Cerita Lawak : Kenangan Yang Menjengkelkan Pada Suatu Ketika Dahulu (Part 3)

Episod lepas klik 


kenangan suatu ketika dahulu. Aku dulu aktif dengan nasyid. Ni kalau tak silap masa umur aku dalam 13-14 tahun rasanya. Buat show kat mana entah. Aku pun dah lupa. Hahaha. Mana aku? Tentulah yang paling comel. Paling depan.

KEJADIAN KE TIGA

Lokasi - Rumah Lama Aku Di Selayang Baru

Aku dulu mempunyai seorang kawan bergenre wanita. Pasti korang masih ingat tentang budak perempuan belakang rumah tu kan? Ok, selain daripada main masak-masak, kitorang selalu juga main pelbagai permainan hinggakan aku dah lupa sebab terlalu banyak sangat permainan yang kitorang main. 

Pada suatu hari, aku pernah beli asam yang bulat-bulat tu. Biasa tengok tak? Dalam kapsul. Kebetulan, kebetulan memang dulu-dulu aku ni taik hidung masin. Kedekat payau kategori likat punya. Sedang enak aku menikmati kemasaman asam tersebut, secara tiba-tiba budak perempuan belakang rumah tu minta sikit. Memang tak dapatlah! Disebabkan dia hampir menangis, aku pun cakap kat dia..

" Sebenarnya, asam ni diperbuat daripada taik hidung. Cuba korek hidung lepas tu makan. Sama rasa dia. Tak percaya cuba buat.",arah aku sambil menyorokkan asam tersebut.

Tak aku sangka. Betul-betul budak tu buat. Oh! Rasa serba salah pula aku. Sejak daripada hari tu, budak perempuan tu dah jadi seorang penggemar taik hidung sendiri. Hari-hari aku nampak dia korek hidung senyap-senyap, gentel dan terus kunyah taik hidung sendiri. Apakan daya. Bila dikenang-kenang semua, memang salah aku yang terlalu kedekut.

KEJADIAN KE EMPAT

 Bersambung lagi lah nampaknya. Rasanya terlalu banyak nak cerita ni.

{ 48 comments.. read them below or add one }

YaYaNsMuM a.k.a YM YaYaNsMuM a.k.a YM 07 June, 2012
Hahaha!Boni jaatt taw!sian kat budak tuhhh!hahaha...wahhh, Boni aktif Nasyid???wahwahwahwah....bravo mere bete...hehehehe...same la kiter...hehe
ciksengeh :D ciksengeh :D 07 June, 2012
mak aih . sungguh tak patutnye la bro . sian dak pompuan tuh ..
[PCL] [PCL] 07 June, 2012
uhhh dasatnya kau boni...kesian bdk tu..
ctk ctk 07 June, 2012
hahahahahaha....jaat giler boni...
xsesuai tunjuk gambar masuk nasyid tu ngan prangai cmni.hahaha :P
Crafty Nieya Crafty Nieya 07 June, 2012
ahahahaha..kelakalaa boni nie..jahaatnyee..kesian dye..hihi =D
Crafty Nieya Crafty Nieya 07 June, 2012
ahahahaha..kelakalaa boni nie..jahaatnyee..kesian dye..hihi =D
nasir hamzah nasir hamzah 07 June, 2012
Kah3x.. ader je bro boni ni.. lawak!!
Hany Rara Hany Rara 07 June, 2012
hahah jhatnya awk..sian dia jd pnggemar taik idong pulak..
KorN KorN 07 June, 2012
Suci jer muke mase ko masih dara ye boni... Hahaha... Aku nk try la buat yg bulat2 tu.. Pastu, aku nak jentik... Kot masuk dalam air minum org nasib laa...
~~zana@pb~~ ~~zana@pb~~ 07 June, 2012
Boni..tak padan dgn rupa yg selenga tu, ko mainkan budak tu eh? Kalau akak jadi mak budak tu, akak kejar keliling kampong tau!! jahat
NAL NAL 07 June, 2012
hahahha..tak baik kau Boni :)
O'gosh O'gosh 07 June, 2012
cait...x pasal2 kurang sorang awek cun yang senonoh...
ceklala ceklala 07 June, 2012
eiiiuuwwwwwww! pengkotorlah!hahahah
ch000tz axoera ヅ ch000tz axoera ヅ 07 June, 2012
hahahahah kelihatan begitu gonjengan skali ketika itu kan hahahaha :p
Aien Alien Aien Alien 07 June, 2012
euwww...boni!! kedekut taik idung masin ek....agak2 sampai sekarang tak dia amalkan? hehehe
afzalsukasuki afzalsukasuki 07 June, 2012
kejadah ko ni??tak sengsuai ilang napsu aku nak mandi kalau diingat2 balik
Mat Som Mat Som 07 June, 2012
Ini kes buli tahap 4. Kena ambil tindakan tatatertib buang daerah ni
MAY MAY 07 June, 2012
adui..da la tgh mkn..blh plk cite psl korek idung..patah selere..
Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) 07 June, 2012
cm xde pemakan lain ke??taik idong pon bole dimakan as tidbits ek????eyuuuwww...
Sally Yatiey Sally Yatiey 07 June, 2012
Jahatnya. Kesian budak perempuan tu ^_^ hahaha
Afasz Afasz 07 June, 2012
mmg menjengkel kan la boni..hahhaha
umie mia umie mia 07 June, 2012
wekkk nak muntah.. sian dia..apala boni ni kdekut.. tp kebayakkan kanak2 mmg kedekut hihihi
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 07 June, 2012
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

