Berkongsi Satu Pentas Dengan Zamani Slam

Berkongsi satu pentas dengan Zamani Slam. Tak tahulah budak-budak zaman sekarang masih kenal atau tak dengan vokalis kumpulan Slam ni. Antara kumpulan yang gah satu ketika dulu. Kalau tak silap aku, masa kegemilangan band ni, aku masih lagi kencing bercabang.

     Tahun 2011 merupakan tahun yang sangat indah bagi aku kerana aku mendapat satu peluang untuk bersama Zamani. Berkongsi satu pentas sebagai penyanyi latar beliau. Satu lagi pengalaman berharga beraksi di atas pentas bersama penyanyi hebat dapat aku kutip. Jika sebelum tu aku dijemput menjadi penyanyi jemputan untuk kumpulan Umbrella di Laman Santai Istana Budaya. Tak semena-mena lepas tu aku jadi seorang yang selalu perasan kacak. Hahaha. 

     Jadi, ingin aku kongsikan bersama korang semua kenangan dan pengalaman berharga aku tu. Berkongsi satu pentas dengan Zamani Slam.

Berkongsi Satu Pentas Dengan Zamani Slam
Zamani feat Mahawangsa Band. Pesta Pulau Pinang 2011.
Zamani feat Mahawangsa Band - Entah Mengapa

Zamani feat Mahawangsa Band - Kembali Merindu

Berkongsi Satu Pentas Dengan Zamani Slam
Ini pula kenangan menjadi penyanyi jemputan untuk kumpulan Umbrella di Laman Santai Istana Budaya. Jangan buat-buat tak kenal. Tu lah dia bro Zarul. Masa ni beliau masih lagi tembun. Haha. SUMBER

P/S : Rugi betul. Kalaulah dari dulu aku aktif berblog, mesti masa Pesta Penang 2011 tu aku dapat berjumpa dengan ramai member-member blogger dari Penang.

{ 57 comments.. read them below or add one }

maszull maszull 24 September, 2012
assalamualaikum Boni....wah bestnya dpt join skali ni hehehehee...Zamani suara dia mantap best...:)
MAY MAY 24 September, 2012
oh..boni ni part time retis rupenye....kikiki
Lelaki Ini Lelaki Ini 24 September, 2012
suka giler suara zamani!
Mat Som Mat Som 24 September, 2012
Boni
Byk lagu Zamani jadi evergreen
Remy hazza Remy hazza 24 September, 2012
bro boni pun dah macam retis dah.....
femes..... best kan jumpa zamani tu...suara lunak sangat....
kalau bro zarul tu.....
hari2 bro jumpa.... kat blog bro zarul ler....
Chuu Muqhlis Chuu Muqhlis 24 September, 2012
dolu minat betol dgn zamani.. skang dah kureng hehe
Mira Adzlia Mira Adzlia 24 September, 2012
pergh..boni pemes....hihi...minat lgu2 zamani :)
hazwan hairy hazwan hairy 24 September, 2012
wah2 kemain..haha..ak blogger penang xnak jmpa lpk2 ke?sobsob
Momo Momo 24 September, 2012
ko retis? aku nak gamba dgn ko boleh??haha
syiela syiela 24 September, 2012
suka zamani... wah ko pun retis rupanya :)
yatie yatie 24 September, 2012
untunglaaaaaa...so bile pulak nak nyanyi untuk besday saya?kikikikiki
Afasz Afasz 24 September, 2012
wah boni pon dah jd artis la...
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 24 September, 2012
dulu2 zamani ni ckp popular lepas tu senyap terus . sesekali je timbul balik
KY KY 24 September, 2012
KY kenal, dan minat juga dengan zamani, suaranya cukup romantik, lagu batu dia dengan s.zarina pun bestkan
Hazmin Hamudin Hazmin Hamudin 24 September, 2012
Dulu masa darjah 6 aku siap hafal lagu-lagu Slam ni. Siap ada kaset Slam lagi. Memang best masa zaman kegemilangan dorang ni.
cik yuyu cik yuyu 24 September, 2012
wahhh pemesla boni pas nih.. huhuhu
O'gosh Iskandar O'gosh Iskandar 24 September, 2012
wah.....boni dah jadi retis rupanya...huhu
wantie wantie 24 September, 2012
kau memang kat mana mana pun ko perasan kacak. tapi ok what? kena la perasan kacak baru leh up sikit keyakinan diri tu. good.. good..

amboi amboi.. saja la tu nak wat kita jelez sebab kita tak pernah pun berkongsi pentas ngan zamani. jgn kata berkongsi pentas, berkongsi jamban pun tak pernah dik oi....
shidaR shidaR 24 September, 2012
dulu hingga skg shida mmg suka vokalis kmpulan slam ni zamani...shida pernah nyanyi tuk kawan2 lagu2 zamani best!!
Melastik Bintang Melastik Bintang 24 September, 2012
Zamani...penyanyi idola saya semasa sekolah dulu...kemunculan album beliau bersama band Slam memang best..ingat lagi masa tengok cover album mereka dulu, ragu-ragu samada penyanyi Slam ni lelaki tau perempuan sebab rambut panjang beliau..hehhe....
Arina Shamsul Arina Shamsul 24 September, 2012
hahaha..ada satu ayat yang aku tergelak,tapi taknak gitau boni la..maluuuuu..hahaha.


