Muka Dah Berkedut Dapat Lagi Duit Raya

duit raya
Gambar sekadar hiasan. Bila aku telek , ada iras-iras arwah atuk aku.  Sumber gambar -->  http://kangcaspo.blogspot.com
          Ekceli, aku yang dapat duit raya tu. Dah tua bangka pun masih dapat duit raya. Hahaha. Mungkin aku ni terlalu kiut agaknya. Tu yang orang ingat aku ni umur 10 tahun. Yang terkini aku dapat duit raya daripada satu contest yang dianjurkan oleh si polan dan si polan. Bersempena contest karangan budak sekolah rendah. Untuk mengetahui keputusan keseluruhan contest tu, boleh lah terjah di :-



- SI POLAN 2- (Penganjur Yang Ensem)


P/S : Masih sangsi juga lah aku sebenarnya sebab aku masih dapat duit raya daripada pak cik dan mak cik aku. Macam tak percaya je. Kalau macam ni lah gayanya, sebelum tahun depan aku berazam nak buat pembedahan plastik. Aku nak dapatkan wajah budak sekolah tadika, lepas tu potong tulang kaki dengan tangan biar jadi pendek. Kompem dapat kumpul duit raya banyak-banyak. Hahahaha.

{ 67 comments.. read them below or add one }

anamizu kaito anamizu kaito 04 September, 2012
depa perli je tu bagi duit raya.
nk tggu Boni yg bagi jenuh tggu.
hehehe
aku HaniAsyira aku HaniAsyira 04 September, 2012
kalau xnak xper.. meh sini bg
cik yuyu cik yuyu 04 September, 2012
hahhaa.. ada2 je boni ni. untung lah tu dpt duit raya.. :)
babycomel babycomel 04 September, 2012
bak la sini cikit bang boni.. kata sharing is caring.. spuluh hengget pun jadi la =) depa kata kalau tak kawin lg xpe, boleh bagi agaknye
Hany Rara Hany Rara 04 September, 2012
hahaha sama la dah umo camni pon sy still dpt duet raya lagi :P
Mat Som Mat Som 04 September, 2012
Datanglah rumah saya BONI,
Saya nak bagi duit raya ni.

Mereka yg bagi duit raya tu
dah rasa rezeki mereka tu dah banyak
Setiap yg diberi kepada org lain
secara ikhlas, akan berganda-ganda
balasannya.

Balasan tu berupa hidup yg tenang dan bahagia, kerana membahagiakan org lain.
kakcik kakcik 04 September, 2012
Kalau tak nak duit tu, meh bagi kat kakcik. :)
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 04 September, 2012
amboi2,,, untungla dah tua pun dapat lagi,, opps,, abang boni ni dah tua la ek,, haha!!!
Errah Errah 04 September, 2012
untunglah da kedut dpt duit lgi..hehe
Niesa Niesa 04 September, 2012
wahh..dpt duit raya..bleh la sponser kita org choki2 ni..(^_^)
Mira Adzlia Mira Adzlia 04 September, 2012
tu lah..muke dah bkedut dpt lg duit ry..hihi...
hafizrahim hafizrahim 04 September, 2012
duit raya ada maksud kot bro..mana tau nak mintak buat advertorial free..hehehe
ceklala ceklala 04 September, 2012
eh saya pun dah tua2 ni still daat duit raya tau! banyak plak tu!hihihi
O'gosh Iskandar O'gosh Iskandar 04 September, 2012
bukan setakat kaki tangan je kene potong kalau nak jadi budak tadika balik boni oi....maybe kedut2 tu depa x berapa nampak sebab masih kedut2 manja lagi...huihuihui
Bitt (double IS) Bitt (double IS) 04 September, 2012
muka berkedut sememangnya dapat duit raya...tapi kalau boni yg dapat..konpius di situ..hehehehe
Mia Meymi Mia Meymi 04 September, 2012
ingatkn gambar boni dh kt atas tu. nasib baik ta rabun..haha..:p
wantie wantie 04 September, 2012
dorang nak tengok je tu. awak tu malu ke idak dah tua tua cenggini ambik duit raya. kalau ko ambik kompom tak malu.

petua tuk hilang rasa rasa malu, kasi le kat saya ni. hahaha... I pun tak malu gak kebas duit raya dari suami.

Miziey Miziey 04 September, 2012
Untunglahhhh masih dapat duit rayeee. Share aa bro. Heheh. xD
Syaifuddin Alias Syaifuddin Alias 04 September, 2012
hahaha ....yeahh ! rilek sudah ...kah3
Dkna Abza Dkna Abza 04 September, 2012
hambboooii nak duit raya punya pasal sanggup potong tangan potong kaki..nak sangat ey?? hehee
hnahdy hnahdy 04 September, 2012
dapat A ek karangan tu :) tahniah..
ikaa ikaa 04 September, 2012
rezeki jgn ditolak :p
miss Fyqa miss Fyqa 04 September, 2012
share sket duet raya boleh?
hehehe
cikgu Naman cikgu Naman 04 September, 2012
kalau kongsi duit raya tu best jugak..hehe

tahniah!
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 04 September, 2012
sapa yg x nak duit kan hehehe
Cik Nur Cik Nur 04 September, 2012
untunglah...
rezeki jgn ditolak...

kalau xnak, meh bagi dekat nur..heheheheheh
shinji izac shinji izac 04 September, 2012
tu duit raya perli namanya abang oi... hahaha..
Aida Omar Aida Omar 04 September, 2012
sampai sanggup buat pembedahan plastik.. gagaga.. obes sangat tu imaginnye boni.. :P
Aien Alien Aien Alien 04 September, 2012
boni..sampai nak berpotong kaki tangan ek. haha.


