Cerita Lawak : Aku Cekik Anak Mata Kau Nanti!

     Ke hadapan adindaku Zenab Beruang, 

    Kad raya ini sebagai pengganti diri kekanda untuk Raya Aidilfitri tahun ni kerana kekanda mungkin tidak akan dapat pulang ke kampung halaman. Jika adinda merindui kekanda, adinda pandanglah motor buruk Pak Zack Daniel, penghulu kampung kita tu. Motor buruk tu lah menjadi kenangan cinta kita satu ketika dulu. Adinda masih ingat kita pancitkan tayar motor beliau dulu? Lepas tu kita sama-sama dikejar Pak Zack Daniel  sampai adinda tercirit dalam seluar dulu. Adinda masih ingat lagi? Kenangan manis tu lah yang menjadi peneman apabila kekanda rindukan adinda. Baiklah, kekanda pun musyhkil kenapa kad raya ni dah jadi macam surat cinta. Baiklah, kekanda nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada adinda. Kekanda nak minta maaf dari hujung rambut hinggalah ke hujung cekam ni. Harap adinda maafkan kekanda. Salam Aidilfitri


Yang sangat-sangat dan tersangat merinduimu,
Sahak Strawberi.

cerita lawak
Gambar sekadar hiasan. Sumber gambar --> http://idea-mix.blogspot.com

     " Bro, kau baca kejap kad raya yang aku tulis kat awek aku ni. Ok tak agak-agak kau? Mana tau kau ada ayat-ayat yang lagi puitis daripada ni. Boleh aku tambah lagi.",pinta Sahak Strawberi sejurus selesai menulis kad raya tersebut. Kad raya tersebut dihulurkan kepada Man Kutil. Riak wajah Sahak Strawberi tiba-tiba menjadi comel dan malu-malu.

     Tak sampai seminit kad tersebut dibaca oleh Man Kutil, sedas penampar manja keanak-anakan hinggap di pipi Sahak Strawberi.

     " Kau ni dah kenapa?? Bukan ke Zenab Beruang tu kau punya kambing?!! Kau jangan macam-macam!! Aku cekik anak mata kau nanti!!"

cerita lawak
Gambar sekadar hiasan. Sumber gambar --> http://gempakz.org
     " Eh! Ye tak ye! Macam mana aku boleh terlupa ni?!! Sejak bila aku ada awek kan??"

-tamat-


     

{ 59 comments.. read them below or add one }

Hidayah Bach Hidayah Bach 13 August, 2012
ekekekke..
boni..boni...
wordless lah akak..!
Nurul Akmal Nurul Akmal 13 August, 2012
Hahaha.. Kalau nurul lebih pada pelempang Nurul bagi..
Myra Jay Myra Jay 13 August, 2012
Hahaa, adoila Boni Boni :D
are_lin@yu are_lin@yu 13 August, 2012
nak pelempang jugak tak..haha
syiela syiela 13 August, 2012
muahahah.. mau akak lempang juga ni...

tak jadi nak cekik bila tengok anak mata dia yg canti.. sungguh akak tergoda :)
Phat Phat 13 August, 2012
kambing tu pakai kan skirt seksi jugak x de hal la hahaha
O'gosh O'gosh 13 August, 2012
boni...boni...xtau nak kata pe dah....mmg nak kene cekik betis tu skali nampaknya...
Masz Sidek Masz Sidek 13 August, 2012
hahaha... tu lah nama kambing comel sanagat.. ;p Zenab Beruang... nasib baik tak bertukar jadi beruang... ;p
Momo Momo 13 August, 2012
hahaha..kacak nama kambing..;p
cci cci 13 August, 2012
wahahhaha... sedap tul nama kambeng tu.. ngeee~~~mati2 ingat btol nk bg kat aweks... :P
Nurlyla Nurlyla 13 August, 2012
mngucap.. songsang nih..
maszull maszull 13 August, 2012
assalamualaikum Boni...hehehehe memang kelakar nama kambing sendiri pun x ingatkan...:)
wantie wantie 13 August, 2012
kakakah.. memang lawak la ko ni boni.
amir aizat amir aizat 13 August, 2012
okay gelak baca entri ni, haha LOL
munir ardi munir ardi 13 August, 2012
Heh he tak dapat berhenti gelak tawa rasanya baca lawak ini, Salam
blog-tips-kurus blog-tips-kurus 13 August, 2012
nama Beruang tapi Kambing??
Iffah Afeefah Iffah Afeefah 13 August, 2012
mmg hidup untuk menghidupkan =)
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 13 August, 2012
he he lawak tak hengat ni
Denaihati Denaihati 13 August, 2012
Sahak Strawberi puasa 2hari tak berbuka kot, lupo agaknya
aswadz aswadz 13 August, 2012
cekik, jgn x cekik. cekik anak tekak skali.
yana halim yana halim 13 August, 2012
terkesima kejap! hahaha..
Cik Rongoks Cik Rongoks 13 August, 2012
untungla kambing pon dapat kad raya. hahahhaha
Afasz Afasz 13 August, 2012
meh nak lempang ..hahaha
Tinta Lana Tinta Lana 13 August, 2012
Salam.

Ko ni boni, dah la guna nama buruk bebeno, zenab beruang lah, sahak stoberi lah. tgk2 si zenab tu kambing.