kesian pompuan tu..

komen untuk blog ni : ok je. senang pulak bukanya.. takdelah loading pun.. tenet saya kot yang lembeb.. rawr..
msredcheesecake msredcheesecake 07 June, 2012
hover tau ajar dia gitu...eee....
Mat Som Mat Som 07 June, 2012
Boni, anak2 ko besok mesti comel, cute, kahwinlah cepat...eh dah kahwin ke belum ni?

Sebab ramai dah tak sabar nak kacau anak Boni ni nampaknya.
Sharidawati Shahrudin Sharidawati Shahrudin 07 June, 2012
kesian kat kawan baik boni tu.. hahahahahaha......
Hanie Dew Hanie Dew 07 June, 2012
yuckkss..!!! ko jahat, kedekut. kesian budak pompuan tu.sampai sekrg ke hobi die tu...eeeuuwww...
Wanie Wanie 07 June, 2012
eeeeeeeeeeeee, hahaha, apalah, gmbr nasyid tu dh okay, msuk crita pasal bdk prmpuan tu, hahaha, ksian kot bdk tu ...adoyyy
Bulan Syurga Firdausi Bulan Syurga Firdausi 07 June, 2012
ensem2 smua heee umur bape ni
eLLa n aLia eLLa n aLia 07 June, 2012
astaghfirullahalazim, boniiii2x...
محمد شهريل القنيطري محمد شهريل القنيطري 07 June, 2012
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee werrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk kecian gila kat pompuan tu...hahahha
AdiaLuze AdiaLuze 07 June, 2012
Assalammualaikum ...

Eerrrkkk .. Ni kisah benar ke??? Kalau benar, alangkah malangnya mangsa penipuan kamu itu yee .. Huhuhuu ..
Zakaria's daughter Zakaria's daughter 07 June, 2012
nipuu rrrrrrrr dy buat betol2.
ahh!
sandiwara apakahhh nehhhhh
Izara4eva™ Izara4eva™ 07 June, 2012
euuwwww.. tpi adik ara pngai cmtu gak..
faiz fakhirin faiz fakhirin 08 June, 2012
hahahaha...mmg superb idea ko bro..msti budak tu skng kena sakit pinggang sbb mkn taik idung masin..
Fazrol Fazrol 08 June, 2012
Aku rasa ko yg buat dulu camtu... pastu tuduh awek tue plak... ha ha ha..

Tapi kalau asam yg kecik dalam botol kecik tue, mmg selalu org kata tahi hidung kan?
LidiaSuraya LidiaSuraya 08 June, 2012
ewwwwwwwwwwwwww bia betul??? tapi memang ada asam yang dalam botol tu kan kan kan?
Hidayah Bach Hidayah Bach 08 June, 2012
biar betul boni?

dosa tau aniaya orang.
m!3yr4h_LolLy m!3yr4h_LolLy 08 June, 2012
eeeyyeerrrkkkk ! dapat bayang dah macam mana. heee
anamizu kaito anamizu kaito 08 June, 2012
hahahaha asam taik hidong !
hahahaha boni jahatnye!



hahahaha



tolong~ tolong~


xleh nak stop gelak lah dah..adeh~







luv,
cik ana
Nurrul Nurrul 09 June, 2012
ciss ! Lurus bendul itu budak.. Errr kesian nya dia -,-
Myra Jay Myra Jay 10 June, 2012
Adehhh!! Kesiannya dengan gegirl tu :) Teraniaya...hahaaa
Arina Shamsul Arina Shamsul 13 June, 2012
muka dalam gambar tu muka poyooo je..hahaha.apapun terserlah la juga wajah budak baik tu..peserta nasyid tu..hakhak..

cian kat pompuan teraniaya tu..hahahaha.
cik yuyu cik yuyu 14 July, 2012
eeyyyyeerrrkkk.. gelinya... macam nk muntah pon ade ni ha..