Petua Menghilangkan Tungau Di Bahagian Ehem-Ehem Lelaki

     Sebut tentang tungau, pasti ramai kaum lelaki akan tersentak. Akan ada juga yang tersengih tak ikhlas. Mana tak nya. Itulah makhluk yang sangat-sangat ingin dijauhi oleh kaum lelaki. Sekali hinggap, menggeletek seluruh tubuh badan dibuatnya. Kebiasaannya, makhluk tersebut akan hinggap dan bermaharajalela di bahagian 'ehem-ehem' lelaki. Jadi, pada hari ini aku ingin berkongsi satu petua menghilangkan tungau di bahagian ehem-ehem lelaki.

petua menghilangkan tungau
Inilah rupabentuk tungau yang sangat ditakuti kaum lelaki. Sumber gambar --> http://zosat.xanga.com
     Petua terbaik untuk menghilangkan tungau ialah dengan menggunakan batang sirih. Picit batang sirih tersebut hingga mengeluarkan air. Kemudian tonyoh di kawasan panas tersebut.(Kawasan diserang tungau). InsyaAllah akan selesai permasalahan tersebut kerana tungau biasanya akan mati bila terkena air sirih. 

     Ada juga petua-petua lain yang aku dapat daripada kawan-kawan. Tetapi kebanyakan petua tersebut lebih banyak mendatangkan kemudaratan kepada korang. Aku pun tak tergamak nak mengguna petua-petua tersebut. Hahaha. Jadi korang jangan pula gatal-gatal terpengaruh dengan petua-petua tu ye.

petua menghilangkan tungau
petua menghilangkan tungau
petua menghilangkan tungau
petua menghilangkan tungau
petua menghilangkan tungau
petua menghilangkan tungau
petua menghilangkan tungau
petua menghilangkan tungau
petua menghilangkan tungau
petua menghilangkan tungau
petua menghilangkan tungau
petua menghilangkan tungau

Yang tak menahan tu, ada soalan cepumas lagi. Hahaha. Aku tak tau nak jawab apa. Hahaha.

petua menghilangkan tungau
petua menghilangkan tungau
petua menghilangkan tungau

     Macam manalah aku tak sengal kalau aku dikelilingi oleh kawan-kawan yang sengal?Hahaha. Jadi, gunakan petua sirih tu sahaja. Jangan gatal-gatal guna petua yang lain-lain tu. 

{ 70 comments.. read them below or add one }

Ena's Palace Ena's Palace 17 September, 2012
hahahaha....kelakar la soalan2 yg last tuh!...yela tungau tu biasa kena kat org lelaki...tu yg 'girls'tak tau...ngeh3
Nurrul Nurrul 17 September, 2012
Alahai , sporting betul kawan2 cik Boni..
Hee , Nurrul pun tak taw juga apa itu tungau... rupa kat atas tuh kutu kan ? :"P
azriena azriena 17 September, 2012
Tungau ? ? err , hehe..
perempuan kena kutu kat rambut selalu.. kat ehem2 ? guna mancis dll memang tenang terus lepas tuh dari tungau.. hee :P
kakcik kakcik 17 September, 2012
Petua nak membunuh namanya tu! :)
onn Lajer onn Lajer 17 September, 2012
apa kata kalau simbah denga petrol dan nyalakanya hehe
Muaz Faris Muaz Faris 17 September, 2012
haha, lawak baca komen semua tu.
Arina Shamsul Arina Shamsul 17 September, 2012
Muahahahaha..aku mengeletar tahan ketawa baca komen2 membunuh mereka itu..hahaha.

Tapi badan aku ngeri juga tengok gambar tungau dan kawan2 tu..hai..la teringat pulak kes mama kena gigit pijat dan rakan2nya di hotel hari tu..uwaaa.mgeri ko tau !
Ezad Skytech Ezad Skytech 17 September, 2012
haha...terbaik la petua yg dorang cadangkan tu...kah3...

> soalan cepumas tu nak jawab mcm mana ye boni kalau ada yg tanya...HAHA~
Remy hazza Remy hazza 17 September, 2012
ha3....
bro kena tungau ker ???? ish3... sadis dengar.... pi skodeng kat mana ler sampai tungau melekat.....
bengkak tu bro!!!! cam bontot kera....ha3
tapi cara yg paling mujarab.... kena guna daun sireh tu ler.... dulu2 memang tu lah caranya....
syiela syiela 17 September, 2012
muahahha.. petua yang mmg kaw punya :)
munir ardi munir ardi 17 September, 2012
ramai yang cari obat ketika kena hal seperti ini ternyata obatnya gampang terimakasih sharenya Bro Boni
babycomel babycomel 17 September, 2012
masuk utan mana la yg smpai tungau leh hinggap ni?? =)
dulu my adik2 laki time kecik2 adalah kena tungau ni, tp xpernah amik tau pun cara nk atasinya.. nmpak cam remeh tp sgt xtahan eh bila kena. nice sharing boni :)
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 17 September, 2012
HAHAHAH!!!!!! orang melalak dalam kelas baca komen,, aduhai,,, senget sumenye,, grrr :@
yoon da-hyun yoon da-hyun 17 September, 2012
follow this site .

visit me @ appledahyun.blogspot.com
deq noor deq noor 17 September, 2012
errr... menggatal sungguh tungau ni... :D
Isabel Diaz Isabel Diaz 17 September, 2012
knp dye jd'n tmpt tu jd port utk lepak owe.. nie msti 3 hari 3 mlm bru mndi nie.. hahah
Iffah Afeefah Iffah Afeefah 17 September, 2012
sepertinya aku memerlukan kesabaran nk tinggalkan komen kat blog ini...


