Selamat Hari Kemerdekaan ke 55

      Selamat Hari Kemerdekaan ke 55. Merdekakan diri kita daripada segala bentuk jajahan, pengaruh buruk, dan juga sifat-sifat negatif. Jika perlu, berperanglah dengan diri sendiri. Biarlah seiring dengan kemerdekaan negara kita yang ke 55 ini. 



selamat hari kemerdekaan ke 55
Sumber gambar --> http://nizammatsaari.blogspot.com


Darah yang mengalir di dalam tubuh ini,
Adalah darah yang akan tumpah di atas negara kelahiran tercinta ini juga.
Jangan sesekali dilupa kepada perjuangan generasi-generasi lepas,
Yang bermati-matian berjuang dan berperang untuk memerdekakan negara ini daripada jajahan sang penakluk,
Janganlah sesekali kita lupakan darah-darah mereka yang membasahi bumi Malaysia ini, 
Kerana darah itu jugalah yang sedang mengalir di dalam tubuh kita semua,
Jika tiada mereka,
Tidak mungkin kita berada di mana kita berada sekarang ini,
Janganlah jadi kacang lupakan kulit,
Jangan menjadi bangsa yang lupa daratan,
Dan janganlah menjadi bangsa yang sombong.
MERDEKA!!




P/S : Dengan ini, diisyhtiharkan pemenang bagi -Pop Quiz Tergempar Artis Wanita- , jatuh kepada --> GADIS INI <-- 

     Dalam was-was menjawab tu, tepat juga dia jawab dengan pantas. Rabak sepuluh hengget aku. Err, lepas ni share separuh-separuh tau top up tu. Hakhakhak. Jangan marah. Bergurau je ni. Hehehe. 

{ 40 comments.. read them below or add one }

Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 31 August, 2012
happy merdeka day! :)
tahniah juga kepada pemenang.. hehe
Aku Mad Aku Mad 31 August, 2012
MERDEKA !! MERDEKA !! MERDEKA !! :)
cci cci 31 August, 2012
MERDEKA ... MERDEKA .. MERDEKA ..
Fazrol Fazrol 31 August, 2012
Ye ye merdeka... Esok cuti...
Cendol Cendol 31 August, 2012
Janganlah jadi kacang lupakan kulit,
Jangan menjadi bangsa yang lupa daratan,
Dan janganlah menjadi bangsa yang sombong.
Jgn jd bangsa lemah yg sng2 je bagi muke kat org smpe pijak kepala kita..
jdkn sejrh sbg iktibar..
selamat bercuti merdeka =)
beckhrooy beckhrooy 31 August, 2012
Selamat Hari Merdeka Ke 55 ! :)
Nurrul Nurrul 31 August, 2012
Selamat HARI Merdeka !
semoga negara kita terus maju dan merdeka , serta kita dapat memerdekakan diri dari segala yg negatif !

*Nurrul tak merdeka lagi.. exam paper menunggu.. :/
Mat Som Mat Som 31 August, 2012
Tahniah kepada Nieya

Kepada Boni

MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!

Merdeka bukan sekadar laungan
Tetapi pengisian
Dan kita menikmati kejayaan bersama
Bukan menjadi penonton.

Kalian masih muda
Bangkitlah, rebutlah peluang
Belilah bangunan-bangunan
Gedung-gedung perniagaan
Bukan memeriahkan kemerdekaan dengan bunyi ekzos yang membingitkan
Dan bukan berpestaan dengan
gadis murahan
Tetapi perjuangan!
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 31 August, 2012
baru teringat,, tak buat lagi entry merdeka,, tq for reminding me abang boni yang sangat kacak,, hehe
shidaR shidaR 31 August, 2012
salam kmerdekaan boni :)

ape yg awok merdeka dr dlu smpai skg?? heheee...
Tinta Lana Tinta Lana 31 August, 2012
Assalammualaikum boni ^_^

Salam kemerdekaan buat ko juga ya.

"Kemerdekaan itu untuk diperjuangkan dan dipertahankan. Tiada istilah dinikmati. Kerana hingga saat ini, apa yang kita lalui, atas dasar perjuangan dan ketahanan para pejuang yang bertugas sana sini."
- Lana@Liana -

Err..aku copypaste ayat aku sndiri,keh3
babycomel babycomel 31 August, 2012
salam merdeka utk boni & semua..
jadikan merdeka ni titik tolak utk kita terus mencipta kejayaan, Malaysia ku berjaya..
Crafty Nieya Crafty Nieya 31 August, 2012
selamat hari merdeka jugak yuolsz. thanks.huntunglaaah sape yang menang tue.hehe.
boni,lepas nie buat contest hadiah 50 hengget pulak yee.biar rabak kopak duit boni.haha.thanks again :)
cik yuyu cik yuyu 31 August, 2012
Selamat Hari Merdeka boni..
shinji izac shinji izac 31 August, 2012
selamat hari merdeka..!!
Chuu Muqhlis Chuu Muqhlis 31 August, 2012
salam merdeka! *kibar2 jalur gemilang
Ikmal Ikmal 31 August, 2012
Assalam Boni... Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang Ke-55 tahun... Hayati Kemerdekaan yang telah kita kecapi selama ini, jangan sia2kan pengorbanan para jurit kita.... MERDEKA...MERDEKA...MERDEKA!!!
Dkna Abza Dkna Abza 31 August, 2012
Salam merdeka boni kacakkk
Cik Nur Cik Nur 31 August, 2012
salam kemerdekaan buat boni.. :)

KiD KiD 31 August, 2012
pak.. selamat merdeka.. mana serunding aku??
dhiashahida dhiashahida 31 August, 2012
merdeka merdeka merdeka..
merdeka bangsa..merdeka negara merdeka jiwa..:)
salam merdeka..
Denaihati Denaihati 31 August, 2012
Selamat menyambut hari merdeka dan selamat nercuti utk bro juga
Iffah Afeefah Iffah Afeefah 31 August, 2012
aku lupe kite cuti sbb merdeka

omaii
miss Fyqa miss Fyqa 31 August, 2012
Merdeka Merdeka Merdeka!
ஜ miss klanika ஜ ஜ miss klanika ஜ 31 August, 2012
jum berarak jum bro boni ! rindu saya tak ? hehe
anne anne 31 August, 2012
selamat hari merdeka boni.. hrp2 kita pun merdeka bkn hanya perkataan je ye dak?hahaahahhaaa
NUR NUR 31 August, 2012
Salam merdekaraya
Cikgu Ma Cikgu Ma 31 August, 2012
salam merdeka dan tahniah utk pemenang =)
maszull maszull 01 September, 2012
assalamualaikum Boni....salam kemerdekaan 55 buat negara kita yang kita cintai ini....:)

maszull maszull 01 September, 2012
assalamualaikum Boni....tahniah buat pemenang yg berjaya meneka dgn tepat...:)
tirahzairi tirahzairi 01 September, 2012
merdekaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Mia Liana Mia Liana 02 September, 2012
selamat merdeka!..... ;)
steffany daph steffany daph 02 September, 2012
selamat hari merdeka malaysian!
klcc0209 klcc0209 02 September, 2012
Belated Selamat merdeka! Merdeka!
CIK TOM CIK TOM 03 September, 2012
slmt hari merdeka boni!!
Hany Rara Hany Rara 03 September, 2012
merdekakan dirimu wahai en boni..hahah :p