Entri Blog Macam Sampah

sumber gambar --> nadyedyamien.blogspot.com


Assalamualaikum.  Pergh!! Tajuk tu sebenarnya ditujukan kepada diri aku sendiri. Hahahaha. Sebenarnya , ada juga yang bertanya kepada aku, kenapa entri-entri blog aku kebanyakannya tak pernah serius, merapu, tak ada langsung pengisian-pengisian atau input-input yang berguna dan penting. Pendek kata, kenapa entri-entri di blog aku macam sampah di lautan yang bergelora. Lautan yang bergelora? Hahaha.

Baiklah, di kesempatan ni, aku ingin memperjelaskan isu panas terbabit yang hampir-hampir menyebabkan aku bertukar menjadi Ultra Qalif.



Alhamdulillah, disebabkan ketenangan dan sedikit penampilan yang agak kacak, aku buang jauh-jauh segala rasa amarah tersebut kerana sememangnya perasaan ini tidak bagus dan tidak elok bila berada di dalam hati seorang manusia.

Baiklah, ingin aku jelaskan isu ini dengan penuh rasa kesopanan dan ketatasusilaan. 

1. Bukan tak ada langsung. Sebenarnya ada. Tak percaya, cuba baca entri pertama aku. Hasil sulung aku di dalam blog ni. Aku sebenarnya tak pandai nak mengarang sesuatu yang serius. Sampai satu tahap, aku guling-guling atas mangkuk jamban disebabkan nak cari idea. Namun tak kunjung tiba juga idea tu.

2. Kalau aku bincangkan isu politik, berapa ramai pula blogger-blogger dan reader-reader yang akan memboikot aku kerana tidak sefahaman. Tujuan aku berblog ni untuk mencari seberapa banyak kawan dan kenalan. Bukannya musuh.

3. Aku menaip untuk menghiburkan. Jika ada yang tak terhibur dan rasa meluat dengan blog aku, aku minta maaf banyak-banyak. Tapi rasanya banyak lagi pilihan blog di alam maya ni yang boleh menjadi wadah kepada anda.

Kesimpulannya, aku tak mampu nak menjadi seperti orang lain mahupun blogger lain yang hebat-hebat. Aku hanya menulis mengikut kemampuan dan kemahiran aku sendiri. Tapi alhamdulilah, setakat ni ramai yang menerima gaya penulisan aku. Hnnss hnns hnnss(kembang kempis lobang hidung). 

Panjang lebar entri kali ni. Harap anda mendapat jawapan kepada kemuyshkilan yang dihinggapi tu. Selamat hari Jumaat semua. 

BONUS FOR TODAY

Ingin wadah berkenaan cerita-cerita dan video-video seram, anda boleh terus klik --> http://blognasirhamzah.blogspot.com



Kabanyakan entri-entri di sini berkisar tentang kisah-kisah seram hinggakan tali pusat aku disedut-sedut ke dalam perut membaca entri-entri tersebut.

{ 54 comments.. read them below or add one }

Dianaa Dianaa 18 May, 2012
alaa, kalau entry macam sampah pun tetap ramai org singgah. kan kan? apadahal ;) watlek je
NAL NAL 18 May, 2012
Kadang-kadang kita tak boleh la nak serius sgt. Aku rasa entri kau ok ja, tak mcm smpah pun. Lagipun best la baca entri2 Incik Boni. Tak kering gusi - ikhlas taw ni ><
NAL NAL 18 May, 2012
Kadang-kadang kita tak boleh la nak serius sgt. Aku rasa entri kau ok ja, tak mcm smpah pun. Lagipun best la baca entri2 Incik Boni. Tak kering gusi - ikhlas taw ni ><
ciksengeh :D ciksengeh :D 18 May, 2012
okay jek kita baca ^^
Nurrul Nurrul 18 May, 2012
ada apa kisah dgn entry .. haha.. kan kta punya blog..

*tapi memang suka sngt cik Bonjil bila dah menaip... agak2 sunyi bosan.. baca entry blog nie.. mesti guling2 sorang aje.. hahaha :P
yana halim yana halim 18 May, 2012
entri akak lagi entahape2 rasanya. ikut dan je nak cerita. Blog Boni lagi best dari blog akak. sob sob.. (tetibe). Boni pun rajin. Orang rajin akan berjaya, tau. wish u all the best..
محمد شهريل القنيطري محمد شهريل القنيطري 18 May, 2012
oit awal bangun!!confom solat subuh masjid ni..ape ni ayat sentap plak pgi jumaat ni..hehe,jgn risau aku sentiasa sokong ko di blkng!!
tirahzairi tirahzairi 18 May, 2012
xpe la mcm sampah...at least ade jugak org komen...pedulikan lah~hehe
Mat Som Mat Som 18 May, 2012
Aku tgok ok sangat, mana sampahnya
Ada mesej yg nak disampaikan

Di sebalik sampah itu itu ada emas-emas yg berkilauan!
Aien Alien Aien Alien 18 May, 2012
alaaa...mana sampahnya?? mana?? melainkan boni cerita pasal sampah jelah...jangan ubah gaya penulisan tu, setakat ni saya jumpa boni dengan abang long afzal jelah yang pandai karang entri corak begini begitu....konsisten lawaknya tapi masih ada mesejnya... :D
Myra Jay Myra Jay 18 May, 2012
Myra baru berkenalan dengan blog Boni, tapi seyes dah suka dengan blog ni..

