MAJLIS PERASMIAN MARKAS BARU ISSYAZ WEDDING

on 23 November 2014

Hari ni aku keletihan pindah stor. Bukan stor rumah aku. Stor rumah aku ada botol susu je. Ni stor Issyaz Wedding dalam bahasa Saintifiknya barang-barang pelamin. 

Sebelum ni Issyaz Wedding sewa rumah teres dua tingkat untuk letak barang-barang pelamin. Tapi disebabkan tuan rumah tak cukur misainya yang tumbuh meliar kat atas bibir, jadi taukey Issyaz Wedding buat keputusan untuk berpindah stor. 

Jadi, hari ni seharian kitorang pindahkan barang-barang. Siap je masuk dalam stor baru, terus kitorang buat majlis perasmian On The Spot secara tiba-tiba tak tentu pasal. 

majlisperasmian, majlis perasmian markas baru, markas baru, stor baru, butik pengantin Issyaz Wedding, butik pengantin murah di rawang
Mr Hares tengah tandatangan plak emas yang ditempah khas dari Zimbabwe.
majlisperasmian, majlis perasmian markas baru, markas baru, stor baru, butik pengantin Issyaz Wedding, butik pengantin murah di rawang
Giliran Along pulak menandatangan plak mahal tersebut.
majlisperasmian, majlis perasmian markas baru, markas baru, stor baru, butik pengantin Issyaz Wedding, butik pengantin murah di rawang
Sudah dirasmikan! Tepat jam 6 petang.
majlisperasmian, majlis perasmian markas baru, markas baru, stor baru, butik pengantin Issyaz Wedding, butik pengantin murah di rawang
Abaikan kehadiran dua orang model yang tiba-tiba menjadi model dalam gambar ni. Nasib baik dorang tak mintak Payment.
majlisperasmian, majlis perasmian markas baru, markas baru, stor baru, butik pengantin Issyaz Wedding, butik pengantin murah di rawang
Sesiapa nak buat tempahan, boleh hubungi di nombor yang tertera. Kenapa perlu tempah dengan Issyaz Wedding? Sebab Issyaz Wedding dah ada stor baru!
majlisperasmian, majlis perasmian markas baru, markas baru, stor baru, butik pengantin Issyaz Wedding, butik pengantin murah di rawang

majlisperasmian, majlis perasmian markas baru, markas baru, stor baru, butik pengantin Issyaz Wedding, butik pengantin murah di rawang

majlisperasmian, majlis perasmian markas baru, markas baru, stor baru, butik pengantin Issyaz Wedding, butik pengantin murah di rawang
Paling penting pada aku adalah cermin dan ruang untuk berdandan ni. Senang untuk aku pacakkan rambut aku untuk mengacakkan lagi diri aku sebelum pasang pelamin.
majlisperasmian, majlis perasmian markas baru, markas baru, stor baru, butik pengantin Issyaz Wedding, butik pengantin murah di rawang
Barang-barang yang dah dipindahkan.
Senangnya bila dah pindah kat sini, tak perlu lagi panjat tingkat dua untuk ambik barang-barang yang tersimpan kat atas. Sekarang ni semua ada kat bawah. Jimat tenaga dan minyak rambut aku.

Cuma tak pasti adakah apa yang aku dan Kaka(salah seorang lagi pekerja Issyaz Wedding) Request akan diluluskan. Antara yang kitorang Request :-

1. Unifi Biz 
2. Aircond 
3. Peti Ais
4. Astro
5. PlayStation 4
6. Xbox
7. Meja Snooker
8. Set Karaoke
9. Set Home Tv 
10. DVD Player Blueray
11. Dua orang bibik seiras Nora Danish
12. Driver
13. Kereta Preve sorang satu
14. Elaun makan RM5,000 sebulan
15. Elaun perjalanan RM15,000 sebulan
16. Elaun KFC untuk setahun

Harap diluluskan.

majlisperasmian, majlis perasmian markas baru, markas baru, stor baru, butik pengantin Issyaz Wedding, butik pengantin murah di rawang, Stor dah baru, entah bilalah perut si Hares tu akan baru. Asyik sama je boroi dia. Hahaha

MATAHARI - HAFIZ (COVER BY BONI KACAK)

on 21 November 2014

Terajin pulak aku nak buat lagi Cover. Kali ni lagu Matahari daripada Hafiz pulak. Rupanya ada jugak yang Melting dengan suara aku ni. Aku ni kan pelapis Aaron Aziz, penyanyi tersohor tu. Jadi, untuk menambah lagi Melting korang tu, aku hadiahkan dengan lagu ni pulak. Harap terhibur.