#kawan2 mencerminkan diri kite sebenarnya heee
Lina md. munir Lina md. munir 17 September, 2012
Patutlah nampak Boni macam ayam kena tungau...rupaya ehem-ehem Boni bertungauu...HAHAHAHAHA
muhammad asyraf muhammad asyraf 17 September, 2012
erkk..x pernah kena lagi.. doakan x.. macam rupa ehem-ehem tu kena tungau.. erk.. hahahaha.. gurau je bro.. :)
ikaa ikaa 17 September, 2012
hahaha boni..owg minta jawapan bukn suh print screen msuk blog..huhu..
Nie mesti tungau betina kan, sebab tue dia berkenan kat laki je & sbb tue kami xtw APA ITU TUNGAU??

p/s : Boni normal loading, Xberat mana pun, cuma dia ikut pada entry je, biasa la kan, lau entry byk gambar slow la skit.. yg pasti loading terbaik :)
cik yuyu cik yuyu 17 September, 2012
yuyu pon tak tau tungau tu ape?? huhuhu...
Si Matatajam Si Matatajam 17 September, 2012
Serius M Cuma pernah dengaq ja pasai tungau ni Tp mmg tak pernah tgk rupanya.. Ni baru tau..
Zul De Alexis Zul De Alexis 17 September, 2012
kahkahkah...pecah perut aku wei..bhahaha...ada yg boleh tanya awt ang tak jawab tang tu.eh? ;p
Aku Mad Aku Mad 17 September, 2012
hahahahahahahahahahhahaha XD krem bontot "tugau tu ape?"
Nurlyla Nurlyla 17 September, 2012
hahahahaha, ok. ni ilmu baru.. haha..
Eizil Eizil 17 September, 2012
Setakat ni tak pernah lagi diserang tungau, lepas ni kalau diserang, kena cepat-cepat cari sirihlah nampaknya... :D
maszull maszull 17 September, 2012
assalamualaikum Boni....hahahhaa memang kelakar jer kan....tak sengal pasti terikut jadi sengal hehehehee....lawak2 ...:)
Mohammad Thaqib Mohd Zaki Mohammad Thaqib Mohd Zaki 17 September, 2012
Hahaha. Teringat zaman kanak kanak kena tungau. Perit woo. Kekekeke. :D
LelakiSemalam LelakiSemalam 17 September, 2012
sembur ridsect kan senang...hehehe
KorN KorN 17 September, 2012
eh... mak aku ajar, kan kalo kat kampung ade orang bakar sampah, kita pakai kain pelikat, kangkang kat asap tu, bagi berasap bahagian ehem2 tu.. jangan sampai berapi kat bahagian ehem2 tuh dah la.. nanti x pasal2 jadi kontot.. ekekekeke (aku komen, aku x tahan gelak)
Sharidawati Shahrudin Sharidawati Shahrudin 17 September, 2012
Sengal betul rakan2 fb boni tu hahaha
aimaniman aimaniman 17 September, 2012
knapa x kata kutu.. kira tungau aka raja kutu ke..
eila eila 17 September, 2012
kalau kena tungau underwear,baju dan seangkatan dgnnya kena cuci pakai air panas kalau tak dia akan menyerang lagi!!!
Naziman Blogger Malaysia Naziman Blogger Malaysia 17 September, 2012
Tungau tu apa ya? serius tak tahu.
zaxx zaxx 17 September, 2012
hahahhahahaha aku jd org giler kejap baca entry ni,hahahahaha xtahan bca komen kengkawan ko boni kt fb tu,ahhaha
shinji izac shinji izac 17 September, 2012
tak pernah lagi kene kat bhagian ehem2... kena kat bawah ketiak ade la...huhuhu~
Miziey Miziey 17 September, 2012
Nasib baik takde yang mintak tunjukkan gambar bahagian yang kena tungau tu ek. wakakakakakak. xD
Macy Humaira Macy Humaira 17 September, 2012
err.. mmg taktau. tapi takpelah >.<"
Cinta Misteri Cinta Misteri 17 September, 2012
Boni!!!! adakah entry ini sesuai utk tuntunan umum?
sengaLL
donnyien donnyien 17 September, 2012
serius saya baru tahu apa tu tungau, kalau dalam bahasa kadazandusun, tungau = kucing haha
Bulan Syurga Firdausi Bulan Syurga Firdausi 17 September, 2012
hehehe ilmu jgk sebenar nye ni :)
steffany daph steffany daph 17 September, 2012
hehehe.. tungau :D . eh, semacam excited pula aku kn. bukan apa, benda tuu...aaa..tu la mcm kutu. kekekeke, bahaya aaa binatang kecik ni. bcos my bro waktu kecik pnah kena, so dia tpkasa dibawa ke klinik. nasib tak kena kat girl kan. kuuurrr , selamat wa.
fairus fairus 17 September, 2012
TERINGAT SUATU MASA DULU.. ADA MEMBER DENGAN BUDAK CINA SEKAMPUNG. MASA MAIN BOLA PETANG2 DIA ADA KATA "AKU PUNYA ...... KENA KUTUNGAU LA, MACAM MANA NAK UBAT?".. KITORANG GELAK HABIS-HABISAN.. ITU TUNGAU LAAA..., BUKAN KUTUNGAU.. WAKAKAKA..
✿Lady Ainaa✿ ✿Lady Ainaa✿ 17 September, 2012
Astagfirullah... hahaha, ada yang masih tak tau tungau tu apa... sepatutnya tungau ni tak boleh pupus, sbb masih ada yg xtau tungau tu apa.. XP.... tapi pelik, tungau ni suka attact bahagian tuttt kan.. urghhhh... tang yg susah tu la nk di gigitnya... XD
Hanif Idrus Hanif Idrus 18 September, 2012
hhahahahahhaha...entri panas..
Thanks for info bro..
tirahzairi tirahzairi 18 September, 2012
erkkk.....no komen...hihi
-meeSUPERGIRL- -meeSUPERGIRL- 18 September, 2012
kahkahkah ! bengong betoiii xD
Hazmin Hamudin Hazmin Hamudin 18 September, 2012
Haha.. Memang bernas betul jawapan diorang ni.. Memang biasa dulu guna batang sireh, tp bukan batang kat pokok tu. Batang kat daun sireh tu.
hafizrahim hafizrahim 18 September, 2012
ada lagi jawapan tertinggal tu bro..

