Jelajah Suria FM di TESCO RAWANG.Terpukul Celah Kangkang Nabil Rajalawak

Semalam aku ke Tesco Rawang untuk menyertai satu pertandingan duet karaoke yang dianjurkan oleh SURIA FM bersempena siri jelajah mereka di tesco.

Malam sebelumnya, aku mendapat panggilan daripada seorang sahabat dan juga seorang penyanyi yang aktif menyertai pertandingan karaoke. Last-last minute dia ceritakan tentang pertandingan tersebut.

Jadi, selepas berbincang lama, kami mengambil keputusan untuk membawa Lagu Jiwa Lagu Cinta dendangan Mawi dan M.Nasir untuk dipersembahkan untuk pertandingan tersebut. Semalaman berlatih. Siap ada tarian lagi untuk menghiburkan audience.

Sesampainya di Tesco keesokan harinya(semalam), tanpa rasa curiga, kami terus mendaftar. Secara tiba-tiba aku dapat rasakan seperti seekor kura-kura menggigit-gigit cuping telinga kecil aku ni bila mendapat tahu, lagu berdasarkan apa yang ada di dalam senarai. Pergh!! Rasa macam nak amuk kat situ. Semuanya lagu duet lelaki dan perempuan. Tapi nak buat macam mana, alang-alang dah ada kat situ, takkan nak tarik diri. Keputusan terpaksa dibuat. Akhirnya kami memilih lagu Ombak Rindu.

Apa kejadahnya jantan dengan jantan nyanyi lagu ombak rindu. Hadoi. Memang tak boleh nak feeling lah. Tatap muka pasangan duet aku pun dah boleh buat aku hilang keupayaan untuk ereksi selama seminggu. Hahahaha.

Tunggu punya tunggu, akhirnya tibalah giliran aku dan pasangan duet aku. Naik je pentas , dah ada insiden yang sangat Ho Liow! Pasangan duet aku tersadung kaki, terjatuh dan terpukul celah kangkang si Nabil Rajalawak yang jadi pengacara untuk pertandingan tersebut. Muahahaha. Tertunduk Nabil menahan sakit perut. Hahahaha.. Hadoi. Mungkin sebab tu, kitorang tak menang. Hahahahaha.

Nabil Rajalawak


P/S : Nabil memang sporting, ada juga ayat aku menyakat dia atas pentas, dia pun boleh balas balik dengan sempoi. Terbaekk! Hebat juga beliau jadi pengacara. Dan , lagi satu, hari ni aku nak ucapkan jutaan terima kasih kepada JEJAKA PULAU ini yang tak berhenti-henti menyokong dan membaca setiap entri yang aku keluarkan. Thanks bro. Aku kadang-kadang sangat-sangat terharu dengan member-member di alam maya ni yang terus-terusan menyokong aku tanpa henti. Thanks again bro. :)

{ 70 comments.. read them below or add one }

Iffah Afeefah Iffah Afeefah 11 June, 2012
adakah suara anda sedap?

mohon satu cideo nk dgr

hahaha
SuparMan SuaRez SuparMan SuaRez 11 June, 2012
Mohon Post Aksi duet Nyanyian Ombak Rindu Anda....Hahaha
Nurrul Nurrul 11 June, 2012
HAHA , jumpa Nabil ? bestnya..
tak ada video kaa masa meyanyi ?
mau dengar.. biarkan kami si blogger menjadi juri.. HAHA :p
faiz fakhirin faiz fakhirin 11 June, 2012
hahaha..nasib bukan ko bro..aku ingatkn ko dh tadi..
Zaza Ridzlan Zaza Ridzlan 11 June, 2012
nak dgr la suara boni nyanyi... =)
KorN KorN 11 June, 2012
Nasib baik tajuk nye terpukul celah kangkang. kalo ad sambung nye ....tertarik lalu terputus, haaaa.... cemana 2...
cik.blogger. sengal cik.blogger. sengal 11 June, 2012
Wah...Ombak Rindu tu..hahhahaah...hadoi macam-macam...hehhe
fairus fairus 11 June, 2012
SETAHUN DUA YANG LEPAS SAYA ADA JUGAK JOIN GROUP JABATAN SAYA MENYANYI LAGU-LAGU PUISI MASA ADA MANA-MANA FUNCTION.. SAYA TUKANG BACA PUISINYA.. YANG LAIN MENYANYI DAN MAIN MUZIK.. SEKARANG SUDAH MALAS MAHU JOIN..
Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) 11 June, 2012
hahaha..kesian senak nabil..hehhehe
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 11 June, 2012
hahaha... dan2 boleh tersadung.. nasib baik nabil ok je :)
nasir hamzah nasir hamzah 11 June, 2012
Wah best lah dapat jumpa si nabil.. peh!! sejak akhir2 ni asyik jumpa orang2 terkenal jer boni ni ek.. jelouse siot!!hehe
Izara4eva™ Izara4eva™ 11 June, 2012
nak masuk nyanyi ka raja lawak ni ? haha
ctk ctk 12 June, 2012
wah...kamu naik stage yer..hebat :D
cian nabil...
SP (spudinpunya) SP (spudinpunya) 12 June, 2012
bhahahha..naseb badan bro ..haha..jadi lepas ni tak payah masuk pertandingan gtu dah ..masuk je terus mentor ke..lagi syiookk bro :D
NAL NAL 12 June, 2012
Nabil memang sporting. NAL dah pernah jumpa dia masa satu event di Langkawi. Wah bro, kau kasi gelaran JEJAKA PULAU kat aku..hahaha..thanks ya. :)
iKhRam iKhRam 12 June, 2012
alamak
rugi la tak ke tesco kat rawang tu..
kalau tak mesti tgok persembahan ombak rindu

