Kenapa Tak Teruskan Sahaja Dengan Sesuatu Yang Baru Itu?

     Entah kenapa aku rasakan perasaan sebegini. Bila kita dah mula sukakan sesuatu tu, pasti perasaan tu akan berpatah balik ke belakang dan menuju ke arah sesuatu yang lama itu. Aku cuba mengawal perasaan ni, tapi makin kuat aku lawan , makin laju ia berpatah balik. Sampai bila aku hendak tutup pintu hati aku ni? Sampai bila aku nak nafikan perasaan aku kat sesuatu yang baru itu? Cubalah terima ia seadanya. Cubalah merasai perasaan dan pengalaman yang baru itu. 


boni kacak
KEMON Boni!! Kau boleh!!
     Wahai Boni yang budiman, kalau kau dah suka dan tertarik dengan choki-choki versi baru yang ada susu tu, teruskanlah. Jangan dihalang lagi perasaan tu.  Sampai bila nak kekal dengan choki-choki versi lama yang full coklat tu je? Choki-choki yang ada susu tu pun sedap apa? Rasa pun menarik. 


choki-choki
Choki-choki susu pun apa kurangnya. Sedap juga. Sumber gambar --> http://www.dkna.my

P/S : Komen untuk entri Lelaki Pilihan Gadis Malaysia sangat-sangat memberangsangkan. Sama-sama lah kita saksikan lelaki jenis mana yang menjadi pilihan gadis Malaysia. Adakah lelaki jambu? Atau lelaki maskulin? Ataupun lelaki sengal? Teruskan bersama blog ini untuk mengetahui jawapannya. Bersedialah wahai kaum-kaum lelaki. Heh heh.

{ 85 comments.. read them below or add one }

anamizu kaito anamizu kaito 11 September, 2012
hamboihhh segak ngat aih.
tu masuk nyanyi2 lg ke tu?
menang dak? menang dak Boni?
hehehe~


ha choki-choki + susu = sedap!!
Aku Mad Aku Mad 11 September, 2012
peminat choki2 ek , hehehe
Arina Shamsul Arina Shamsul 11 September, 2012
Hahahahaha..choki2 je rupanya..
PotiaCasaDelarossa PotiaCasaDelarossa 11 September, 2012
baru jek mkn semalam...ekeke.. ingat pe benda td... ingat nak join karok kat wangsa walk tu... ke mmg ko dah join.. gaya retis tu dah ada...bila lagi bro??? i knoe u can do it... maskulin lah katakan... ekeke
babycomel babycomel 11 September, 2012
dh lama tak makan that choki2 tu. xingt dh pe rasanya, tp rsanya tetap setia dgn yg lama kot =)
munir ardi munir ardi 11 September, 2012
rasanya aku nak cari choki-choki ini tapi rasanya susu ya bukan coklat, dulu masa kecil sangat suka dengan choki
kakcik kakcik 11 September, 2012
Dah macam anak kakcik pulak - suka sangat makan choki2. :)
MAY MAY 11 September, 2012
dah tua bangke mkn choki2 lagi ke?heheheheee....
Nurul Akmal Nurul Akmal 11 September, 2012
Nak masuk pertandingan Nyanyi yer Boni... All the best... :)
Remy hazza Remy hazza 11 September, 2012
tetap setia ngan choki2 yg lama......ha3..
lama tak mkn choki choki tu.....
peberet picit atas roti.....
Dkna Abza Dkna Abza 11 September, 2012
hakhakhakkksengal boni!! :)

teruskan niat nak tekel coki coki siap pakej dkna+coki coki! :p

hubungan kita biarlah rahsia :)
Myra Jay Myra Jay 11 September, 2012
Hadoiii, ingatkan awek baru tadi..

Yeayyy kita sama suka choki2.. tak kisah coklat or campur tetap suka ;D
Chuu Muqhlis Chuu Muqhlis 11 September, 2012
bunyik mcm serius je -__-ll
KorN KorN 11 September, 2012
wei boni.. ade lagi satu perisa ko terlupa.. coki2 stoberi... sedapppp... dapatkan kat kedai sekarang.. cepat2, dah tak yah baca lagi.. cepat bangun ttup laptop pi beli coki2 stoberi
Edy Fee Edy Fee 11 September, 2012
entry mcm luahan perasaan.ehhehe tp tetiba ade coki2./hahahahah sempoiii
KY KY 11 September, 2012
KY tetap suka choki choki yg lama gak, full coklat eeemmmm...
Mia Meymi Mia Meymi 11 September, 2012
adeh..choki2 rupenye...:p
wantie wantie 11 September, 2012
sama la kita boni oi.. ah kak ni pun suka ngan choki choki. suka sangat bila letak dalam peties, pas makan.
sedap. akak suka yang dua rasa ni jugak.

