Jelajah Suria FM di TESCO RAWANG.Terpukul Celah Kangkang Nabil Rajalawak

on 11 June 2012

Semalam aku ke Tesco Rawang untuk menyertai satu pertandingan duet karaoke yang dianjurkan oleh SURIA FM bersempena siri jelajah mereka di tesco.

Malam sebelumnya, aku mendapat panggilan daripada seorang sahabat dan juga seorang penyanyi yang aktif menyertai pertandingan karaoke. Last-last minute dia ceritakan tentang pertandingan tersebut.

Jadi, selepas berbincang lama, kami mengambil keputusan untuk membawa Lagu Jiwa Lagu Cinta dendangan Mawi dan M.Nasir untuk dipersembahkan untuk pertandingan tersebut. Semalaman berlatih. Siap ada tarian lagi untuk menghiburkan audience.

Sesampainya di Tesco keesokan harinya(semalam), tanpa rasa curiga, kami terus mendaftar. Secara tiba-tiba aku dapat rasakan seperti seekor kura-kura menggigit-gigit cuping telinga kecil aku ni bila mendapat tahu, lagu berdasarkan apa yang ada di dalam senarai. Pergh!! Rasa macam nak amuk kat situ. Semuanya lagu duet lelaki dan perempuan. Tapi nak buat macam mana, alang-alang dah ada kat situ, takkan nak tarik diri. Keputusan terpaksa dibuat. Akhirnya kami memilih lagu Ombak Rindu.

Apa kejadahnya jantan dengan jantan nyanyi lagu ombak rindu. Hadoi. Memang tak boleh nak feeling lah. Tatap muka pasangan duet aku pun dah boleh buat aku hilang keupayaan untuk ereksi selama seminggu. Hahahaha.

Tunggu punya tunggu, akhirnya tibalah giliran aku dan pasangan duet aku. Naik je pentas , dah ada insiden yang sangat Ho Liow! Pasangan duet aku tersadung kaki, terjatuh dan terpukul celah kangkang si Nabil Rajalawak yang jadi pengacara untuk pertandingan tersebut. Muahahaha. Tertunduk Nabil menahan sakit perut. Hahahaha.. Hadoi. Mungkin sebab tu, kitorang tak menang. Hahahahaha.

Nabil Rajalawak


P/S : Nabil memang sporting, ada juga ayat aku menyakat dia atas pentas, dia pun boleh balas balik dengan sempoi. Terbaekk! Hebat juga beliau jadi pengacara. Dan , lagi satu, hari ni aku nak ucapkan jutaan terima kasih kepada JEJAKA PULAU ini yang tak berhenti-henti menyokong dan membaca setiap entri yang aku keluarkan. Thanks bro. Aku kadang-kadang sangat-sangat terharu dengan member-member di alam maya ni yang terus-terusan menyokong aku tanpa henti. Thanks again bro. :)
Ranking: 5

{ 70 comments... read them below or add one }

Reply Comment Iffah Afeefah said...

adakah suara anda sedap?

mohon satu cideo nk dgr

hahaha


June 11, 2012 at 9:11 PM
Reply Comment SuparMan SuaRez said...

Mohon Post Aksi duet Nyanyian Ombak Rindu Anda....Hahaha


June 11, 2012 at 9:20 PM
Reply Comment Nurrul said...

HAHA , jumpa Nabil ? bestnya..
tak ada video kaa masa meyanyi ?
mau dengar.. biarkan kami si blogger menjadi juri.. HAHA :p


June 11, 2012 at 9:23 PM
Reply Comment faiz fakhirin said...

hahaha..nasib bukan ko bro..aku ingatkn ko dh tadi..


June 11, 2012 at 9:34 PM
Reply Comment Zaza Ridzlan said...

nak dgr la suara boni nyanyi... =)


June 11, 2012 at 9:40 PM
Reply Comment KorN said...

