Lagi Bayi Yang Memerlukan Keprihatinan Kita Semua

on 10 June 2012

Di kesempatan ini , aku ingin memohon jasa kalian semua untuk menderma sedikit dan menyediakan satu entri khas untuk adik Ahmad Sufi kita ini yang sedang menderita.


Buat pengetahuan semua, adik Ahmad Suffi dilahirkan pada 22 Mac 2012 dan sejak dilahirkan juga beliau menghidapi masalah paru-paru yang kritikal. Kos perubatan si kecil ini menelan kos sehingga rm9000 untuk sehari.

Jadi, kepada seluruh warga Malaysia yang prihatin , sama-samalah kita membantu adik kecil kita ini.

Untuk keterangan lebih lanjut, boleh lah klik
Ranking: 5

{ 40 comments... read them below or add one }

Reply Comment Nurrul said...

Kasihan nya si kecil...
semoga tabah menghadapi ujian... :/


June 10, 2012 at 10:12 AM
Reply Comment eLLa n aLia said...

betapa berharganya nyawa brbndibg hrta.. jom tngok link tabung ahmad sufi..


June 10, 2012 at 10:22 AM
Reply Comment [PCL] said...

hi Boni, dh mengatasi pengkomenn tegar diblog pcl..tq.

insyaAllah pcl akn bantu ..dan kita sama2 membantu adik Sufi..


June 10, 2012 at 11:18 AM
Reply Comment Iffah Afeefah said...

alahai kecik2 da skit

hope die ley sembuh ngn segera

xsnggup tgk budak2 menderite


June 10, 2012 at 11:38 AM
Reply Comment YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Selalu je YM dapat info pasal perkembangan bayi nie...kesian Sufi.Smoga Allah permudahkan semuanya untuk dia & keluarganya,amin.


June 10, 2012 at 1:40 PM
Reply Comment Zaza Ridzlan said...

sama2 lah berdoa kpd Allah...


June 10, 2012 at 2:41 PM
Reply Comment Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

kesian nye si kecik ni..

jom same2 kte bantu..


June 10, 2012 at 3:05 PM
Reply Comment ctk said...

smoga dia membesar dengan sempurna...


June 10, 2012 at 4:19 PM
Reply Comment NAL said...

moga2 mereka sekeluarga tabah menjalani dugaan Allah ini.


June 10, 2012 at 4:39 PM
Reply Comment babycomel said...

tak sanggup bila tengok adik ni kecik2 lg dh menderita sakit camni.. semoga family dia terus tabah,


June 10, 2012 at 5:44 PM
Reply Comment Ira Nira said...

Ya Allah kesianya..sma2 kite bantu.smoga ank kecil ni cpt smbuh ;(


June 10, 2012 at 5:57 PM
Reply Comment KorN said...

Yang x mampu dari segi wang ringgit, mari la sama2 kita berdoa yang terbaik untuk nya, dan doakan keluarga nya tabah hadapi ujian ni...


June 10, 2012 at 9:08 PM
Reply Comment Sayidah Nafisah Ruslan said...

ya allah engkau berilah kesembuhan kepada anak kecil ini ya allah.. :)


June 10, 2012 at 11:23 PM
Reply Comment Izara4eva™ said...

kecik2 lgi da dapat ujian mcm ni.. mdoakan yg terbaik ntok dia..


June 11, 2012 at 12:27 AM
Reply Comment LaLa mhdnor said...

Ya Allah, kesiannya :'(

jom sama2 bantu baby ni, cepat sembuh ye baby :')


June 11, 2012 at 1:53 AM
Reply Comment fairus said...

SEMOGA BOLEH SEMBUH PENYAKITNYA.. AMIN..


June 11, 2012 at 2:52 AM
Reply Comment ceklala said...

insyaallah...sama2la kita membantu setakat yang termampu...


June 11, 2012 at 9:57 AM
Reply Comment msredcheesecake said...

tak sanggup tengok bby sufi macam tu.... muga semua urusan keluarganya dipermudahkan...


June 11, 2012 at 11:12 AM
Reply Comment Phat said...

sebak aku tengok..mana yg x dpt derma..doa kalian pun dah cukup


June 11, 2012 at 11:35 AM
Reply Comment Mat Som said...

Insya Allah....sangatlah besar ujian keluarga ini


June 11, 2012 at 12:02 PM
Reply Comment Hanie Dew said...

Semoga ditabahkan dan dikuatkan jiwa dan raga nya.in shaa Allah.


June 11, 2012 at 2:14 PM
Reply Comment Hany Rara said...

Ya Allah kesiannya :( kecik lagi..comel pulak tu..semoga dia pnjang umur..amin


June 11, 2012 at 4:09 PM
Reply Comment Hany Rara said...

Ya Allah kesiannya :( kecik lagi..comel pulak tu..semoga dia pnjang umur..amin


June 11, 2012 at 4:12 PM
Reply Comment Nurul Akmal said...

Ya Allah sedih jer tgk budak2 kecik sakit camni.. Semoga semuanya berjalan dgn lancar..


June 11, 2012 at 4:54 PM
Reply Comment Hanie Dew said...

Tapi tapi portugal ada satu game ngan holland


June 11, 2012 at 6:33 PM
Reply Comment SP (spudinpunya) said...

eh nak buat jugak lah entri pasal ni :) ..


June 11, 2012 at 6:58 PM
Reply Comment Muaz Faris said...

kesian nye , penyakit apakah ini??


June 11, 2012 at 7:25 PM
Reply Comment nasir hamzah said...

Kesiannya.. huh besar kos yang perlu keluarga ni tanggung.. insyaAllah kita sama2 membantu.. semoga keluarganya tabah menghadapi ujian ini..

sori boni, dah lama tak jengah blog ni, sibuk blog aku pun dah besawang tak berupdate..hehe..


June 11, 2012 at 8:11 PM
Reply Comment nur_za said...

comei ye adik ni..mata bulat...
kesian kat dia


June 11, 2012 at 8:29 PM
Reply Comment Afasz said...

moga Allah beri dia perlindungan & moga adik ni cpt sembuh....sedih plak tgk , kecik2 dah kene sakit cmtu >_<


June 12, 2012 at 10:30 AM
Reply Comment Myra Jay said...

Ayuh kita membantu ssetakat kemapuan kita kepada adik Sufi


June 12, 2012 at 6:36 PM
Reply Comment Arina Shamsul said...

ya allah nak berderai air mata tengok penderitaan si kecil ini.

berat mata memandang,berat lagi bahu memikul,..semoga keluarga terus tabah.

mari sama2 kita hulur apa yang termampu..


June 13, 2012 at 12:06 PM
Reply Comment suzie rahman said...

kesian nya adik sufi. harap adik cpt sembuh yer syg..


June 14, 2012 at 1:28 AM
Reply Comment ch000tz axoera ヅ said...

hrmm kesiannyer....Moga Allah permudahakan segalanya...


June 14, 2012 at 4:22 PM
Reply Comment m!3yr4h_LolLy said...

Ya Allah, sembuhkanlah adik ini daripada penyakitnya itu. amin.

kesian betol


June 15, 2012 at 12:48 AM
Reply Comment AdiaLuze said...

Assalammualaikum ..

Subhanallah .. Ciannya ... T_T


June 16, 2012 at 2:05 PM
Reply Comment onie said...

rm9000 per day?semoga adik ni selamat,kesian dia :'(


June 28, 2012 at 10:21 AM





 
© BONI KACAK All Rights Reserved
Get smart with the Thesis Blogger Template Design By kozumi_ro.
Service Tempahan Design