HARIMAU BUKAN HANYA KENA MENGAUM, KENA MENYENGAT PULAK

on 18 December 2014

Semalam Game Malaysia vs Thailand menunjukkan graf yang tak konsisten pada Team Malaysia. Keputusan semalam berkesudahan dengan Thailand mengatasi Malaysia 2-0. Satu bekalan yang agak selesa buat Thailand.

Pada awalnya, Team Harimau Malaya bermula memang garang. Game First Half semalam memang boleh dikatakan menarik dan agak seimbang. Semua Player memberikan aksi yang menarik dan terbaik seolah-olah bermain kat tempat sendiri. Orang dulu-dulu cakap "bukan jaguh kampung". Omputih pulak cakap, " When the tiger smash up, the gold will hidden suddenly denied often!".

final kedua piala aff 2014, masih ada peluang untuk piala aff 2014, selamanya harimau malaya, keputusan penuh malaysia vs thailand final piala aff 2014,
SUMBER
Aku puas hati pada aksi separuh masa pertama. Namun, bila masuk separuh masa kedua, cengkaman tu nampak makin longgar dan makin longlai. Paling ketara bila pemain gantian masuk. Tune terus lari seolah-olah seorang mat rempit terlupa macam mana nak buat aksi Superman.

Itulah kelemahan yang ada pada Malaysia. Hilang fokus pada saat-saat genting. Tapi bagi aku, mungkin juga disebabkan faktor usia. Pemain Malaysia dibarisi ramai pemain otai masih berbisa. Sukar untuk menentang pasukan muda. Kita sebenarnya kalah dari segi stamina dan jugak ketahanan fizikal. Thailand dibarisi ramai Player muda yang kuat, berstamina tinggi dan.... kacak.

final kedua piala aff 2014, masih ada peluang untuk piala aff 2014, selamanya harimau malaya, keputusan penuh malaysia vs thailand final piala aff 2014,
Kalau tak salah aku, ni lah Player Thailand nombor 7 tu kan? Kacak betul beliau.
 Ye. Kacak! Bila dah kacak, berapa ramai sokongan awek-awek Malaysia berubah kepada menyokong Thailand? Itupun salah satu faktor yang menyebabkan Malaysia kalah. FAM kena hantar aku sebagai pembantu kepada pembantu jurulatih. Biar aku pulak tarik sokongan awek-awek Thailand pulak untuk menyokong Malaysia. Aku akan All Out bersungguh-sungguh mengacakkan diri demi negara.

Tapi macam -mana pun, aku tetap yakin pada kemampuan Malaysia untuk menundukkan Thailand. Lagi-lagi bermain kat tempat sendiri.  Kalah dah kalah dah. Jadi, untuk pusingan ke dua ni, kena All Out. Berjuang berhabis-habisan. Nothing To Lose. Kalau kalah pun nanti, biar kalah bermaruah. 

Barisan pertahanan kena betul-betul bersedia kali ni. Kena betul-betul Fit. Kena betul-betul jadi benteng yang kebal untuk mengekang segala asakan Gajah Putih terutama Counter Attack dorang. Aku kenal Counter Attack Thailand macam mana. Ia sangat bahaya sebab taktikal Counter Attack tu sama macam aku selalu buat masa main Fifa 2005. Ia adalah Counter Attack yang akan menghukum kelekaan barisan pertahanan. Ia adalah Counter Attack yang akan mencairkan ramai awek-awek Malaysia.

Barisan tengah pulak kena lebih padat dan padu di tengah. Jangan biarkan pemain Thailand selesa membuat hantaran-hantaran yang menyakitkan hati penyokong Malaysia. Tutup segala ruang. Dan sukarkan pemain Thailand untuk bergerak. Biar dorang terasa seperti mereka berada di dalam pagar sesat Maze Runner. Jadikan malam mereka lebih sasau. Jadikan dorang lupa apa misi dorang atas padang. Dan kalau boleh, jadikan dorang Blurr dan menyerang pertahanan dorang sendiri. Paling penting, banyakkan hantaran-hantaran cantik dan tepat kepada Striker.

