Cerita Lawak : Awek Kaunter Membuat Aku Cair

on 03 April 2012

Salena gomez
gambar sekadar hiasan dalaman deko-deko


Shreehhhhhhh!!!!!!!!! 

Tangan aku tadah. Pergh! Bersepai hingus aku pagi-pagi buta ni. Warna putih-putih jernih bak kejernihan air perigi. Sah! Aku dah selsema. Hidung dengan muka aku merah-merah. Dah macam muka seorang awek yang tengah kena ngorat masa berjalan di bus stop. Tak pun muka seseorang yang terjatuh dalam lubang taik masa berjalan. Blushing-blushing tak tentu pasal. Hurm, selsema macam mana pun, hidup aku perlu diteruskan juga. Lepas bersiap, aku terus memecut motorsikal kapcai aku menuju ke arah Kuala Lumpur. Namun, lebih kurang suku perjalanan, secara tiba-tiba aku brek mengejut. Baru aku teringat lesen aku dah tamat tempoh. Terdengar bunyi dentuman-dentuman kat belakang aku. Aku sedikit panik. Aku jeling side mirror. Kelihatan sebuah kereta lembu berlanggar dengan sebuah kereta ferrari. Humangaihh! Salah aku tu. Aku semakin panik apabila melihat pemandu-pemandu kereta tersebut datang ke arah aku. 

" Halo brada..."

" Woi!! Jangan lari!! Kau dah buat mereka-mereka yang kacak ni eksiden, kau nak lari pulak!! Bro!! Kejar mamat tu!! Beliau punca kepada segala-galanya!!",potong aku sebelum pemandu kereta lembu tersebut sempat menghabiskan kata-kata. Tangan aku tuding ke arah seorang mat pet yang sedang berlari. Kebetulan! Kebetulan pula mat pet tu berada pada masa yang tepat. Ditambah lagi dengan riak wajahnya yang agak pucat dan cemas, menambah lagi logik penipuan aku tu. Aku menarik nafas panjang selepas pemandu kereta lembu dan ferrari itu mengejar mat pet tersebut. Terus aku pecut motor dari tempat kejadian dan menuju ke pejabat pos.

Heh heh. Aku nak sambung la. Aku nak try pendek-pendekkan entri aku ni. Jadi, bersambung. Hahaha. Tunggu part 2 yang bakal menyusul nanti.

Bonus for today

Korang masih ingat tak entri pasal aku masuk contest PINKY MOMENTS tu??! Jadi, hari ni aku nak mintak tolong korang semua kasi LIKE gambar aku. Tiada paksaan. Apatah lagi unsur-unsur ugutan. Hahaha. Jadi, aku nak minta tolong korang klik link kat bawah ni dan tolong LIKE pic aku. Kalau rasa-rasa nak share kat kawan-kawan untuk suruh dorang Like pic aku tu, aku sangat-sangat berbesar hati. 




Dan lagi satu, aku minta maaf banyak-banyak kat korang dan juga rakan-rakan blogger yang lain sebab lately aku sangat-sangat sibuk mengalahkan sorang salesman. Tak sempat aku nak update entri apatah lagi terjah blog-blog korang. Sorry once again. Jadi, sementara aku ada masa ni, aku nak pergi terjah blog-blog korang. Kalau yang tak sempat tu, aku akan cari lagi masa yang lain ye. I'm so sorry ye..
Ranking: 5

{ 52 comments... read them below or add one }

Reply Comment YaYaNsMuM a.k.a YM said...

bro!sorry naik lorry...haha...! No hal la,Bro...memasing ada komitmen kan...:)


April 3, 2012 at 9:35 PM
Reply Comment YaYaNsMuM a.k.a YM said...

ha...dah LIKE dah pun, sebab ko paksa.haha!just joking!


April 3, 2012 at 9:38 PM
Reply Comment SuparMan SuaRez said...

alahai...Besambung La plak...
Belum ada G kena Mengena Ma Tajuk nie..Hahaha


April 3, 2012 at 10:28 PM
Reply Comment KorN said...

alahai...
part 2 nanti la aku komeng..
like sudeyyhhh


April 3, 2012 at 11:05 PM
Reply Comment KorN said...

alahai...
part 2 nanti la aku komeng..
like sudeyyhhh


April 3, 2012 at 11:06 PM
Reply Comment Ezad Skytech said...

hahah...setailo la..lari ye..kah3~


April 3, 2012 at 11:37 PM
Reply Comment Lea Isnawi said...

hek eleh nak main2 sambung lak ye


April 4, 2012 at 12:29 AM
Reply Comment Zakaria's daughter said...

agakkk rrr.
salu mcm dongenggggg men langgau2 ferrari ngn kete lembuuu. apakahhhhhhh


April 4, 2012 at 1:31 AM
Reply Comment محمد شهريل القنيطري said...

haha..malas aku nk mrh dh nanti ko buat entry psl aku g mrh-mrh syg..hihi,blog aku ko blm terjh..skung jgk aku nk ko terjh...hehehehe


April 4, 2012 at 8:19 AM
Reply Comment ceklala said...

sambung plak dah..skang ni suke sgt main entry sambung2 kan haish


April 4, 2012 at 9:19 AM
Reply Comment O'gosh said...

halaaa..saje je tau...nak sambung2 pulak...


