikirkan bila aku buat muka seakan-akan seorang lelaki tamak yang nak berbini 4. Nampak beno tamaknya. Hidup bersultankan nafsu. Hahaha.

Bagi aku, makanan yang dihidangkan sedap. Cuma aku tak dapat X-Factor yang membolehkan aku menjerit "Wow! It's Really Something!! I Should Go Again And Again 100 Times.". Wow, tetiba terel Speaking. 


Bila macam-macam masuk dalam perut ni, sekali terkentut, bau pelik-pelik yang keluar. Lagi jijik baunya daripada bau taik.



TEMPAHAN PELAMIN 9 NOVEMBER 2014

on 18 November 2014

PAKEJ PELAMIN MURAH 2015 

Ini cerita pelamin lagi daripada aku. Heh heh. Harap korang tak muntah hijau bila baca. Ini cerita pelamin kat... Err,. aku lupa. Adoi. Banyak telan kerengga macam ni lah jadinya. Ok, pelamin ni direka khas oleh Issyaz Wedding untuk pengantin. Hasil gabungan dua pelamin iaitu pelamin layar dengan pelamin Lisa Surihani. Nampak gah dan bergaya betul. 

PELAMIN 2015

Disebabkan aku ada Basic dalam bidang permotoran dan silat gayung. ia sangat membantu memudahkan aku untuk menyusun Spotlight bagi menyerlahkan pelamin ni. 

GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015

Jadi, jom layan gambar-gambar pelamin kali ni. Layanzz..

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LISA SURIHANI TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LISA SURIHANI TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LISA SURIHANI TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LISA SURIHANI TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LISA SURIHANI TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015
Hasil gabungan daun putih dan bunga sakura juga membantu untuk menyerlahkan lagi seri pelamin ni.
BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LISA SURIHANI TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LISA SURIHANI TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LISA SURIHANI TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LISA SURIHANI TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LISA SURIHANI TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LISA SURIHANI TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LISA SURIHANI TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LISA SURIHANI TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015
Tahniah kami ucapkan kepada pengantin. Semoga berbahagia hinggalah ke syurga. Amin.

TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015

Jadi. kepada bakal pengantin yang berminat untuk mendapatkan khidmat Team Issyaz Wedding untuk majlis paling bermakna korang, bolehlah terus hubungi di :-


Dan kepada bakal-bakal pengantin yang masih tercari-cari lagi Videographer untuk majlis bermakna korang tu, jangan khuatir, jangan bimbang sampai masuk longkang. Chill bebeh. Kat sini aku akan lampirkan hasil kehebatan seorang Videographer handal untuk korang nilaikan sendiri.




Nampak keseniankan dalam video-video tu. Jikalau korang mahukan khidmat Videographer ni, bolehlah tempah melalui aku. Kenapa melalui aku? Kerana hanya dengan melalui aku sahaja korang akan dapat harga diskaun yang sangat istimewa. Jikalau nak menempah, bolehlah PM aku kat FB aku.


BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LISA SURIHANI TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015Seperti biasa, nasihat aku.. berbelanjalah mengikut kemampuan korang kalau nak kahwin ni. Jangan sampai menyusahkan diri korang untuk kahwin ni. Kahwin ni mudah, jangan jadikan ia susah. 





 
© BONI KACAK All Rights Reserved
Get smart with the Thesis Blogger Template Design By kozumi_ro.
Service Tempahan Design