Isu Duck Face Bertambah Hangat

Isu Duck Face Bertambah Hangat. Dulu aku rasa isu Duck Face ni tak kecoh mana pun. Cuma kebelakangan ni je isu Duck Face ni makin menjadi-jadi lepas ramai awek-awek yang HOT memaparkan bibir jenis muncung panjang terjuih dan sedikit melentik ke atas. Isu Duck Face ni lagi menjadi-jadi dan bertambah hangat lepas keluarnya video daripada adik Nur Feetri. Siap penuh parody yang mengutuk, mencerca dan mencaci adik Nur Feetri. Sampai aku sendiri terjebak mengutuk isu duckface ni yang semakin berleluasa. 


Isu Duck Face Bertambah Hangat
sumber
Duck face ini aku tak pasti daripada mana asalnya. Tetapi ia semakin hari semakin membuat aku meluat yang meluap-luap.


Isu Duck Face Bertambah Hangat
Walaupun cantik orangnya sebegini, aku tetap meluat dan meluat. sumber
Perasaan tersebut membuatkan aku juga hampir membuat video parody untuk mengecam dan mengutuk berhabis-habisan mereka yang membuat aksi mimik wajah duck face ni. Sehinggalah aku dikejutkan dengan satu aksi yang sangat membuatkan aku tersengih sendirian.













Isu Duck Face Bertambah Hangat

Errr... Aku sendiri pun pernah buat mimik Duck Face ni rupanya. Hahahaha. Hampeh betul. Tak jadi aku nak kutuk. Kalau aku teruskan niat tu, serupa aku kutuk diri sendiri je. Hakhakhakhak. Apa-apa pun, mengancam tak bibir aku?? Hahahaha.

{ 74 comments.. read them below or add one }

Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 28 September, 2012
hahahahaa,,, tula,, sape suh meluat ngn orang,, kn dah termeluat ngn diri sendiri,, cam ne leh jumpa gambar epik ni,, saat2 mengenang memori lama ke,, hehe
لين Si Pipi Merah لين Si Pipi Merah 28 September, 2012
what u did u get back ..karma..karma.. *uihh nak check lah gak kot2 kitew pun ada buat duck2 face ni. huh minta diampunkan ye. :)
Mat Som Mat Som 28 September, 2012
Selama ni aku tgok gambar2 macam ni,aku ingat normal. Rupa2nya mereka ini layak juga diberi borang ke Tanjung Rambutan. Malangnya, admin blog ni juga pernah terbabit, dan beliau lebih advance, krna mempamerkannya beberapa dekad yg lalu.
PotiaCasaDelarossa PotiaCasaDelarossa 28 September, 2012
mohon bagi awek muncung itik sorang.. mau kasi potong itu moncong ekekek... eh! gambar ke2 tu mcm Heliza Helmi jek
baby comel baby comel 28 September, 2012
kalau muncung tu jadi spontan rasanya okey kot (sbb pempuan mesti xterlepas camtu) tp kalau dibuat2 ermm rasanya... no komen =)
haahla potia, cam heliza je :)
kakcik kakcik 28 September, 2012
Mungkin kita semua pernah buat tanpa sedar - bukan tujuan untuk ditayangkan dengan saja2 mengambil gambar. :)
nur azian nur azian 28 September, 2012
hahaha..terbaik lah bonikacak..ade jugak buat muka gitu...ingatkan pompuan je suka wat muka mcm tu...
Miziey Miziey 28 September, 2012
Aku tak rase itu duck face. Thats platipus face. Hahah.
Myvitrd Myvitrd 28 September, 2012
hahaha... semua orang pernah buat kot memek muka macam ni kalau merajuk.. mulut muncung je.. hehehe
l.e.e.a.a.n.w.o.n l.e.e.a.a.n.w.o.n 28 September, 2012
Mengancam sanggatttttttt... (tangan kat bahu mate jeling atas) kahkahkahkahkahkahkah
yana halim yana halim 28 September, 2012
Boni.....zaman Boni buat muka duckface, bukan sebab perasan lawa. Budak2 sekarang buat muka macam tu, sebab perasan comel dan lawa.

jap......errrr....adakah sejak kecik Boni perasan kacak? kah kah kah..
MAY MAY 28 September, 2012
hahahahaha....nnt face pe plak nk bt lps ni kan..
Hidayah Hidayah 28 September, 2012
so...........boni la pencetus duck face yang sebenar.!!

ini sejarah nih...

akak nak kena rekod nih.........

hahahaha....

akak pun nak buat entry duck face...

