Aku Kacak

Pada tanggal 1 JULAI 2012 pukul 1.00 petang , aku telah berjaya menaiktaraf blog aku dengan memakai domain sendiri. Dengan ini aku merasmikan penukaran nama blog lama ke nama blog yang baru iaitu:-

www.bonikacak.com




 Jangan salah faham. Aku mengambil nama ini bukanlah untuk mengatakan yang aku seorang lelaki yang kacak, jauh lagi untuk membangga diri. Siapa yang mengenali aku tentu akan tau aku ni jenis yang bagaimana. Yang sebenar-benarnya, aku hendak branding kan blog aku agar orang senang untuk mengingati aku. Perkataan kacak pula merupakan perkataan yang sangat buat aku tertarik kerana ia agak hyperbola. Lebih-lebih lagi bila aku tengok filem lakonan Stephen Chow beserta sarikata di tv. Setiap kali keluar ayat kacak tu, pasti dengan hypernya aku akan ketawa terkekek-kekek bak pungguk rindukan bulan. Sebab tu kebanyakan entri aku selalu menggunakan ayat ni. Rasanya daripada mula aku memiliki blog aku dah selalu gunakan ayat ni.


Pada awalnya, aku nak guna kutubabi.com, tapi bila difikirkan balik, ramai yang kenal aku dengan nama Boni, jadi aku kekalkan nama aku pada domain ini. Plus ramai juga yang suruh aku kekalkan nama Boni tu.
 Di dalam kesempatan ini, aku nak mengucapkan segulung ucapan terima kasih kepada --> Bro Jejai <--. Aku betul-betul tak sangka beliau seorang yang dasyat dan berseni. Tak percaya? Cuba korang jeling sikit kat header aku tu. Nampak tak? Stylo beb. Aku tabik spring gila kat beliau sebab designkan header yang gila stylo macam tu kat aku. Betul-betul buat aku terasa benar-benar kacak. Hahahahaha. Thanks bro. Bro memang superb habaq hang.

Dan yang paling terpenting sekali, aku hendak mengucapkan ribuan dan jutaan terima kasih kepada -->ABANG JAMBU<-- ini yang sudi MEMAYUNG dan menjadi penaja kepada domain baru aku ini. Thanks bro. Eden bertambah-tambah semangat untuk berblog lagi lepas ni. Semangat waja bak Kamen Rider Black RX yang sedang bertarung dengan raksasa. Tak pernah terfikir pun nak pakai dot com sebelum ni. Tapi selepas disuruh oleh beliau, aku dengan sepenuh hati bersetuju untuk menukar kepada dot com. Dengan ini, dengan sukacita dan bangganya, diumumkan beliau adalah penaja rasmi kepada blog aku. 

Jadi, dengan penaik tarafan ini, aku harap aku akan terus sukses di dalam dunia blog ini. Dan semoga semangat aku akan terus bertambah dari hari ke hari. Terima kasih kepada semua kawan-kawan blog dan kawan-kawan di luar sana yang sentiasa menyokong dan sudi menjenguk blog picisan aku ini. Korang semualah sumber kekuatan dan semangat aku untuk terus menaip dan menghiburkan insan-insan sejagat di Malaysia ini.

{ 98 comments.. read them below or add one }

Lyssa Faizureen Lyssa Faizureen 02 July, 2012
oitt !! Tukaqq DOMAIN cepat !

www.bonikacak.com ./ senang ingat nanti ..... Taww !!! =)
Lyssa Faizureen Lyssa Faizureen 02 July, 2012
waahhh . dah tukaq laahh . oke . baru perasan ! sorry2 . hihi . KACAK lagi BERGAYA okeyy :D
nasir hamzah nasir hamzah 02 July, 2012
Huh terharu aku dibuatnya.. kalau dah rezeki tu memang tak kemana.. apapun Tahniah Boni aku ucapkan..
Iffah Afeefah Iffah Afeefah 02 July, 2012
laaa kdi boni kacak?

dem stiap kali nk klik blog ni kene pikir bnyk kali

kck ke x haha
msredcheesecake msredcheesecake 02 July, 2012
Congrats bro.... Satu improvement yg sepatutnya tuk blog bro kacak....

