Athirah

     Assalamualaikum semua. Nama kite Boni. Umur kite kan, 7 tahun. Kite tinggal dekat Sabah. Ramai orang cakap kite ni comel. Kite tak cakap, orang lain yang cakap. Kenapa kite cakap kite? Sebab mak kite cakap, kalau kite guna aku, nanti hantu paku datang paku dada kite. Tak nak lah. Dada kite seksi. Nanti dah kena paku, hilang keserian mahkota diri kite. Macam mana kite nak berhadapan dengan Athirah awek kite tu? Eh. Ni rahsia tau. Jangan bagitau orang lain. Malu kite.


cerita lawak

     Kite suka pergi sekolah. Sebab dekat sekolah ada Athirah. Athirah tu comel sangat. Kite rasa macam nak cubit je pipi dia hari-hari. Pipi dia kan, pipi dia tembam. Lepas tu kan, gigi dia rongak kat depan. Bila dia cakap mulut dia busuk. Sebab tu lah kite suka sangat dekat dia.

     Kite pernah cakap kat mak kite yang kite nak kahwin dah dengan dia kan, mak kite tak bagi. Mak kite cakap kat kite kan yang nanti bila kite kahwin masa budak-budak ni, nanti Athirah beranak keluar raksasa. Kite tak nak. Kite nak anak biasa. Sebab kite nak letak nama anak kite nanti Aaron Aziz. Sebab tu lah kite putuskan hubungan dengan Athirah. Athirah sedih. Athirah selalu menangis dalam kelas. Kite hari-hari bagi Athirah coklat Hiro, tapi dia tak nak. Lepas tu nanti dia berdiri lepas tu dia jerit ROSAK GIGI.  Sebab tu kite pindah sekolah, pindah rumah. Padan muka Athirah. Sekarang kite tinggal dekat Selayang. Habis dah. Titik

 “Karangan ini adalah untuk Contest anjuran Abang Ensem dan Zarul Umbrella dan disponsor oleh Azri [dot]My


{ 50 comments.. read them below or add one }

roziahojijie roziahojijie 14 August, 2012
Athirah .. Atirah ... Naseb sungguh . Huhu :D
Dkna Abza Dkna Abza 14 August, 2012
tinggalkan atirah..dkna setia menunggu boni wakakakakaaa
syiela syiela 14 August, 2012
oh Athirah... walau rongak boni tetap suka
Mira Adzlia Mira Adzlia 14 August, 2012
kesian athirah....hihihi
yana halim yana halim 14 August, 2012
kau sungguh kijam Boni! hahaha..
tirahzairi tirahzairi 14 August, 2012
erkkkk.....erkkkkk.....no komen.

gudlak...atas nama athirah, boni kacak menang!!! dh menang, share ngn athirah taw....eh.
Phat Phat 14 August, 2012
erk?? sape tu sape
wantie wantie 14 August, 2012
moga moga nama Athirah bawak tuah tu kamu
Cik Rongoks Cik Rongoks 14 August, 2012
kite kan..kite kan..
kite suka entry awak. hahahaha
Ikmal Ikmal 14 August, 2012
Assalam, khakahkah.. dah buat salah pun terus pindah erk... nie baru dia kaki buli...
blog-tips-kurus blog-tips-kurus 14 August, 2012
begitulah nasib seorang Athirah yang naif...
~~zana@pb~~ ~~zana@pb~~ 14 August, 2012
Nasib baik pindah sekolah, kalau tak....tinggal gusi je Athira tu..
Aku Mad Aku Mad 14 August, 2012
sedih plak aku baca karangan ni..
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 14 August, 2012
walaupun mulut busuk,, hahaa
Crafty Nieya Crafty Nieya 14 August, 2012
ahahaha.tapee..kite ade..behahah :D
Iffah Afeefah Iffah Afeefah 14 August, 2012
selamat nama aku bukan athirah hahaha

#apesal blog kau je lambat loading ke aku je bermasalah ni??
maszull maszull 14 August, 2012
assalamualaikum Boni...alamak teringat Atirah yer kesian nyer...:)
Tinta Lana Tinta Lana 14 August, 2012
Salam.

Boni! Gambor kome time kecik ea. ^_^
fairus fairus 14 August, 2012
TERGAMAK U BUAT ATHIRAH BEGITU.. U KEJAM.. U KEJAM.. (SAMBIL MENEPUK2 DADA U YANG SEKSI) :D
Miss Purple Miss Purple 14 August, 2012
kesian athirah...haha.
gigi dia dah cantik lah skrg<---tetiba..hohoho
shidaR shidaR 14 August, 2012
kesian athirah wehhh hahaa...nice story walau mgarut budak2 hehee.. ^_^
Mia Meymi Mia Meymi 14 August, 2012
haha. kesian athirah.
nasib baik bukan mia yg jadi athirah tu. :p
Miziey Miziey 14 August, 2012
eee~ apa ni? kite x phm laa. Athirah tu jiran guwa kott. Eh eh? ;D
one.two.smile one.two.smile 14 August, 2012
rongak pun rongak lah, jnji boni boleh menang :B
Nurrul Nurrul 14 August, 2012
This comment has been removed by the author.
Nurrul Nurrul 14 August, 2012
Yang Ronggak juga menjadi pilihan hati.. lala..

apa yg terjadi kepada Athirah sekarang yer ?
shawn razaleigh shawn razaleigh 14 August, 2012
rugi athirah tak dpt hang. kahkahkah
YaYaNsMuM a.k.a YM YaYaNsMuM a.k.a YM 14 August, 2012
hhehe...kesian kat athirah, pames kejap ngan gg rongak, ko mmg taw boni!huhu
deq noor deq noor 14 August, 2012
kesian athirah.... boni yg bersalah dlm hal ini...
Denaihati Denaihati 15 August, 2012
Bro nampak lain sikit masa kecik. Good utk contest ni
si kiut lavender si kiut lavender 15 August, 2012
oh athirah..
gigi rongak tetap menjadi idaman kalbu si boni..hihi
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 15 August, 2012
athirah rongok pun,boni masih teringat2...ingt tanda sayang :D
miss Fyqa miss Fyqa 15 August, 2012
kesian atihrah T___T

haha
Niesa Niesa 15 August, 2012
Ruginyeee athirah..hahaha...
Cendol Cendol 15 August, 2012
hahaha comel cite kamu.Athirah dah lawa tah2 skrg.gigi dia dah ade bnyk dah.haha dia tak pndng dh cekelat kamu tu.hahaha
tak tau nak kesian sape..rasenye kamu lg kesian..smpai pindah rumah terus.hahaha
Masz Sidek Masz Sidek 15 August, 2012
hahahaha..... good luck boni...

Athirat tetap menjadi pojaan hati...
Nadot Nadot 15 August, 2012
sian woo dekat athiraahh... tp elok juge dia tak jadi dengan boni... nnt lagi teruk naseb dia..hohoh
MAY MAY 15 August, 2012
haha..da agak da..mesti karangan mcm si sizuka ari tu..hehe
Errah Errah 15 August, 2012
teringin nk try tp xkreatif cam boni=)
Cinta Misteri Cinta Misteri 15 August, 2012
Boni nk kawen athirah eah...
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 15 August, 2012
hahhaahha! comel giler citer macam ni..
★ aIsyaH ★ ★ aIsyaH ★ 16 August, 2012
ewah..gigi rongak jadi daya tarikan..untong ler kan..hehexP
Hany Rara Hany Rara 17 August, 2012
hahah comel nyaaaaaaaaaaaaaaaa~~