Maaf

     Maaf. Hanya itu sahaja ungkapan yang termampu diucapkan sekarang. Tiada lagi kata-kata hiperbola mahupun hiperaktif. Maaf. 


Aku masih lagi sangsi dengan diri aku sendiri. Kenapa gambar ni yang aku letak dalam entri ni.  Macam tak ada kena mengena. Sumber gambar --> http://buka-cerita.blogspot.com
     
     Berapa hari aku terlepas untuk update entri. Ini semua gara-gara laptop kesayangan aku dah pun menamatkan perkhidmatan beliau kepada aku. Tiada apa lagi yang tinggal, hanyalah kenangan aku dan beliau. Banyak kenangan manis bersama beliau. Antaranya aku dan beliau bersama-sama stalker blog blogger-blogger gadis, bergurau senda dengan Selena Gomez dan bermacam-macam lagi perkara manis kami lalui bersama. 


Bertahun-tahun aku bersama beliau walaupun beliau dalam keadaan separuh bogel. Namun, beliau masih setia  dan terus menggagahkan diri untuk berbakti kepada aku. Benar-benar memiliki semangat juang yang tinggi. Tapi kali ni beliau terpaksa menamatkan perkhidmatan kepada aku gara-gara terlalu uzur.
       Tak mengapalah. Jasamu akan tetap ku kenang. Walaupun dah tak mampu berkhidmat, aku akan tetap menyimpan rapi beliau di dalam almari baju. Selepas ni, aku akan repair pc aku pula. Dan aku akan kembali memeriahkan alam blogger. Pc pun apa kurangnya. Besar pun besar. Lagipun memang aku suka barang yang besar-besar ni. Heh heh. 


p/s :- Special thanks to blogger kejiranan ini yang sudi meminjamkan laptopnya untuk aku gunakan sekejap. 

{ 75 comments.. read them below or add one }

onie onie 04 August, 2012
beli baru tau awak :D
Ezad Skytech Ezad Skytech 04 August, 2012
bahaya kot pakai laptop macam tu...da hilang semua covernya...takpe la..repair PC tu..nanti boleh taip entri gila2 lagi ye boni..:D
tirahzairi tirahzairi 04 August, 2012
sabo yer...jom pegi lowyat...beli baru...hehehe
Masha Meisters Masha Meisters 04 August, 2012
patutla mcm pudar serinyer je...hihi...dah lame berbakti dah nak bersara lak la tu
Crafty Nieya Crafty Nieya 04 August, 2012
huhuu.patutlaa lame mghilang.. :)
Cik Nur Cik Nur 04 August, 2012
patutlah xnampak si kacak update blogg.. :)
Wanie Wanie 04 August, 2012
dugaan di bulan puasa, pc pun oke what ~~ redha je eh ~~
Nurul Akmal Nurul Akmal 04 August, 2012
beli barulah boni... Hehehe
Mia Meymi Mia Meymi 04 August, 2012
pc pun jadilah..asalkn boni..jngan orang lain sudahh..:p
cci cci 04 August, 2012
alaa... mesti jarang updated entry... kasi repair la itu PC.. ^_^
anamizu kaito anamizu kaito 04 August, 2012
beli baru je la boni..
patutla x mai2 sggah blog..



*kad raya Boni bagi dah smpai..
ada kat entry dah.. mekaseh:)





slm ramadhan,
cik ana
eila eila 04 August, 2012
patut la menyepi seribu bahasa beli jer ler baru hehehe....
sis92 sis92 04 August, 2012
huh, tiada maaf bagimu hehe
salam ramadhan bro :)
~Sweet Honesty~ ~Sweet Honesty~ 05 August, 2012
kesiannya awokk.. huhuhuhu
fairus fairus 05 August, 2012
BAGUSNYA ADA JIRAN PINJAMKAN LAPTOP..
Hany Rara Hany Rara 05 August, 2012
patot la dah rasa mcm rndu rnduan kat entry en boni..kehkeh
Ikmal Ikmal 05 August, 2012
Assalam, kesian kat Boni.... patut lah jarang dah tak tengok... hahhaha... InsyaAllah pasti ada gantinya kelak tu...
SuparMan SuaRez SuparMan SuaRez 05 August, 2012
Mohon kebumikan dia dgn segera..xpayah nak simpan2 sangat la bro..Hahaha
Hidayah Bach Hidayah Bach 05 August, 2012
errmmm...
cuba buat muka kacak boni tu kat depan awek jual lappy,mana tau dia terpikat..bukan takat diskaun...silap2 boleh dpt hadiah percuma..
:)