Barisan Striker pulak, kena Sharp. Itu paling penting. Hidung kena lebih sensitif untuk menghidu ruang menerima hantaran cantik dan menghidu peluang menjaringkan gol. Anggap diri korang tu bagaikan raksasa ganas yang amat ditakuti oleh sesiapa sahaja yang sedang berhadapan dengan korang. Sekali korang melangkah, habis bertempiaran orang lari menyelamatkan diri. Semaikan ketakutan dalam hati pertahanan-pertahanan Thailand. Mungkin perlu sedikit Trick untuk memperdayakan pertahanan Thailand. Cuba jangan gosok gigi hinggalah Final kedua nanti. Time Game nanti, bila berhadapan dengan pertahanan Thailand, hembus nafas kat hidung dorang. Pasti fokus dorang akan terganggu dan dorang pasti tak tergamak untuk mendekati korang.

Kepada Coach Dollah Salleh. Pastikan memilih pemain yang tepat. Jangan salah buat pilihan kerana salah buat pilihan, buruk padahnya. Taktikal dan percaturan perlu yang terbaik. Dan.. jangan salah buat percaturan kerana ia juga buruk padahnya. 

Kepada penyokong Malaysia, pesan pada diri sendiri supaya menghormati penyokong lain. Tebus kesilapan sebelum ni dengan peribadi yang bertamadun. Kalah menang tu adat permainan. Kalau rasa nak pukul orang jugak, pukul diri sendiri sekuat-kuat yang mungkin agar korang tau betapa sakitnya bila kena pukul. Please, jangan busukkan nama Malaysia. Penyokong juga membawa nama negara. Biar orang luar tau yang walaupun negara kita kecik, tapi rakyatnya bertamadun, berbudi bahasa dan penuh dengan kesopanan. 

final kedua piala aff 2014, masih ada peluang untuk piala aff 2014, selamanya harimau malaya, keputusan penuh malaysia vs thailand final piala aff 2014, Good Luck Harimau Malaya. Aku masih lagi positif. Aku masih yakin Malaysia mampu menjulang Piala Aff 2014 ni. Jangan hampakan penyokong-penyokong Malaysia. Jangan hampakan rakyat Malaysia. All Out. Nothing To Lose sebab kita dahpun kalah Final pertama. Ini kali mesti kena menang besar! Kali ni, harimau bukan setakat kena mengaum, tapi kena menyengat pulak.

PELAMIN EDRINA DAN ZUL DI BENTONG 14 DISEMBER 2014

on 16 December 2014

PAKEJ PELAMIN MURAH 2015

Minggu lepas satu lagi tempahan diterima oleh Issyaz Wedding. Kali ni agak jauh sikit. Luar kawasan. Aku dengar cerita mula-mula si gemok Hares tu tak nak terima, tapi disebabkan pengantin nak jugak Issyaz Wedding pasang, jadi Hares terima dengan penuh keakraban. Pelik pulak ayat aku. Kalau aku di tempat Hares, mesti aku hilang arah tak tau nak buat keputusan terima atau tak. Mesti aku akan Blurr dan lupa siapa diri aku. Adakah sebuah aku adalah sebuah peti ais ataupun sebuah mesin rumput.

Jadi, keputusan telah dibuat. Tarikh 14 Disember menjadi pilihan pengantin untuk melangsungkan persandingan. Jadi malam sebelum tu, kitorang terus bergegas ke Bentong lepas buka dua lagi pelamin sebelah siang. 

TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015

Mula-mula aku memang rasa lesu. Tapi bila dah sampai sana, ramai pulak awek yang terdiri daripada ahli keluarga pengantin dan juga Cleaner kat dewan tu. Itu semua membuat adrenalin aku berdesing-desing dan meronta-ronta. Membuatkan aku kembali bergaya dan kembali bertenaga. Ibarat ikan haus disimbah air. Terus mood aku bertukar jadi hebat, riak dan juga terel dalam segala segi. Akibatnya, aku buat kerja dengan penuh kegagahan sambil muka automatik terkacak dengan sendirinya. Jangan risau ye budak baru habis sekolah, abang tetap setia di sisimu. Heh heh.

Jadi, jom layan gambar-gambar pelamin yang Team Issyaz Wedding pasang minggu lepas. Check It Out!

GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015
TAHNIAH EDRINA DAN ZUL! SEMOGA BERBAHAGIA HINGGALAH KE SYURGA. AMIN
Jadi kepada bakal-bakal pengantin yang masih lagi buntu mencari-cari Wedding Planner dengan harga yang berpatutan, jangan kusut masai. Hubungi Issyaz Wedding di 


Tak lupa jugak kepada yang mencari Videographer untuk majlis bahagia korang tu, korang boleh hubungi aku. Menariknya, jika korang tempah perkhidmatan Videographer ini melalui aku, korang akan dapat harga diskaun yang hebat setulus mulus. PM aku kat :-


Jom layan hasil-hasil Video dari Videographer ni.


BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015Macam biasa nasihat aku kepada bakal-bakal pengantin, kahwinlah kamu mengikut apa yang kamu termampu. Jangan kahwin di luar kemampuan. Kerana yang membahagiakan kamu bukanlah kerana gahnya pelamin kamu, tapi adalah kasih sayang dan tanggungjawab selepas persandingan. Itu yang harus diutamakan. 

ORANG BERBUDI KITA BERBAHASA. ORANG KURANG AJAR KITA LANGSI

on 15 December 2014

Hari Ahad lepas aku bukak pelamin macam biasa. Sampai kat sana, pengantin masih lagi bergambar. Tak apalah. Aku dengan dua orang lagi Crew Issyaz Wedding pun datang awal. Aku biarkan je dua orang Photographer dengan pengantin beraksi dulu kat pelamin. Sambil-sambil tu aku cuci mata dulu tengok-tengok keadaan manalah tau ada awek-awek yang nak tawarkan diri jadi bibik aku. 

Dah lama tunggu, nampak macam sesi Photography dah selesai. Kitorang pergi ke depan, tapi rupanya dorang pindah tempat bergambar rupanya. Pergi ke sudut tepi pelamin sikit. Tak apalah. Aku dan Crew Issyaz Wedding buat keputusan untuk bukak pelamin sebelah sudut yang tak digunakan Photographer. 

Baru nak gerak bukak, nampaklah dua orang Photographer tu alih-alihkan Flower Stand pelamin untuk bukak ruang bergambar. Mula-mula ok lagi. Sampai satu tahap, salah seorang Photographer tu main tendang-tendang Flower Stand tu pakai kaki untuk alih Flower Stand  (yelah, tak mungkin tendang pakai siku pulak kan?). Menambah bara kemarahan dalam hati aku ni, dah lah selamber badak je tendang-tendang, muka pulak dia tonjolkan masam mencuka penuh rasa bongkak. Seolah-olah berkata, "Aku adalah seorang Photographer yang gangster dan ganas. Aku gagah!. Selamber je aku tendang-tendang Flower Stand ni! Hahaha. Aku ganas!! Aku kejam!! Aku adalah adik kepada Godzilla!!".

Takpe. Aku sabar lagi. Tempat orang. Masuk tempat orang jangan bawak pisau, bawak otak. Kalau aku mengamuk kat sana bagaikan seekor ibu zirafah mengamuk mempertahankan anaknya dari dibaham anjing laut, tak keluar pulak aku dengan dua orang Crew Issyaz Wedding dari tempat tu nanti. 