Nasib baik tajuk nye terpukul celah kangkang. kalo ad sambung nye ....tertarik lalu terputus, haaaa.... cemana 2...


June 11, 2012 at 9:50 PM
Reply Comment cik.blogger. sengal said...

Wah...Ombak Rindu tu..hahhahaah...hadoi macam-macam...hehhe


June 11, 2012 at 9:57 PM
Reply Comment fairus said...

SETAHUN DUA YANG LEPAS SAYA ADA JUGAK JOIN GROUP JABATAN SAYA MENYANYI LAGU-LAGU PUISI MASA ADA MANA-MANA FUNCTION.. SAYA TUKANG BACA PUISINYA.. YANG LAIN MENYANYI DAN MAIN MUZIK.. SEKARANG SUDAH MALAS MAHU JOIN..


June 11, 2012 at 10:21 PM
Reply Comment Sayidah Nafisah Ruslan said...

hahaha... dan2 boleh tersadung.. nasib baik nabil ok je :)


June 11, 2012 at 11:11 PM
Reply Comment nasir hamzah said...

Wah best lah dapat jumpa si nabil.. peh!! sejak akhir2 ni asyik jumpa orang2 terkenal jer boni ni ek.. jelouse siot!!hehe


June 11, 2012 at 11:57 PM
Reply Comment Izara4eva™ said...

nak masuk nyanyi ka raja lawak ni ? haha


June 11, 2012 at 11:58 PM
Reply Comment ctk said...

wah...kamu naik stage yer..hebat :D
cian nabil...


June 12, 2012 at 12:13 AM
Reply Comment SP (spudinpunya) said...

bhahahha..naseb badan bro ..haha..jadi lepas ni tak payah masuk pertandingan gtu dah ..masuk je terus mentor ke..lagi syiookk bro :D


June 12, 2012 at 12:17 AM
Reply Comment NAL said...

Nabil memang sporting. NAL dah pernah jumpa dia masa satu event di Langkawi. Wah bro, kau kasi gelaran JEJAKA PULAU kat aku..hahaha..thanks ya. :)


June 12, 2012 at 12:24 AM
Reply Comment iKhRam said...

alamak
rugi la tak ke tesco kat rawang tu..
kalau tak mesti tgok persembahan ombak rindu

hahahhah
pengalam is the best teacher...!!


June 12, 2012 at 12:58 AM
Reply Comment Hany Rara said...

mesti en.boni amek yang part adira kan dalam lagu ombak rindu tu..hahah


June 12, 2012 at 3:22 AM
Reply Comment Mat Som said...

Boni,
Anda menyanyi sebagai Adira kah?
Lagu tu bernada tinggi, pasti terpeliut bibir dan mulut bila menyanyikannya.

Apapun sya nak tengok videonya macam kawan2 lain di sini, tak sabar nak tgok ni.


June 12, 2012 at 5:01 AM
Reply Comment محمد شهريل القنيطري said...

pergghhh..gila sporting ko...konfom suara ko mcm m.nasir ni..hahhaa


June 12, 2012 at 6:02 AM
Reply Comment ceklala said...

buat malu kaum betei...hahahaha


June 12, 2012 at 9:26 AM
Reply Comment ~~zana@pb~~ said...

Nervous punya pasal la tu sampai terkena kat Nabil.
Boni tak rasa nak gelak ke tengok muka kwn masa nyanyi Ombak Rindu tu? hehe...ada video tak?


June 12, 2012 at 9:36 AM
Reply Comment YaYaNsMuM a.k.a YM said...

haha!kesian Nabil, der...korang pun, tak beragak taw, nervous+excited punya pasal la nie yer...hehehe


June 12, 2012 at 9:39 AM
Reply Comment Afasz said...

nabil mmg sempoi kan......
peace yoooooooooooooooooooooo

dah letak blog boni dlm blog list afasz... :D


June 12, 2012 at 10:29 AM
Reply Comment eLLa n aLia said...

xmau nabil, mau johan.. huhu.. sy pun smakin pay attntion dgn blog nal ni sjak dia mula stia dgn entri sy gak.. huhu


June 12, 2012 at 11:34 AM
Reply Comment msredcheesecake said...

takde bidio ke nak tengok dia nyanyi ombak rindu...? ada kan? nak tengok..


