Cerita Lawak : Kenangan Yang Menjengkelkan Pada Suatu Ketika Dahulu (Part 3)

on 07 June 2012

Episod lepas klik 


kenangan suatu ketika dahulu. Aku dulu aktif dengan nasyid. Ni kalau tak silap masa umur aku dalam 13-14 tahun rasanya. Buat show kat mana entah. Aku pun dah lupa. Hahaha. Mana aku? Tentulah yang paling comel. Paling depan.

KEJADIAN KE TIGA

Lokasi - Rumah Lama Aku Di Selayang Baru

Aku dulu mempunyai seorang kawan bergenre wanita. Pasti korang masih ingat tentang budak perempuan belakang rumah tu kan? Ok, selain daripada main masak-masak, kitorang selalu juga main pelbagai permainan hinggakan aku dah lupa sebab terlalu banyak sangat permainan yang kitorang main. 

Pada suatu hari, aku pernah beli asam yang bulat-bulat tu. Biasa tengok tak? Dalam kapsul. Kebetulan, kebetulan memang dulu-dulu aku ni taik hidung masin. Kedekat payau kategori likat punya. Sedang enak aku menikmati kemasaman asam tersebut, secara tiba-tiba budak perempuan belakang rumah tu minta sikit. Memang tak dapatlah! Disebabkan dia hampir menangis, aku pun cakap kat dia..

" Sebenarnya, asam ni diperbuat daripada taik hidung. Cuba korek hidung lepas tu makan. Sama rasa dia. Tak percaya cuba buat.",arah aku sambil menyorokkan asam tersebut.

Tak aku sangka. Betul-betul budak tu buat. Oh! Rasa serba salah pula aku. Sejak daripada hari tu, budak perempuan tu dah jadi seorang penggemar taik hidung sendiri. Hari-hari aku nampak dia korek hidung senyap-senyap, gentel dan terus kunyah taik hidung sendiri. Apakan daya. Bila dikenang-kenang semua, memang salah aku yang terlalu kedekut.

KEJADIAN KE EMPAT

 Bersambung lagi lah nampaknya. Rasanya terlalu banyak nak cerita ni.
Ranking: 5

{ 48 comments... read them below or add one }

Reply Comment YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Hahaha!Boni jaatt taw!sian kat budak tuhhh!hahaha...wahhh, Boni aktif Nasyid???wahwahwahwah....bravo mere bete...hehehehe...same la kiter...hehe


June 7, 2012 at 12:41 AM
Reply Comment ciksengeh :D said...

mak aih . sungguh tak patutnye la bro . sian dak pompuan tuh ..


June 7, 2012 at 12:43 AM
Reply Comment [PCL] said...

uhhh dasatnya kau boni...kesian bdk tu..


June 7, 2012 at 12:51 AM
Reply Comment ctk said...

hahahahahaha....jaat giler boni...
xsesuai tunjuk gambar masuk nasyid tu ngan prangai cmni.hahaha :P


June 7, 2012 at 1:41 AM
Reply Comment Crafty Nieya said...

ahahahaha..kelakalaa boni nie..jahaatnyee..kesian dye..hihi =D


June 7, 2012 at 1:46 AM
Reply Comment Crafty Nieya said...

ahahahaha..kelakalaa boni nie..jahaatnyee..kesian dye..hihi =D


June 7, 2012 at 1:47 AM
Reply Comment nasir hamzah said...

Kah3x.. ader je bro boni ni.. lawak!!


June 7, 2012 at 2:21 AM
Reply Comment Hany Rara said...

hahah jhatnya awk..sian dia jd pnggemar taik idong pulak..


June 7, 2012 at 3:14 AM
Reply Comment KorN said...

Suci jer muke mase ko masih dara ye boni... Hahaha... Aku nk try la buat yg bulat2 tu.. Pastu, aku nak jentik... Kot masuk dalam air minum org nasib laa...


June 7, 2012 at 5:48 AM
Reply Comment ~~zana@pb~~ said...

Boni..tak padan dgn rupa yg selenga tu, ko mainkan budak tu eh? Kalau akak jadi mak budak tu, akak kejar keliling kampong tau!! jahat


June 7, 2012 at 7:01 AM
Reply Comment NAL said...

hahahha..tak baik kau Boni :)


June 7, 2012 at 9:08 AM
Reply Comment O'gosh said...

cait...x pasal2 kurang sorang awek cun yang senonoh...


June 7, 2012 at 9:28 AM
Reply Comment ceklala said...

eiiiuuwwwwwww! pengkotorlah!hahahah


June 7, 2012 at 9:35 AM
Reply Comment ch000tz axoera ヅ said...

hahahahah kelihatan begitu gonjengan skali ketika itu kan hahahaha :p


June 7, 2012 at 10:34 AM
Reply Comment Aien Alien said...

euwww...boni!! kedekut taik idung masin ek....agak2 sampai sekarang tak dia amalkan? hehehe


June 7, 2012 at 11:23 AM
Reply Comment afzalsukasuki said...

kejadah ko ni??tak sengsuai ilang napsu aku nak mandi kalau diingat2 balik


June 7, 2012 at 1:22 PM
Reply Comment Mat Som said...