MATAHARI HAFIZ SUIP, MATAHARI HAFIZ AF, LAGU MELAYU TERBARU 2014, LAGU MATAHARI HAFIZ, MATAHARI HAFIZ AF COVER VERSION, YOUTUBER MALAYSIA 2014, GAMBAR HAFIZ SUIP,
Hafiz Suip. sumber
MATAHARI HAFIZ SUIP, MATAHARI HAFIZ AF, LAGU MELAYU TERBARU 2014, LAGU MATAHARI HAFIZ, MATAHARI HAFIZ AF COVER VERSION, YOUTUBER MALAYSIA 2014, GAMBAR HAFIZ SUIP, Teringin pulak nak Compose lagu sendiri, tapi belum cukup lagi ilmu di dada. 

HARI NI AKU MAKAN SAMPAI NAK PECAH PERUT

on 19 November 2014

Hari ni bos aku ajak makan tengah hari kat Cyberjaya. Katanya kawan dia bukak kedai makan baru kat sana. Jadi, tujuan dan asbab untuk ke sana adalah untuk merasa sendiri makanan yang dihidangkan. Dan nak tau Feedback daripada kitorang samada sedap atau tak.

Sebenarnya aku On Diet. Maklumlah perut dah makin jauh berlari ke hadapan dan leher dan berlapis macam ada tempat simpanan makanan macam katak tu je. Tapi tak apalah. Hari ni je. Satu hari je. 

Jadi, Marathon makan pun bermula. Aku ingatkan sikit je. Rupanya berbelas-belas mangkuk dihidangkan untuk sorang. Ini memang kerja gilo.

Nah. Makan sampai muntah. Aku sorang makan je dah 12 mangkuk.

Nampaknya bertambah berlapis lah lemak tepu kat leher aku tu.

Hasil tangkapan hari ni. Hahahaha. First Time aku makan banyak macam ni. Nak terburai isi perut.
Orang yang lalu-lalang dan tak tau cerita sebenarnya , mesti ingat kitorang gila. Makan dengan hasutan syaitan. Begitu tamak haloba. Dan dorang pasti bertambah yakin dengan apa yang dorang fikirkan bila aku buat muka seakan-akan seorang lelaki tamak yang nak berbini 4. Nampak beno tamaknya. Hidup bersultankan nafsu. Hahaha.

Bagi aku, makanan yang dihidangkan sedap. Cuma aku tak dapat X-Factor yang membolehkan aku menjerit "Wow! It's Really Something!! I Should Go Again And Again 100 Times.". Wow, tetiba terel Speaking. 


Bila macam-macam masuk dalam perut ni, sekali terkentut, bau pelik-pelik yang keluar. Lagi jijik baunya daripada bau taik.



TEMPAHAN PELAMIN 9 NOVEMBER 2014

on 18 November 2014

PAKEJ PELAMIN MURAH 2015 

Ini cerita pelamin lagi daripada aku. Heh heh. Harap korang tak muntah hijau bila baca. Ini cerita pelamin kat... Err,. aku lupa. Adoi. Banyak telan kerengga macam ni lah jadinya. Ok, pelamin ni direka khas oleh Issyaz Wedding untuk pengantin. Hasil gabungan dua pelamin iaitu pelamin layar dengan pelamin Lisa Surihani. Nampak gah dan bergaya betul. 

PELAMIN 2015

Disebabkan aku ada Basic dalam bidang permotoran dan silat gayung. ia sangat membantu memudahkan aku untuk menyusun Spotlight bagi menyerlahkan pelamin ni. 

GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015

Jadi, jom layan gambar-gambar pelamin kali ni. Layanzz..

