Antara Lelaki Jambu, Lelaki Maskulin Dan Lelaki Sengal. Yang Mana Pilihan Gadis Malaysia. Wajib Baca!

     Lelaki ada berbagai jenis. Aku ambil contoh lelaki jambu, lelaki maskulin dan juga lelaki sengal. Antara lelaki jambu, lelaki maskulin dan juga lelaki sengal, yang manakah menjadi pilihan gadis Malaysia? Sebelum tu, mari kita mengenali ciri-ciri ini dahulu.

     Jika bercakap tentang lelaki jambu , kebanyakannya akan tertumpu kepada Korea dan artis-artis lelaki Korea hinggakan kadang-kadang aku sendiri pun konpius samada beliau itu lelaki ataupun perempuan? Jambu yang teramat. Kadang-kadang nampak lagi cantik daripada gadis Malaysia sendiri bak kata blogger Hanif Idrus.

     Jika bercakap tentang lelaki maskulin pula, sudah tentu ramai yang sedia maklum tentang lelaki jenis ini yang lebih mementingkan kelelakian. Lelaki jenis ini semulajadi kasar dan nampak sedikit ganas. Walaupun begitu, jenis ini bersifat sangat cool. Jenis yang banyak terdapat di Malaysia.

     Manakala jika bercakap tentang lelaki sengal pula, tak boleh dinafikan jenis ini juga ada tarikan tersendiri walaupun mereka gila-gila, cannot predict(tak dapat dijangka), otak senget, tiga suku dan juga wayar putus. 

LELAKI JAMBU
lelaki jambu
Artis K-Pop. Sumber gambar --> http://stuffpoint.com
LELAKI MASKULIN
lelaki maskulin
Ni gambar aku sendiri. With my sis. Maskulin kan? Hnns Hnns Hnns(kembang kempis hidung)
LELAKI SENGAL
lelaki sengal
Aku juga! Hahahaha. 

     Jadi, antara ketiga-tiga pilihan ini, yang manakah akan menjadi pilihan anda wahai gadis-gadis di Malaysia? Sila tinggalkan komen di ruangan komen di bawah. Kaum lelaki juga dibenarkan untuk meninggalkan komen tetapi hanya komen daripada para gadis sahaja akan diambil kira. Jawapan kepada kajian ini akan aku paparkan di entri aku yang akan datang. Jadi, teruskan bersama blog ini.


{ 108 comments.. read them below or add one }

Nieyna Sakinah Nieyna Sakinah 08 September, 2012
Lelaki sengal pilihan ku .....
muhammad asyraf muhammad asyraf 08 September, 2012
hahaha..nicelah broo..gelak x habis lagi ni.. :)
hazwan hairy hazwan hairy 08 September, 2012
hahahaha yg pink tuh..ayoooo..hahaha...
Cik Nur Cik Nur 08 September, 2012
hehehehe..gelak guling2 dulu ni..
sukelah yg pink tu..hahahaha..kiut dari mamat kora tahu..!

kekekekekekekkekeh..
Cik Nur Cik Nur 08 September, 2012
psst...kora tu korea okay..hihihi..typo..!
babycomel babycomel 08 September, 2012
sengal sungguh nampaknya lelaki sengal yg seakan jambu tu =)
errr, xsuka korea, jambu, k-pop & seangkatan dgnnye.. kalau sengal sgt pun susah gk. nanti kita yg kontrol dia.. kalau maskulin sgt kang badan dia mesti ketaq-ketaq pulak. jadi apa yg best eh?? ;) maskulin kot
Cik Fie Cik Fie 08 September, 2012
lelaki maskulin n lelaki sengal pilihanku :P
LelakiSemalam LelakiSemalam 08 September, 2012
aku tak minat dengan lelaki la...sorry!

hehehe!
wantie wantie 08 September, 2012
konpius gak ngan lelaki jambu . split identiti seketika. kwang kwang.
Kalau lelaki maskulin tu jgn la yg sampai nampak garang & ganas . takutttt...
kalau lelaki sengal. jgn la yang hover. sampai tak tau nak letak diri kat mana. astik sengal memanjang masalah jugak kan..