curik idea entry boni....ngehngeh..
Abil Fikri Ahmad Abil Fikri Ahmad 28 September, 2012
ooo bila buat muncung cm tu namanya duck face yea.? Baru saya tau bro..org tua cm saya ni slow sikit ler..hahahaha
Mira Adzlia Mira Adzlia 28 September, 2012
hahaha..tahniah..anda telah mengutuk dri sndri..hihi
Masz Sidek Masz Sidek 28 September, 2012
hehehe... skrg ni pun masih yg ambil gambar bibir duck face ni...
Farah Zahid Farah Zahid 28 September, 2012
keh keh.. kecik2 chomey la buat macam tuh.. dah besar2 nih, kalo buat lagi, mau fengsan kot.. haha..
Cikgu Ma Cikgu Ma 28 September, 2012
wow..seksi la bibiu...kehkeh
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 28 September, 2012
gaya yg sengaja dibuat2, no for KA
Aliff Haikal Aliff Haikal 28 September, 2012
Baru nak kutuk tiba2 terjumpa gambar masa kecik kan ? bhahahahaha
wantie wantie 28 September, 2012
hahaha... tu la ibarat kata pepatah
mulut itik seberang laut ko nampak, mulut itik sendiri ko tak nampak"

hehehe memang le ko tak nampak mulut sendiri kalau cermin tak tolong tunjukkan. tul tak?

mmm... akak pun pernah buat kot, bila time merajuk ngan mak or abang abang.. masa kecik dodulu le. dah besar.. anak anak pulak buatkan kat akak bila dorang merajuk. ambik. padan muka akak. kahhhhhhhhhhh
Remy hazza Remy hazza 28 September, 2012
la.... rupanya bro bonilah pengasas duck face nie......
comel sangat masa tu.....
Hanif Idrus Hanif Idrus 28 September, 2012
Inilah namanya duck face...kembung pipi dan bibir terjuih..hehehehe

So aku dah tahu dah dari mana asalnya trend ini......hehehehehhe.
Mas Huda Mas Huda 28 September, 2012
ha ha ha,... ternyata malah waktu kecilnya ya membuat duck face nya..
Fazrol Fazrol 28 September, 2012
Ikut pada org...
Ada nampak comel kalau buat...
Ada yg tak...
Ko masa kecik, buat comel...
Tapi kalau buat skrg, boleh muntah darah... He he..
Aien Alien Aien Alien 28 September, 2012
mengaku sendiri >pernah buat< tapi sebab nak tengok sendiri acane muka sendiri bila di-duck-face-kan. haha.
Aien Alien Aien Alien 28 September, 2012
tapi..tak tergamak rasa nak upload kat mana2 laman sosial..hehe
Momo Momo 28 September, 2012
ehh..laki pun ada buat macam tu..ko tak menyampah?? haha
msredcheesecake msredcheesecake 28 September, 2012
Pasan hensem la tu.... Wek....
are_lin@yu are_lin@yu 28 September, 2012
heheehe nk ingt jp ph tak erk wat muka cam gini..hihi
вʋввℓɛ ρσρƨ вʋввℓɛ ρσρƨ 28 September, 2012
hahaa. muka tak ley blah ;) nasib mse kecik yg buat cm tu. nmpk comel. tapi kalo dah besar, tak thu la nk ckp cm ne..
Donny Ien Donny Ien 28 September, 2012
tak comel jadinya bila mulut mcm tu
lelamaisara lelamaisara 28 September, 2012
hahahha...mase kecik tak pe la kot...comei je....
HUDAJMAL HUDAJMAL 28 September, 2012
haha. benda ni dh lama. hari tu ada trending kt twitter.
Ikmal Ikmal 28 September, 2012
Assalam, hahaha... koe pun nak kah Boni... buruk rupa jadinya... baik tak payah...
Cendol Cendol 28 September, 2012
haha menyampah sgt muke tah hape2 mcm tu.kalo bebudak kecik cumel lg.kalo org tua yg buat rase nak lempang.haha
yo boni ape kabar anda?lame cendol tak mnjengah sini
Cik Nur Cik Nur 28 September, 2012
dak kecik dalam pic tu buat mmg la comel.. ce boni buat time skarang ni.. post pic tu kat sini..tgk feedback org ramai......hihihih
-meeSUPERGIRL- -meeSUPERGIRL- 28 September, 2012
hahaha .. diri merasa lebih comel kalau buat mimik muke mcm tuu .. wawawa ~
Arina Shamsul Arina Shamsul 28 September, 2012



muahahahaha..apa ko rasa?oren?

kan dah kena batang hidung sendiri.tehehe.

tapi jujurnya saya pun meluat tengok pesen duckface ni

bukan menyerupai duck je,babun pun ya juga..ekekeke.
piraaa piraaa 28 September, 2012
kalau perempuan yg buat masuk akal lah, kalau lelaki buat, erghhhh rasa nak tampo kuat2 dan ckp mcm darai lah! haha
Informasi Dunia Samaran Informasi Dunia Samaran 28 September, 2012
artikel yg bagus sekali sob..
izin untuk mengshard ulang ya..


