Cerita Lawak : Situasi Di Pejabat Pos

     Semalam aku ke pejabat pos membayar bil. Entah macam mana, aku terjebak dalam situasi yang menyeramkan ni.


     " Saya nak bayar bil ni. Cik adik tolong proses cepat sikit ye. Saya ni blogger tau! Blogger! Kalau lambat, saya tulis dalam blog!",tenang aku berseloroh. Kelihatan sebelah aku seorang pemuda dalam linkungan 20an sedang berdiri sambil memandang aku. Terukir senyuman di bibirnya.


     " Baik cik abang. Shaye akan proshesh bil ni shecepat yang mungkin."


cerita lawak
Keadaan di dalam pejabat pos.  Sumber gambar --> http://wartashubhi.blogspot.com/
     Sedang awek tersebut memproses bil aku, pemuda tadi menarik tangan aku. Beliau mendekatkan wajahnya ke wajah aku. Lantas beliau berbicara.


     " Aku menyampah betul orang-orang macam awek ni bro. Geli aku.",katanya. Sesekali terlihat beliau menjeling-jeling awek kaunter tersebut,


     " Eh, kenapa bro? Apa yang dia buat?",soal aku kebingungan sambil terus menatap wajah pemuda tersebut.


     " Lu tak perashan ke bro? Cuba lu dengar dia cakap Shh. Rashe macam nak flying kick je. Nashib baiklah dia tu perempuan. Aku tak shuke betul orang-orang yang pelat Shh ni.  Konon comel."


cerita lawak
Cakap pasal comel, budak ni comel betul. Dah besar mesti cun. Sumber gambar --> http://www.hiren.info/
     Eh budak ni. Dia sendiri pun pelat S nak mengata orang lain. Hadoi. Nasib baiklah aku ni manja orangnya. Kalau tak, tak pasal-pasal aku yang flying kick dia. Hampeh betul. 


     Sejurus selesai proses pembayaran, aku terus berlalu pergi meninggalkan pejabat pos tersebut sambil sesekali menjeling pemuda tersebut. Masih lagi beliau memandang awek kaunter tersebut dengan wajah yang agak masam. Hahaha. Orang macam ni pun wujud?


p/s : aku ingat nak ajak awek ni dating kat pejabat pos lah. Hahaha.

{ 82 comments.. read them below or add one }

tirahzairi tirahzairi 26 July, 2012
kalo pelat shhh nanti cakap tershembur la...hahaha
babycomel babycomel 26 July, 2012
kalau betul2 pelat tu xleh nk buat pe la kan. tp kalau mengada2 buat eh memang gediks sungguh dengornye.. kan?kan?
yg mamat tu pulak pe hal nak muka masam eh?? senyum.. ;)
kakcik kakcik 26 July, 2012
Hamboiii... shiap kenalkan diri shebagai blogger pulak tu... atau itu hanyalah ilushi shemata-mata??? ;-)
yana halim yana halim 26 July, 2012
bior le dia nak fefeling shomel. ops! tershashul. :p
MAY MAY 26 July, 2012
kikiki..mamat tu pelat jgk ke.die pun bjet syomel la tu..
Niesa Niesa 26 July, 2012
tp kan situasi tu betul2 terjadi ke atau rekaan semata2??hahaha..
Zurina Zurina 26 July, 2012
huhuhuhu...macam2 kerenah manusia yg tak di jangka..;)
Adylia Qarissa Adylia Qarissa 26 July, 2012
dkna ponss pelatss sss tauss :) wakakahahaa
Iffah Afeefah Iffah Afeefah 26 July, 2012
Hahahahaini lawak
Asal kautak kick lelaju je

Sesuke je pk ngatf dal org

Sakit plak ati aku
roziahojijie roziahojijie 26 July, 2012
Lahh . Biarlah org nk pelat Shh . Haha .. jeles la tu sbb die pelat Shh jugak tp tak comey . hehe :D
fairus fairus 26 July, 2012
MEMANG DIA PELAH "S" KOT..
Phat Phat 26 July, 2012
syaye nk syomen kat syini bleh tak?
putryteya putryteya 26 July, 2012
hahaha ... blogger , konon . blogger .. dah tulis pun !

dia pun pelat , kata kat orang. apakah ? :D
Nadot Nadot 26 July, 2012
hohohoho..sume watak dalam crite ni mmg tah pape belake...hohoho
Momo Momo 26 July, 2012
kelakar la.. shaye awak...pergh..pang sekali..haha
Aku Mad Aku Mad 26 July, 2012
shaye bukan pelat s , shaye pelat H haha , guwau jaa ..
wantie wantie 26 July, 2012
dia nak cover sengau tu. kahhhh

or kamu tu yg tak leh beza yang mana pelat shhh dan yang mana sengau. hehehe.. jgn mare... nanti puasa kamu akak yang punya.