hikss.. saja borak pepanjang. yang sebenarnya jawpan saya lelaki maskulin.
ikaa ikaa 08 September, 2012
hahaha tertiba pulak hati terpaut yg "lelaki sengal " tue...
fadh leyanie fadh leyanie 08 September, 2012
yg sengal tu macam terlebih sengal..== hahaa
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat 08 September, 2012
Gambar last tue...memang jejaka sengal betul kikiki
Saddila Saddila 08 September, 2012
kahkahkah terkejut den nampak contoh lelaki maskulin tu **pengsan

dila nak lelaki yg ada mix!
maskulin+jambu+sengal=the bestEST :)

Aku Mad Aku Mad 08 September, 2012
hahahahaha .. sengal haha
Mummy Akmar Mummy Akmar 08 September, 2012
SEMUA MUMMY TAK MINAT...Eh..Hahahaehehe
Dkna Abza Dkna Abza 08 September, 2012
dkna pilih lelaki sengal!! :)
Mummy Akmar Mummy Akmar 08 September, 2012
Boni, nanti follow blog Mummy eh..dah follow blog awak dah!
Encik H Encik H 08 September, 2012
gambar ke-3 tu lelaki sengal ke lelaki jambu? kahkahkah
shinji izac shinji izac 08 September, 2012
kahkahkah... lawak gila gambar boni kena cucuh seterika... hihi...

aku dalam kategori mana ye ? :P

Miziey Miziey 08 September, 2012
Abam Boni, kalau aku lelaki yang macam mana? lalalalalalala~
mrs chenta mrs chenta 08 September, 2012
bongek ar u ni!!!! ahahhahaha punyalah i nak jawab laki sengal tup tup muka u.hampeh betul terus konpius nak jawab ke x.ahahahhahahaha

apa kata u buat segmen ciri2 wanita idaman pulak..(masukkan ciri2 i tu banyak sikit) buat tau. request nihh! ahahhaha
Maya Diana Maya Diana 08 September, 2012
@Nieyna Sakinah



MD setuju....sbb my hb kalo ngan ai..dia ada sengal2 jugak...kikikiki

best woo..hidup tak boring...
fairus fairus 08 September, 2012
LELAKI JAMBU KE, MASKUILIN KE, MESTI ADA SENGAL JUGAK..
AmyZana AmyZana 08 September, 2012
lelaki jambu pilihan ku ! lol xD
eikyn grinx's eikyn grinx's 08 September, 2012
sila on kan iron tuh!!! hahaa
putryteya putryteya 08 September, 2012
HAHHA , mestila LELAKI MASKULIN . Teya tak suka GILA lelaki jambu . mcam errr

Lawak laaahh BONI ni , tp yg mana satu BONI , sengal atau maskulin ?? hahha

*btw lama tak komen sini . Teya dapat wifi kat UMK dalam bilik . HAHHA :D
Si Matatajam Si Matatajam 08 September, 2012
Adoi pict last tu mmg tak menahan akak tgk...
Mat Som Mat Som 08 September, 2012
Mati2 saya ingat lelaki maskulin tu hero baru filem melayu
Hahahahahah

GAMBAR ketiga tu urat saraf dah putus
Hahahahhh

Maaf, kalau terlebih sgt ketawa malam ni
Izara4eva™ Izara4eva™ 08 September, 2012
nak lelaki yg ada 33 ciri tu bleh ? haha
siti rokiah siti rokiah 08 September, 2012
akak cuma nak tengok jer yang mana jadi pilihan
Nurrul Nurrul 08 September, 2012
Alamak ! ! ! macam ada kesalahan pada gambar lelaki maskulin tuh , bukan ke lebih kepada kacak ? ? hehe ,

*Hmm , yg mana ekk ? - maskulin.. :")
eila eila 08 September, 2012
lelaki jambu adalah sangat comey...
eva eva 08 September, 2012
ahhaha entri yg menarik.. of coz suka laki korea.. sgt sweet n hensem sgt dan comel giler hahah..

tp kalau lelaki maskulin sy bg contoh aaron aziz pun dah cukup.. hehe

lelaki sengal.. boleh jadi geng sbb byk kwn laki sengal jd geng jer haha..

