Cerita Lawak : Seorang Mamak Pengsan Gara-Gara Manchester United

on 16 April 2012

Tengah-tengah aku atas motor balik daripada majlis sepetang bersama blogger denaihati.com. Ada dah aku ceritakan kat ENTRI NI. Bukan pasal kisah ni aku nak ceritakan, tapi cerita pasal masa dalam perjalanan balik ke banglo 2 tingkat milik aku. Masa aku tengah melalui satu kedai mamak, secara tiba-tiba aku terpandang skrin layar besar yang menghidangkan perlawanan antara Manchester United menentang Aston Villa. Aku tengok keputusan dah 3-0 dah. Melonjat kegembiraan aku atas motor. Kebetulan, tak berapa lama kemudian, Nani menjaringkan gol keempat. Menjerit aku atas motor. GOL!! 



Kegembiraan aku tak kekal lama bila secara tiba-tiba aku terperasan ada satu kelibat seakan terkinja-kinja di hadapan aku. Automatik kaki aku menekan brek. Motor aku terhenti betul-betul di hadapan seorang mamak yang sedang membawa air untuk dihantar kepada pelanggannya. Terkejut beruk aku tatkala melihat seorang mamak sedang menari-nari zapin dan sesekali shuffle. Pergh! Terbaik! Mamak ni bagus betul. Multitask. Ni tak lain ni mesti kes terkejut dan terus melatah disebabkan aku menjerit sebentar tadi. Aku menambah lagi kehangatan insiden tersebut dengan menjerkah lagi mamak tersebut.

" Aney yang mempunyai tona kulit tidak sekata tu!! Sila ke tepi!! Saya nak lalu ni!!",jerkah aku sambil memulas-mulas throttle motor dan menyebabkan deruman enjin motorsikal semakin kuat. Bibir aku mengukir satu senyuman nakal dan jahat. Baru aku nak tambah pekikan aku, secara tiba-tiba mamak tersebut pengsan dalam keadaan yang slow motion. Macam dalam filem hindustan pulak aku tengok. Disebabkan timbul sedikit rasa cuak termaktub dalam hati, aku terus meninggalkan kawasan tersebut dengan kadar segera. Risau kalau-kalau dikejar oleh mamak-mamak yang lain. Tapi dalam masa yang sama hati aku berbunga-bunga selepas melihat Manchester United mengalahkan Aston Villa 4-0. Ngeh ngeh.

BONUS FOR TODAY

Blog pilihan untuk diview pada hari ni. Jom kita terjah mereka ramai-ramai. Kata nak tambah kenalan blog kan? Jom terjah.


Budak ni memang kategori nakal. Tapi beliau sangat-sangat comel k! Kalau ada depan mata aku, serius aku nak sangat-sangat cubit dahi beliau. Geram je rasa. Hahaha. Kepada yang nak mengenali beliau silalah klik --> DILA <--

Pesanan buat Dila , jangan berhenti berblog ok!




Ranking: 5

{ 31 comments... read them below or add one }

Reply Comment Mr.She said...

cite betul ke tipu? kahkah >.<


April 16, 2012 at 9:44 PM
Reply Comment si kiut lavender said...

heheh...

xsangka si aney pandai berzapin yerk..kikiki


April 16, 2012 at 11:01 PM
Reply Comment Liselle MonCherie said...

Pandai plak menari zapin XD hahaha.
Everyday sufflin la bru best XDD aiyooo


April 16, 2012 at 11:14 PM
Reply Comment NAL said...

tinggi imaginasi..hahaha..aney berzapin..dasat!


April 17, 2012 at 12:11 AM
Reply Comment KiD said...

man Utd?? boooooo... hahahhaahahaa


April 17, 2012 at 12:27 AM
Reply Comment JAI said...

Ni mesti kes mamak tuh terkejut dek deruman Honda CRZ lu bro..hehe


April 17, 2012 at 12:29 AM
Reply Comment SuparMan SuaRez said...

Peminat MU rupanya Bro...Perrrghh,,,
Keisan Kat Mamak tue..Hahaha


April 17, 2012 at 12:34 AM
Reply Comment Ezad Skytech said...

haha...terer aney tu shuffle ye..kah3~


April 17, 2012 at 5:35 AM
Reply Comment Anonymous said...