ampun ampun.
maszull maszull 26 July, 2012
assalamualaikum Boni...hehehehee sendiri pun pelat x boleh sebut s juga nak marah org lain kelakar jer...:)
pch pch 26 July, 2012
waa...kira dh jd blogger semua org takut ke...kuikui...bongkak gile
Faizul Osman Faizul Osman 26 July, 2012
aduh... ngata kat org tp diri sendiri pun sama gak...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/07/sentap-ramadhan-aurat.html
miss Fyqa miss Fyqa 26 July, 2012
ee..tak baik mengata org tau.. bulan puasa ni... hehe
Cik.blogger Cik.blogger 26 July, 2012
waaaaaaaaaaaaaaaaa...tiba-tiba shaye terbabit....waaaaaa...hahahahahhahahahaha
Cik Fie Cik Fie 26 July, 2012
HAHAHAHAHAHAHAHAHA..PELAT S ! :)
blog-tips-kurus blog-tips-kurus 26 July, 2012
comelnya bebudak yg ckp pelat ni..

tak baik ngata orang ye.. (>.<)
Nur Atiqah Mohd Zaki Nur Atiqah Mohd Zaki 26 July, 2012
hahaha.. laki too bajet x pelat ss
Hidayah Bach Hidayah Bach 26 July, 2012
boni...
ini kisah benar ke apa nih...
mana tau...sekali kena
prangggnnkkk dibulan mulia nih kan...
:)
budak kecik budak kecik 26 July, 2012
hahhaa. nk mengata org tp diri sndiri pun ade kekurangannya. haila manusia ni..
hairy hairy 26 July, 2012
haha ko tampaq ja klo ada lg..haha
KorN KorN 26 July, 2012
haha... comey tak awek pelat ssshh tu.. kalo comey mcm lisa yg pelat r tu beshh jgk
~Sweet Honesty~ ~Sweet Honesty~ 26 July, 2012
shaye ketawe shedu shedan bashe entry shi kashak ne..huahuaahuaaa
Cik Rongoks Cik Rongoks 26 July, 2012
olololo..comeynye dia pelat sshhh tu. hikhik
Ikmal Ikmal 26 July, 2012
Assalam, mungkin memang begitu kedua-dua tu... dua2 pun pelat nak buat mcm mana.. bersangka baik saja dlm bulan pose nie... jejejje
are_lin@yu are_lin@yu 26 July, 2012
mmg pelat nya gitu kot..hehe..salam 6 ramadhan boni ;-)
Miziey Miziey 26 July, 2012
Hehe. Shial laa entri nih. Oppss lupa plak, tgh puashee. Heheh.
Nurlyla Nurlyla 26 July, 2012
haha, blogger mula brkuasa??
SuparMan SuaRez SuparMan SuaRez 26 July, 2012
Hahahaha,,Mayb Penyakit brjngkit tue bro..Hahaha
Cendol Cendol 26 July, 2012
haha cissss siap bagi warning lagi suruh cepaat..ambooii
haha jgn salahkan dia pelat s tu.bkn dipinta..haha shomel hape.kuikukuikuiii
Denaihati Denaihati 26 July, 2012
paku dulang paku serpih, mengata orang dia yg lebih2.
hazman aka species1980 hazman aka species1980 26 July, 2012
bro.... ko nie kalau bab2x bercerita dan berimaginasi memang bijak laaa... so leh la masuk contest citer ramadhan si KID tue
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat 26 July, 2012
assalamualaikum Boni...hehehehee sendiri pun pelat x boleh sebut s juga nak marah org lain kelakar jer...:)
-SUPERGIRL- -SUPERGIRL- 26 July, 2012
haha ! mengaku bloger . sempat meraban yeee .. shaye shinggah shini yee . tak shangka blog awak besh . bongok betoi kite shebab baru jumpe blog besh nishh ; )
Lea Isnawi Lea Isnawi 26 July, 2012
susah betul org yang tak sedar kekurangan diri ni kan

heee

abam boni, slamat berpuasa ye =D
O CIKTEDDY O CIKTEDDY 26 July, 2012
haha..xleh blah..die pon pelat.kih3
chot ok..! chot ok..! 26 July, 2012
agaknya pelatkut..hee


dtg sini utk pertama kali rasanya..http://chot91.blogspot.com/2012/07/jatuhbangkit-semula.html
anamizu kaito anamizu kaito 26 July, 2012
perhh gile belagak statement :

"..Saya nak bayar bil ni. Cik adik tolong proses cepat sikit ye. Saya ni blogger tau! Blogger! Kalau lambat, saya tulis dalam blog!"