Adibah Shahrudin Adibah Shahrudin 08 September, 2012
ohoohhooo.... jatuh terguling-guling la---makes me wanna say i do, i do.. *lelaki sengal 2 cam dah conquer semua. hhhahha...terlebih aura tuh.
Sarah Haszlan Sarah Haszlan 08 September, 2012
of course la lelaki jambu ! korea <3
maszull maszull 08 September, 2012
assalamualaikum Boni....alamak mama macam mama tak boleh nak komen2 apa2 la...hehehehehe...:)
O.R.A.N.G.E O.R.A.N.G.E 08 September, 2012
kalau orange kan.. ta kisah yg mcm mne janji bole membimbing ke arah kebaekan.. bole menjadi khalifah dalam masjid yg dibina dan kapal yang dikemudi... :)
hnahdy hnahdy 08 September, 2012
hahahaha serius lawak.. maskulin kot. tapi xjuga. ada 1 lagi kategori lelaki malaysia ni.hahaha

p/s : smart betol lelaki maskulin dalam gambar tu.
Ena's Palace Ena's Palace 08 September, 2012
pilihanku adalah....maskulin ngeh3
tapi yg pink tu kelakar la...mmg sah sengal...hahahaha
aimaniman aimaniman 08 September, 2012
lelaki tulen la, yg jambu ada, maskulin ada dan sengal2 sikit,.. semuanya cukup ramuan baru sedap mata memandang...
Lelaki Ini Lelaki Ini 08 September, 2012
AKU PILIH LELAKI MASKULIN!
EH JAP, LELAKI BOLEH PILIH KE?
HAHAHA


dah follow kau bro!
AHMAD AFIQ AHMAD AFIQ 08 September, 2012
yg sengal sama dengan maskulin n jambu
Chuu Muqhlis Chuu Muqhlis 08 September, 2012
sengal tu ciri penting kot lol
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 09 September, 2012
nk yg sengal tpi beriman...ble x?.hehehe
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 09 September, 2012
OF course la lelaki sengal best,, mcam mukmin and boni kacak,, hahaha
cci cci 09 September, 2012
suke yg bwh sekali.. sbb leh selalu ketawa.. ^_^
munir ardi munir ardi 09 September, 2012
aku gelak saja Bro lihat picture ketiga itu, hm aku tak simpan jawaban karena aku bukan gadis he he he
echaaa.com echaaa.com 09 September, 2012
lelaki maskulin + sengal..
weee..mesti best..hahaha..

btw, hensemnya u dlm pic no 2..smart !
hehehe
Fazrol Fazrol 09 September, 2012
Ada sis rupanya?

Abang Boni yang kacak..
Kenalkan laa saya dengan sis tue...
zaxx zaxx 09 September, 2012
aku nk pilih gak.. nk nk..haahha wa pilih lelaki ini yg selalu mencintaimu.. eh? nyanyi lagu anuar zain plak,hahah lelaki sengal,go,go go
Myvitrd Myvitrd 09 September, 2012
Byk lelaki sengal jadi pilihan gadis2.. Sbb suka buat perkara di luar jangkaan dn kelakar.. Mcm yg pakai bajy pink tu.. Haha
Arina Shamsul Arina Shamsul 09 September, 2012
Muahahahahahahahaha..aku sudah mengawini yang maskulin,
Arina Shamsul Arina Shamsul 09 September, 2012
Tapi aku nak juga kawan dengan yang sengal tu..hahahahaha.
Remy hazza Remy hazza 09 September, 2012
yg sengal kat pic atas tu ok aper......?
idaman semua.....
Nadot Nadot 09 September, 2012
hahahaha..
vangang la gambar2 boni ni... hehehe
suke mane eh?
erm..ske ngorat laki jambu, suke kawan dgn lelaki sengal, suke kawin dgn laki maskulin...acecececece.. (^_^)
Iffah Afeefah Iffah Afeefah 09 September, 2012
aku? aku nk y sengal

tapi bukan sengal cm dlm pic tu haha
MAY MAY 09 September, 2012
kakaka..sengal gaban!