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LISA SURIHANI TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LISA SURIHANI TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LISA SURIHANI TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LISA SURIHANI TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LISA SURIHANI TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015
Hasil gabungan daun putih dan bunga sakura juga membantu untuk menyerlahkan lagi seri pelamin ni.
BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LISA SURIHANI TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LISA SURIHANI TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LISA SURIHANI TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LISA SURIHANI TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LISA SURIHANI TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LISA SURIHANI TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LISA SURIHANI TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015

BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LISA SURIHANI TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015
Tahniah kami ucapkan kepada pengantin. Semoga berbahagia hinggalah ke syurga. Amin.

TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015

Jadi. kepada bakal pengantin yang berminat untuk mendapatkan khidmat Team Issyaz Wedding untuk majlis paling bermakna korang, bolehlah terus hubungi di :-


Dan kepada bakal-bakal pengantin yang masih tercari-cari lagi Videographer untuk majlis bermakna korang tu, jangan khuatir, jangan bimbang sampai masuk longkang. Chill bebeh. Kat sini aku akan lampirkan hasil kehebatan seorang Videographer handal untuk korang nilaikan sendiri.




Nampak keseniankan dalam video-video tu. Jikalau korang mahukan khidmat Videographer ni, bolehlah tempah melalui aku. Kenapa melalui aku? Kerana hanya dengan melalui aku sahaja korang akan dapat harga diskaun yang sangat istimewa. Jikalau nak menempah, bolehlah PM aku kat FB aku.


BUTIK PELAMIN MURAH DI RAWANG, GAMBAR-GAMBAR PELAMIN TERBARU 2015, PAKEJ PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN 2015, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, TEMPAHAN WEDDING PLANNER MURAH 2015, DESIGN PELAMIN LISA SURIHANI TERBARU 2015, PELAMIN ISSYAZ WEDDING, TEMPAHAN PELAMIN MURAH 2015, PELAMIN CANTIK 2015Seperti biasa, nasihat aku.. berbelanjalah mengikut kemampuan korang kalau nak kahwin ni. Jangan sampai menyusahkan diri korang untuk kahwin ni. Kahwin ni mudah, jangan jadikan ia susah. 

D'MEISIS - DENGARLAH BINTANG HATIKU (COVER BY BONI KACAK)

on 16 November 2014

DENGARLAH BINTANG HATIKU  DE' MEISES

Semalam dengan hari ni aku cuti. Aku target hari Sabtu aku nak buat Cover lagu dengarlah bintang hatiku ni, manakala hari Ahad pulak aku nak buat Vlog. Tapi rupanya Target aku tu jauh betul menyimpang. Macam ajaran Ayah Pin. Aku ambik masa dua hari untuk buat lagu ni. Tak muncul lagi Vlog aku nampaknya. Aku pasti ramai yang merindui wajah kacak, Cute dan badan tegap aku ni kan. Tapi tak apalah. Aku hadiahkan korang dengan lagu ni. Muzik pun aku dah ubah ikut selera aku sendiri. Harap korang terhibur. Owh ye. Jangan lupa pakai Earphone untuk mendapat kualitu yang memuaskan.


GAMBAR KUMPULAN DE' MEISES

DENGARLAH BINTANG HATIKU DE' MEISES, DENGARLAH BINTANG HATIKU DE' MEISSS COVER VERSION, GAMBAR KUMPULAN DE' MEISES,
sumber

DENGARLAH BINTANG HATIKU DE' MEISES, DENGARLAH BINTANG HATIKU DE' MEISSS COVER VERSION, GAMBAR KUMPULAN DE' MEISES, Baru aku tau nak buat lagu ni susah. Ingatkan sambil kunyah kuaci dan sambil garu kurap . lagu ni terus siap. Rupanya jenuh. Fokus kena 200%.





KESILAPAN BESAR BILA KITA MARAH

on 14 November 2014

kesilapan yang selalu manusia lakukan di dalam kehidupan

Manusia memang mempunyai perasaan gembira, sedih, marah, takut, bosan, meroyan, lapar, kenyang, geram tengok peha ayam dan sebagainya. Apa lagi perasaan marah bila melihat lelaki kacak seperti aku tak melayan bila ada gadis-gadis gatal yang mengorat. Itu standard dalam kehidupan kita. 

