Tarikh Melihat Anak Bulan Ramadhan 2012

     Baiklah. Entri hari ni pendek sahaja. Aku ulang. Pendek dan ringkas sahaja. Ia adalah berkenaan tarikh melihat anak bulan Ramadhan 2012.
Sekian sahaja. Terima kasih. Hahaha. Rasa nak lempang bulu mata aku pakai terompah tak? Baiklah. Diumumkan.. Tarikh melihat anak bulan Ramadhan 2012 jatuh pada tanggal.............. 19 JULAI 2013!!!! Eh, macam ada tak kena pula. Oh. Sorry. My mistaking is under determined. 19 JULAI 2012!! Bersamaan 29 Syaaban 1433 HIJRAH.

TARIKH MELIHAT ANAK BULAN RAMADHAN 2012

tarikh melihat anak bulan ramadhan 2012
meneropong anak bulan ramadhan menggunakan teleskop. sumber gambar http://nurhafiz2009.blogspot.com
     Jadi, terlerai sudah persoalan tentang tarikh melihat anak bulan Ramadhan 2012. Tak sabar rasanya nak menantikan Ramadhan 2012 ni. Setiap kali ramadhan pasti akan terasa betapa syahdunya jiwa ni. Teringat akan Ramadhan yang lepas-lepas. 

     Tiap kali dapat tahu tarikh melihat anak bulan Ramadhan, pasti akulah orang yang paling gagah untuk meneropong bulan. Excited dah macam budak tadika terpijak taik lembu. Aku teringat satu kisah beberapa tahun yang lepas. Masa tu memang aku dah bersedia untuk teropong anak bulan Ramadhan. Siap pakai baju pengantin aku pinjam dari jiran sebelah. Lokasi aku tuju ialah di sebuah taman permainan. Ramai juga yang ada untuk teropong anak bulan. Tengah baik punya teropong, aku ditegur. Melentinglah aku. Darah muda membuak-buak. Panas rasa hati. Pantang aku kena tegur masa tengah fokus tengok anak bulan Ramadhan. Terus air mata aku berjujuran.


     " Kenapa ni pak cik? Saya tak buat salah apa-apa pun. Kenapa pak cik tegur saya? Sayu hati saya. Sedih rasa bagaikan awan yang terpilu."

     " Eh, dah-dah. Jangan menangis. Malu orang tengok tu. Pak cik cuma nak tanya. Kamu dah kenapa teropong bulan pakai mikroskop? Apa yang kamu nampak?",soal pak cik tersebut.

     " Oh salah ye? Ahahahaha. Saya baru first time nak teropong anak bulan Ramadhan ni pak cik. Jadi saya ingatkan menatang ni boleh teropong bulan."

tarikh melihat anak bulan ramadhan 2012
Inilah dia bentuk mikroskop. Sumber gambar --> Sam Wiki-Wiki
     
     Jadi, untuk info lebih lanjut berkenaan tarikh melihat anak bulan Ramadhan 2012, boleh lah terjah --> TARIKH MELIHAT ANAK BULAN RAMADHAN 2012

P/S : Agak-agak Brada NiBrader NiMamat NiMamat NiMamat NiMamat NiMamat NiMinah NiMinah NiMinah Ni, dengan Minah Ni nak belanja aku berbuka puasa dekat Restoran Berkuasa 5 Bintang tak? Hahahaha.

{ 54 comments.. read them below or add one }

babycomel babycomel 17 July, 2012
tropong2 tup-tup nmpak mende lain.. amacam? hehe aritu kn kita teropong alih2 anak bulan tu kenyit mata kat kita.. perrgh, punya la excited bila kena ngorat dgn anak bulan ;)
~selamat berpuasa abg boni
dhiashahida dhiashahida 17 July, 2012
taun ni tengok anak bulan kat mana pulak.. :)
selamat menyambut ramdhan al mubarak boni..:)
Niesa Niesa 17 July, 2012
excited nye pasal teropong anak bulan guna mikroskop..ekeke..Selamat Berpuasa!
Myvitrd Myvitrd 17 July, 2012
sampai kiamat ko tak nampak kalau teropong pakai microskop.. tengok benda lain bolehlah.. hehehe

Serius tak sabar nak tunggu kehadiran bulan puasa.. dulu bulan puasa berdua je.. sekarang dah bertiga.. pasti suasa lagi meriah
Lyaa Suriany Lyaa Suriany 17 July, 2012
nak dkt puasa dah..
baca post kamu ni baru rase dkt.
hehe
Arina Shamsul Arina Shamsul 17 July, 2012
hahahaha..adakah patut..hihi..

oh ya boni..

