Cerita Lawak : Orang Tua Yang Tercirit-cirit

Satu kisah di sebuah rumah sewa.

     " Bro!! Tolong aku bro!! Kau pergi belikan aku ubat sakit perut. Daripada start ayam berkokok sampailah kucing aku ni selamat beranak, asyik tercirit je aku ni!!", ujar Pak Jejai Bunawe kepada Pak Kido Tonik.


     " Ok bro!! Sepantas halilintar dan sekacak Boni aku pecut ke farmasi!!!", ujar Pak Kido Tonik sambil menyambar basikal tiga roda milik beliau.


Selang 30 minit.


     " Hei orang tua yang tercirit-cirit!! Nah ubat ni!! Makan 4 biji selepas makan. Dua kali sehari!! ",terang Pak Kido Tonik sambil melemparkan bungkusan ubat tersebut tepat ke punggung Pak Jejai Bunawe.


     Preett preett preettt!!


     " Hawau punya budak!! Kat bontot aku juga kau baling ubat tu!! Kan aku dah tercirit dalam seluar ni!!!",jerkah Pak Jejai Bunawe. Beberapa ketika, Pak Jejai Bunawe mengambil bungkusan tersebut dan mengeluarkan kotak ubat tersebut.


Gambar tercirit dalam seluar ini adalah gambar sekadar hiasan. Tak ada kena mengena langsung dengan seluar aku. Sumber gambar --> http://aimanbudakbaik93.blogspot.com



     Pek Pek Pek Pek Pek!!!!


     " Adoi!!! Kau dah kenapa Pak Jejai Bunawe??!! Yang bersemangat waja ketuk-ketuk muka aku dengan kotak ubat ni dah kenapa?!",soal Pak Kido Tonik.


     " Kau dah kenapa belikan aku ubat kuatkan rahim??!! Apa kena mengena cirit dengan ubat ni?!!!",bentak Pak Jejai Bunawe sambil terkangkang-kangkang menahan kepanasan cirit yang mengalir di celah peha beliau.


     " Aku main beli je!! Owh! Ubat ni lain-lain ke? Bukanlah satu ubat boleh merawat semua penyakit?",soal Pak Kido Tonik.


     " Tengkorak hang!!"

Ubat kuatkan rahim buat wanita-wanita yang mempunyai masalah komplikasi bleeding semasa mengandung. Sumber gambar --> http://adeqhe09.blogspot.com. bolehlah terjah dan melihat sendiri penerangan beliau tentang ubat ini. Boleh juga google rasanya. Eh, sejak bila aku jadi pakar kehamilan ni???




BONUS FOR TODAY

     Ingin mencari kereta terpakai a.k.a second hand utk dibeli? Sila hayati gambar-gambar di bawah. 



     UNTUK DIJUAL.

MODEL : KIA SEPHIA AUTOMATIK 2001.

HARGA :-RM8,500 (HARGA BOLEH RUNDING LAGI),

CALL 019-2964522

{ 73 comments.. read them below or add one }

Denaihati Denaihati 06 July, 2012
kenapa namanya pak jejai, macam kenal je...
asal boleh je sebarang ubat yer...he he.
si kiut lavender si kiut lavender 06 July, 2012
alahai pak jejai oi..

makan jelah ubat tuh mana taw kot2 terkesan ka ubat tuh.hihi..:)
NAL NAL 06 July, 2012
ahahaha..memang teruk ciritnya ni bro.. :)
akuzle ayu akuzle ayu 06 July, 2012
X senonoh eh.. Kakakkak

P/s: mmg menarik PBS 2012 tuh. G ler terejah
nasir hamzah nasir hamzah 06 July, 2012
Hahaha ajer mabuk..ekekek.. kesian beliau tercirit sampai macam tu sekali.. alahai...

Wah boni, ko pun ada pengalaman misteri kat karak tu? bolehlah kongsi cerita tu kat kitaorang... eheheh
Fazrol Fazrol 06 July, 2012
Ko kutuk orang tua2 ye boni?
Xbaik laa lu nie.. He he..
Nurrul Nurrul 06 July, 2012
hahaa , apalah satu ubat untuk semua.. kalau macam tuh penat dktor belajar tinggi2.. :P