#Salam Selamat
aku HaniAsyira aku HaniAsyira 28 September, 2012
kiranya dah lama lah duck face ni kan.. dari zaman kecik lagi
hnahdy hnahdy 28 September, 2012
gambar yang ke3 paling comel :)
shinji izac shinji izac 28 September, 2012
aku geli benor kalo awek2 buat gambar mulut itik tu..

tapi kalo jantan yang wat,aku x kesah..sebab tu dah buang tebiat namanya :P

ps:bro, jgn wat mulut itik, huduh..
~CAHAYA~ ~CAHAYA~ 28 September, 2012
konon2 muka bajet baby manje kot dukface ni...agakny laaa...hehe
✿Lady Ainaa✿ ✿Lady Ainaa✿ 28 September, 2012
ahakz... ckp org dy pun sama... XD... Rupa2nya trend duckface ni dah lama dah sbnrnya, yela buktinya gambar awk masa kecil kecil tu... gagagagaga..aduyaiiii... lawak lawak
Nurlyla Nurlyla 28 September, 2012
haha, lyla bab duck face memang fail.. haha. serius..
nabila biela nabila biela 28 September, 2012
awak yang baik..jomlah join segmen blogwalking sy:)
http://comey-comeyblog.blogspot.com/2012/09/segmenblogwalking-tergempak.html
eila eila 28 September, 2012
konon2 comey letiewww wat duck face hehe...
Denaihati Denaihati 28 September, 2012
budak2 buat memang comel, kalau budak besar buat, tak senonohla pulak heee
BlogS of Hariyanto BlogS of Hariyanto 28 September, 2012
duck face ini juga ada di kota Makassar - Indonesia, dan itu untuk memperlihatakan rasa tidak senang terhadap sesuatu ataukah only just kidding :)
aimaniman aimaniman 28 September, 2012
masyaallah.. lamanya nak scroll punya la banyak komen..

ni yg nak buat duck face nie, mencebik jer tanda jeles?
cci cci 28 September, 2012
wahahhaa.. tu la pasal.. kutuk agi orang.. kan da kene btg idung sendiri..
shidaR shidaR 29 September, 2012
skg ade buat x?? heheee...nk tgk kot xleh lawan kecomelan heliza kih3 :p
◕ Kawaii D Y S H A ◕ ◕ Kawaii D Y S H A ◕ 29 September, 2012
errrr... kalo cntik xpe la gk.. ne btol2 da mcm itik nila..opsss.. ngate org pndai.. kite pun itik gk quekk quekk
fairus fairus 29 September, 2012
HAHA.. BRO.. KAU PUNYA NI BUKAN SETAKAT DUCK FACE, TAPI TU DAH TAHAP DONALD DUCK FACE... WAKAKAK..
Khalilah MNor Khalilah MNor 29 September, 2012
Jeng kreng~! Haha... advanced lg si boni kacak dr artis zmn skrg. Kecik-kecik dah bwk trend mulut itik ghupenya~! :D

btw, sy bru kt sini..:)
Khalilah MNor Khalilah MNor 29 September, 2012
This comment has been removed by the author.
Syaifuddin Alias Syaifuddin Alias 29 September, 2012
epik failed la ko boni ..haha
apa daa..aku tak pernah buat duck face .kalau chicken little tu aku boleh lagi laa..haha
muhammad asyraf muhammad asyraf 29 September, 2012
erk..comelnya anda semasa kecil dahulu.. huhuhu..
Encik H Encik H 29 September, 2012
nasib baik kau letak gambar masa kecik..kalau gambar skg kau buat mulut camtu, jangankan kena kutuk, silap2 terus kena maki..kehkeh
[PCL] [PCL] 29 September, 2012
pcl melarang ank2 dara pcl buat mulut cmtu bila begabo..adeh !!
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 29 September, 2012
hahahahahahhahahahahahahahhahaha
tak boleh berhenti gelak wey!

hahahaha
nadot nadot 29 September, 2012
hahahahhaha...

boni bengong!! ;)
cHeRyNa PiReS cHeRyNa PiReS 29 September, 2012
kalau tambah gincu, sure bertambah comel. tp budak2 lain. org tua lain. dah akil baligh, nak bermuka itik...hai...tak cukup ke jadi manusia?
Iffah Afeefah Iffah Afeefah 29 September, 2012
mslhnye heliza nmpak comel weh

aku tak kenan gak ngn budak dlm video tu
Mk Syahir Mk Syahir 29 September, 2012
kuh kuh kuh hensem bro :p
.::: Princess MOMOY :::. .::: Princess MOMOY :::. 30 September, 2012
alololo...comelnya dear boni waktu kecik
haha...kiut la.
tapi yang awek singapore atas tu memang sangat meluat dan kelakar
sebab bila dia buat camtu . siyes tak comel
Si Matatajam Si Matatajam 30 September, 2012
Mmg dah takdak keja lain dah tu nak tarik perhatian org ramai..tak pasal2 terlebih femes sampai org naik meluat....
Naziman Naziman 30 September, 2012
Duck face tu kiut apa. ahhaha.
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat 01 October, 2012
duck face nie...memang dah jadi satu trend kalau bergambar....time kecik boni dah buat....duck face kikiki comel walau gambar tak clear sangat....
CIK TOM CIK TOM 01 October, 2012
kesian budak pmpn yg dlm video tue...