hubby pun tau, kalau dia ke kedai runcit mesti dia beli. kekadang tu dia beli satu packet.

tanda suami ingat kat akak le tu. tak beli barang mahal pun tak pe. choki choki pun dah memadai.
ceklala ceklala 11 September, 2012
meh anta sepeket kat uma nak try test hihi
Crafty Nieya Crafty Nieya 11 September, 2012
laa.ingatkan ape tadi . hahahah
yuyu yuyu 11 September, 2012
hahaha.. sedap choki-choki tuh.. tp yuyu lagi suka yg full coklat..
Mat Som Mat Som 11 September, 2012
Choki-choki ni utk sedapkan suara ke/
Jangan lupa upload video nyanyian terbaru tu nanti
Cik Nur Cik Nur 11 September, 2012
teruskan usaha..! kalau tak teruskan macam mana nak berjayakan... :)

tak kiralah lama ke baru ke rasanya tetap sama.. :)
Masz Sidek Masz Sidek 11 September, 2012
hehehe sy akui memang sedap tp sy tak gemar makan... ;p
fairus fairus 11 September, 2012
OH TIDAK.. SAYA MASIH MENYUKAI YANG LAMA... :)
вʋввℓɛ ρσρƨ вʋввℓɛ ρσρƨ 11 September, 2012
ek eleh.. ingtkn ape la tdi.. ayat kelas gila kowt ;) sabar je la .
faridah nazurah faridah nazurah 11 September, 2012
haha choki-choki rupanya..aku punyalah excited nak kasi nasihat cinta, sekali rupanya si choki2 yg kau maksudkan! haha
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 11 September, 2012
abang boni,, meh la blog muja jawab survey for malaysian youth tu,, abang boni remaja lagi ni,, tengok gambar pun dah tau,, hehe
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 11 September, 2012
lupa nak ckap.. muja suka yang lama,, yang baru ni tak sdp sangat l,,,
Phat Phat 11 September, 2012
choki choki apa perisa pun kalau ko bagi aku bro aku bedal hehe
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 11 September, 2012
anak KA peminat tegar choki2 coklat tu hehehe
syiela syiela 11 September, 2012
tetap dengan yg lama hehhehe suka sangat!
Cik Fie Cik Fie 11 September, 2012
choki-choki ! dah lama tak makan . :)
5zol 5zol 11 September, 2012
tapi rsanya yg original lagi best.. byk nostalgia..
are_lin@yu are_lin@yu 11 September, 2012
hehe ini gaya model malaya lak ka..hihi
Denaihati Denaihati 11 September, 2012
bro jadi duta choki2 yer. good luck bro
Ca Cik Duyung Ca Cik Duyung 11 September, 2012
sedap tu choki2! tapi xsuka lak yg ade susu tu.

tibe2 teringat,kalau makan choki2 ni kena sediakan pembaris sebab nak licinkan semua isi dalam tu.heh3
muhammad asyraf muhammad asyraf 11 September, 2012
Bro, ingatkan pasal pe tadi..hahaha..

hahaha.. gua akan sentiasa support lu untuk terus cintai choki2 perisa baru tu.. hahaha.. :)
hafizrahim hafizrahim 11 September, 2012
Hokey..pasni mungkin hasil jualan choki-choki meningkat dikalangan gadis2..hahaha
faizfakhirin faizfakhirin 11 September, 2012
ko patut merakan segalanya bro
Iffah Afeefah Iffah Afeefah 11 September, 2012
kaitan gamba kau dengan choki2?

haha
putryteya putryteya 11 September, 2012
mcm tak caye je boni minat choki choki chupke chupke , eh ??
putryteya putryteya 11 September, 2012
mcm tak caye je boni minat choki choki chupke chupke , eh ??
Nadot Nadot 11 September, 2012
Suke juge choki-choki cekelat...
tak penah sbnrnye rase yg ade susu..
sbb sy setia orgnye.. hohoho
Hanif Idrus Hanif Idrus 11 September, 2012
Pehhh!! aku ingat kes cintan -cintun....
Cendol Cendol 11 September, 2012
coki2 susu tu sedap je boni ..kan?tak nak bg sini!
Cendol Cendol 11 September, 2012
coki2 susu tu sedap je boni ..kan?tak nak bg sini!
si robot comel si robot comel 11 September, 2012
gua masih suka full coklat choki choki,sedapnyaaaa
shinji izac shinji izac 11 September, 2012
choki2 yg susu tu x best la...