Aku sabar dan bersabar lagi. Aku masih berfikiran positif. Aku anggap Photographer tu mungkin terlupa baca Bismillah masa makan sampaikan muka busuk macam tu dan tingkah lakunya bertukar macam haiwan liar. Aku bertenang dan cuba membuat baik lagi. Aku tanya dengan baik-baik kat dia. 

MANUSIA YANG KURANG AJAR, ORANG BERBUDI KITA BERBAHASA, BUDI BAHASA BUDAYA KITA, NILAI MURNI YANG SEMAKIN HILANG, SIKAP KURANG AJAR MANUSIA ZAMAN SEKARANG
SUMBER
" Bang, Side sini tak pakai kan? Kalau tak pakai, boleh kitorang bukak?".

Dorang pandang aku. Dah lah masam mencebik. Jawab pulak seolah-olah aku ni seorang pengemis yang datang meja ke meja mintak duit. 

Panas hati aku. Aku tak tahan lagi dengan perangai berlagak, riak, bongkak, takbur dan juga perasan bagus macam tu. Aku terus mulakan kerja bukak pelamin sambil teriak kat salah sorang Crew Issyaz Wedding.

" Kaka! Kau bukak pelamin ni, jangan kau TENDANG-TENDANG Flower Stand tu pulak!"

" Apa kau cakap?",soal Kaka memang sengaja nak aku ulang Statement aku tu, Memang membantu benar dalam situasi tu. I LIKE!

" Aku cakap, kalau kau bukak pelamin tu, jangan kau TENDANG-TENDANG pulak Flower Stand tu! Aku takut kau TENDANG-TENDANG je Flower Stand tu!". Kali ni aku teriak kuat lagi daripada yang pertama tadi. 

Apa nak jadi lepas tu jadilah. Dah bernanah dah hati aku dengan perangai orang macam ni. Nampak muka Photographer tu macam dah berubah sikit. Terasa? Aku rasa memang terasa dah. Memang aku tuju tepat untuk dia. Aku rasa pengantin tu pun faham maksud aku. Lantaklah. Lain kali fikir apa kau rasa kalau orang tendang-tendang kamera kau tu. Panas kan?

Orang berbudi kita berbahasa. Orang hormat kita, kita hormat orang. Mudah dan Simple je hidup ni kan? 





TEMPAHAN PELAMIN DIANA DAN NURMAN DI DEWAN TAMAN EHSAN

TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015

Minggu lepas, Team Issyaz Wedding terima tempahan kat Dewan Serbaguna Taman Ehsan pulak. Yang membuat aku terkejut sampaikan hampir tiba-tiba terleper rambut pacak aku ni adalah pengantin tu jiran aku kat Selayang dulu. Adik dia perasan aku. Entah macam mana dia boleh cam aku. Dasyat betul daya ingatan dia. Umur dia pun rasanya 8 tahun lagi muda daripada aku. Mungkin dia cam aku sebab akulah budak yang selalu mengganggu ketenteraman taman aku tu. Dulu aku ni Attention Seeker. Hahaha. 

Kat sana jugak aku jumpa dengan kawan sekolah yang dah lama tak jumpa. Wah, macam jejak kasihan pulak. 

Jadi, jom sama-sama saksikan pelamin yang kitorang pasang kat sana. 

GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015
Ini merupakan hasil yang bagi aku agak menarik daripada Team Issyaz Wedding.
BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015
Dengan limpahan lampu Spotlight yang aku atur dan susun mengikut pengalaman aku sebagai seorang bekas pelajar dalam bidang IT membuatkan pelamin ni nampak hidup dan bernyawa.
BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015
Dengan gubahan bunga putih yang menjadi latar belakang pengantin semasa pengantin bersanding cukup membuatkan pelamin ni nampak seperti seorang awek ayu berbaju kurung yang sukakan pada bunga orkid. Ia sangat menjadikan pelamin ni nampak menarik.
BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LAYAR TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015