Meh sini, aku nak baling2 stoberi kat ko, mencik2, hahahaha
Isabel Diaz Isabel Diaz 13 August, 2012
sedas penampar? hahaha..
Cendol Cendol 13 August, 2012
hahaha haishh gilaa lah.dtg belog ni msti cerite gile2 punye.aq cekik anak mata kau!!
haha nama watak sume ohsem2.kirim salam kat zenab beruang.kalau dia bukan kambing mesti dah ku jadikan kakak ipar ku!!haha
Aku Mad Aku Mad 13 August, 2012
haha, krem bontot aku nanti baca entri bro ni, kah kah kah..
Cik blogger Cik blogger 13 August, 2012
hahahahah....kelas kau boni...hahahahha
Nurrul Nurrul 13 August, 2012
ADUHHH ! ! ! Syg kambing , haha Untg lah kambing tuh pandai pulak baca surat , kalau tidak buang dakwat pensel ajelah ad raya tuh...

*Cekik mata ? guling2 memikirkan aksi tersebut :P
Cik.blogger Cik.blogger 13 August, 2012
kompius x...ekekeke????
-meeSUPERGIRL- -meeSUPERGIRL- 13 August, 2012
igt an moto buruk pak zack tu mcm muka kekanda . bongok jugak kekanda nih kan . kambing mane pegi skolah . silap bini lettewww .. kambing pon jadi kan kanda neh . zenab beruang tp empunya badan kambing . kanda nih . tak sangka ad jugak nfsu dekat binatang kacukan .
вʋввℓɛ ρσρƨ вʋввℓɛ ρσρƨ 13 August, 2012
hahaha ;) lawak je la entry nie, lapar pulak perut nie baca entry nie. hahaha..
babycomel babycomel 13 August, 2012
sian tau xpasal2 pak zack tu yg jadi mangsa.. rasa-rasenye pak zack daniel tu hemsem x?? i admire him la ;) hehe
Mia Meymi Mia Meymi 13 August, 2012
pnampo je ? asl tak kasi pnumbuk ? eheh. :p
akubiomed akubiomed 13 August, 2012
Kalau saya sudah lama beri star light baru tahu tinggi rendah langit. :-)
si robot comel si robot comel 13 August, 2012
gua ingatkan apa,rupanya kambing, haha. gua baca dengan penuh perasaan last last gua tergelak sorang2 :p
deq noor deq noor 13 August, 2012
hahaha... dushhh! cantik sgt kambing tu kot. awat xbelikan baju raya terus.. :p
Ikmal Ikmal 13 August, 2012
Hahahah, kambing pun pandai nak beraya apa.. terbaik lah ...
Ezad Skytech Ezad Skytech 14 August, 2012
haha...kambing reti baca kad raya ke...HAHA~
Ezad Skytech Ezad Skytech 14 August, 2012
haha...kambing reti baca kad raya ke...HAHA~
Beckhrooy Beckhrooy 14 August, 2012
Kambing pulak heh, syg giler kat kambing ni
Hany Rara Hany Rara 14 August, 2012
nama tu xleh blah..sahak stoberi jah..hahahah
fairus fairus 14 August, 2012
MACAM AR LU BRO.. KELAKAU.. KELAKAU..
zaxx zaxx 14 August, 2012
hahahahaha..mohon kenalkan wa dengan Zenab Beruang..ku teka dia mesti secantik namanya.Awrrrr..hahaah
aku HaniAsyira aku HaniAsyira 14 August, 2012
nama strawberi lagi.. pastu tulis kad raya untuk kambing.. bagi jer zenab beruang makan strawberi
LidiaSuraya LidiaSuraya 14 August, 2012
hewhewhew tipah tertipu betul laaaa
ceklala ceklala 14 August, 2012
hahaha mengong! eh kad raya awak ke yang takde nama just ade sign je nih? confius!hahahah
Dkna Abza Dkna Abza 14 August, 2012
hambbooiii...kad raya tuk dkna tak nak pulak tulis panjang2 :)
tirahzairi tirahzairi 14 August, 2012
adehhhh....masalah tue
shidaR shidaR 14 August, 2012
boni selamat hari rayer..shida nk bg kad raya cepat tau bg alamt ket entri komen tu esok nk pos dah :)
si kiut lavender si kiut lavender 15 August, 2012
hahah...best plak nama kambing peliharaan sahak strawberi tuh...kikiki
Niesa Niesa 15 August, 2012
sweetnye nama si sahak ni..lagi sweet klau bg kaki..hahaha..apa la..
Cinta Misteri Cinta Misteri 15 August, 2012
Tk dpt bygkn kalau kambìng dpt kad raya, lompat kegirangan, pstu nyandor kat pokok baca kad raya ketawa bedekah dekah..
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 15 August, 2012
la.. bercinta dengan kambing rupanya.. sengal.. ahaha
Miss Zahirah Miss Zahirah 06 December, 2012
bla baca ni xtau la nk nangis ke gelak..??
ble jdi menangis terharu kot.. hihihi
Mr.PinGu Mr.PinGu 21 February, 2013
hahaha tq boni sbb promosi blog aku sket hehe nanti aku wat review tentang hang