Suka dekat blog dan gaya penulisan serta video yg dihasilkan okeyh..

Dah jangan nak kembang hidung sangat... :)
kura kura 18 May, 2012
alala.. kita blogging iklas bro. hehehh
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 18 May, 2012
pedulikan la dedorang tu,,, dedorang tu kejelesan sbnarnya,,, jangan risau,, muja mnjang baca blog ni,, tak de halnya,, :D
afzalsukasuki afzalsukasuki 18 May, 2012
aku nak tutorial macamana nak beranak mengiring
hidayah hidayah 18 May, 2012
oh...eh..yeh..?

ada org cakap cam gitu?

entry sampah?

eh..eh..

dia tak tau ke sampah tu maksudnya apa..?

oh..

pakai internet komen blog org pandai pulak yek?

tapi erti sampah pun tak tau..

apa daaa....
miss Fyqa miss Fyqa 18 May, 2012
hish, pedulikan jer apa org nk kata.. masing2 punya cara tersendiri.... :)
Miziey Miziey 18 May, 2012
Hek ele, entri sampah pun sampah aa bro. Orang datang sini nak baca entri lawak lu tu. Tak kan ler nak selalu baca benda yang berilmiah dan serius jer, bosan ah kan. Heheh. Btw, gua akan tetap menyinggah ke blog mu bro, kalau gua ada kelapangan. Heheh.
xD
Zarul Umbrella Zarul Umbrella 18 May, 2012
Keep it up bro...blog mu cara mu...begheh
KorN KorN 18 May, 2012
aku stuju dgn kau boni... stju sgt2.. aku nak sokong boni.. nak pangkah kat mane kalo nak sokong ni?
faiz fakhirin faiz fakhirin 18 May, 2012
seram sehingga ke hujung liang lahad...hahaha
Hazwan Arif Hazwan Arif 18 May, 2012
bagi aku, kita kena menulis ikut ape yg kita nk tulis..bkn ape yg org nak..baru puas..hehe


http://kalampatah.blogspot.com/
ceklala ceklala 18 May, 2012
just be urself. orang suke kita sebab diri kita sendiri, bukan terikut2 orang lain ^_^

da letak kt list dahhhh. eh dah pos dah tau. nnti tgk peti surat kt uma k hihi
ceklala ceklala 18 May, 2012
just be urself. orang suke kita sebab diri kita sendiri, bukan terikut2 orang lain ^_^

da letak kt list dahhhh. eh dah pos dah tau. nnti tgk peti surat kt uma k hihi
Edy Zaidi Edy Zaidi 18 May, 2012
sampah ke tak, yg penting kita enjoy blogging...hehe
vivian talkshit here :) vivian talkshit here :) 18 May, 2012
tapi saya suka entry2x boni ~ funy nih selalu buat saya gembira :3
i luv u i luv u 18 May, 2012
lautan yang bergelora?????

ahahahahhhh....
:D
ada2 sja....
CIK MAY CIK MAY 18 May, 2012
kate kat org tu,klu x suke entry sampah,g la tgk entry info je...tak pyh la datang datang dan datang lagi..hohoho..

*arr.ujian tulang tu ade la..tp tak tau la word yg CM pki ujian tulang tu btl ke tak..haha..tp dlm tv kan ade iklan susu anlene tu.bt yg mcm tu la mase nak cek kalsium dlm tulang..dan nak tau risiko rendah atau tinggi utk penyakit osteoporisis..(betul ke spell tu?haha..belsah je!)
Lea Isnawi Lea Isnawi 18 May, 2012
menulis ikut kehendak tangan kannn

lea pun tulis ikut suka
org nak bace, bace..xnak sudah la

sobs
Zaza Ridzlan Zaza Ridzlan 18 May, 2012
blog boni ttp best =) zaza ttp suka
Miss Purple Ungu Miss Purple Ungu 18 May, 2012
x rasa mcm entri sampah pun
lgpun sempoi je gaya penulisan boni tu :)
mie mie 18 May, 2012
xkisah la serius ataupun berfaedah..
yang penting sendirian berhad..
bukan copy paste...
hehehee
Hany Rara Hany Rara 18 May, 2012
xmcm sampah pon..n yg oenting saya suka baca sambil gelak guling depan lappy.. hahah
nur_za nur_za 18 May, 2012
ada juga ke orang tny mcm 2...
alahai...biar la orang nak kata ap..
dah tu cara penulisan kita nk wat mcm mana
Myra Jay Myra Jay 18 May, 2012
Boni, ni lebih kurang cam entry penghargaan la ;)

http://normj1001.blogspot.com/2012/05/ketawa-keanak-anakan-versi-lelaki-kacak.html
littledolphin littledolphin 18 May, 2012
sorry kawan,lama dah tak singgah.