*kecian pak jejai..
Cinta Misteri Cinta Misteri 06 July, 2012
Ucuk laa N3 niè.. Len kali ckp kt pak kido tonik, belikan cikitek'òn 「halaltakerk?」
Smpt lg jual kete tu..
yana halim yana halim 06 July, 2012
eeeee.......x senonoh betul. Geli la tengok seluar tu.
cendol cendol 06 July, 2012
gelinye tengok seluar cirit tu..haha
tak cukup bajet nk beli kereta Kia tu..
err..kereta sorong ade Bos?
haha
samanosuke_04 samanosuke_04 06 July, 2012
salam singgah, nie baru first time aku singgah sini.. tak kisah sangat pasal kisah pakcik berak tue.. tapikan.. biar betik ko nak jual kete tue RM8.5k jer? aku berminat gak nie.. huhuu
Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) 06 July, 2012
hahhaa..org tu ingtkan rahim jatuh kot..hahaha
hairy hairy 06 July, 2012
hahahahah! sengal lah weh...
ceklala ceklala 06 July, 2012
eeeiuuuuuw! pengkotor lah!
♥ainie muniera♥ ♥ainie muniera♥ 06 July, 2012
hahahahak . ubat penguat rahim?? tetibe tengah2x syok bace ade muncul iklan kereta pulak . hahaha XD
ஜ miss klanika ஜ ஜ miss klanika ஜ 06 July, 2012
skali kena ubat kuatkan rahim . haha . memelik je ada kwn bijak cenggitu
Zarul Umbrella Zarul Umbrella 06 July, 2012
uik sempat lagi jual kereta...bagus2..bnyk komisyen ni
miss Fyqa miss Fyqa 06 July, 2012
Ewuuu. tak boleh blah la! ade ke citer sal cirit birit .
are_lin@yu are_lin@yu 06 July, 2012
2 in 1 ni..hehe..berapa tu boleh runding..hehe
afzalsukasuki afzalsukasuki 06 July, 2012
ubat kuat rahim?khas untuk yang bernama rahim ke hape ni?oh kalau rahim kuat adalah dia sekuat biskut harimau tiger biskuat *cam dalam iklan tu?uhuk3
syafiqakarim syafiqakarim 06 July, 2012
boni kachak.
wa syak lu cirit birit.kehkeh


ah.wa xde duit nak beli kete.em
Masz Sidek Masz Sidek 06 July, 2012
lain ubat yg diminta lain ubat yg di beli... hehehehe
ShakRoil ewAnT ShakRoil ewAnT 06 July, 2012
hahaha . takleyh blah .
Faizul Osman Faizul Osman 06 July, 2012
apalah.. knp lah beli ubat kuatkan rahim...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/07/giveaway-contest-gila-buasir-otak-watak.html
SP (spudinpunya) SP (spudinpunya) 06 July, 2012
pak jejai ? hahahaha ...ubat cirit birit bukan nak ubat rahim ..kah3 ..
fairus fairus 06 July, 2012
KALAU NAK TAU, NAMA SAINTIFIK BAGI CIRIT BIRIT IALAH CYRATI BYRATI.. :D
Aida Omar Aida Omar 06 July, 2012
kesian pak jejai kena cirit birit eh.. ok ape makan pil kuatkan rahim pakej gitu. hik3..

*kembang tekak tgk gambar seluar tu.. terbau2 pulak. ceh!
HUDAJMAL HUDAJMAL 06 July, 2012
hahaha. cirit berkacang
Onitsuka_hana Onitsuka_hana 06 July, 2012
boleh la daripada xda ubat :)
YaYaNsMuM a.k.a YM YaYaNsMuM a.k.a YM 06 July, 2012
Sian pakcik tuh taw!huhuhu....dah le skit pwot, bg pulak sakit ati, ekeke
Myra Jay Myra Jay 06 July, 2012
Geli tengok gambar seluaq tu, tak sanggup nengok ha ;)

Ksian Pak Jejai Bunawe tu dah le tengah sakit, ubat pulak salah :D
O CIKTEDDY O CIKTEDDY 06 July, 2012
erk..cirit birit..haha

kereta sapa tu?bang boni ka?
Sam Banjamin Sam Banjamin 06 July, 2012
jejai tercirit... huduh sial...
Nurul Akmal Nurul Akmal 06 July, 2012
Eeeeiii geli... hehehe
maszull maszull 06 July, 2012
assalamualaikum Boni....hehehehe kelakar jer kesian nyer Pak Jejai tu (mcm biasa je namanya)...

mekacih sbb sokong n dtg lawat blog mama yer...:)
zaujah until jannah zaujah until jannah 06 July, 2012
kuat kan rahim..x der effect lain ke kene klu laki makan. kang lain mcm lak jd nyer
KorN KorN 06 July, 2012
ish pengotor la entry ko kali ni.. eiewww... tersedak aku tgh makan popia basah ni.. rase cirit je popia ni dah... xjadik aku nak makan
Aku Mad Aku Mad 06 July, 2012
krem bontot aku baca entri ni .. hahahahahaha , hadoii
Arina Shamsul Arina Shamsul 06 July, 2012
haish..aku baca kisah ni,aku tengah makan roti sapu jem coklat..ku p,andang gambar tu.ku pandang roti di tangan ku..ptuiii!!!!! kansel makan..hahahaha..
JaNnaH JaNnaH 06 July, 2012
euuu.. cirittttt.. ok le tu mkn ubat kuat kan rahim.. kahkahkah
Bobo Bobo 06 July, 2012
haha apa da bg ubat rahim plak..
daddydee daddydee 06 July, 2012
hahah..sian...sabau je la...ada ke gi beli ubat kuat rahim
Akmal Hadi Akmal Hadi 06 July, 2012
"tengkorak hang!!" teriuh cakap utara..
onlajer onlajer 06 July, 2012
kau sengaja buat cerita orang tua, ke sebenarnya kau yang mencret boni
محمد شهريل القنيطري محمد شهريل القنيطري 06 July, 2012
hehe...cian org tua tu..bkn melegakn masalah bg menambhkn masalah lg adalah..
putryteya putryteya 06 July, 2012
euwww .. hahha
jahat betul pak kido tonik . npe beli ubat yg entah apa2? :P