Panggil bro boni je, part kacak tu maleh... Hahahaaa
NAL NAL 02 July, 2012
sesuai sgt tu bro..tahniah..smoga lebih sukses..
anamizu kaito anamizu kaito 02 July, 2012
fuiyoh ! fuiyoh !
konfem KACAK kuasa lapanblas pasni Boni! hehe =P






Luv,
cik ana
onie onie 02 July, 2012
pehhhhhhhhhhhhhhhh,dah pakai domain sendiri :)
Zaza Ridzlan Zaza Ridzlan 02 July, 2012
wahhhh, dah guna bonikacak... =)

***nite boni =)
Zaza Ridzlan Zaza Ridzlan 02 July, 2012
This comment has been removed by the author.
~~zana@pb~~ ~~zana@pb~~ 02 July, 2012
Hidop Boni kacak! Errr....kacak ke?
Dah ada rumah baru tu, jgn lupa jengah akk yg dok stinggan ni tau:-)
nur_za nur_za 02 July, 2012
best lah da org payungkn..
boni kacak..keh2..ops..maaf terglk plk
tpi oklh senng nk ingt kn....
like2..
si kiut lavender si kiut lavender 02 July, 2012
boni kacak...~_~
heks..kacak pun kacaklah...=_='
Zarul Umbrella Zarul Umbrella 02 July, 2012
kutubabi,com tu mmg tak boleh belah la bro..wakakaak
Zarul Umbrella Zarul Umbrella 02 July, 2012
eh lupa..Tahniah bro!moga lepas ni blog ni tambah meriah dgn entry2 yg best2
Fazrol Fazrol 02 July, 2012
Terbaik bro...
Hang memang kacak...
Ha ha.. aku puji, kena blanja la nanti..
LaLa mhdnor LaLa mhdnor 02 July, 2012
fuyyoohh !

hai abam kacak *wink wink

hahhaha :P
Ezad Skytech Ezad Skytech 02 July, 2012
perghh...da berdot com da..tahniah2...

> kutubabi.com...haha..sengal punya nama la...kah3~
Nurrul Nurrul 02 July, 2012
Lalala , rasa macam dua tiga kali pikir nak tekan ke tak nak link bonikacak dot com nie.. hehe :P

*anyway , tahniah dah pakai domain sendiri.. Ck boni Semngat mengupdate , Nurrul nak baca ! ! :D
kura kura 02 July, 2012
pehhh. gua pun nak ada domain sendiri laaa. nak kacakkkkk jugakk. hehehhh
Hany Rara Hany Rara 02 July, 2012
kacak betol header tu =)
Muhammad Saiazuan Norhalik Muhammad Saiazuan Norhalik 02 July, 2012
wahhhh! pengaruh abang ensem ni..hee
KiD KiD 02 July, 2012
giler best!!! hahahaha.. blog aku pun jejai yang buatkan header nyaaaa
ceklala ceklala 02 July, 2012
wahhh! best2! untunglaaaa ade penaja bagai hiks..jgn malas2 ye nak update lepas ni :)
Aien Alien Aien Alien 02 July, 2012
tahniah ada domain sendiri...siap branding lagi BONI KACAK. terbaik la Boni...selamat maju jaya!!
miss Fyqa miss Fyqa 02 July, 2012
untunglah ade penaja erk.. apa pun Tahniah lah..dah berdot com :)
are_lin@yu are_lin@yu 02 July, 2012
femes emes lah en boni ni nanti..hehe..gudluck ;-)
O'gosh O'gosh 02 July, 2012
wah..hebat2...tahniah boni..pasni sure lebih sukses..
KorN KorN 02 July, 2012
smoga boni terus sukses dlm dunia blogging dan terus kacak...