try la mentarang..sodapppp...
aniqbukhary aniqbukhary 09 September, 2012
bg saya.. yg sengal lg best..
Yana Sakura Yana Sakura 09 September, 2012
hahaha..lelaki sengal plg lawak sekali..kahkahkah :p
syiela syiela 09 September, 2012
yang sengal tetap menjadi pojaan hatiku kekeke
Sharidawati Shahrudin Sharidawati Shahrudin 09 September, 2012
sengal ek....sengal pun ensem pe..hehehe
O CIKTEDDY O CIKTEDDY 09 September, 2012
tentulah yang sengal..terutama yg pink tu ha.terus jatuh cinta.haha
KY KY 09 September, 2012
alamakkk...pilihan KY tak ada dalam ni lahhhh...hehehe
KiD KiD 09 September, 2012
cam haremmm... rasa nak tumbok ko laju2 je.. kah kah kah.. maskulin dan sengal. kah kah kahh (sambung gelak)
shidaR shidaR 10 September, 2012
yg sengal tu xleh blah hahaaa...adoiii sesak nafas i nyahhh hahaaaa :P
Cendol Cendol 10 September, 2012
hahaha gamba pinky tu dsatnye.haha kurang kewarasan tu.
ketiga tiga bukan pilihanku.
nak yg comel mcm kung fu panda tu ade?ade?hahaha
Mira Adzlia Mira Adzlia 10 September, 2012
yg sengal menjadi pojaan hatiku..hihi
ceklala ceklala 10 September, 2012
mestila yang maskulin!kikikiki...sory br baca ur comment suh email no tu :(
Hany Rara Hany Rara 10 September, 2012
hahaha sy suka yg sengal dan kelakar. Sy kunci jawapan ni !! hahaha
Afasz Afasz 10 September, 2012
tiga2 bukan jd pilihan sy :D
beckhrooy beckhrooy 10 September, 2012
aku nak tengok komen saja sbb aku lelaki haha
PotiaCasaDelarossa PotiaCasaDelarossa 10 September, 2012
ekekeke... Boni ingat citer per... aku tak tau nak pilih mana? sbb aku lelaki... aku pilih wanita maskulin ada ke? ekekeke... sengal la ko ni... entry yg bagus dlm banyak2 entry... ehem..ehem.. kim salam kat sis... ekekeke
PotiaCasaDelarossa PotiaCasaDelarossa 10 September, 2012
aku klu blh nak pilih yg Mas 916, tau 999 jek... mas putih pon ok gak ekekek
Phat Phat 10 September, 2012
aku pilih pompuan gila nk pilih lelaki hahaha
MawardiYunus MawardiYunus 10 September, 2012
maskulin sagt yg warna pink tu bro hakhakhak
cik yuyu cik yuyu 10 September, 2012
Of course lah lelaki maskulin.. tapi.. kalau dapat lelaki sengal tuh.. ok jugak.. boleh ajak shopping and yuyu suka warna pink tuh!! hehehehe..
Crafty Nieya Crafty Nieya 10 September, 2012
hahah.memang sengal laa :D
Cikgu Ma Cikgu Ma 10 September, 2012
tak tau nak pilih..tunggu offer...hehe
are_lin@yu are_lin@yu 10 September, 2012
hahaha nak yg last skli blh ka?yg kakak tu comel lah..hehe
Rain Rain 10 September, 2012
yang lawak sengal bertempat, yang serius ikut keadaan.

memanjang je sengal memang silap hari bulan makan kayu cengal.

yang kebanyakan dilihat jambu sebab terlalu metroseksual dan kulit halus dan cerah
SWEETSYAZA SWEETSYAZA 10 September, 2012
ngahahahha bengonglah boni ni...hahaha sakit perut tgk lelaki sengal tu...
deq noor deq noor 10 September, 2012
sengal tu tetap kena ada... maskulin sgt sampai control macho je memanjang bosan gak. vote 4 sengal!!! ^_^
Siti_btp Siti_btp 10 September, 2012
Tiada lelaki sempurna di dunia ini..