June 12, 2012 at 3:19 PM
Reply Comment [PCL] said...

kalau tak tersadong punya pasal, pasti menanglah.. kan boni...mana videonya ??


June 12, 2012 at 3:21 PM
Reply Comment Phat said...

terbaik bro...tahniah..aku penah dapat no 2 je bro masa karok masa aku keje perodua rawang dulu hahaha


June 12, 2012 at 4:17 PM
Reply Comment Mr.PiNGu said...

aku rasa hang ni bony mmg boleh dipanggil pakar wat cerpen lucu la.. ko xpenah fail utk wat aku gelak baca cerita ko hahaa.. kelakar gler.. siap hilang ereksi tu hahaaa


June 12, 2012 at 4:49 PM
Reply Comment madammondoq said...

lama tak dengor suara boni karok!!!


June 12, 2012 at 5:49 PM
Reply Comment Myra Jay said...

Wahhh bestnyer jumpa Nabil, tp sian Nabil smpai terduduk dek penagna member Boni :)


Mana video versi Boni nyanyi Ombak Rindu? Ingtkan dpt la tengok versi padu lelaki duet sesama lelaki..heheee


June 12, 2012 at 6:34 PM
Reply Comment ~Sweet Honesty~ said...

muahahaha...ombak rinduu?? achaner tuu??? hahaha


June 12, 2012 at 7:43 PM
Reply Comment MAY said...

haha...boleh tahan lawak..tapi adakah ini benar berlaku atau rekaan semata2 utk bt pembace gelak terkekek depan pc mcm org sewel?haha


June 13, 2012 at 9:38 AM
Reply Comment Arina Shamsul said...

hahahaha..terbayang dah muka boni feeling atas pentas tu..

video mana?tak kira nak tengok gak!!haha..


June 13, 2012 at 12:01 PM
Reply Comment afzalsukasuki said...

aku pon sukong ko.aku dah pangkah ko dalam kertas undi

p/s : sokong2 sampai tringin nak makan sukun


June 13, 2012 at 3:32 PM
Reply Comment faridah nazurah said...

haha acano boleh tersadung tu wey? tu la, gelojoh bebenor.. haha

ala.. kau xmenang eh? kesian.. xpe xpe. next time kau try je lagi :)


June 13, 2012 at 9:44 PM
Reply Comment Masha Meisters said...

alamak! spoilla jatuh kat kelangkg nabil...huhu


June 14, 2012 at 12:16 AM
Reply Comment LaLa mhdnor said...

minat karaoke ke?
lala pon minat gak :P
jom kite duet lagu ombak rindu, haha


June 14, 2012 at 12:25 AM
Reply Comment suzie rahman said...

salam boni. aktif nya awak erk. adeh. br nk wish gud luck dh xmng.hahaha


June 14, 2012 at 1:27 AM
Reply Comment are_lin@yu said...

trylah nyanyi kt sini tgk..hehe


June 14, 2012 at 9:56 AM
Reply Comment Lawrence said...

salam kenal Boni, just passing by


June 14, 2012 at 11:09 AM
Reply Comment Aien Alien said...

teman seduet atau incik boni yang jatuh lalu terpukul nabil ni? hahaha..


June 14, 2012 at 1:06 PM
Reply Comment ch000tz axoera ヅ said...

try test tgk en bonni weyh hehe


June 14, 2012 at 4:22 PM
Reply Comment LidiaSuraya said...

Ewahhh apa krputusan nya?? Menang x ngn ombak rindu???


