Lelaki Idaman Gadis Malaysia. #Jawapan

     Hasil kaji selidik yang aku lakukan di dalam entri -> INI <- , akhirnya telah pun mendapat jawapan yang sangat pasti. Di antara lelaki jambu, lelaki maskulin dan juga lelaki sengal, yang mana satukah adalah lelaki idaman gadis malaysia


lelaki jambu
Lelaki Jambu?
lelaki maskulin
Lelaki maskulin?
lelaki sengal
Lelaki sengal?
     Jadi, mari kita lihat hasil kaji selidik tersebut. Mana satu lelaki idaman gadis Malaysia. 


V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
TADA!!!!!

lelaki sengal

     Mari lihat peratusan hasil kaji selidik tersebut.

  • LELAKI SENGAL                                       - 50.00% 
  • LELAKI MASKULIN                                   - 30.95%
  • LELAKI JAMBU                                        -  9.52%
  • KETIGA-TIGA (JAMBU+MASKULIN+SENGAL) - 4.76%
  • LELAKI MASKULIN+SENGAL                       - 4.76%
     Hnns hnns hnns. Bangga aku jadi lelaki sengal. Cepat-cepat! Siapa yang nak masuk minang aku cepat? Siapa cepat dia dapat. First come first serve. Ada empat kuota kekosongan yang boleh diisi. Cepat! Hakhakhakhakhak.

     Baiklah. Ini hanya sekadar kaji selidik. Yang aku sendiri lakukan. Mungkin tepat atau mungkin tak tepat. Apa-apa pun, jodoh di tangan Dia. Walau siapa pun calon suami/suami anda, terima lah dia seadanya. Kebahagiaan tidak terletak kepada ciri-ciri di atas semata-mata. Tetapi berdasarkan tanggungjawab dan bagaimana bakal suami/suami anda memimpin anda dan menjadi imam untuk keluarga anda. Jika bakal suami/suami anda itu berjaya, itu bermakna, dialah lelaki yang terbaik dan wajib menjadi idaman hati anda. :)



P/S : Selepas ni, aku tak yakin aku dapat berjalan-jalan lagi di alam maya ni seperti sebelum ni. Yelah. Sebelum ni, terlalu banyak masa aku dapat luangkan untuk ke sana sini berjalan-jalan di blog kawan-kawan. Selepas ni, mungkin aku akan sibuk untuk tumpu perhatian kepada bisnes jual borong blouse muslimah pula. Mungkin hanya sempat nak update entri sahaja. Sebak pula aku rasa tiba-tiba. Pasti aku akan merindukan kalian semua. Rindu untuk beramah mesra seperti biasa. Mohon kemaafan daripada korang semua yang tak putus-putus mengunjungi blog aku ni. 



{ 50 comments.. read them below or add one }

hazman aka species1980 hazman aka species1980 13 September, 2012
patut la dah lama singgah blog aku.... busy bisnes rupanya... time malam kan ada bro... KATA Unifi kan....
Ikmal Ikmal 13 September, 2012
Assalam, hahaha... sengal betul aku nampak... dah jadi bisnesman erk... semoga terus berjaya Boni dalam apa jua yg kau buat... (^_^)
Denaihati Denaihati 13 September, 2012
good luck bro, dah tambah status jadi usahawan kacak. bab BW, nanti bro order iphone5, senang nak ziarah blog kengkawan
babycomel babycomel 13 September, 2012
tak kisahla sengal-sengal pun kalau dia sayang kita mesti dia akan jd yg terbaik kan =)
gudluck utk bisnes tu ye abg boni.. nanti dh kaya jgn lupa adik ye :)
Cik Nur Cik Nur 13 September, 2012
akan rindu boni juga..kalau de masa jenguk2lah ye.. :)

tak sangka ramai juga yg memilih lelaki sngal ye..ihihihih..

Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat 13 September, 2012
Yg pasti Sis rindu Boni Kacak yg sengal nie hihihi...Good Luck Untuk Bisnes semoga murah rezeki dan ramai yg membeli..
Mat Som Mat Som 13 September, 2012
TAHNIAH!!!

Saya doakan Boni mencapai impian
DAN dapat memiliki gedung perniagaan satu hari nanti

Ingat langkah seribu batu dengan langkah pertama

Jumpa anda di puncak Kejayaan!
Mr.She Mr.She 13 September, 2012
kahkah. sengal abam boni. ehh.. :p
maszull maszull 13 September, 2012
assalamualaikum Boni...wah seronoknya jadi jejaka sengal ni kan...ramai perempuan suka Boni la kalau mcm ni yer....:)

tahniah sbb bakal jadi businessman
KiD KiD 13 September, 2012
bro, kasi bikin satu video!! hehehehee
Nurrul Nurrul 13 September, 2012
WAHHH ! ! ! dah jadi bisnesman.. ^^
semoga Lancar segalanya dan dipermudahkan ^^
5zol 5zol 13 September, 2012
rmai tolak jantan brperut buncit.. kngkadang yg prut buncit tu lgi romantik...
fairus fairus 13 September, 2012
MEMANG SENGALLAH.. :)
munir ardi munir ardi 13 September, 2012
ahai ternyata gambar terakhir laki-laki yang paling banyak diminati wanita Malaysia, oke bro tak uah dipaksa cukup update entry saja , semoga berhasil dengan business nya
deq noor deq noor 13 September, 2012
wahhh! lelaki sengal dah mula berbisnes... :p

good job bro! good luck! :)
✿Lady Ainaa✿ ✿Lady Ainaa✿ 13 September, 2012
hahaha.... sy xleh tgoklah gmbar sengal awak tu.... smpai roomates sy ckp, sy ni gile ke gelak sorang2... hahahaha
Hanif Idrus Hanif Idrus 13 September, 2012
Lelaki sengal..tak sanggup aku nak tukau perwatakan ...ehheheh
Semoga berjaya dalm dunia perniagaan bro!!
mrs chenta mrs chenta 13 September, 2012
sobss....ni yang xbest ni!! dont leave me boni...sobss please dontt... (sambil tarik baju).


nanti update kat kami2 tau pasal bisnes u. blouse muslimah sounds interesting..nanti kita kawen boleh buat hantaran.ehh kita pulak. tershashull mummy malam2 ni.erk.


ahahha nite boni!!

Ca Cik Duyung Ca Cik Duyung 13 September, 2012
sengal2 si ubi kayu..

eh..ade jual blouse muslimah?? nak tengokkk
Izara4eva™ Izara4eva™ 13 September, 2012
haha.. pweeewwiitt.. kasi form nak isi.. nak jugak yg sengal tu ;p
Remy hazza Remy hazza 14 September, 2012
ala bro.....
jgn ler menghilang......nanti kiteorg dah tak sengal..... he3

pilihan lelaki tu memang yg paling terbaik...... biar dapat laki sengal asalkan happy hari2.....
O'gosh Iskandar O'gosh Iskandar 14 September, 2012
semoga berjaya boni....rindu ah ngan komen2 boni pasni...
ceklala ceklala 14 September, 2012
eiueeeww! ade ke sengal menang...hihihi
KorN KorN 14 September, 2012
yang di maksudkan ade lah lelaki sengal.. bukan lelaki dalam gmbr tu kan... jadi memang la lelaki yg agak kelakar di sukai wanita sekarang... sebab wanita tertarik dengan personaliti diorg yg menyenangkan... sbg contoh tgk lah pelawak2 tnh air yg berbini lebih dr sorang...
Matjoe Matjoe 14 September, 2012
ni entry lepak NZ hari tu.

http://www.matjoe.com/2012/09/pertemuan-kacak-perpisahan-hensem.html
donnyien dot com donnyien dot com 14 September, 2012
sifat kelakar juga salah satu karakter yang di sukai oleh seorang gadis
hnahdy hnahdy 14 September, 2012
sengal pun sengal lah janji rock :P

Sibuk dah dia. Jangan lupa kita tau :)
wantie wantie 14 September, 2012
haha... lelaki sengal yang menjadi pojaan ati org malaysia ek...

ni nak kira cam ni. cam na la dok fikir nak didik anak jadi sengal. ish.. susah gak noh.

by the way, kalau takde humor dalam hidup pun bowink gak kan.
Tinta Lana Tinta Lana 14 September, 2012
Assalammualaikum boni.