PAKEJ PELAMIN MURAH 2015

Jadi kepada bakal pengantin yang inginkan sentuhan tangan berseni kami-kami yang ternyata kacak bergaya ni ditambah lagi dengan harga yang berpatutan, bolehlah hubungi Issyaz Wedding di :-


Nanti dulu, keseronokan itu belum tamat lagi. Aku ada tawarkan harga yang menarik untuk bakal-bakal pengantin yang mencari perkhidmatan Videographer terbaik untuk majlis korang tu nanti. Hanya dengan aku, korang akan dapat harga diskaun yang sangat menarik untuk perkhidmatan Videographer ini. 

Jom saksikan dulu video-video Videographer ni.




Hanya perlu PM aku kat FB aku. Klik --> BONI KACAK

Kahwin itu mudah. Jangan sesekali menjadikan ia sukar. Kahwinlah ikut kemampuan. Jangan sampai menyeksa diri dan membebankan diri lepas kahwin. Buat sekadar yang termampu. 

INI BARU HARIMAU MALAYA!!

on 11 December 2014

keputusan penuh separuh akhir ke dua malaysia vs vietnam piala suzuki aff 2014 11 november 2014

Alhamdulillah. Inilah yang rakyat dan penyokong-penyokong Malaysia mahukan sepanjang Piala Aff 2014 ni berlangsung. Keputusan penuh Malaysia vs Vietnam berkesudahan Malaysia 4 - Vietnam 2. Dan melalui Agregat pulak, Malaysia mengatasi Vietnam dengan mata 5-4. 


harimau malaya mengaum di hanoi vietnam, keputusan penuh separuh akhir ke dua malaysia vs vietnam piala suzuki aff 2014 11 november 2014, piala suzuki aff 2014 malaysia vs vietnam, ulasan penuh malaysia vs vietnam separuh akhir kedua piala suzuki aff 2014
sumber
Sejujurnya, aku sendiri tak percaya dengan kejayaan dan kemenangan besar ni. Siapa yang akan menyangka Malaysia akan bangun melawan berhabis-habisan kat tempat lawan. Main kat tempat lawan, peluang untuk menang hanyalah 30%-40% saja. Ibarat kaki korang tersadung lalu tercampak ke dalam sarang semut api, tapi korang sempat melarikan diri tanpa kena gigit walau sekali pun. Apalagi dengan persembahan layu Harimau Malaya sebelum ni. Macam baca cerita dongeng zaman dulu je yang penuh dengan ketahyulan. 

Kelmarin pun aku ada buat ulasan pasal kelemahan-kelemahan pasukan Malaysia. Boleh baca kat sini. ----> KLIK SINI

Memang tepat sekali ramuan pakcik Dollah Salleh untuk tukar terus 5 pemain. Bagi aku itu adalah ramuan terbaik untuk skuad Harimau Malaya. Sebab malam ni baru nampak yang Malaysia bermain dengan 11 orang pemain. Sebelum ni aku nampak Malaysia bermain 6-7 orang pemain je walaupun kat atas padang ada 11 orang pemain Malaysia. Itu sebenarnya penyumbang utama kepada kekalahan memilukan, menyeksakan dan memalukan. 

Malam ni, semua pemain 'Hidup' dan garang. Kalau tengok pada pergerakan pemain, nampak hidup dan agresif. Kalau sebelum ni nampak kosong merata-rata. Macam lukisan budak tadika je aku tengok. Paling menonjol bagi aku Shukor Adan. Memang kental betul dia, Dah lah muka ganas. Muka je dah buat 3 orang pemain Vietnam lembik lutut. Tu belum lagi dengar suara garau besar lantang beliau memekik. Tersembur keluar jerawat sesiapa yang dengar.  