eh..kita pun dapat jugak. mak cik cakap belum kawen lg takpe..dia bg je. segan kita boni tapi dalam segan kita suka..hihi
beckhrooy beckhrooy 04 September, 2012
kira boni ni awet muda yea haha
shidaR shidaR 04 September, 2012
boni shida pun dapat gak hehee :)
Sarah Mohd Saleh Sarah Mohd Saleh 04 September, 2012
kahkah.salah bg duit raye tuh.tah2 org lain yg menang ;d
zool zool 04 September, 2012
Ok lah tu.. dpt duit raya lagi.. saya dah tak dapat da
KorN KorN 04 September, 2012
harap duit raya yg dapt tu dapat share bersama... sharing is caring.. org yang kata.. bukan aku yg kata... eh eh eh
Cik.blogger Cik.blogger 04 September, 2012
hahahah...boni....boni...memacam :P
Phat Phat 04 September, 2012
rezeki x kira kedut ke hape bro hehe
Masha Meisters Masha Meisters 04 September, 2012
haha...kiut miut ke ni? hihi...yeala...bagila kiut miut tu kat awak...hehehehe
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 04 September, 2012
saya pun masih dapat duit raya lagi.. mungkin sebab masih bergelar student kot.. hehe
si robot comel si robot comel 04 September, 2012
sanggup tu nak potong tulang,haha

ehem duit raya kasi share naaa :p
BlogS of Hariyanto BlogS of Hariyanto 04 September, 2012
kalau sudah dapat duit raya...bolehlah bagi ke kita :D
siti rokiah siti rokiah 04 September, 2012
sekarang ni bukan budak2 jer dapat duit raya, orang tua pun dapat duit raya (walaupun tak kiut) heee
KiD KiD 04 September, 2012
ishhhh... tak sangka buka boni dah berkedut.. hehehehe
fairus fairus 04 September, 2012
SANGGUP NAK POTONG TULANG TANGAN DAN KAKI UNTUK MENDAPATKAN DUIT RAYA.. ISK.. ISK.. ISK.. :)
Muaz Faris Muaz Faris 04 September, 2012
muka cam saya ade gaya dpt duit raya tak ??


eh blog dah pagerank 2 tu, tahniah !
Ezad Skytech Ezad Skytech 04 September, 2012
haha..sselagi masih ada yg bagi duit raya...ambil je..rezeki jgn ditolaj kan...huhu...

P.S - aah..coolant box rosak...mmg parah...nasib baik la benda lain tak rosak..kalau tak..mahu dekat RM1k kena...habis la..tak dpt keluar la motor aq masa tu...habis duit raya aq...HAHA~
zaxx zaxx 04 September, 2012
aku tiada kedut dimuka lagi..mohon bank in duit rya tuk aku,hahaha

anyway..thniah bro,jd pemenang tu..:) mohon kongsi adiah.heheh
Ikmal Ikmal 04 September, 2012
Assalam, muka dah berkedutkah Boni? masih tegang aku tengok tu.. comel gitu... hahaha... bukan perli erk tapi benaran nie... mesti banyak duit raya Boni dah nie? hahahha
Nadot Nadot 04 September, 2012
kalau betul la ade orang ingat boni ni 10 tahun even after pemendekan tulang kaki n tangan, mesti org tu ade masalah penglihatan atau mental yg kronik.. hohoho
hazwan hairy hazwan hairy 04 September, 2012
hahaha tersa plak aku..haha..amik saja..
p/s: blog kau hilang weh ni ak seach google...fuhhh
cci cci 04 September, 2012
suke ar tu dpt duit raya.. ehehe
Denaihati Denaihati 05 September, 2012
kalau tahun baru cina lagi ramai yg tua2 pun dapat angpau....heeee
munir ardi munir ardi 05 September, 2012
Tahniah rakan Boni dapat duit raya dari Abangensem dan Zarulumbrella, sayapun dapat kemarin dari denaihati
are_lin@yu are_lin@yu 05 September, 2012
samalah kita..rezekikan ada lagi sudi nak bagi..hehe
Myra Jay Myra Jay 05 September, 2012
Hahaa, siap nak buat pembedahan lagi tu :)

Dulu masa Myra masih study dapat gak duit raya, bila dah kerja terus tak dapat..

Tp yg untungnya bila dah kawen dapat gak duit raya-dari suami :D
faridah nazurah faridah nazurah 05 September, 2012
ahhhh jeles! jeles! dan jeles! aku yg muda lg ni pun dpt duit raya ciput je weyh!
Hanif Idrus Hanif Idrus 05 September, 2012
Orang memberi...jangan tak amik!!!!
hehehehehhee.
Sharidawati Shahrudin Sharidawati Shahrudin 05 September, 2012
boni ...nak duit raya boleh? keh4
Masz Sidek Masz Sidek 05 September, 2012
zaman sy dpt duit raya dah tak de... sekarang zaman sy yg kena bagi duit kat budak2...

p/s : org dah bagi ambillaa... kalau menolak rugi nanti... hehehe
Shahril Nasir Shahril Nasir 06 September, 2012
nmpak sngt ko mkn pil awek muda..hehe
Nurrul Nurrul 08 September, 2012
takpe , cik Boni tak kahwin lagi kan ? masih layak dapat wet raya..
tapi kalau tak mau , bak sini bagi cek ^^
QasehnyaRania QasehnyaRania 01 January, 2013
sebab cik boni cute kot..hihi
tak pon sja nak test je tu ;)