June 15, 2012 at 12:03 AM
Reply Comment m!3yr4h_LolLy said...

nie fakta ke auta nie ? macam tak percayo den nie ha. heee

ombak ghindu gitu. hehehe


June 15, 2012 at 12:47 AM
Reply Comment hazman aka species1980 said...

Adess... kalau ada gambar adegan kejadian tu confirm lagi menarik....


June 15, 2012 at 12:16 PM
Reply Comment Eyriqazz said...

bro tak buat persembahan sekali ke?


June 15, 2012 at 12:18 PM
Reply Comment huda jamil said...

anda ada bakat menyanyi? ohsem sungguh -.-"


June 15, 2012 at 2:13 PM
Reply Comment Sharidawati Shahrudin said...

kak sha nak vote for boni !!! AFUNDI BONI !!!! hehe


June 15, 2012 at 5:32 PM
Reply Comment O CIKTEDDY said...

ala..mane gmbr abg boni tgh nyanyi?ade record vid x?sila upload..hahaha


June 15, 2012 at 8:07 PM
Reply Comment ♥ sitifarhana ♥ said...

wahhh nabil laaa...sy pminat stia suria fm..lagi2 sgmen ceria pagi nabil,kencana dn halim..wajib dga sblm pegi kerja dgn time dlm kete..hikk


June 15, 2012 at 11:24 PM
Reply Comment CikAnyss' :O said...

kalau x mesti menang .. haishh .. hehe :D


June 16, 2012 at 11:00 AM
Reply Comment AdiaLuze said...

Assalammualaikum ...

Waaaa .. Sangat menarik pengalaman anda ... dan yang penting, lawak tuuhhh .. Sian Nabil ... Sib baik tak masuk ICU ... Wakakakakaaa


June 16, 2012 at 2:03 PM
Reply Comment eLLa n aLia said...

apelah dia sdang buat skrang ni smpai x hupdate2 blog dierr..


June 17, 2012 at 11:40 AM
Reply Comment deq noor said...

wahh! ada bakat menyanyi rupanya. buatlah vlog.. boleh menyumbangkan suara tu utk kami pendengar alam maya ni.. ;)


June 17, 2012 at 9:19 PM
Reply Comment AmyZana said...

aduh ! malu besar doe ! hahaha !


June 18, 2012 at 10:07 AM
Reply Comment Hidayah Bach said...

takde video ke..?

dan...lamanya tak hapdet blog......?

cuti jadik blogger ke..?

:D


June 18, 2012 at 3:09 PM
Reply Comment Edy Zaidi said...

persoalannya...menang ke kalah?hehe


June 19, 2012 at 8:24 AM
Reply Comment KiD said...

suara bro mesti okay punya... tapi.. tapi ada lupa lirik tak? hehehehee


June 20, 2012 at 9:21 AM
Reply Comment ch000tz axoera ヅ said...

idak ke kome nak hapdateeee hehee


June 20, 2012 at 4:27 PM
Reply Comment ceklala said...

lamenye x update?pi mana nih?kawen ehh?hihih


June 20, 2012 at 4:29 PM
Reply Comment ikaa sharin said...

ohsem gilaa ter-smash nabil punya tut tuttt :p


June 22, 2012 at 10:34 AM
Reply Comment Deqla manjew said...

owh nabil best eh? hihi... bakal jadi papa kan dia tu? sy follow sini..kenal dari ayu, dia buat entri khas utk awk...slm kenal..sudi2kan la follow blk.. :)


June 22, 2012 at 1:20 PM
Reply Comment onie said...

nak signnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn :D


June 28, 2012 at 10:19 AM
Reply Comment .::: Princess MOMOY :::. said...

mesti muntah nyanyi lagu tu ngan mbe laki
muahaha


January 7, 2013 at 8:44 PM




 
© BONI KACAK All Rights Reserved
Get smart with the Thesis Blogger Template Design By kozumi_ro.
Service Tempahan Design