Boni..aku nampak perkataan blouse muslimah.. nak tengok. Mana? ada link nya? ke bukak kedai?
LidiaSuraya LidiaSuraya 14 September, 2012
tue die jawapan sudaaa kuwar....
mesti boni glad laaa tue masuk kategori dimenangi. Tunggu laaa nanti mana tau 40 orang datang meminang. Hahahaha haru nak pilih kan boni?
BTW boni, good luck 4 ur bsns tu ek..
ஜ miss klanika ஜ ஜ miss klanika ஜ 14 September, 2012
kehkehkeh. lelaki sengal dan penuh poyoness pilihan gue.
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 14 September, 2012
muja suka laki yang paling susah muja nak dapat,, makin susah,, makin muja nak orang tu jugak,, hehe
msredcheesecake msredcheesecake 14 September, 2012
Untungla ramai org suka... Laku la kan...
shidaR shidaR 14 September, 2012
hahaa..agak2 pompuan jenis mana eh suka lelaki sengal ni..boni ade bt survey x? kih3 :p
Nadot Nadot 14 September, 2012
diorang amek hati boni je, tu pasal diorang pilih lelaki sengal..kang boni nanges lak.. hohoho..

gudlak dgn bisnes..smoge sukses :)
dhiashahida dhiashahida 14 September, 2012
smoga sentiasa dlama rahmat Allah ye boni..utk apa yg diceburi semoga berjaya semuanya.wa pasni ssh la nak nengok komen2 membina boni..huhuhu
AHMAD AFIQ AHMAD AFIQ 14 September, 2012
nak tolong jualkan pon boleh
Hany Rara Hany Rara 14 September, 2012
sengal la best..hehe wah dah sibuk jadi bisnessman..gud luck :)
muhammad asyraf muhammad asyraf 14 September, 2012
wah..akhirnya dapat jawapan.. :)

kami pasti menrindui bro boni yang kacak :)
Mk Syahir Mk Syahir 14 September, 2012
kah kah kah..gua nak masuk meminnang bulih..nak pijam ipong pink :p
Atiqah Wadiah Atiqah Wadiah 14 September, 2012
yeayyy~laki sengal yg menang :)
anamizu kaito anamizu kaito 14 September, 2012
hahaha hampeh nyok sungguh hang ni Boni! hahahaha


wahh bisnesman dah skang.
konfem takdak masa dah
lettew nak mlwt blog org :(
Miziey Miziey 15 September, 2012
Aku rasa aku tergolong didalam kategori lelaki yang dimaksudkan. Huhu~ lalalalalalala~ xD
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 15 September, 2012
patutlah jadi pilihan semua gadis.. paling sengal rupanya..hehehe
YaYaNsMuM a.k.a YM YaYaNsMuM a.k.a YM 15 September, 2012
wahhhh!boni jd businessman?bestnyer!gud luck yer!psstttt!ym pn suka llki sengal, haha!
Iffah Afeefah Iffah Afeefah 16 September, 2012
okeyaku tggu yang sengal dan mampu jadi imam y baik utk aku


#selamat membizikan diri boni
Isabel Diaz Isabel Diaz 16 September, 2012
Sedihnye.. Patut lh x da komen lg.. huhu :(
Niesa Niesa 20 September, 2012
hahaha..lelaki sengal jgak yg menjdi idaman hati..

saya juga akan merindui kamu boni..ekeke..(^_^)