hahahhah
pengalam is the best teacher...!!
Hany Rara Hany Rara 12 June, 2012
mesti en.boni amek yang part adira kan dalam lagu ombak rindu tu..hahah
Mat Som Mat Som 12 June, 2012
Boni,
Anda menyanyi sebagai Adira kah?
Lagu tu bernada tinggi, pasti terpeliut bibir dan mulut bila menyanyikannya.

Apapun sya nak tengok videonya macam kawan2 lain di sini, tak sabar nak tgok ni.
محمد شهريل القنيطري محمد شهريل القنيطري 12 June, 2012
pergghhh..gila sporting ko...konfom suara ko mcm m.nasir ni..hahhaa
ceklala ceklala 12 June, 2012
buat malu kaum betei...hahahaha
~~zana@pb~~ ~~zana@pb~~ 12 June, 2012
Nervous punya pasal la tu sampai terkena kat Nabil.
Boni tak rasa nak gelak ke tengok muka kwn masa nyanyi Ombak Rindu tu? hehe...ada video tak?
YaYaNsMuM a.k.a YM YaYaNsMuM a.k.a YM 12 June, 2012
haha!kesian Nabil, der...korang pun, tak beragak taw, nervous+excited punya pasal la nie yer...hehehe
Afasz Afasz 12 June, 2012
nabil mmg sempoi kan......
peace yoooooooooooooooooooooo

dah letak blog boni dlm blog list afasz... :D
Nurul Akmal Nurul Akmal 12 June, 2012
Hahahahaha Sian Nabil...
eLLa n aLia eLLa n aLia 12 June, 2012
xmau nabil, mau johan.. huhu.. sy pun smakin pay attntion dgn blog nal ni sjak dia mula stia dgn entri sy gak.. huhu
msredcheesecake msredcheesecake 12 June, 2012
takde bidio ke nak tengok dia nyanyi ombak rindu...? ada kan? nak tengok..
[PCL] [PCL] 12 June, 2012
kalau tak tersadong punya pasal, pasti menanglah.. kan boni...mana videonya ??
Phat Phat 12 June, 2012
terbaik bro...tahniah..aku penah dapat no 2 je bro masa karok masa aku keje perodua rawang dulu hahaha
Mr.PiNGu Mr.PiNGu 12 June, 2012
aku rasa hang ni bony mmg boleh dipanggil pakar wat cerpen lucu la.. ko xpenah fail utk wat aku gelak baca cerita ko hahaa.. kelakar gler.. siap hilang ereksi tu hahaaa
madammondoq madammondoq 12 June, 2012
lama tak dengor suara boni karok!!!
Myra Jay Myra Jay 12 June, 2012
Wahhh bestnyer jumpa Nabil, tp sian Nabil smpai terduduk dek penagna member Boni :)


Mana video versi Boni nyanyi Ombak Rindu? Ingtkan dpt la tengok versi padu lelaki duet sesama lelaki..heheee
~Sweet Honesty~ ~Sweet Honesty~ 12 June, 2012
muahahaha...ombak rinduu?? achaner tuu??? hahaha
MAY MAY 13 June, 2012
haha...boleh tahan lawak..tapi adakah ini benar berlaku atau rekaan semata2 utk bt pembace gelak terkekek depan pc mcm org sewel?haha
Arina Shamsul Arina Shamsul 13 June, 2012
hahahaha..terbayang dah muka boni feeling atas pentas tu..