Dari segi agresif aku boleh katakan semua pemain dah perah sehabis-habisan untuk terus menekan dan menghalang pemain Vietnam dari merencana pergerakan. Disebabkan tahap agresif yang macam harimau kelaparan mengejar cicak tokek yang lincah, pemain Vietnam nampak tertekan untuk buat hantaran-hantaran selesa. Terus tak menjadi hantaran-hantaran dorang tu. Memang banyak hantaran-hantaran cantik dorang yang tersekat.

Cuma, aku harap pemain Malaysia tak hilang konsistensi dan jugak konsentrasi untuk menantang Thailand nanti. Untuk menentang Thailand, Harimau Malaya kena jadi dua kali lagi agresif daripada ni. Thailand bukan calang-calang pasukan. Semua dah tau yang Thailand adalah antara pasukan bola sepak terbaik di rantau Asia Tenggara. Mental memang kena set paling kental dan paling kuat. Baru-baru ni pun Malaysia dah kalah dengan Thailand. 

Dan lagi satu, aku harap bola sepak Malaysia akan terus meningkat, Bukan masih berada di graf yang sama ataupun makin menurun sebab aku sangat pasti walaupun Vietnam kalah, tapi bola sepak dorang akan lagi berkembang pesat lepas ni. FAM terutamanya wajib memastikan yang pasukan Malaysia akan terus meningkat dan meningkat.Lebihkan lagi usaha melahirkan lagi ramai peelapis-pelapis bola sepak yang hebat kat Malaysia ni, Bukan hanya terus menerus menggunapakai pemain otai. Jadikan BAM sebagai iktibar dan pengajaran sebab terus menerus mengharapkan Lee Chong Wei. Tengok apa jadi sekarang? Untuk badminton, kita hampir tak ada langsung pemain pelapis yang mampu bersinar kat peringkat dunia. Takkan nak suruh aku main? Walaupun aku hebat dan terel, tapi tu hanya untuk 5 minit pertama. Lepas daripada tu aku pancit dan hilang arah tujuan. Aku akan blurr dan tak tau apa yang perlu aku buat dalam Court badminton tu. Adakah aku perlu cuci lantai? Ataupun menari Shuffle. Aku hilang fokus. Come on FAM. At Least lepas ni Piala Asia pulak. 

Last but Not Least. Aku juga berharap yang penyokong-penyokong pasukan Malaysia akan jadi penyokong yang dihormati dan bertamadun. Bukan memalukan nama Malaysia di dunia. Biar belajar tak tinggi mana, tapi jangan lenyapkan nilai-nilai kemanusiaan dari diri kita. Biar belajar tak tinggi mana, asalkan hidup kita bertamadun. Malaysia kaya dengan adab dan juga kelembutannya. Jangan rosakkan Expectation orang lain kepada kita. Jangan biarkan orang luar hilang hormat pada kita. Kerana nila setitik, rosak susu sebelanga. Kerana seketul taik hidung keras tergantung kat hidung, habis rosak dan musnah kekacakan seorang manusia. 

harimau malaya mengaum di hanoi vietnam, keputusan penuh separuh akhir ke dua malaysia vs vietnam piala suzuki aff 2014 11 november 2014, piala suzuki aff 2014 malaysia vs vietnam, ulasan penuh malaysia vs vietnam separuh akhir kedua piala suzuki aff 2014Tahniah Malaysia. Penyokong tegur dan tegur bukan benci, tapi sebab sayangkan pasukan Harimau Malaya. Teruskan rentak kemenangan. Teruskan mengaum, Teruskan mencengkam. Lepas ni Thailand pulak. All The Best Brothers.




BOLEH KE PASUKAN MALAYSIA MENANG LAWAN PASUKAN VIETNAM?

on 09 December 2014

Bukan aku nak memperkecilkan kebolehan dan kehebatan pasukan Malaysia, tapi dari pemerhatian mata hati aku, memang agak susah untuk makan pasukan Vietnam. Tengok saja persembahan Vietnam kat laman Malaysia sendiri. Betapa selesanya dorang berkeliaran sana sini atas padang sampaikan pemain Malaysia jadi tak keruan ibarat kereta sesat yang tak merancang perjalanan. 