Ini kes buli tahap 4. Kena ambil tindakan tatatertib buang daerah ni


June 7, 2012 at 1:29 PM
Reply Comment MAY said...

adui..da la tgh mkn..blh plk cite psl korek idung..patah selere..


June 7, 2012 at 1:48 PM
Reply Comment Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

cm xde pemakan lain ke??taik idong pon bole dimakan as tidbits ek????eyuuuwww...


June 7, 2012 at 3:30 PM
Reply Comment Sally Yatiey said...

Jahatnya. Kesian budak perempuan tu ^_^ hahaha


June 7, 2012 at 3:36 PM
Reply Comment Afasz said...

mmg menjengkel kan la boni..hahhaha


June 7, 2012 at 4:02 PM
Reply Comment umie mia said...

wekkk nak muntah.. sian dia..apala boni ni kdekut.. tp kebayakkan kanak2 mmg kedekut hihihi


June 7, 2012 at 4:25 PM
Reply Comment Sayidah Nafisah Ruslan said...

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

kesian pompuan tu..

komen untuk blog ni : ok je. senang pulak bukanya.. takdelah loading pun.. tenet saya kot yang lembeb.. rawr..


June 7, 2012 at 4:31 PM
Reply Comment msredcheesecake said...

hover tau ajar dia gitu...eee....


June 7, 2012 at 4:45 PM
Reply Comment Mat Som said...

Boni, anak2 ko besok mesti comel, cute, kahwinlah cepat...eh dah kahwin ke belum ni?

Sebab ramai dah tak sabar nak kacau anak Boni ni nampaknya.


June 7, 2012 at 4:46 PM
Reply Comment Sharidawati Shahrudin said...

kesian kat kawan baik boni tu.. hahahahahaha......


June 7, 2012 at 4:55 PM
Reply Comment Hanie Dew said...

yuckkss..!!! ko jahat, kedekut. kesian budak pompuan tu.sampai sekrg ke hobi die tu...eeeuuwww...


June 7, 2012 at 4:56 PM
Reply Comment Wanie said...

eeeeeeeeeeeee, hahaha, apalah, gmbr nasyid tu dh okay, msuk crita pasal bdk prmpuan tu, hahaha, ksian kot bdk tu ...adoyyy


June 7, 2012 at 4:58 PM
Reply Comment eLLa n aLia said...

astaghfirullahalazim, boniiii2x...


June 7, 2012 at 6:09 PM
Reply Comment محمد شهريل القنيطري said...

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee werrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk kecian gila kat pompuan tu...hahahha


June 7, 2012 at 6:14 PM
Reply Comment AdiaLuze said...

Assalammualaikum ...

Eerrrkkk .. Ni kisah benar ke??? Kalau benar, alangkah malangnya mangsa penipuan kamu itu yee .. Huhuhuu ..


June 7, 2012 at 6:32 PM
Reply Comment Zakaria's daughter said...

nipuu rrrrrrrr dy buat betol2.
ahh!
sandiwara apakahhh nehhhhh


June 7, 2012 at 7:21 PM
Reply Comment Izara4eva™ said...

euuwwww.. tpi adik ara pngai cmtu gak..


June 7, 2012 at 11:39 PM
Reply Comment faiz fakhirin said...

hahahaha...mmg superb idea ko bro..msti budak tu skng kena sakit pinggang sbb mkn taik idung masin..


June 8, 2012 at 12:36 AM
Reply Comment Fazrol said...

Aku rasa ko yg buat dulu camtu... pastu tuduh awek tue plak... ha ha ha..

Tapi kalau asam yg kecik dalam botol kecik tue, mmg selalu org kata tahi hidung kan?


June 8, 2012 at 7:14 AM
Reply Comment LidiaSuraya said...

ewwwwwwwwwwwwww bia betul??? tapi memang ada asam yang dalam botol tu kan kan kan?


June 8, 2012 at 10:42 AM
Reply Comment Hidayah Bach said...

biar betul boni?

dosa tau aniaya orang.


June 8, 2012 at 11:45 AM
Reply Comment m!3yr4h_LolLy said...

eeeyyeerrrkkkk ! dapat bayang dah macam mana. heee


June 8, 2012 at 12:06 PM
Reply Comment anamizu kaito said...

hahahaha asam taik hidong !
hahahaha boni jahatnye!



hahahaha



tolong~ tolong~


xleh nak stop gelak lah dah..adeh~







luv,
cik ana


June 8, 2012 at 2:20 PM
Reply Comment Nurrul said...

ciss ! Lurus bendul itu budak.. Errr kesian nya dia -,-


June 9, 2012 at 12:50 PM
Reply Comment Myra Jay said...

Adehhh!! Kesiannya dengan gegirl tu :) Teraniaya...hahaaa


June 10, 2012 at 12:29 AM
Reply Comment Arina Shamsul said...

muka dalam gambar tu muka poyooo je..hahaha.apapun terserlah la juga wajah budak baik tu..peserta nasyid tu..hakhak..

cian kat pompuan teraniaya tu..hahahaha.


June 13, 2012 at 12:16 PM
Reply Comment cik yuyu said...

eeyyyyeerrrkkk.. gelinya... macam nk muntah pon ade ni ha..


July 14, 2012 at 12:48 PM




 
© BONI KACAK All Rights Reserved
Get smart with the Thesis Blogger Template Design By kozumi_ro.
Service Tempahan Design