Lelaki ajnabi bermaksud lelaki-lelaki asing, iaitu yang bukan suaminya dan juga bukan mahramnya.:)
Crafty Nieya Crafty Nieya 17 July, 2012
memang.memang rase nak pelempang dgn terompah nie..ahahaha..
apelaa gune maikroskop..ape jadahnye..huhu..dah dekat rupenye..selamat berpuasa boni! jangan ponteng aa
onie onie 17 July, 2012
tak sabar nak puasaaaaaaaaaaaaa :D


p/s: amboiiiiiii, nak yang femes ajeeee :P
Man Man 17 July, 2012
guna terompah? k cun tak de hal punya. buka bulu mata je, terus ke pipi dan seluruh badan..hahaha
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 17 July, 2012
nmpk apa nmpk apa kt mikrosekop tu.
cik yuyu cik yuyu 17 July, 2012
selamat menyambut bulan ramadhan..
eh, tp bukan hari jumaat eh puasa??
Phat Phat 17 July, 2012
3 hari lagi leh makan siang bro pasni maghrib br leh mkn
YaYaNsMuM a.k.a YM YaYaNsMuM a.k.a YM 17 July, 2012
Cepat je, dah nak pose dah...a'ah la, YM dulu pun excited noo nak tgk anak bulan.mcm le nampak...ekekkee
budak kecik budak kecik 17 July, 2012
teropong ank bulan pakai microscope? wah canggih u'olls. mmg 'jelas' sangat la anak bulan tu. haha

*selamat berpuasa abg boni kacak! :)
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 17 July, 2012
alahai,,, mesti pakcik tu ingat abang boni ni saintis,, kih3,, dok tgh research bacteria sengal,, :P
hairy hairy 17 July, 2012
kjap ja skrg kn...xsbr nk puasa weh..salam rmdhan boni....nnti ko lah blnja ak kat 5str..haha
KorN KorN 17 July, 2012
ko dtg penang aku blanja lah ko makan kat kdai awek cun.. hahaha
Lina md. munir Lina md. munir 17 July, 2012
Belanja kat salam 1 cafe sudah. Dekat dan menjimatkan petrol. Amacam ?
maszull maszull 17 July, 2012
assalamualaikum Boni....yer la x lama lagi kita semua akan berposekan...selamat berpose Mr.Boni...:)
Errah Errah 17 July, 2012
selamat berpuasa boni..jangan ngelat2..hehe
ikaa ikaa 17 July, 2012
tgk mak bulan bila lak erkk
Afasz Afasz 17 July, 2012
boni, nnti jom buka puasa sama nak...ajak blogger smua..bro , ae , kid dll
ccicute ccicute 17 July, 2012
hahhaha..... terpong guna mikroskop ek... nk tgk daki2 di kaki kot... :P
Adylia Qarissa Adylia Qarissa 17 July, 2012
jangan tersalah teropong anak dara orang ;p

selamat mennati 1 ramadhan :)
Ikmal Ikmal 17 July, 2012
Assalam, kalau dorang nak belanja Abang Boni jangan lupa ajak sekali erk... hahahha...(buat muka tak malu sikit)... mana aci sendiri2 weiii...
Ikmal Ikmal 17 July, 2012
Owh, sebelum aku terlupa... Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak..... Jangan lupa pi sembahyang terawih nanti... hehehe
wantie wantie 17 July, 2012
tahun ni kamu si kacak oi.. nak teropong anak bulan kat gunung mana pulak?