mintak kawan2 side kick kat part ehem2 tu ramai2..nak lebih afdal..sorang 10 kali..hehehe

Samsung Galaxy SIII Pilihanku
Myvitrd Myvitrd 18 September, 2012
kau kena jawab tu bro.. tungau tu apa.. hahah dengan bahagian ehem2 tu.. heheehe.. dia orang patutnya guna bahasa sopan pun tak faham2 lagi.. hik3
Reena Onn Reena Onn 18 September, 2012
Ish-ish-ish, macam mana boleh ada tungau? (Eh, sebelum tu nak tanya, tungau tu macam kutu ke?) Ok, bye. Hehehe
Dkna Abza Dkna Abza 18 September, 2012
hahahaa..masih confius dengan bahagian 'ehem..ehem' BONI!!! tolong jawab dengan jelas... ;p
Denaihati Denaihati 18 September, 2012
ramai juga yg tak kenal tungau. ada komen donnyien, dlm bahasa kadazandusun, maknya kucing, takleh bayangkan kalau kucing yg hinggap
hazman aka species1980 hazman aka species1980 18 September, 2012
hurmmm.... bro sirih pun bukannya senang nak cari skang tau.... silap2x bebudak skang pun tak kenal daun sirih tu camno...
Rain Rain 18 September, 2012
oh deng! aku tak tau. nak kena google images ke tak ni
QasehnyaRania QasehnyaRania 18 September, 2012
KIH...KIH... NO KOMEN LA..
SINGGAH MALAM =)
Sarah Mohd Saleh Sarah Mohd Saleh 18 September, 2012
kahkahkah...cemne perasaaan er bile kene tuh?kihkih
anamizu kaito anamizu kaito 18 September, 2012
hahaha adeh jenuh aku gelak la hang ni Boni
shidaR shidaR 19 September, 2012
boni...shida..xde kata smgat tuk kau..shida cuma gelak dr awal entri hingga habis entri hahaaa..adoiii mmg lawak... ^_^
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat 19 September, 2012
lelaki Ada penyakit Tue ya....sis baru Tahu berjangkit tak? Kalau misalnya....Laki kita Ada penyakit tue pastu pulak bersama.....hihihi
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 20 September, 2012
hahaha
jawapan yang memberangsangkan kesabaran :D
cci cci 21 September, 2012
hahaha,,, senyum.. x perlu kata apa2.. ^_^
Bitt (double IS) Bitt (double IS) 21 September, 2012
alaaa...kasi la gambar bahagian mana sirih tu di potong..hahhaa zaman skang nak cari pokok sirih pon susah...
Hidayah Hidayah 21 September, 2012
erk..

(walaupun i dah kawen , tapi i nih spesis pemalu , jadik no komen)

:P
harmiza hanafi harmiza hanafi 30 July, 2014
masa aku kecik2 selalu main kat padang ramai2 pastu kena tungau.apa lagi kita org pakat tolong cari sama2 guna btg kemuncuk best layan
Azmi Kumiri Azmi Kumiri 24 November, 2014
Cuba melancap,nnti lendir ehem laki lekat KT tungau tu