Dari aspek skil individu, ternyata pemain Vietnam satu tahap mengatasi pemain Malaysia. Sorang pemain Vietnam dengan selamber badak gelecek 2-3 orang pemain Malaysia. Nasib baiklah dalam bola sepak tak dibenarkan minum air. Bayangkan kalau pemain Vietnam gelecek 2-3 orang pemain Malaysia sambil minum air sirap? Tak menyirap korang tengok? Bila aku teliti balik, aku teringat yang aku dulu pernah sehebat pemain Vietnam. Masa tu umur aku dalam 18 tahun. Aku gelecek 2-3 orang budak tadika sambil hisap rokok. Hebat betul aku!

Dari aspek kelajuan, memang ketara yang kelajuan pemain Vietnam dah jauh mengatasi pemain-pemain Malaysia. Ditambah lagi dengan faktor pertahanan yang memang longgar sangat membantu dorang terus memecut dan memecut. Game malam tu ibarat Malaysia lawan Team daripada negara Arab. Malaysia ternyata tak mampu nak mengatasi kelajuan Vietnam. Counter Attack Vietnam menjadi lebih bahaya, lebih padu, lebih mantap, lebih Sweet dan lebih romantik bila pemain-pemain dorang sangat laju. Ibarat macam aku tengah lumba lari dengan Watson Nyambek. Dah tentu-tentu Watson Nyambek jauh tinggalkan aku. Silap-silap Watson Nyambek siap berhenti singgah kedai runcit beli tudung untuk makcik dia.

Dari aspek pertahanan Malaysia pulak, aku sedikit kecewa dengan Coach Dollah Salleh. Defend terabur. Bertambah celaru bila Coach Dollah Salleh terus membiarkan Zubir dengan Mahali terus berterusan naik ke atas. Overlapping tak salah, malah sangat membantu. Tetapi bila dah asyik-asyik buat benda yang sama, bukan ke pemain tu boleh pancit? Sampaikan tak larat nak turun untuk Cover bawah balik? Kalau mampu kejar pun, belum tentu dapat menyekat gelecekan pemain Vietnam. Iyelah, dah pancit. Aku pun kalau dah pancit, macam-macam perkara tahyul aku buat. Pass kat pemain lawan malah paling teruk aku jaringkan gol sendiri sambil lutut taik lalat Keeper sebab ingatkan tu Keeper pasukan lawan. Dah pancit, otak dah hilang fokus.

Dari aspek serangan Malaysia, aku mungkin masih boleh terima barisan tengah Malaysia. Banyak jugak bola-bola menarik dijolok kat Striker. Tetapi yang jadi masalah utama adalah bola-bola menarik tu tak dapat diterjemahkan secara positif oleh Striker. Itu pun aku tak berapa setuju dengan Coach Dollah Salleh. Kenapa ye terus-menerus membiarkan Safee Sali terkial-kial kat atas padang sedangkan memang dia dah tak boleh main langsung. Sentuhan dia dah tak ada. Kita boleh tengok sendiri betapa banyaknya bola-bola menarik diterimanya tapi disia-siakan begitu saja. Bukan aku nak cakap Safee Sali tu sayur. Dia memang seorang pemain yang hebat, tapi untuk saingan kali ni, ternyata dia dah tak relevan lagi. Dia dah tak mampu nak mencabar Defend yang jauh lagi agresif dan hebat berbanding beberapa tahun yang lepas. Ibarat Coach Dollah Salleh letak aku jadi Striker. Dah tentu-tentu aku akan riak, takbur dan hebat dalam masa 5 minit pertama. Lepas tu bila aku dah pancit, aku mula hilang arah tujuan. Aku keliru apa yang aku perlu buat atas padang tu. Nak tangkap belalang ataupun nak buat Konsert.