nasib ko la nak,tak jadi retis jadi blogger pun ok la..hikhikhik..
dhiashahida dhiashahida 24 September, 2012
fuyooo...boni femes...hahaha...cayalah..smpai skrg suka dgr lagu2 dia.bestt!!
AHMAD AFIQ AHMAD AFIQ 24 September, 2012
nak sign nak sign. best dapat pic ngan lagend
si robot comel si robot comel 24 September, 2012
wah penyanyi rupanya, ehem bila nak release album ni abam? hehe
Si Matatajam Si Matatajam 24 September, 2012
Retis rupanya hang ni Boni..patut la suara bleh tahan gak..
♥ sitifarhana ♥ ♥ sitifarhana ♥ 24 September, 2012
wahhh..zamani slam..syair si pari pari..aww aww~~
Ikmal Ikmal 24 September, 2012
Assalamualaikum... wah... best erk koe nie Boni dapat jumpa otai2 penyanyi nie.... heheh.... koe cuba2lah nasib nanti di Vokal Bukan Sekadar Rupa tu.... mana tau dapat terpilih pulak..... (^_^)
~Cik Sweety~ ~Cik Sweety~ 24 September, 2012
wahh..ne kira separa artisla boni erk??nk otograp..hehehe..

blog sweety tu jadi bangang la lately..xleh nk buka gne crome..mozila or yg sewaktu dgnnya baru ok..
are_lin@yu are_lin@yu 24 September, 2012
wahh femes bnor en boni ya..ihi//cik sweety ckp blog dia kna gna mozilla br blh komen..hehe..gtu kot..hihi
munir ardi munir ardi 24 September, 2012
Alamak rupanya aku berkenalan dengan orang famous Malaysia nih, bertuah rasanya
Dkna Abza Dkna Abza 24 September, 2012
boni lagi glamo dari mereka.. :p
Iffah Afeefah Iffah Afeefah 24 September, 2012
awt xterus jd penyanyi je boni
budak felda budak felda 24 September, 2012
tak lama bikin album la gayanyer hehehe
Hanif Idrus Hanif Idrus 24 September, 2012
Dahsyat jugak kau ini yek!!!
Cayalah...
Aku ingat Zamani masa dia dkatakan ada hubungan dengan Siti Nurhaliza dulu..hehehehhee
Syaifuddin Alias Syaifuddin Alias 24 September, 2012
untung lerrr ..hehe.. bila nak bawak aku
-meeSUPERGIRL- -meeSUPERGIRL- 24 September, 2012
amboi ... nanti jd retisss ..
etuza etuza 24 September, 2012
rupanya Boni K ni artis juga ya, pandai nyanyi, wow hebat ni, nampaknya etuza ada kawan blog yg baik macam Boni artis pula tu. tahniah..
piraaa piraaa 24 September, 2012
mohon taun ni nyanyi lagi kat pesta. ^_^ gua org penang :) muga2 dpt bgi bunga nanti. haha
Donny Ien Donny Ien 24 September, 2012
aku baru tau rupaya Boni kacak pandai menyanyi! ;)
shinji izac shinji izac 24 September, 2012
sapa kata boni x pandai nyanyi??
sedap gituuuu~

zamani slam maintain slim jer...
jeles2...
✿Lady Ainaa✿ ✿Lady Ainaa✿ 24 September, 2012
wah wah, xsangka boni pernah jadi retis smbilan dlu.. buatlah satu video boni menyanyi... nak dengar juga.. hehehe boleh lah jemput boni nyanyi time majlis perkahwinan ena 5 tahun akan dtg nanti... XD
zaxx zaxx 24 September, 2012
wow ada can ni nk dapatkan otograp abg retiss..nah kt dahi tau..:p
Nurul Akmal Nurul Akmal 24 September, 2012
dasyat ah Boni.. Nak sign boleh... hehehe
Eazy Izzuddin Eazy Izzuddin 24 September, 2012
bestnya ..
dapat nyanyi bersama ;)
miss Fyqa miss Fyqa 24 September, 2012
retis rupanya boni ni. Hehe.

keli menari keli menari 24 September, 2012
walah walah walak kau boni !
Sign plesssss !! Haha
Edy Fee Edy Fee 24 September, 2012
wah wah weah untung ler.hehehe
mana tau berkjangkit jd artis gak
zila manaf zila manaf 24 September, 2012
UNTUNGLARRRRRR haha mseti bengang dgn ayat tuh ;p
yoon da-hyun yoon da-hyun 24 September, 2012
zamani ?????
haha :)
ok !
aku minat jugak .
KiD KiD 24 September, 2012
aku ada masuk dalam video klip... rileks jer.. hehehe
fairus fairus 24 September, 2012
DAHSYAT JUGAA BONI NI.. TERBAIKLAH..
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 24 September, 2012
sentiasa suka sore zamani,, gerimis mengundang,, huhu,, leleh weh,,
Nadot Nadot 25 September, 2012
suke zamani!!!

tapi, kalau Boni?..ermmm.... ;p
cci cci 25 September, 2012
wahh... bestnya... ^_^ eh2.. cool giler blog baru dia sekang ek.. ^_^
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 25 September, 2012
bertuahnya ;)
dulu abg saya peminat no 1 zamani ni.. siap ada 1 poster besar belakang pintu bilik dia..