video mana?tak kira nak tengok gak!!haha..
afzalsukasuki afzalsukasuki 13 June, 2012
aku pon sukong ko.aku dah pangkah ko dalam kertas undi

p/s : sokong2 sampai tringin nak makan sukun
faridah nazurah faridah nazurah 13 June, 2012
haha acano boleh tersadung tu wey? tu la, gelojoh bebenor.. haha

ala.. kau xmenang eh? kesian.. xpe xpe. next time kau try je lagi :)
Masha Meisters Masha Meisters 14 June, 2012
alamak! spoilla jatuh kat kelangkg nabil...huhu
LaLa mhdnor LaLa mhdnor 14 June, 2012
minat karaoke ke?
lala pon minat gak :P
jom kite duet lagu ombak rindu, haha
suzie rahman suzie rahman 14 June, 2012
salam boni. aktif nya awak erk. adeh. br nk wish gud luck dh xmng.hahaha
are_lin@yu are_lin@yu 14 June, 2012
trylah nyanyi kt sini tgk..hehe
Lawrence Lawrence 14 June, 2012
salam kenal Boni, just passing by
Aien Alien Aien Alien 14 June, 2012
teman seduet atau incik boni yang jatuh lalu terpukul nabil ni? hahaha..
ch000tz axoera ヅ ch000tz axoera ヅ 14 June, 2012
try test tgk en bonni weyh hehe
LidiaSuraya LidiaSuraya 15 June, 2012
Ewahhh apa krputusan nya?? Menang x ngn ombak rindu???
m!3yr4h_LolLy m!3yr4h_LolLy 15 June, 2012
nie fakta ke auta nie ? macam tak percayo den nie ha. heee

ombak ghindu gitu. hehehe
hazman aka species1980 hazman aka species1980 15 June, 2012
Adess... kalau ada gambar adegan kejadian tu confirm lagi menarik....
Eyriqazz Eyriqazz 15 June, 2012
bro tak buat persembahan sekali ke?
huda jamil huda jamil 15 June, 2012
anda ada bakat menyanyi? ohsem sungguh -.-"
Sharidawati Shahrudin Sharidawati Shahrudin 15 June, 2012
kak sha nak vote for boni !!! AFUNDI BONI !!!! hehe
O CIKTEDDY O CIKTEDDY 15 June, 2012
ala..mane gmbr abg boni tgh nyanyi?ade record vid x?sila upload..hahaha
♥ sitifarhana ♥ ♥ sitifarhana ♥ 15 June, 2012
wahhh nabil laaa...sy pminat stia suria fm..lagi2 sgmen ceria pagi nabil,kencana dn halim..wajib dga sblm pegi kerja dgn time dlm kete..hikk
Zarul Umbrella Zarul Umbrella 15 June, 2012
tak de snap gambar ker bro
CikAnyss' :O CikAnyss' :O 16 June, 2012
kalau x mesti menang .. haishh .. hehe :D
AdiaLuze AdiaLuze 16 June, 2012
Assalammualaikum ...

Waaaa .. Sangat menarik pengalaman anda ... dan yang penting, lawak tuuhhh .. Sian Nabil ... Sib baik tak masuk ICU ... Wakakakakaaa
eLLa n aLia eLLa n aLia 17 June, 2012
apelah dia sdang buat skrang ni smpai x hupdate2 blog dierr..
deq noor deq noor 17 June, 2012
wahh! ada bakat menyanyi rupanya. buatlah vlog.. boleh menyumbangkan suara tu utk kami pendengar alam maya ni.. ;)
AmyZana AmyZana 18 June, 2012
aduh ! malu besar doe ! hahaha !
Hidayah Bach Hidayah Bach 18 June, 2012
takde video ke..?

dan...lamanya tak hapdet blog......?

cuti jadik blogger ke..?

:D
Edy Zaidi Edy Zaidi 19 June, 2012
persoalannya...menang ke kalah?hehe
KiD KiD 20 June, 2012
suara bro mesti okay punya... tapi.. tapi ada lupa lirik tak? hehehehee
ch000tz axoera ヅ ch000tz axoera ヅ 20 June, 2012
idak ke kome nak hapdateeee hehee
ceklala ceklala 20 June, 2012
lamenye x update?pi mana nih?kawen ehh?hihih
ikaa sharin ikaa sharin 22 June, 2012
ohsem gilaa ter-smash nabil punya tut tuttt :p
Deqla manjew Deqla manjew 22 June, 2012
owh nabil best eh? hihi... bakal jadi papa kan dia tu? sy follow sini..kenal dari ayu, dia buat entri khas utk awk...slm kenal..sudi2kan la follow blk.. :)
onie onie 28 June, 2012
nak signnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn :D
.::: Princess MOMOY :::. .::: Princess MOMOY :::. 07 January, 2013
mesti muntah nyanyi lagu tu ngan mbe laki
muahaha