Satu lagi yang aku tak berapa setuju dengan Coach Dollah Salleh adalah barisan-barisan pemain yang dipilih. Kenapa? Dalam 14 pasukan negeri dan banyak lagi pasukan kelab, adakah hanya player-player yang dipilih tu yang muda, berkudrat kuat dan laju? Kenapa muka yang sama jugak dipilih? Dari team Ong Kim Swee, team Raja Gopal dan sampailah ke Dollah Salleh. Aku rasa aku nampak banyak muka yang sama. Kat Malaysia ni, hanya tu je ke pemain hebat yang ada? Kalau memang itu je pemain hebat yang ada.. ok.. itu adalah satu musibah pada bola sepak Malaysia. Mana perginya program pembangunan bola sepak Malaysia? Adakah program pembangunan tu telah melencong menjadi program jalan-jalan buang duit?

Apa yang FAM buat selama ni? Aku ikut bola sepak Malaysia daripada zaman Allan Harris jadi Coach Malaysia lagi. Masa tu zaman Khalid Jamlus, Hairudin Omar, Indraputra. Masa tu baru nampak sikit kebangkitan pasukan Malaysia. Aku ikut sampai sekarang. Tapi apa yang aku tak puas hati, kenapa draf kebangkitan tu suam-suam kuku? Tak mencengkam langsung. Sepatutnya kalau buat betul-betul daripada dulu lagi, sekurang-kurangnya Malaysia dah boleh bersaing dengan negara Asia, bukan hanya setakat Asia Tenggara lagi. Tapi tengok lah apa jadi sekarang? Asyik-asyik Piala Aff, lepas tu Sukan Sea. Tahun seterusnya piala yang sama juga. Tahun berikutnya pun Piala yang sama. Lebih daripada tu, terus hilang punca. Tak mampu nak bersaing langsung. Paling memilukan, sekarang nak rebut Piala Aff dengan Sukan Sea pun dah makin susah. Apa dah jadi? Semua ni salah siapa sebenarnya? Aku buntu pikio. Kalau diikutkan marah aku ni, aku  nak je salahkan jiran aku. Tapi dia langsung tak bersalah apa-apa. Silap-silap dia lari laju-laju, lompat kat belakang aku lepas tu luku-luku kepala aku.

Jadi, apa rasanya jawapan kepada Game Malaysia menentang Vietnam nanti? Aku hanya mampu berdoa agar keajaiban berlaku kat sana. Sejujurnya, aku rasa susah untuk Malaysia menang kat sana. Main kat Malaysia pun kita kena, apa lagi main kat sana. Kecuali jika Coach Dollah Salleh ada ramuan rahsia dan kesemua Player kuat mental untuk ikut segala ramuan tu. Apa-apa pun, aku ucapkan semoga berjaya kepada pasukan Malaysia. Macam mana aku marah pun, aku tetap akan sokong pasukan Malaysia. Sebab aku ikut bukan setahun dua, tapi dah bertahun-tahun. FAM sila jadikan apa yang berlaku kebelakangan ni sebagai iktibar dan pengajaran. Sampai bila bola sepak Malaysia akan terus mundur? Vietnam sendiri pun dah jauh tinggalkan kita.

vietnam vs malaysia separuh akhir ke dua piala aff 2014, piala aff 2014, semifinal aff cup 2014, malaysia vs vietnam piala aff 2014 separuh akhir keduaAda segelintir penyokong Malaysia yang tak bertamadun dan memalukan nama Malaysia baru-baru ni. Segelintir itu tak mewakili keseluruhan rakyat Malaysia kerana berjuta lagi penyokong Malaysia bencikan penyokong yang ganas dan tak bertamadun macam tu. Aku nak tengok jugak samada penyokong yang ganas tu berani pergi ke stadium Vietnam atau tak?




 
© BONI KACAK All Rights Reserved
Get smart with the Thesis Blogger Template Design By kozumi_ro.
Service Tempahan Design