*ucapan aku paling skema utk boni sempena upgrading blog nya.. hehe... sukses bro...
SP (spudinpunya) SP (spudinpunya) 02 July, 2012
untunglah bro..haha ...apamacam header aku ? okay tak ? eh guna domain apa ? serverfreak ye ?
Denaihati Denaihati 02 July, 2012
tahniah dan terbaiklah dah ada domain sendiri.
Phat Phat 02 July, 2012
x dinafikan lu memang kacak bro *ini bukan statement gay ok
nurfa22 nurfa22 02 July, 2012
thniah.. boleh compete dgn blog pemes dah ni..
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 02 July, 2012
wow..kacak nya header tu.
yana halim yana halim 02 July, 2012
tahniah boni! kemain nama blog....ekeke.
HUDAJMAL HUDAJMAL 02 July, 2012
ceyy, boni kacakk. ! hahaha. btw, lama gile tak mai tengok belog ni. dh makin kacak wooooooooooo. haha
afzalsukasuki afzalsukasuki 02 July, 2012
erk!aku kacak?ke aku kacang?aku katik?aku kacip?sebaiknya ko kena la diskas ngan aku ko ni pon mincik!! :P
Hidayah Bach Hidayah Bach 02 July, 2012
hehe...i jeles lapan puluh kali... boni dah maju setapak lagi.. congrats ..! :D
onlajer onlajer 02 July, 2012
aku jeles tahap gaban lah dengan kau ni he
AL AZRUL AL AZRUL 02 July, 2012
kutubabi.com pun bnyi cambest.. ha3
hazman aka species1980 hazman aka species1980 02 July, 2012
Cayalah bro... takpe2x lepas nie layan SELF HOSTING pulak yea....permulaan yang bagus
mira maisara mira maisara 02 July, 2012
wah..hebat!! tahniah yeakk..
~Sweet Honesty~ ~Sweet Honesty~ 02 July, 2012
kacak header kitak..haha.. baguslah dh tukar domain pula..senang nk ingat..lagi2 pekataan yg prasan hensem tu kan..hihihi
hairy hairy 02 July, 2012
nak try tukar jd .com xreti..haha
JaNnaH JaNnaH 02 July, 2012
semoga makin kacak =)
ஜ miss klanika ஜ ஜ miss klanika ஜ 02 July, 2012
domain sniri. mungkin jugak sbnrnya mmg kacak tue psl letak boni kacak ;)
faridah nazurah faridah nazurah 02 July, 2012
hai abang kacak, lepas ni awak sponsor domain utk kite pulak ye (sambil kelip2 mata)..


tergoda tak? haha
Arina Shamsul Arina Shamsul 02 July, 2012
pergh..domain sendiri dah dia..tahniah boni :)

nasib baik la pilih boni kacak..kalau kutu babi tu saya taknak lagi datang sini sebab malas nak samak berkali2,,hahahaha.

semoga maju jaya boni..:)
O CIKTEDDY O CIKTEDDY 02 July, 2012
perghhhh tahniah abg boni ^^
محمد شهريل القنيطري محمد شهريل القنيطري 02 July, 2012
lorh aku ingt salah masuk blog tdi..hehehehe..
Crafty Nieya Crafty Nieya 02 July, 2012
peuhh peuhh fehhh..bonikacak.com..mmg senang ingat!tak macam craftynieya.bla.bla.blablabla.. panjang sgt..kutubabi.com??
~pon senang nak ingat jugak tue..hehe
babycomel babycomel 02 July, 2012
tahniah, tahniah i'm happy 4 u.. semoga terus kacak tau ;)
Mus Mus 02 July, 2012
tahniah kerana melangkah 1 lahi kaki ke hadapan dalam arena blogging
akuzle ayu akuzle ayu 02 July, 2012
kutubabi? "Allah, batal air semayang sy"...ahahahha.. taniah, bro. hiperbola yg baik. kalo nk kasi sinonim kaa, antonim or metafora pon bole gaks...
akhiyy akhiyy 02 July, 2012
tahniah bro..welcome to the club..hehe
♥ sitifarhana ♥ ♥ sitifarhana ♥ 02 July, 2012
wahhh...boni kacakkk..mmg kacak ponn!ehehe
aimaniman aimaniman 02 July, 2012
ooo tahniah... akak rasa macam nak berhijrah juga tapi x faham cam ner, lain la boni kacak ditaja.. mesti boni kacak bergaya glemer kan..
keli menari keli menari 03 July, 2012
siap penaja rasmi lagi.Majlis rasmi ada ? Haha
CikMai CikMai 03 July, 2012
wahhh suksess selalu ye boni :)
Mat Som Mat Som 03 July, 2012
Tahniah, kerana membuat transformasi giler-giler. Semoga sukses dlm dunia blog.