(cpt kembali ek boni...)
KorN KorN 05 August, 2012
takpe lah boni..dah tiba masanya untuk anda beli yang baru kot... mungkin yg lame dah mencik dgn ko kot.. hik hik hik
blog-tips-kurus blog-tips-kurus 05 August, 2012
ade la laptop raye nanti ye? serba baru raye ni.. :-)
Bobo Bobo 05 August, 2012
aik rosak apa laptop tu.. tu laaa kuat sgt bergurau dgn salena gomez kot hehe
daddydee daddydee 05 August, 2012
sabar je la tuan....nanti beli laptop yang besar pasti akan lebih suka...ekekekke
~~zana@pb~~ ~~zana@pb~~ 05 August, 2012
BONUS kan ada, campur duit raya lagi, dapatlah sebijik yg baru.
PC pun ok walau besar gedabak.
babycomel babycomel 05 August, 2012
haah abg boni, dia soh beli baru kot.. sabar ye, jgn sedih2.. mesti si dia pun susah hati nk putus haid ni
(errk, ayat yg xde kena mengena ;)
Shahril Nasir Shahril Nasir 05 August, 2012
patutlah lama mnghilang..x per bro aku ttp menunggumu...simpan latop tu dlm muzium n buat entry khas tentang dia wokey!!
miss Fyqa miss Fyqa 05 August, 2012
dia mintak ganti baru tu. hehe *sabo je bln pose ni k :)
Cik blogger Cik blogger 05 August, 2012
wow...x sabo nak tengok kemunculan laptop baru bOni ^^
syiela syiela 05 August, 2012
mesti ada kemunculan baru nanti... hehehe
suzie rahman suzie rahman 05 August, 2012
salam boni. kesian lptp tu sejuk kmu bogel kan die. hohoho. bli lptp lain :P
NAL NAL 05 August, 2012
Patutlah lama tak nampak. Rindu sama kamu bro..
deq noor deq noor 05 August, 2012
nak camne... jangka hayatnya takat tu je. beli baru ye...
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 05 August, 2012
apalagi? beli la baru..hehe :p
LaLa mhdnor LaLa mhdnor 05 August, 2012
sampai macam tu sekali laptopnya.

beli la baru boni, hehe
Iffah Afeefah Iffah Afeefah 05 August, 2012
weh aku syak die nk kau cr pengganti tuk raye ni la

jgn sedih k
KiD KiD 05 August, 2012
okaylah... aku maaafkan ko.. maaf laa.. hehee
Nadot Nadot 05 August, 2012
sedey..sedey.. xpe.. yg pergi tu biarlah pergi.. kite yg masih hidup kene tabah. life goes on bro.. eh?! #merepek

p/s: bangge dpt kad raye dr org kacak
aimaniman aimaniman 06 August, 2012
nb akak pun dah semput2 ni, macam nazak je dah, tp akak doa2 panjanglah umurnya sampai segala urusan majalah 2012 ni selesai sbb semuanya ada dalam nb nie, kalau masuk icu makna akak pun masuk icu ler.. sedey.. kalau takat blog bersawang akak x kisah, tp jgn kerja terbengkalai sudah,.. dah usha2 tengok ultrabook cintanya akak kat satu mr ub nieh,.. tapi bonus raya tok raya kan bukan tok ub kannnn???
shida'R shida'R 06 August, 2012
wehhh boni..shia pun xlma lg jd cam boni gak lappy..dah separuh hayat dah..nk 5tahun guna lappy nih huhuhu...~
Aida Omar Aida Omar 06 August, 2012
kesian dia eh lappy dah uzur.. tak pe lepas nie boleh berblog lepas pc dah repair :)
Arina Shamsul Arina Shamsul 06 August, 2012
Ciannya..perlu ke saya nangis untuk laptop boni tu? ?hihihi..
Btw wajib beli baru tau, boni kena juga update hari2, kalau tidak,nanti susah saya nak ketawa setiap hari...ngeeee..
faridah nazurah faridah nazurah 06 August, 2012
wahh hebakk la.. dah separuh bogel tu pun still boleh guna. fuhhh laptop jenis ape yg bertahan bonar tu?

