Cerita Lawak : Sinopsis Filem Alien Vs Superfighter



Filem yang dijangka akan pecah panggung pada awal tahun 2013. Ia mengisahkan tentang serangan makhluk asing terhadap manusia sejagat di bumi hinggakan suasana menjadi tegang dan huru hara. Kuasa ketenteraan dan teknologi manusia tidak mampu menandingi kehebatan teknologi yang dimiliki oleh mahluk asing tersebut apatah lagi makhluk asing tersebut memiliki pahlawan-pahlawan yang sangat hebat. Sehinggalah munculnya lima orang pahlawan dan pengikut-pengikut mereka yang mempunyai hikmat dan ilmu persilatan yang sangat hebat. Mereka yang sebelum ni berjuang bermati-matian untuk mempertahankan kampung masing-masing telah bertemu dan bersatu di dalam perjalanan mereka untuk menyerang pusat pemerintahan makhluk asing tersebut yang terletak di sebuah bandar.

NAMA : PENDEKAR BONI KENGKANG
HIKMAT : PERISAI PASAK BUMI DAN TENDANGAN BERAPI  KENGKANG TAPI SEKSI DAN SWEET
KEPAKARAN : PERTEMPURAN JARAK DEKAT
KEKUATAN BALA TENTERA : 795 ORANG
NO TELEFON : 03-614356798
WEBSITE : klik -->www.bonijll3.com<--


NAMA : PANGLIMA AFZAL SPERO
HIKMAT : MEMANCUTKAN RACUN RUMPAI+ASID+HAMSTER DARI MATA DAN MULUT.
KEPAKARAN : PERTEMPURAN JARAK SEDERHANA
KEKUATAN BALA TENTERA : 1939 ORANG
NO TELEFON : 03-911
WEBSITE : klik -->www.sukasukisuku.com<--


NAMA : PANGLIMA KORN TOMBONG
HIKMAT : JARI-JEMARI YANG MAMPU MELANCARKAN SERANGAN PETIR DAN KADANGKALA BELIAU TERPETIRKAN TENTERA-TENTERA ISRAEL
KEPAKARAN : PERTEMPURAN JARAK JAUH
KEKUATAN BALA TENTERA : 454 ORANG
NO TELEFON : 012-54564345
WEBSITE : klik -->www.arjunaKpop.com<--


NAMA : PENDEKAR LOCKY-LOCKY
HIKMAT : MENGUNCI PERGERAKAN MUSUH, MEMBEKUKAN MUSUH DAN MENGUNCI DIRI SENDIRI DALAM BILIK AIR
KEPAKARAN : PERTEMPURAN JARAK DEKAT
KEKUATAN BALA TENTERA : 4409 ORANG
NOMBOR TELEFON : 015-3453455
WEBSITE : klik -->www.lockylocky.com<--


NAMA : SRIKANDI DILA NO FACE
HIKMAT : MEMBUNUH MELALUI PERCIKAN LENDIR HINGUS. IA ADALAH TEKNIK PURBAKALA YANG DINAMAKAN GHOST WITHOUT FACE
KEPAKARAN : PERTEMPURAN JARAK JAUH, PAKAR PERUBATAN DAN MERAWAT ORANG YANG CEDERA DI DALAM PERTEMPURAN
KEKUATAN BALA TENTERA : 1469 ORANG
NOMBOR TELEFON : 03-755252525
WEBSITE : klik --> www.ghostwithoutface.com <--

Pada awal pahlawan-pahwalan ini bertembung, berbagai-bagai salah faham tercetus hingga hampir menyebabkan mereka bertempur sesama sendiri. Hinggalah muncul seorang kanak-kanak yang sangat comel dan periang. Sejak kemunculan kanak-kanak berkenaan yang dikenali sebagai Adik Jajam, akhirnya kelima-lima pahlawan tersebut mencapai satu persetujuan untuk melindungi kanak-kanak comel tersebut dari dicederakan oleh makhluk asing. 