ko nak skodeng anak bulan time mana? time anak bulan tu tengah menangis? tengah nyusu or tengah tido? hahaha
Chuu Muqhlis Chuu Muqhlis 17 July, 2012
semoga tahun ni dpt melaksanakan ibadah puasa lg.. selamat meneropong anak bulan ye brader hihi
[PCL] [PCL] 17 July, 2012
kalau anak bulan ramadon kelihatan pada tengahari Sabtu , pcl belanja hang makan !..mau, ada bran...?
Nurul Akmal Nurul Akmal 17 July, 2012
Berapa hari jer lagi kan nak pose.. ;)
Masha Meisters Masha Meisters 17 July, 2012
haha...teropong bulan micro la tu...

belanja xnak,dibelanja nak la....kiki
are_lin@yu are_lin@yu 17 July, 2012
en boni,puan deqla suh bagi tau dia tak dapat masuk blog anda,kena block katanya,myb kt ofisnya kot..
ni link deqla ;-)

http://norumara.blogspot.com/
umie mia umie mia 17 July, 2012
kihkihkih mcm mana la keadaan boni yg pakai mikroskop tu agaknya.. sure dapat tgok kuman kat padang permainan tu hahahha pepun slamat berpuasa boni ^_^
Atiqah Wadiah Atiqah Wadiah 17 July, 2012
hehe~guna mikroskpo pon boleh..lawak lah :P
cendol cendol 17 July, 2012
teropong anak bulan gune microscope eh.mmg nak kena lepuk la! =.=
selamat menyambut ramadhan al mubarak.
Azza Afdzal Azza Afdzal 17 July, 2012
yuhuuuu xtsabar2 nak pose....
NAL NAL 17 July, 2012
ingatkan Boni yang nak belanja.. :)
AdiaLuze AdiaLuze 17 July, 2012
Asslammualaikum ...

Heheheee .. Kita pun sama. Masa kecik2 dulu, ingat guna teropong biasa leh la tgk anak bulan .. tup2 .. takleh ghupernya .. Wakakakaa
CIK TOM CIK TOM 17 July, 2012
tak sabar nak pose..huhu..
Nurrul Nurrul 17 July, 2012
fUUHH ! ! ! sampai anak bulan ganti bulan pong tak kan jumpa bila teropong guna microscop ! haha..

*haa , dah ganti puasa yg bolong belum ? :P

p/s : nak bagitahu.. jgn mrh yer cik Boni.. mamat bererti mati..Jadi gunakanlah ayt / panggilan lain.. Nurrul pun arituh kena tegur dgn kwn.. :)
Zamani Zamani 17 July, 2012
bestnya ada teleskop. mahal tak satu eh? nak beli la. huhu.. eh, betul ke panggil teleskop? hehe..
~Sweet Honesty~ ~Sweet Honesty~ 17 July, 2012
perggghhh..semua org femes amos kamu backlink yeaa..hehehehe
♥ sitifarhana ♥ ♥ sitifarhana ♥ 17 July, 2012
puasa dah dekat..raya pon dah makin dekat..eh eh ehhh...haha
tirahzairi tirahzairi 17 July, 2012
amboi...semua org die suh banjew....ketuk kpla kang!
hehe...
Denaihati Denaihati 17 July, 2012
selamat menjalani ibadah puasa untuk tahun ini, mudahan sama2 kita melaksanakan yg terbaik, semestinta lebih baik dr tahun lepas
putryteya putryteya 17 July, 2012
hahahha ! apa masalah hang tengok bulan pakai mikroskop ?? XD

selamat menyambut ramadahan , amboii berangan blogger femes ...
fairus fairus 17 July, 2012
SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN BRO.. JANGAN LUPA BERPUASA.. :)
ProfHariz ProfHariz 18 July, 2012
Tak sabar dah nak puasa. Bro dah ganti puasa ? Hehehe

Rasa-rasanya hari jumaat ke sabtu bro ?
Ezad Skytech Ezad Skytech 18 July, 2012
tak sabar nak puasa ni...huhu..

> yang P.S tu bukan main lagi ye boni...4 nama terakhir tu...perghhh...satu2 link aq klik tau..HAHA~
Hany Rara Hany Rara 18 July, 2012
hehe esok la teropong anak bulan! ^^V
haiyoo..nasib tak guna tatescope ja haha
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 21 July, 2012
baru perasan.. blog ni macam dah lain sikit.. hehe

selamat berpuasa esok :)