Apa yang aku nak ceritakan malam ni adalah perasaan marah. Marah tu terjadi bila nafsu kita telah bercantum dan bergabung dengan suara-suara jijik, hodoh, menjengkelkan dari syaitan yang menguasai pemikiran kita untuk bertindak macam-macam. Jikalau korang Cool dan Maintain kacak macam aku takpe. Tapi ia adalah masalah besar jikalau korang susah nak mengawal perasaan tu hingga korang membuat perkara yang bukan-bukan.

kesilapan di dalam membuat keputusan

Kesilapan yang sering kita lakukan ketika marah adalah membiarkan diri kita dan perasaan kita terus dikuasai amarah tu. Ia makin kritikal bila korang tak tau berapa harkat untuk sesuatu bacaan tu, Eh.. macam lain pulak. Ia makin kritikal bila korang membiarkan amarah tu semakin kuat dan menebal dalam diri korang tanpa melakukan apa-apa untuk meredakan kemarahan tu.

kesilapan yang selalu manusia lakukan di dalam kehidupan. cara terbaik untuk menghilangkan perasaan marah, kesilapan di dalam membuat keputusan. keputusan yang salah di dalam kehidupan
sumber

keputusan yang salah di dalam kehidupan

Kesilapan terbesar kita lakukan adalah membuat sesuatu keputusan ketika perasaan marah menguasai diri. Ia bertambah parah apabila perasaan marah itu melibatkan juga pihak ke dua yang juga membiarkan perasaan marah menguasai diri. Itu yang kadang-kadang kita dengar ada kes cerai-berai di dalam rumah tangga, bapak meninju muka anak, anak menengking mak, pergaduhan besar melibatkan dua kumpulan besar hinggakan berbunuhan sedangkan permulaannya hanya bergaduh kerana bulu mata ahli kumpulan A gugur dan termasuk ke dalam air seorang ahli kumpulan B, bunuh diri kerana marahkan bekas kekasih yang meninggalkannya untuk bersama dengan seorang lelaki umur 50an yang kaya, meludah diri sendiri akibat kena saman dan banyak lagi perkara-perkara diluar jangkauan pemikiran kita akibat terlalu ikutkan perasaan marah ni. 

cara terbaik untuk menghilangkan perasaan marah

Disebabkan itulah sangat penting untuk kita bersabar dan terus menenangkan diri bila kita di dalam situasi sedang dikuasai perasaan amarah. Kalau korang tanya aku apa yang aku akan buat bila aku marah, aku akan terus pejamkan mata, ambil sebanyak masa yang mungkin untuk bersendirian, mendiamkan diri dan perlahan-lahan aku akan buang rasa amarah tu. Jika masih lagi tak berkurangan, silalah berwuduk dan berdoa agar dijauhkan dari perasaan marah tu.  Kalau tak boleh jugak, korang berdoalah agar mak korang tak menyesal lahirkan korang ke dunia ni.

kesilapan yang selalu manusia lakukan di dalam kehidupan. cara terbaik untuk menghilangkan perasaan marah, kesilapan di dalam membuat keputusan. keputusan yang salah di dalam kehidupan

Aku amat tau sangat buruk padahnya jikalau aku membuat keputusan ketika marah. Dulu aku pernah tolak tawaran menjadi Manager Nora Danish akibat dikuasai perasaan amarah sebab dia tak tawarkan aku jawatan bibik , Kalau tak, dah banyak duit dah aku sekarang. Sebenarnya banyak lagi perkara-perkara yang bakal merugikan korang dan akan buat korang menyesal tak sudah akibat membuat keputusan ketika marah. Percayalah cakap aku. Abang ni, dahlah kacak, banyak makan garam bukit, pengalaman hidup tu alhamdulillah melimpah ruah.

kesilapan yang selalu manusia lakukan di dalam kehidupan. cara terbaik untuk menghilangkan perasaan marah, kesilapan di dalam membuat keputusan. keputusan yang salah di dalam kehidupanMarah ibarat api di dalam hati. Jikalau hati dah berapi, mana mungkin korang nak keluarkan api tu dan bertukar jadi Super Saiya. Itu tak logik. Marah adalah sahabat Syaitan. Jadi, buang jauh-jauh sifat marah tu. Ia boleh merosakkan hati kita.







 
© BONI KACAK All Rights Reserved
Get smart with the Thesis Blogger Template Design By kozumi_ro.
Service Tempahan Design