NAMA : ADIK JAJAM
HIKMAT : TIADA
KEPAKARAN : BERMAIN TENGTENG, BERMAIN BATU SEREMBAN, BERMAIN PS1, BERMAIN SOROK-SOROK, DAN BERMAIN MATA
NOMBOR TELEFON : TIADA
WEBSITE : klik --> www.adikjajam.com <--


Dan kelima-lima pahlawan tersebut juga telah menamakan operasi mereka sebagai... --> OPERASI GBS <-- 

Dapatkah kelima-lima pahlawan dan para pengikut mereka menawan semula bumi dan menghapuskan pencerobohan makhluk asing? Dapatkah strategi-strategi bijak yang dirancang mereka mampu memecah benteng kubu kuat yang telah dibina makhluk asing? Dapatkah hikmat-hikmat dan ilmu persilatan mereka mampu menandingi kehebatan pahlawan-pahlawan makhluk asing? Dan dapatkah Adik Jajam dilindungi daripada kekejaman makhluk asing? Semua akan terjawab pada awal tahun 2013. Jangan lupa saksikan filem ini di pawagam-pawagam berdekatan anda. Filem yang mampu mentercampakkan anda daripada kerusi anda dengan aksi-aksi yang begitu hebat sekali. Dan strategi-strategi yang sangat bijak yang mampu membuat anda terkencing di dalam seluar tanpa anda sedari. Nantikan kemunculan filem Alien Vs Superfighter.


Alien Vs Superfighter Thriller. Sila tekan play. Dan tengok sehingga habis thriller filem yang dijangka akan meletup di pawagam pada 2013.

video






P/S :- Special credit to GENG BLOGGER SENGAL

{ 41 comments.. read them below or add one }

eila eila 22 April, 2012
fuyooo....tak sabar nak tgk hero sume kacak2!!!!
kura kura 22 April, 2012
haha.. coollllll :0
afzalsukasuki afzalsukasuki 22 April, 2012
vengong ko masukkan si jajam ngan takde superpower.. pastu keje men tenteng, masti menyusahkan aku meracun raksasa rumpai nanti
KorN KorN 22 April, 2012
Aku x kan dapat lagi payment nye... Jangan lupa tu boni...

Kah kah kah... Aku rase nak petir je kau boni oih...
NOOR FATIN NOOR FATIN 22 April, 2012
harap yg kacak2 dapat bertahan hingga ke akhir ye. kah3
NAL NAL 23 April, 2012
NAL memerlukan khidmat pendekar Boni kengkang la..dah call tapi tak dapat..line bz kowt..HAHA
Ezad Skytech Ezad Skytech 23 April, 2012
haha....hero utama dia kengkang ke...haha...:D
MawardiYunus MawardiYunus 23 April, 2012
wallaweh. ni bukn sakt pecah paggung. tp ngn punggung2 skli leh pecah.. hshaha
nasir hamzah nasir hamzah 23 April, 2012
uit. terbaik punya! entry yg memerlukan kepakaran kuasa tiga untuk dikarang.. boboy boy.hehek.
Lea Isnawi Lea Isnawi 23 April, 2012
alaaaaa...kena producer taknak amek i berlakon.

majok!


pstt dh hapdate blog dh :)
Myra Jay Myra Jay 23 April, 2012
Amboi2, kemain ye Pendekar & Panglima ;)
ceklala ceklala 23 April, 2012
erkkk...apekah??