Yg penting lelaki tu blh jadi Imam pd isteri dan anak2 nya..
~~zana@pb~~ ~~zana@pb~~ 10 September, 2012
Lelaki maskulin tak menyangkong bila bergambar, tak macho laaaa....
Pilihan akk takde kt sini, ada sebelah akk ni.....katogeri sengal jugak:-)
✿Lady Ainaa✿ ✿Lady Ainaa✿ 10 September, 2012
Astagfirullah, sy gelak smpai terbatuk2 tgok gmbar awak yg sengal tu... hahahahahahhaha.. aduyai... apepun, sy pilih lelaki yg kemas dari serba serbi.. ^.^
Rabiatul Adawiyah Rabiatul Adawiyah 11 September, 2012
salam,

wah saya pengomen no 90! lelaki sengal menjadi teman hidup yg best. sengal2 pun solat tak tinggal. alhamdulillah. tetapi please lah bab pakaian please please maskulin skit. at least rasa selamat bila jalan bersama. hehehehe.
Nurul Akmal Nurul Akmal 11 September, 2012
hahaha, Nurul pilih lelaki sengal..
Edy Fee Edy Fee 11 September, 2012
sungguh sengal pic akhir.hahahahahaha
KorN KorN 11 September, 2012
wujud lagik gmbr ke3 tuh.. hohoho...
Jue Derella Jue Derella 11 September, 2012
Hmm... tgk hati kte camne.. klu tetiba hati suka y jambu, jambu la.. klu y maskulin, maskulin la.. sengal pun boley....Hahaa xsmpt nk plih, hati y plih dlu... Hahahha
Masz Sidek Masz Sidek 11 September, 2012
hehehe tak nak jambu.... nanti dia dpt lebih perhatian dr sy... yg pink tu kelakarlah... tp sy pilih maskulin... :D
Ca Cik Duyung Ca Cik Duyung 11 September, 2012
hahahhaha! nak tercekik ase tengok gmbo last tu.memang betol2 sengat tu..hahaha...

sengal yang mampu buat kita gelak tu best la...kalau sengal sampai rasa nak bagi makan kasut saiz 8 tu, mintak jauh la..haha
Hanif Idrus Hanif Idrus 11 September, 2012
Aku pembaca lelaki no komen...hahahahhaa.
Tapi lelaki sengal tu memang sengal betul...
Apa ler perasaan tukang klik gambar tu masa amik kau yek...
Sempoi!!!
CIK TOM CIK TOM 11 September, 2012
lelaki sengal...hahaha...
Shack Shack 12 September, 2012
aku xde pilihan sbb aku lelaki maskulin..hehe
Errah Errah 12 September, 2012
entah..haha..tak tahu lah..yg biasa2 yg boleh menawan hati kita kot..haha
Niesa Niesa 12 September, 2012
suka lelaki sengal!baru la meriah..weee~
Erna Ziana Lamsera Erna Ziana Lamsera 12 September, 2012
xkisah lah mana2 pon. yg penting jujur dan ikhlas sayang kat kite ekekekkekeke :P
Matjoe Matjoe 13 September, 2012
haha, aku rasa kacak datang dulu
Princes Diyana Princes Diyana 02 February, 2013
aku vote lelaki jambu tapi bukan korea. And lelaki maskukin ada kalanya sahaja and lelaki sengal tapi tak sesengal itu. Kalau yang pandai buat lawak and yg seangkatan dgn nya and kalau boleh pandai masak . wwooohooo. muahahaha
AnonymousAnonymous 28 November, 2013
Lelaki jambu comel sangat n romantik hahaha
Mohd Ridzuan Mohd Ridzuan 24 January, 2014
Mcm ak kategori ape ye.ehem2
Lelaki Maskulin Lelaki Maskulin 08 September, 2014
Menarik dan agak lucu juga kupasan artikel ini. Elakan menjadi lelaki sengal. :D