Resipi Rahsia Mi Sedaap Bertambah Sedap

Resipi Rahsia Mi Sedaap Bertambah Sedap. Dah pukul 3.00 pagi, aku tetap tak dapat lelapkan mata. Fikiran aku meracau ke sana dan ke sini. Jiwa aku memberontak dan semakin kacau. Jadi, aku bangkit daripada katil dan terus masak mi sedaap.


Resipi Rahsia Mi Sedaap Bertambah Sedap
sumber
Aku percaya kepada skil dan juga kehebatan aku yang memang berada di tahap tersendiri ni. Ditambah lagi dengan kadar kekacakan luar biasa yang dianugerahkan kepada aku. Jadi, aku mencipta sendiri resipi mi sedaap agar ia menjadi lebih 'ummph' apabila menyentuh lidah. 

Aktiviti bermula. Aku terus memasak Mi Sedaap dengan menambah resipi aku sendiri. Tak banyak pun. Aku cuma tambah sos tiram sesudu, sos lada hitam, rempah kari ADABI setengah sudu, ikan bilis, limau purut dan halia. Siap!
Masuk je dalam mulut, pergh!!! Memang dasyat resipi rahsia Mi Sedaap Bertambah Sedap aku ni. Aku rasa sangat-sangat menyesal!

P/S : Dah memang Mi Sedaap punya resipi yang sempurna, tak payah menggedik nak tambah dengan resipi lain. Haha.

    

{ 58 comments.. read them below or add one }

baby comel baby comel 27 September, 2012
hahaha, akibat menggedik tu la jadinye.. abis makan ke idak tu?? :)
munir ardi munir ardi 27 September, 2012
noodles ini meski tanpa tambahan seasoning lain aku tak dapat makan karena lezatnya apalagi tambah semua seasoning itu ck ck
blog-tips-kurus blog-tips-kurus 27 September, 2012
masak sendiri time lapar akan m'hasilkan makanan sedap lagi lazat..

*tak suka lagu anak beruang tu ke?
kakcik kakcik 27 September, 2012
Halia pun letak juga?

Nak buang angin ke?

:)
~~zana@pb~~ ~~zana@pb~~ 27 September, 2012
kalau terkebil2 mata tu jam 3 pagi, baik solat tahajud. Sama pulak dgn akk, susah tdo.....tp akk x kedapur. Konpem ke jamban lps mkn resipi boni ni..
PotiaCasaDelarossa PotiaCasaDelarossa 27 September, 2012
BETOL2 HOLIOOOOOOOOO.... ekekekekke....

p/s: pasal meggie ni ko aku pilih sebagai BLOG PILIHAN MINGGU INI bro!!! CEKEDAUD KAT MAIN PAGE LAGI TU..
Mira Adzlia Mira Adzlia 27 September, 2012
nk sedap lg buh cili api kampung sebanyak 1 genggam....hahaha
fairus fairus 27 September, 2012
MAKSUDNYA DI SINI, KAU TAK BOLEH LAWAN AKU KALAU AKU MASAK MEE MAGGI.. :)
Lelaki Ini Lelaki Ini 27 September, 2012
hahaha
makan meggi memang sedap!
Cikgu Ma Cikgu Ma 27 September, 2012
haha..terkena la...nampak tajuk entry ingatkan ada something dalam perencah mi sedap...ko tambah sendiri..patut lerrr

semalam baru jerr bedal mi goreng sedap...
KY KY 27 September, 2012
memang dasyat lah resepi tu, lada hitam siap rempah kari lagi, uuuhhh..berasap perut hihihi
hnahdy hnahdy 27 September, 2012
xpernah pun makan mi sedap. Emr.. Mi sedap special 1 telur atas ye :P
Tinta Lana Tinta Lana 27 September, 2012
Assalammualaikum.

Ko boni..intro kemain dasat,hehehe.
Tak tercirit ke weh tabor macam2 dalam megi ni? hehehhe
Aien Alien Aien Alien 27 September, 2012
amboi. rajin benar menambahnya bahan2 lain. haha.
Aien Alien Aien Alien 27 September, 2012
amboi. rajin benar menambahnya bahan2 lain. haha.
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 27 September, 2012
tak jadi nak try,, grrr,,, memang naya kalau cari resepi kat blog abang boni ni,, grrr,,
miss Fyqa miss Fyqa 27 September, 2012
sungguh2 la kita baca. haha. ohh wat resepi sendiri rupanya..
maszull maszull 27 September, 2012
assalamualaikum Boni...mee goreng sedap tu memang sedap yer n wat resepi sendiri la...:)
Chuu Muqhlis Chuu Muqhlis 27 September, 2012
ley ingtnye betoi sodap., tu le gatai lg dok tmbh2 :P
Mas Huda Mas Huda 27 September, 2012
wkwkwkwk... udah ditambah resep baru kok malah menyesal...
syiela syiela 27 September, 2012
muahahaha tu la terlebih rajin lagi.. dah tu habis tak?
wantie wantie 27 September, 2012
ko ingat mee sedap tu mcm kereta? suka suka ko nak tambah aksesori. letak itu ini. haaa.. ambik baru tau.