eh eh eh,saya terhibur baca blog kamu okay? heeee :)

asyik nak tergelak je.hahaha

p/s ada sampah kat lautan yg bergelora ke? lol :p
fae jamal fae jamal 18 May, 2012
jadi diri sendiri sudah! :) dr start boni blogging fae mmg kenal boni dgn entry pecah perut..so teruskan je..;) bia apa org nak kate jnji kita jd diri sdri..;)
Nurul Akmal Nurul Akmal 18 May, 2012
Kalau serius sangat pun x bolwh jugak.. baik jadi diri sendiri.. pedulikan apa org kata..
★ aIsyaH ★ ★ aIsyaH ★ 18 May, 2012
eleh..ni ayat rendah diri la konon kan..hehe..^^..this blog oke je la..entri2 nye pun best xde la smpah pun..baca benda2 y terlalu serius pun boring gk kan..=D
Cik SkubidubidUu..... Cik SkubidubidUu..... 18 May, 2012
....kalau banding dgn sy...ok lg entri blog en.boni nih...
hazman aka species1980 hazman aka species1980 18 May, 2012
Bro... adalah lebih senang kalau kita tulis apa yang kita suka dan perkara yang kita enjoy buat... lebih freedom dan semangat nak update blog akan berterusan...
Sharidawati Shahrudin Sharidawati Shahrudin 18 May, 2012
ehhh kak sha suke je entry di blog boni ni... :)
Lyssa Faizureen Lyssa Faizureen 18 May, 2012
Entry panjang kali ni , lyssadapat habiskan baca semuaaa nyaaa !

TERBAIKKKK ! hewheww~
NOOR FATIN NOOR FATIN 18 May, 2012
kita takkan dapat puaskan hati semua org :)
Muaz Faris Muaz Faris 18 May, 2012
Rasa nya tiada istilah blog sampah .. or entri blog sampah..

asalkan ia entri dan post .. mesti ada gunanya, insya Allah.
O CIKTEDDY O CIKTEDDY 18 May, 2012
eh2 setiap blog ade keistimewaannya sendiri..x kesah la ape org nak kate,melalui blog kita tulis apa yg buat kita rasa puas..kui3
nasir hamzah nasir hamzah 18 May, 2012
boni, tak baik betul sapa yg cakap macam tu.. nh rasalah blog boni ni unik dan membuatkan sesiapa yg membacanya kelihatan muda jer, sebab apa sebab hilang segala stres.. ha ni ceq ikhlas na... thanks boni di atas linknyer..
aRa ❤ aFiq™ aRa ❤ aFiq™ 19 May, 2012
setiap blog ada keistimewaan sdri , susah lau asyik nak dgr mulut org.. mulut org xkn bhenti berkata-kata :))
Selendang Merah Selendang Merah 19 May, 2012
entri macam sampah? sm rasa blog abg lg berilmiah berbanding blog sm...

blog sm memang sampah..serius
Daddy Daddy 19 May, 2012
tak jadi orang lain pun takpa bro..keras perut tengok entri2 lama dari bro,hahaha.lawak yang makan dalam.
nur salwani nur salwani 19 May, 2012
sebab entry abg yg mcm sampah tu lah ,buat sy nk bukak blog and baca post abg .abg dh buad sy hilang stress dgn post kelakar abg tu ..biarkan lah diorg ,kita nk capai kejayaan mesti ada penghalang .itu lumrah ,.hehehe
Boni JLL3 Boni JLL3 19 May, 2012
@nur salwani

wani, kenapa abang tak leh nak komen blog wani ye??
Arina Shamsul Arina Shamsul 19 May, 2012
sampah2..pun kite suke...hins..hins..hins..kombang kompis lobang hidong ko kan?..hahahahaha.


i like cara penulisan kamu boni,kalau diberi pilihan baca entri yang serius dan menyenyumkan, saya akan pilih yang menyenyum dan mengetawakan dulu..hahaha.

ngantukla baca entri yang terlalu skema ni..ngeeee..
umie mia umie mia 23 May, 2012
org overseas kata..be yourself.. biarlah org kata sampah ke hapa janji kite tak pening guling2 kan.. tulis apa yang buat kite selesa bukan buat kite stress dan migrain.. janji tak menyentuh sentiviti (err betul ke ejaan ni haahah) org lain..
AnonymousAnonymous 18 January, 2013
cipro La meilleure chose a propos de cialis est quil est disponible en vous pouvez egalement obtenir des rabais considerables sur qui ne sont pas reelle. http://ciprofloxacin-antibiotics.info#48822 - cipro 4 limpuissance pensez cialis car est aussi le plus sur parmi tous les. [url=http://ciprofloxacin-antibiotics.info#18445]cipro[/url] ou consommer des en contact avec des dangereux pour la sante consideree non seulement les hommes de la vieillesse mais aussi chez les.