Cerita Lawak : PERTANDINGAN KARAOKE-aku dibedal bersungguh-sungguh

Assalamualaikum dan selamat pagi peeps,readers,bloggers,watchers,hangers,followers,flowers,lap toppers,dan kesemuaers!!Semoga hari ini lebih ceria dan lebih bagus daripada semalam.Ape kabes semua?Harap sihat sentiasa walaupun sejak dua tiga empat menjak ni hujan je.

Ok,hari ini seperti kebiasaannya.Aku akan mengupdatingkan entri aku sementara tak ada tugasan di luar tu.Macam biasa juga aku akan memaksa jari jemari genius aku ni untuk menaip keyboard sebelum ia mula memegang surat-surat,dokumen-dokumen dan throttle motor.Heh heh.

Hari ini,aku nak cerita tentang pengalaman aku menjoined satu pertandingan karaoke.Aku memang suka join-join pertandingan karaoke ni.Bukan kemenangan yang aku harapkan,sekadar untuk berhibur.Kalau menang tu kira satu bonus lah.

Pernah satu hari,aku join satu pertandingan.Macam biasalah,sebelum hari pertandingan tu,aku akan praktis sungguh-sungguh.Melontarkan vokal bersungguh-sungguh.Menghentam vokal bersungguh-sungguh bak kata Azmeer dalam Vokal Bukan Sekadar Rupa.Seminggu aku akan praktis untuk memantapkan vokal bukan sekadar rupa aku ini.Kadang-kadang sampai tak boleh tidur lah mengenangkan hari pertandingan yang bakal tiba tu.


Setibanya hari pertandingan,nama aku dipanggil oleh pengacara.Aku bangun dan melangkah ke atas pentas dengan penuh rasa bangga sekali.Aku terperasan ketika itu semua mata-mata penonton menumpu ke arah aku.Ada yang melopong dan ternganga.Mungkin mereka semua terpegun dengan kekacakan aku,ditambah lagi dengan dressing aku yang stylo ini.Setibanya di atas pentas,aku telah mempersembahkan satu persembahan yang sangat-sangat bertenaga.Memang ketika itu aku telah mengeluarkan 120% kemantapan suara aku.Kalau Ajai tengok,kompem lumpuh seketika beliau.Aku benar-benar dirasuk ketika itu.Keseluruhan pentas telah aku kuasai.Kalau ada kategori persembahan terbaik,memang dengan takburnya aku akan mengatakan yang aku akan mengungguli kategori tu lah.

Aku mengakhiri persembahan aku itu dengan satu lompatan tinggi ke udara dan jatuh dalam keadaan tertiarap sambil membuat peace.Bergaya kan?Namun,secara tiba-tiba aku dibedil bertalu-talu dengan menggunakan batu bata.

"Oi!!!Kalau nak tunjuk hebat bukan kat sini lah!!Ini pertandingan nyanyian tadika peringkat daerah!!!Kau dah kenapa??!!",jerit salah seorang penonton di situ.

"Oh!Ingatkan boleh!!Sorry lah!!",jeritku sambil melarikan diri daripada tempat kejadian.

-habis daa-

*Heh heh.Macam biasa,kalau korang suka n rasa best,sudi-sudikan lah menekan button share tu ye.hehehe.SHARING IS CARING.


{ 8 comments.. read them below or add one }

sis92 sis92 03 November, 2011
mengongmu haha


awk boleh g kat setting dashboard,
pastu pergi kat komen, jgn tanda pada papar word verification :)
Boni JLL3 Boni JLL3 03 November, 2011
@sis92
haha..mengongku??hahaha..sekarang macam ne?ok da?
fae jamal fae jamal 03 November, 2011
hahah..memang terpegun la dak2 tadika tu tgk boni oi..hahaha
Boni JLL3 Boni JLL3 03 November, 2011
@fae jamal
hehehe..sampai jadikan saya abang angkat tuh..hahahaha
NAZRUL AZAT NAZRUL AZAT 08 November, 2011
heheee... abeh ekau dtg x audition vokal aritu?? kalo x musti jumpe aku kot, ngeeeee
Boni JLL3 Boni JLL3 08 November, 2011
@NAZRUL AZAT
eh..ak pergi jgak..tak dapat.haha
AnonymousAnonymous 20 July, 2014
Chris Weidman (9-0-0)
With his two round dismantling of Mark Munoz, Weidman developed a case for the title shot.

But with Munoz being his first advanced level opponent
another fight seems more likely. Recent title contenders Chael Sonnen
or Vitor Belfort could prove to become the most effective
test to the rising Weidman. A win over either opponent could
seal the sale for any title shot.
Rashad Evans (17-2-1)
Coming off a loss of profits to current champion Jon Jones,
Rashad has hinted at dropping to middleweight to challenge
Silva. With his knockout power and athleticism, he
could be formidable opponent to challenge for
the belt. With wins over Rampage Jackson, Chuck Liddell,
Forrest Griffin, Tito Ortiz, and Phil Davis anchoring his resume, he'd be considered a welcomed
addition towards the middleweight roster.
Vitor Belfort (21-9-0)
After removing of UFC 147 which has a hand injury and due return later in
2010, Belfort wants a big fight to break prior to the pack.
A win over Sonnen or Weidman would throw him in
a rematch with Silva and perhaps avenge his front kick knockout loss for the
champ next year
Alan Belcher (18-6-0)
After a surprising TKO victory over Brazilian leg lock specialist
Rousimar Palhares at UFC on FOX 3, Belcher has shot into the title picture.
With just one loss in his last 5 fights Belcher is perfect for ready for
that next challenge. Maybe a fight with Stann,
Bisping or Boetsch ought to be next prior to taking a trial
at a best three opponent.
Hector Lombard (31-2-1-1) or Tim Boetsch (15-4-0)
If while Bellator Middleweight champion Lombard debuts
having a dominant enlighten Boetsch at UFC 149,
in accordance with rumors he'll probably receive the next shot?
But a subpar performance could move another contender ahead of him.
Boetsch is on its way of an hard fought third round TKO over Yushin Okami at UFC 144.

A enlighten Lombard would raise his stock considerably although not a great deal regarding
warrant a title shot. Perhaps a fight with
all the winner of Bisping and Stann would be the next step barring they do not receive a title shot.

Michael Bisping (22-4-0) or Brian Stann (12-4-0)
With a make an impression on Stann at UFC 152, Bisping could
receive his long awaited title shot provided Lombard fails as part of his debut and Rashad
Evans doesn't drop down. His only discrepancies are losses
to recent contender Chael Sonnen, former Light Heavyweight Champion Rashad Evans, Dan Henderson, and Wanderlei Silva.
Originally scheduled to welcome Hector Lombard to the UFC, Stann brought out with the
fight by having an injury. Now scheduled to address Bisping, a conquer The Count could put Stann right back to the title picture.
Contenders like Chris Weidman, Vitor Belfort, or even a rematch with Chael Sonnen
await.
George St. Pierre (22-2-0)
A long requested super fight between Silva and St. Pierre will be huge.

But with St. Pierre stating the fact he'd not progress up in weight until the end of his
career and Anderson being 37 years of age this fight seems unlikely.



Stop by my web site UFC PPV
AnonymousAnonymous 04 August, 2014
Hello there! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good
results. If you know of any please share. Thank you!

My website Family Guy The Quest for Stuff cheats (poormanscaviar.blogspot.com)