Nama bonikacak tu memang tepat sekali, saya sokong 500%.
inche hlovate inche hlovate 03 July, 2012
wahh mcm best je guna dot com ni.. terjeles plak ish
ayie zaharuddin ayie zaharuddin 03 July, 2012
perlu ke ek..hmm hmm perlu ke? hmm hmmmmm
ahsfantasy24 ahsfantasy24 03 July, 2012
ehehe..
tahniah ! selamat maju jaya bon ^^
cendol cendol 03 July, 2012
wow tahniah boni.moga terus maju!
sedap name.bonikacak ! haha
zaujah until jannah zaujah until jannah 03 July, 2012
ooo cm ne erk tuko dimain nih. cm besh jerk
SuparMan SuaRez SuparMan SuaRez 03 July, 2012
Perrgghhh!! Kacak sangat...Muehehehe :P
cikgu Naman cikgu Naman 03 July, 2012
samalah..baru je beli domain..hehe
Atiqah Wadiah Atiqah Wadiah 03 July, 2012
waaa..tahniah..dh ada domain sndr :)
Aida Omar Aida Omar 03 July, 2012
eh2 dia tukar domain la.. aida baru tukar semalam 2 julai 2012.. ngeh2.. chaiyok2!! bonikacak seperti boni teletubies.. :P
Sharidawati Shahrudin Sharidawati Shahrudin 03 July, 2012
alhamdulillah... kak sha sangat2 happy 4 u ..walaupun kak sha masih di platform yg lama....

all the best.. smoga blog bonikacak.com terus mantap!!!!!
Nurlyla Nurlyla 03 July, 2012
thanks.. kih3.. sy cepat.. dah tukar dah..
Mia Meymi Mia Meymi 03 July, 2012
boni dah maju..hee.. :p
Masha Meisters Masha Meisters 03 July, 2012
hehhee....bestla....boleh layan lagi kalau Boni kacak :)

gud luck ever!
Nurul Akmal Nurul Akmal 03 July, 2012
Tahniah Boni kacak.. hehehe
MarnieyZ MarnieyZ 03 July, 2012
peminat stepen chow lah ni. :P. congrats Boni kacak :)
Aku Mad Aku Mad 03 July, 2012
betul tu bro , senang nak ingat laa .. 'boni kacak' ..

wah ramai tul yang komen bro .. kasi ilmu sket leh tak ? ilmu camna nak dapat komen yg banyak ? ..
Miziey Miziey 03 July, 2012
semoga menjadi blogger yang cemerlang, gemilang dan terbilang abam boni. Huhu~
hawiz hawiz 03 July, 2012
wahh..tahniah!!!!
iqa iqa 04 July, 2012
untung lah kannn
kahkah abg boni.nak signnn
LilyNrman.Com LilyNrman.Com 04 July, 2012
yay! bagus Boni buat domain atas diri sendiri. Kebaikannya, Boni boleh menjenamakan diri sendiri denngan title boni kacak di mana2 sahaja. Personal blog branding akan menjadi lebih kacak dengan header yang kacak itu! yeah!
akuzle ayu akuzle ayu 04 July, 2012
boni, menjwb soklan awk... jadi mcm tuh psl dah takder perikemanusiaanlah...hiihihi
Rafi Nilhan Rafi Nilhan 04 July, 2012
kacak..memang kacak hehe
Manan Qayyim Manan Qayyim 04 July, 2012
Tahniah bro...
dah ada domain sendiri....

My recent post : Tidak lagi Keseorangan - Bila Diri Di Sayangi
YaYaNsMuM a.k.a YM YaYaNsMuM a.k.a YM 04 July, 2012
Wahhh....congrats,Boni!Makin kacak la lepas nieh...hehhe...bravo Bro!
umie mia umie mia 04 July, 2012
wah2... tahniah.. betul la.. perkataan kacak tu mesti akn wat umie tegelak hihihi yang pastinya mudah utk ingat.. moga terus success ^_^
umie mia umie mia 04 July, 2012
wah2... tahniah.. betul la.. perkataan kacak tu mesti akn wat umie tegelak hihihi yang pastinya mudah utk ingat.. moga terus success ^_^
Bobo Bobo 04 July, 2012
terus sukses bro!
Izara4eva™ Izara4eva™ 04 July, 2012
wah bestnye da kai domain sdri :)
Dianaa Dianaa 04 July, 2012
best la dah pakai domain sendiri en. tahniah
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 05 July, 2012
tahniah!

memang kompem senang ingat :)
Myra Jay Myra Jay 05 July, 2012
InsyaAllah mudah-mudahan blog ini bertambah maju dan dikenali semua ;)

Chayok chayok.. ;)

**Tgh memikir nama untuk domain jugak-ada idea?**
fae jamal fae jamal 13 July, 2012
wah! taniah! bonikacak! :D semoga berjaya dlm dunia blog nih! tahniah! :D