RED NOMAD OZ.
They are with PHODO_ DE.
This is DASSAULT's NEW VIOLENCE?
SHYPE- PHERSHIPPE- BILLY ZTV?
And they have a FREDOZZEL with FRADO and MATANDO ?
And DAINA 9 is there with ROOTY 009?
MEANNE- DEMENEST?
She's with CORY BORY?
And NICKDOBO?
GILLES the " judge" is with PPLOMP - LEPFQ?
This is " LOVE GARDEN"?
With HOLLYWOOD'S " REGUSLO "?


April 17, 2012 at 8:04 AM
Reply Comment Anonymous said...

Listen, they have FAMAK- FAMIT- FPALL.
It's mob with government and STARST.
They have the names of dozens of " CONSTARS ".
Here are a few.
MOORE, LADD, CROW, ONO, CHO, WHITE.


April 17, 2012 at 8:07 AM
Reply Comment MrS LoLiPoP said...

hehehe . semangatt bolaa tuh .. ish3 . HAHA :D


April 17, 2012 at 9:11 AM
Reply Comment Miziey said...

Jyeahh!! GGMU!!
Alang2 mengorek hidung, kenapa tak dicalit saja tahi hidung itu? eh apa gua merepek ni? tak, maksud gua alang2 dah mamak tu pengsan, kenapa tak tapau jer air yang die bawak. Untung2 dapat membasahkan tekak yang kering lepas menjerit "Gol!!" dengan kuat dan penuh irama. Kui3.
xD


April 17, 2012 at 9:12 AM
Reply Comment Maya Lisa said...

miahahah ! apa lah boni nii ! tak baiik betul T_T


April 17, 2012 at 9:23 AM
Reply Comment ceklala said...

mmg multitasking sungguh anney tu yek hehehe


April 17, 2012 at 9:24 AM
Reply Comment Jai Montana said...

Pergh...nani..penendang dia memang kuat...


April 17, 2012 at 10:16 AM
Reply Comment Nisa said...

Nakal bebeno. But pengsan as in pengsan betul ke mamak tu?


April 17, 2012 at 11:00 AM
Reply Comment madammondoq said...

wei.. atas motor main lompat2 pulak.. ish.. ish...


April 17, 2012 at 11:01 AM
Reply Comment yana halim said...

bagitau le kedai mamak mana. Akak nak mintak autograf kat aney yg menari zapin tu. cair wehhhh.... :p


April 17, 2012 at 11:02 AM
Reply Comment m!3yr4h_LolLy said...

nie betol ke tak nie ? konpius. keh keh


April 17, 2012 at 11:35 AM
Reply Comment Sharidawati Shahrudin said...

Arsenal !! Arsenal !! Arsenal !!!! hehehe


April 17, 2012 at 12:35 PM
Reply Comment ciksengeh :D said...

aney pun pndai melatah bagai nie yee ;)


April 17, 2012 at 12:55 PM
Reply Comment kura said...

amboi. lepas ni suruh mamak pakai fair & lovely lahh. hahha


April 17, 2012 at 1:07 PM
Reply Comment Nurul Akmal said...

Hahahaha kat mana lah yer aney tu belajar tarian zapin.. hehehehe


April 17, 2012 at 11:39 PM
Reply Comment Zakaria's daughter said...

deyyyy!~
bukan main FAKTA lgiii kesahh nehhh.
neh yg rasa mcm nak gigit2 telinga mamak tuh pandai shuffle.
erkk-_-'


April 20, 2012 at 1:14 AM
Reply Comment Nurrul said...

MAMAK menari zapin ? ? ?
tipu jerr...
haha , mana dia belajar ?


May 21, 2012 at 4:55 PM
Reply Comment ★ aIsyaH ★ said...

mamak berzapin..ewahh!!teringin pulak nk tengok..hehe..
mcm2 ragam fan bola ni..^^


May 28, 2012 at 8:45 AM




 
© BONI KACAK All Rights Reserved
Get smart with the Thesis Blogger Template Design By kozumi_ro.
Service Tempahan Design