hahaha tah pape Boni ni la =P


errrr tak baik tau ckp cmtu kat org pelat.. bkn die mntak jd camtu.. errr kalo sesaje buat, mmg nak mintak penampor lettew =P







slm ramadhan,
cik ana
Nurul Akmal Nurul Akmal 26 July, 2012
hahahaha sian dia.. Biarlah dia nak peraan jap...
hawiz hawiz 26 July, 2012
hahahaa...lempang laju2..eh..puasa...hihih
Lina md. munir Lina md. munir 26 July, 2012
Ekau ni...asal awek je comel.
Asal awek je comel. Bawak-bawak tobat..bolan posa nih..heheh.
Ehh,,,tak ada niat belanja kat Salam 1 cafe ke ?
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 27 July, 2012
eh boni....salah guna blogger betul!.hahahaha XD
mie mie 27 July, 2012
ada juga camtu ek...
baru perasan kewujudannya
heheheee
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 27 July, 2012
mungkin laki tu rasa tercabar kot.. hehe
Onitsuka_hana Onitsuka_hana 27 July, 2012
masalah alat artikulasi tu
keli menari keli menari 27 July, 2012
haaa last2 awek tu jadi bini dia baru taw..
Mat Som Mat Som 27 July, 2012
Boni boleh tubuhkan Persatuan Anti Orang Pelat

Lisa Surihani pun pelat, tapi dia top. Tak percaya, dgr semua lakonannya.
~~zana@pb~~ ~~zana@pb~~ 27 July, 2012
Dia ni sekelompok dgn Ajai la tu..
opss...puasa dek non!
Niesa Niesa 27 July, 2012
Boni kacak telah di tag..hahaha...

http://niesa-lovecrew.blogspot.com/2012/07/aku-terjah-aku-follow-apakah-itu.html
O'gosh O'gosh 27 July, 2012
haha...Sheila Majid tu ye la buat2 pelat time nyanyi....sian awek post office tu...oh ye..x menyembur ke mamat tu cakap dekat2 tu..
nasir hamzah nasir hamzah 27 July, 2012
Haha ingat napa tadi boni rupanya pelat.. sabor jelahh.. memang best je entri si boni yang manja ni..hekhek...

thanks boni sebab datang blog aku..
Cik Nur Cik Nur 27 July, 2012
hihihihi..blogger je nak cepat byar ye..siap ugut lagi..hjihihi
ஜ miss klanika ஜ ஜ miss klanika ஜ 27 July, 2012
hehe . isu pelat pn boley .
Aien Alien Aien Alien 27 July, 2012
mamat tu bengang mungkin dia ingat awek tu perli dia kot..haha. dah memang pelat shhh...hehe
afzalsukasuki afzalsukasuki 27 July, 2012
shuke shuke diyesh jesh naksh mawrash2 tempelengsh kangsh

*ni plak gedik semua perkataan ada bunyik sh serupa munyit!hahah
Hidayah Bach Hidayah Bach 27 July, 2012
boni...bz ke..
tak hapdet pun cerita..
:(
Nurulee Nurulee 27 July, 2012
Hahahaha, lawak! Kita rashe makin lapar bila gelaks. Hehe =D
Juliet_iRa~" Juliet_iRa~" 27 July, 2012
hahaha ni kisah benar ke ke tipu2?:P

pekat s mcm lisa surihani ke..comel ape :p
AnonymousAnonymous 27 July, 2012
Magnificent! (As usual. :-P )
onie onie 27 July, 2012
agaknya mmg pelat shhh kot,aiyak...kesian cik adik tu kena kutuk,ahak! salam ramadhan ye :)
Edy Fee Edy Fee 27 July, 2012
ramai la mamat g pjabat pos tu.heheheh mgorat awek pos
ellieandcarl'sstories ellieandcarl'sstories 28 July, 2012
bro ko kenal ke mamat ynag tegor hang tuh.. grrr tetibe den rase panas lak. ape salah wanita itu!! hissss
Hany Rara Hany Rara 28 July, 2012
hahaha ugutan sebagai blogger tu sgt tak boleh blah
Aku Mad Aku Mad 28 July, 2012
mana peginya si kacak nih ..
Nurrul Nurrul 28 July, 2012
Blogger pun dapat keistimewaan ehh ? ingatkan cikgu2 aje.. huk3..
nak try lah dekat bazar Ramadhan dgn cara macam tuh... agak2 ada tak yg kena tibai dengan air katira ? ^^

*Aduhh , bahaya nie mengata org paku serpih , kata org dia pun sama.. hahaha.. Bahaya !
YaYaNsMuM a.k.a YM YaYaNsMuM a.k.a YM 30 July, 2012
ym pun pelat s!uwaaa!!tp, bukan pelat shhe tapi thee, beza kn?hihihi
Ezad Skytech Ezad Skytech 31 July, 2012
aihh...org tu sendiri pelat shh nak mengata org...haha~
Arina Shamsul Arina Shamsul 01 August, 2012
hihihi..kalau dah pelat nak buek camno..telan yo la..hahaha.
Arina Shamsul Arina Shamsul 01 August, 2012
hihihi..kalau dah pelat nak buek camno..telan yo la..hahaha.
Arina Shamsul Arina Shamsul 01 August, 2012
hihihi..kalau dah pelat nak buek camno..telan yo la..hahaha.
si kiut lavender si kiut lavender 08 August, 2012
hehehe..apala salah si gadis dah dia pelat Ssss..