yg ori punya, baru sedap... perghhh....coklat tulen gitu..
BlogS of Hariyanto BlogS of Hariyanto 11 September, 2012
choki-choki..salah satu kesukaanku :)
Neiaa Neiaa 11 September, 2012
hek,..baru semangat nak bg nasihat,..dah kne troll plak,..haha

berblogwalking, follow sambil mengomen2
CIK TOM CIK TOM 11 September, 2012
laa choki2 rupanya...hehe..
skang ciktom pn suka choki2 coklat+susu..hehe

eh tue boni msk pertandingan nyanyi ke?
Rain Rain 12 September, 2012
tak dan nak jatuh hati, hati aku jatuh berkecai dah nii..

mula-mula macho habis ko posing, alih-alih choki-choki disebalik kekacakan, maka kulontarkan jiwa raga ku jauh-jauh ehihihi.

keli menari keli menari 12 September, 2012
choki-choki boleh je terima aku..kau tak diterima ?? heheh..kesian!!

Aku balik ke sini lagi !!
shidaR shidaR 12 September, 2012
hihihi..itu yg diidamkn..tu bukan idam namanya..teringin kot..eh bkn sama ke??? hahaaa :D
~Cik Sweety~ ~Cik Sweety~ 12 September, 2012
chaiyokk2..tpi i suka lagi yg lama..hehehhe
Fazrol Fazrol 12 September, 2012
Aku nak video rakaman abang boni nyanyi..
Errah Errah 12 September, 2012
errah suka yg coklat semua xsuka yg ada susu tu..hihi
Hany Rara Hany Rara 12 September, 2012
bhahaha hampeh betoi..saja ja en.boni ni..
Blog Alzafiles Blog Alzafiles 12 September, 2012
wah, ditunggu deh jawabannya :D
Niesa Niesa 12 September, 2012
full coklat lagi sedap! ^_^
Isabel Diaz Isabel Diaz 12 September, 2012
Cis, mkn choki2 pn nk binggung. Beli dua2 lh abg boni. full choc utk abg boni. mix tu bg sya.. heheh
mrs chenta mrs chenta 12 September, 2012
boni!!! im comingggg ahahhahaha rindu i punya komen x? ke rindu kat i? bwahahhahahahahah!!!!!!! btw i dah email u. =p
mrs chenta mrs chenta 12 September, 2012
ehhh lupa nak cakap. I LOVE MALAYSIA!!! kah kah kah ....ade kena mengena x??
Nurrul Nurrul 12 September, 2012
Alahh , baru pun sdap juga ape.. HEhe.. Choki2 ? suka juga ehh , hihi ^^

*Ingatkan pasal apa lah tdi.. saja jak kan Cik Boni nie !
deq noor deq noor 12 September, 2012
betul ke sedap? xboleh terima pembaharuan lg. DN tetap nk yg lama...
hazwan hairy hazwan hairy 12 September, 2012
eh feberettt lahhhhh!! haha
Erna Ziana Lamsera Erna Ziana Lamsera 12 September, 2012
haha. ingat pe je. nana pun suka coki2 tu aih!
Ikmal Ikmal 12 September, 2012
Assalam, hahaha... rupa2nya choki2 dah... aku harap koe menang pertandingan nyanyi tu... Keep it up bro... Cayok...cayok..cayok..
Zakaria's daughter Zakaria's daughter 12 September, 2012
ingat omeiiiii lettewwwww post pasal chokii2 tuhhh? :P
Cikgu Ma Cikgu Ma 12 September, 2012
suka choki2 dolu2....yg sekarang x best...len macam sket rasa dia...
Syaifuddin Alias Syaifuddin Alias 13 September, 2012
chaiyok boni..choki2 boni..
makan jangan tak makan boni..haha
AmyZana AmyZana 13 September, 2012
Laaa. Choki choki ke... igtkan awek ke ape tadi xD
donnyien dot com donnyien dot com 13 September, 2012
meriah betul blog ni~ coki2
onn Lajer onn Lajer 13 September, 2012
tak pernah aku rasa choki2 susu ni
annash mobilepc annash mobilepc 13 September, 2012
kunjungan perdana gan,mau ngucap salam dulu. :D
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat 13 September, 2012
Anak2 Sis memang suka choki2 nie...
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 15 September, 2012
kdua2 coki2 saya suka.. takkan pernah tinggal :)