Al-Fatihah kepada Datuk Ahmad Jais



Hari ini dunia seni dikejutkan oleh pemergian Allahyarham Datuk Ahmad Jais ke rahmatullah di Pusat Perubatan Darul Ehsan pada pukul 9.19 pagi tadi.Marilah kita semua sama-sama sedekahkan Al-Fatihah kepada insan yang banyak menghiburkan kita tatkala kita sedang dalam keadaan gembira mahupun sedih dengan lagu-lagu dendangan beliau.Semoga beliau tenteram di alam sana.

Aku sendiri pernah bertemu beliau semasa ujibakat Bintang RTM dan beliau ternyata seorang yang sangat peramah dan merendah diri.Beliau tidak pernah sombong dengan orang lain dan juga orang yang lebih muda daripada beliau dan itu lah yang membuat aku menghormati beliau sebagai salah seorang lagenda.


{ 11 comments.. read them below or add one }

Fad Fad 11 October, 2011
yeke...abah cf peminat dia...hhuhu..follow sini ye...kui3
man man 11 October, 2011
takziah kepada keluarga Datuk Ahmad Jais.
Zayani Zayani 12 October, 2011
Alfatihah. opah memang minat benar dgn die ni.
ang ang 12 October, 2011
Innalillahi wa inna ilaihi rajiun
Boni JLL3 Boni JLL3 13 October, 2011
@man

sama-sama lah kita mendermakan Al-fatihah kepada Allahyarham
Boni JLL3 Boni JLL3 13 October, 2011
@Zayani
owh...bagusnye..tak ramai pemuda pemudi tau lagu2 die nih
noornazuha noornazuha 17 October, 2011
dia sakit pun saya x tau..dasat betul la..dgr2 jeh dah x ada..Al Fatihah...
Boni JLL3 Boni JLL3 17 October, 2011
@noornazuha

before dia meninggal,dia ada sakit..masuk hospital kalau tak silap..pastu kuar je hospital,dia buat show kat matic(saloma bistro).tak lama pastu dia meninggal..