hee berapa cost repair pc?
ceklala ceklala 06 August, 2012
alahai siannye..nanti betulkan pc cecepat k..xpun beli je yang baru hiks
LidiaSuraya LidiaSuraya 06 August, 2012
usah meratapi ag... jum beli laptop baru.. hahhahaa
Hanie Dew Hanie Dew 06 August, 2012
laptop ko mmg taff.mcm rambo..hahahha..
Encik Atan Encik Atan 06 August, 2012
haha...

"Lagipun memang aku suka barang yang besar-besar ni"


bangkai!
maszull maszull 06 August, 2012
assalamualaikum Boni...alamak kesian nyer nak berblogging x boleh nasib baik ada jiran yg baik dpt pinjamkn laptop tu kan....:)
Dkna Abza Dkna Abza 06 August, 2012
duit nuff banyak kan..beli la baru! apple :)
Nurrul Nurrul 06 August, 2012
alahai cedihnya dengar.. takpe2.. lepas nie guna pc lagi dapat idea besar2 nak buat perut den pecah :P
Izara4eva™ Izara4eva™ 06 August, 2012
da minta beli baru lettew.. hikhik
si robot comel si robot comel 06 August, 2012
jangan bersedih ya, dan terus ke kedai laptop dan cakap 'bang saya nak beli laptop' :p
lepakk.com lepakk.com 07 August, 2012
Wah berbaloi lah dia berkhidmat kan??
SyUhAdA SyUhAdA 07 August, 2012
beli laptop baru je..kan senang..hehe
putryteya putryteya 07 August, 2012
alaa , jgn la sedih Boni . Teya faham ... teya faham , oke ? . hihihi
wantie wantie 07 August, 2012
banyak tul jasa lappy tu kat ko ye si kacak. jgn sedih sedih k.

uits.. ada jugak insan baik ati kasi pinjam lappy. pinjamkan tuk saya sekali boleh?
-meeSUPERGIRL- -meeSUPERGIRL- 07 August, 2012
alolo kesian . haha . dah separuh bogel pon masih berfungsi sebab sentuhan awok . sentuhan dah tak menawan , dia pon meninggal .
Niesa Niesa 07 August, 2012
ptut la jarang update blog..mmg berjasa sungguh laptop boni nih..simpan la dlm lemari perhiasan..bleh gak anak cucu tgk nnti..hehehe
Denaihati Denaihati 07 August, 2012
sebelum simpan dlm almari pakaikan baju dia balik...heeee
carilah pengganti satu.
si kiut lavender si kiut lavender 08 August, 2012
tudia..sampai jadik macam tu pun masih gunalagi ya..

hikhik..patutlah rosak...dah nazak benor..

xpalah..perbaik PC tuh save bajet skit nak beli yg baru...eheks..:D
O CIKTEDDY O CIKTEDDY 08 August, 2012
wuuuuuu sedih la plak..hehe
AdiaLuze AdiaLuze 08 August, 2012
Assalammualaikum ..

Nak raya ni biasanya BOS suka bagi bonus .. Kalau BOS anda termasuk dalam kategori BOS Pemurah, apalagi, leh la beli Laptop baru !! THehehehehe
Sharidawati Shahrudin Sharidawati Shahrudin 08 August, 2012
i miss u !!! *eh tetibe* ihiks
Miziey Miziey 08 August, 2012
Takpe, guwa maafkan. But please, tolong jangan buka aib laptop lu. Ksian guwa tengok beliau. Ish3. *geleng keparaaa*
Mat Som Mat Som 09 August, 2012
Kat MUDAH.MY tu banyak laptop dijual, saya baru beli satu drp seorang awek, fasal gaduh dgn pakwe dia, dia jual

Nampak ok lagi dgn separuh harga Boni.

Tapi kerana Boni ni bakal jadi blogger terhebat, kenalah beli yg baru punya.
yana halim yana halim 09 August, 2012
takpe. ada rezeki beli baru.
Cendol Cendol 09 August, 2012
eh yeke baru tau ade kene mengene ke ucapan ngan jantung?haha
campak longkang je .beli baru hehe