sapekah pak kido tobik ??
Fatin Bieha Samsol Fatin Bieha Samsol 06 July, 2012
kecian pak jejai dpt kwn mcm pak kido..
malang nasibnya..
Ikmal Ikmal 06 July, 2012
Assalam, hahah.. yang dibelikan ubat kuatkan rahim buat apa... hahha... memang best baca...
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 06 July, 2012
nak tercirit je baca entry ko ne boni......cian pak jejai :D
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 06 July, 2012
nak tercirit je baca entry ko ne boni......cian pak jejai :D
cendol cendol 06 July, 2012
soory boni komen kamu ade je..td belom dpublish.internet lmbt..
skrg dah publish :)
babycomel babycomel 06 July, 2012
eeei, abis lantai dah tukar kaler. en boni, nape cirit kat tengah jalan ni?? ;) errrk, apa kena mengena cirit dgn ubat kuat rahim ni eh? hehehe
etuza etuza 06 July, 2012
kesiannya tapi nampak kereta berkilat ..so kalau kena BELI REZEKI TU bONI..
C i k P i p i T e m b a m C i k P i p i T e m b a m 07 July, 2012
hahaha ubat kuat rahim. ngokngek. HAHA.. kete tu manual ke auto.
Iffah Afeefah Iffah Afeefah 07 July, 2012
Ubati sume? Haha sengal

da tu smpat lg cte kete lak
Nurulee Nurulee 07 July, 2012
Hahahahaha, kelakar bro =D
~Sweet Honesty~ ~Sweet Honesty~ 07 July, 2012
alsinisnya..1malaysia..1ubat la kan..hihihi
ahsfantasy24 ahsfantasy24 07 July, 2012
cantik rim kereta,
kalau ada duit, i angkat dah (:
Hidayah Bach Hidayah Bach 07 July, 2012
hurmmm boni..
(jgn marah akak ye..)

bila akak membaca kali nih mcm
something wrong some where la dik..

(macam makanana yg tawar)

entry boni yg akak baca sebelum nih sangat sangat best tau..

boni demam ke..?
tak sehat..?

:D

(akak suka boni,akak tak pandai nak hipokrit sbb nak amik hati,akak tak sempurna,entry boni seratus kali best dari entry akak,ini pandangan peribadi akak je)

:D

sekali lagi..

boni tak sihat yeh..?

(ke akak yg baca dalam keadaan tak sihat sampai tak dapat feel..)

hurmmm........
Siti_btp Siti_btp 07 July, 2012
Bertuah punya budak!! org tengah makan ni..


Awat kereta tu murah sgt..Kot kereta terendam masa banjir di Ulu Langat hari tu..

Jangan mare ye!! nanti kena jual
Adylia Qarissa Adylia Qarissa 07 July, 2012
berkesan ciritnay sampai seluar tukar color. ahhahaaaa

kete nie boleh masuk bidaan kereta mael lambong tak? huhuu
NOOR FATIN NOOR FATIN 07 July, 2012
meremang bulu roma aku weh! hahaha
akubiomed akubiomed 07 July, 2012
Haram jadah macam mana boleh hentam main beli ubat. Nasib baiklah tidak beli ubat nyamuk jalan terus. :-)
shida'R shida'R 08 July, 2012
hahahaa..mmg xleh pakai Pak Kido Tonik nih heheee..

keta tu murahhnyer 8500 jerhh =='
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 08 July, 2012
bagus gila entry ni..
alang2 tu terus promot blogger lain.. hehe

penceritaan yang bagus :)
Masha Meisters Masha Meisters 08 July, 2012
hahaha...geli lak tengok suar cirit tu...eik!
ahkirnye cmne? terpaksa la mkn gak ubt tu...stop beeding = stop cirit eh...haha
fae jamal fae jamal 13 July, 2012
mak ai..ubat kuat rahim?hahahhahha
fae jamal fae jamal 13 July, 2012
mak ai..ubat kuat rahim?hahahhahha
Edo Ardo Edo Ardo 18 February, 2017
Kalau Ingin Membuat Website Atau Desain Kunjungi Link Kami http://www.mastertindo.com