update sudah :)
Aien Alien Aien Alien 23 April, 2012
erkkk...melindungi jajam yang tiada kuasa??? sungguh suci murni perjuangan kalian sesuci embun pagi...awww~
★ aIsyaH ★ ★ aIsyaH ★ 23 April, 2012
wohaa..!!
sukar dipercayai..~
pape pon..selamat beraksi !!
:)
i luv u i luv u 23 April, 2012
and action....??!!!
heheee

kunjungan pertama...
^^
madammondoq madammondoq 23 April, 2012
i suka citer2 alien ni! best!!! kalau u yg jadi alien lagi best giler!! ahakss,..
LaLa mhdnor LaLa mhdnor 23 April, 2012
nape jajam xde hikmah? hehe
Arra Ahmad Arra Ahmad 23 April, 2012
pecah panggung dek pendekar2 ni.:P
Edy Zaidi Edy Zaidi 23 April, 2012
haha..terbaik..nak sain!
Saddila Saddila 23 April, 2012
kahkahkahkah kenapa nama pahlawan2 dia semua gila comel. hahaa

kesian jajam. hahaha no power!
terbaik la bang :))
aRa ❤ aFiq™ aRa ❤ aFiq™ 23 April, 2012
tudiaaa.. memang pecah panggung la lau mcm ni.. hahaha
umie mia umie mia 23 April, 2012
heheheehe ingatkan bebetol tadi.. sekali time memperkenalkan.. laaa.. nampak sgt umie mia ni lurus huhuhu
zaza iman zaza iman 23 April, 2012
wahhh, ternganga sampai tak tahu nak komen ape... =)
Hany Rara Hany Rara 23 April, 2012
time bertempur nnt kengkang tu biar lebih2 sikit..wakakaka
KorN KorN 23 April, 2012
Leh plak ade sambungan nye.. hahaha
Aku nak tunggu part 2... Eh ade ke?
Iena Eliena Iena Eliena 23 April, 2012
salam..
singgah follow sini :)
jom follow cik iena jugak(^_~)
www.ienaeliena.com
Edy Zaidi Edy Zaidi 23 April, 2012
Please vote for Www.danielzaidi.com in MITBCA2012 : Malaysia International Tourism Photography/Art Blog

Vote for www.eqbalzack.com in DiGi WWWOW Awards 2012 : Blogger of The Year

Thanks guys for your helps...really appreciate it! LOVE U lah..:p
cik.blogger. sengal cik.blogger. sengal 23 April, 2012
hambOi...ekekekek...tetipu tetipah...hua...hua...hua...
en. bOni...bilo nak tuka shout tuh?
Nurul Akmal Nurul Akmal 23 April, 2012
Hahahahaha Boni Kengkang tu.. ;)
littledolphin littledolphin 23 April, 2012
tendangan berapi kengkang? err~

geli lah wey.memancutkan asid dari mata?membunuh menggunakan lendir hingus? eww!

saya suka main batu seremban,boleh jadi pahlawan jugak ke? :ppp

saya tak tekan play.boleh? haha

-H.S -
MaYa MustWany MaYa MustWany 24 April, 2012
hahah adess.sakit biji mata baca kali ni..
msredcheesecake msredcheesecake 24 April, 2012
Oh adik jajam yg kiut... Minta sain.....hheee
Myra Azraff Myra Azraff 24 April, 2012
auwwhhh geli den baco..haha xD
YaYaNsMuM a.k.a YM YaYaNsMuM a.k.a YM 25 April, 2012
uiksss!! tak sangka..tak sangka....semoga berjaya pecah panggung ye...jgn panggung tuh yang meletup dahhh!hahaha!
Akulah.com Akulah.com 30 April, 2012
awat tajuk tak letak upin vs ipin lawan boboyboi
Nurrul Nurrul 28 May, 2012
ERR , tak sabar nak tunggu cita nie keluar.... awt lambat sangat 2013 ? ?
Promo filem awl.. wat orang2 penasaran ! :)
Arina Shamsul Arina Shamsul 31 May, 2012
hahahaha..aku tak tahu nak cakap apa da,aku nak ketawa je..hahaha.

tak sabar nak tengok hero utama yang kengkang tu..hahaha.

terbayang da aku,kalau betul filem ni wujud..mesti aku 10 kali tengok..haaha.
Isabel Diaz Isabel Diaz 28 August, 2012
hahah, sengal btl korang nie. siap buat cite lg tu :)