dah buat, telan jugak la kan, tak kan nak bagi cik singki makan kot.
Remy hazza Remy hazza 27 September, 2012
lepas nie leh ler hantar kat remy sepinggan......
nur azian nur azian 27 September, 2012
hahaha..itulah akibat mencipta resepi sendiri :)
✿Lady Ainaa✿ ✿Lady Ainaa✿ 27 September, 2012
hahaha... bertambah "sedap" erk?? XD hakhak.. lain letak la lagi ye... harharhar... xpe2, hakikat mncuba memang begitu, probability fail/success.. XD
Ikmal Ikmal 27 September, 2012
Assalam, perghhhh bertambah sedaaplah Mee Sedaap itu... hahaha... aku kalau selalu bosan dan dah tak ada yg di makan... Mee Sedaap lah yang menjadi mangsa ku... Memang layan kalau makan Mee Sedaap nie...
Ikmal Ikmal 27 September, 2012
Tapi yang koe pi tambah lebih2 tu apasal... hahaha... ambik koe... mesti makan sesudu lepas tu buang... hahaha
Mohammad Thaqib Mohd Zaki Mohammad Thaqib Mohd Zaki 27 September, 2012
Oh Boni. Ko membuatkan aku lapar. Selamat nasi aku dah masak. Tinggal tunggu kawan aku masak lauk lak. :)
roziahojijie roziahojijie 27 September, 2012
Amboi .. kemain eh masak sampai bubuh mcm2 ? Mee Sedap tu kalau tak sedap , die tak jual punye . hehe :D
Zarul Umbrella Zarul Umbrella 27 September, 2012
bila nak masak magi sedap ko tu kat aku
cik yuyu cik yuyu 27 September, 2012
hahahaa.. abis lepas makan tu boleh tido tak?? hehehe..
lelamaisara lelamaisara 27 September, 2012
hehehhee...terlebih rajin sudah..kan dah menyesal..:)
afzalsukasuki afzalsukasuki 27 September, 2012
ko tipu!!kalau megi sedap nak bagi lagi sedap.. makan ngan plastik2 dia la. Sebab kat plastik dia kan ada tulis 'Sedap' besau2!!
Aida Omar Aida Omar 27 September, 2012
mohon buat sepinggan dan hantar terus ke aida eh.. :P kalau aida buat sendiri dia rasa lain tak sama.. haha
hafizrahim hafizrahim 27 September, 2012
i like mee sedap..lagi sedap kalau dapat free, orang bagi..hahaha

Entri terbaru Top 10 Blog Paling Popular Malaysia – September 2012
are_lin@yu are_lin@yu 27 September, 2012
wahhh pndai tmbh2 erk..bg la rsa skit..hihi
Cik blogger Cik blogger 27 September, 2012
perhh...sodap tu ^^ bak sikit ha :P
Cik Nur Cik Nur 27 September, 2012
kikikiki...kan dah rasa lain.!
nanti jgn tmbah2 dah..kikiki
~Cik Sweety~ ~Cik Sweety~ 27 September, 2012
hehe...tak sedap pun habis licin awk makn kn..hehe
Nurlyla Nurlyla 27 September, 2012
smua ok .. tpi rmpah kari?? haha. no komen
hazanis hazanis 27 September, 2012
tak sakit perut ke?huhu
anamizu kaito anamizu kaito 27 September, 2012
ha tudia la. gatai lagi p boh mcm2.. hahaha ~

mkn ke dak tah megi tu pastu? =P
◕ Kawaii D Y S H A ◕ ◕ Kawaii D Y S H A ◕ 27 September, 2012
slalu gak layan mee sdap.. okey boleh cube ne
Iffah Afeefah Iffah Afeefah 27 September, 2012
pelik sngt rasenye

ish bawak2 la belaja memask

kang pitam perut makan bende pelik2
shinji izac shinji izac 27 September, 2012
hahaha...awat bro gatai tangan letak macam2..siap ngn limau lagi... hahahahaha
Eizil Eizil 27 September, 2012
Hehehe... memula dah tertarik, tetiba ada ayat sangat-sangat menyesal... hahaha... lucu jer brother kita sorang ni... :D
akubiomed akubiomed 27 September, 2012
Jangan sampai tercirit sudahlah. :-)
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 28 September, 2012
tetap xsuka mee sedap wei....xmkn mee segera pun..
Wan Widget Wan Widget 29 September, 2012
http://wanwidget.com
malam malam makan memang sedap ooo
muhammad asyraf muhammad asyraf 29 September, 2012
hahaha..dulu selalu juga buat inovasi mi segera di pasaran.. memang selalu fail.. :)
Suara Hati Suara Hati 29 September, 2012
padan muka :P
sape suh tangan gatal sangat nak tambah itu ini ...:D
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 29 September, 2012
saya lagi suka maggi goreng ibumie daripada mee sedap ni.. hehehe
Si Matatajam Si Matatajam 30 September, 2012
Awat la yg hang dok pi cipta rasa yg pelik2 tu Boni.l.kan dah nyesal...M tgk resepi tu dah seriau..Ada ka dok pi campoq yg pelik2...
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat 01 October, 2012
kalau cr penambah perisanya kicap manis adabi gan cili....memang sedap....kikikiki