April 4, 2012 at 9:25 AM
Reply Comment huda jamil said...

cisdale. suke sambung dan sambung. terbantut stim membaca tahu. haha


April 4, 2012 at 9:50 AM
Reply Comment umie mia said...

macam drama tibi plak nak sambung2 hehehe lawa awek dalam entry ni kihkihkih


April 4, 2012 at 12:04 PM
Reply Comment msredcheesecake said...

haa kan... bersiri lagi.... babab pulak kang....ni setiap hari rabu ke hape ni?


April 4, 2012 at 1:59 PM
Reply Comment TiraPengemis said...

alaaa...cepat la...cte xabes tue...


April 4, 2012 at 4:49 PM
Reply Comment Hany Rara said...

ah ciskek betol..sikit ni je?? hahah


April 4, 2012 at 8:42 PM
Reply Comment H.S Wijaya said...

cis tak baik menipu untuk menyelamatkan diri tau tak.. :ppp

kalau mat pet tu membalas dendam camne? AIYOK KAWAN kita tak tahu... hahaha

asal pendek sangat ni?!!!

dun worry kawan,duania realiti lagi penting dari dunia maya.kita pun busy jugak sekarang ni. :)


April 4, 2012 at 8:54 PM
Reply Comment CekbOlat-bOlat said...

alaaaaaa ! tak sempat nk stim.. dh hbes ? Boniiiiii !!!


April 4, 2012 at 9:06 PM
Reply Comment O CIKTEDDY said...

ala..akal cik dh tersekat..k cepat smbung!huhu


April 4, 2012 at 10:34 PM
Reply Comment miss Fyqa said...

huhh..kena tggu sambungan plak ye..


April 4, 2012 at 10:50 PM
Reply Comment MaYa MustWany said...

hahah siap tuding kat orang lain..
jaat2..hihi..


alorh xperla abg,setel mana yang penting k.


April 5, 2012 at 1:16 AM
Reply Comment AdiaLuze said...

Assalammualaikum ...

Terbaek dari ladang la entri2 di sini. Nak menyampaikan sesuatu cerita tu, pandai sungguh awak menokok tambah jalan ceritanya sehingga kadang2 menjadi sangat tak logik. Wakakakaka ...


April 5, 2012 at 8:08 AM
Reply Comment CIK MAY said...

sori2...no sori2..hehe..tp mujur sempat bw blog CM kan...lala..~

erk.mmg wajar dipendekkan entry boni tu sbb dah masak dgn ayt mukadmah yg superb mengarot..haha


April 5, 2012 at 8:42 AM
Reply Comment Aien Alien said...

hahahaha..tak sempat nak habis gelak bersambung la pulak kannn...ok tungguuu!! :)


April 5, 2012 at 9:45 AM
Reply Comment m!3yr4h_LolLy said...

bersambung lagi. aih. stereh la cam gini. keh keh


April 5, 2012 at 1:28 PM
Reply Comment Anonymous said...

Ape celaka la blog ko ni..
tajuk lain, sembang lain..
cm cibai pun ada..
bodoh je...

xde life ke bro?


April 5, 2012 at 2:01 PM
Reply Comment fae jamal said...

alaa...knp ade smbungan lagi..cepat la smbung boni..heheh..tgh feel melayan ni..

p/s : abaikan cik anon tu yea..org dengki memang begitu..busuk punya org! busuk bro!;p


April 5, 2012 at 2:19 PM
Reply Comment NOOR FATIN said...

kenapa perlu bersambung?? waaa. hahaha.. ada episod2 pulak. kekeekke

aku dah like!!


April 5, 2012 at 2:35 PM
Reply Comment fahmie firas said...

Nice Blog,
Jemput ke blog saye dan tinggalkan komen,
Im a newbie, mintak tunjuk ajar 
fahmieaustin.blogspot.cam


April 5, 2012 at 2:47 PM
Reply Comment ZaroL said...

Agagagagaga...tak soba den nak tunggu part 2 tu.


April 5, 2012 at 3:11 PM
Reply Comment Cik FaRiZaM said...

kejadian ni berlaku bile boni???smlm ada tetgk satu kejadian moto langgar kete. kete nye teruk plak.moto nye elok je. haha


April 5, 2012 at 3:19 PM
Reply Comment zaza iman said...

ceehhhhhhh...bsambung..xpe2..tgu sambungan nih.. +)


April 5, 2012 at 4:48 PM
Reply Comment HUDAJMAL said...

alahai, baca entry ni serupa mcm tgk cerita hantu dan tibe-2 bersambung .... LOL --'


April 5, 2012 at 5:38 PM
Reply Comment Liselle MonCherie said...

Aiyaaa byk plak trafik ni XD
Pendahuluan panjang XD


April 5, 2012 at 6:43 PM
Reply Comment She's Enon said...

cisss! dushhh.

salena gomez? motif?? lalala..


April 5, 2012 at 8:13 PM
Reply Comment Nurrul said...

saja nak wat suspen tau !


May 21, 2012 at 4:17 PM
Reply Comment Anonymous said...

Howdy, I believe your blog may be having web browser
compatibility issues. Whenever I look at your web site in Safari, it looks fine however when opening
in IE, it's got some overlapping issues. I simply wanted to give you a quick heads up! Aside from that, excellent website!

My page - weight loss
My page - http://www.x-vibes.com/wiki/index.php?title=Benutzer:UKKCinda


February 19, 2013 at 1:05 PM





 
© BONI KACAK All Rights Reserved
Get smart with the Thesis Blogger Template Design By kozumi_ro.
Service Tempahan Design