Ben Ashaari Sombong

Ben Ashaari Sombong. Semalam aku ada sertai satu event Petronas yang berlangsung di KLCC. Dijemput oleh jejaka nak kahwin ni. Nak dijadikan modal untuk cerita, dalam perjalanan ke event tu, kami terserempak dengan Ben Ashaari yang sedang menunggu kami di ruangan lobi KLCC.

Sepanjang bersama beliau di dalam event tu, ternyata beliau sangat sempoi orangnya. Sombong? Aku rasa ungkapan sombong tu sebenarnya tak sesuai kerana beliau bukan orang sebegitu. Aku pada awalnya menyangka yang Ben Ashaari ni adalah complicated orangnya, tapi ternyata salah. Dalam event tersebut, kami boleh bersembang-sembang, bergurau-senda, dan main pok amai-amai.


Ben Ashaari Sombong
Eh, Ben Ashaari ke ni? sumber
Ben Ashaari juga sememangnya seorang blogger tegar yang sangat sejati. Aku baru sempat nak publish cerita semalam pada hari ni, dia dah siap lima entri semalam. Siap entri untuk aku lagi. --> Jumpa Boni Kacak <-- 


Hah! Ni baru betul Ben Ashaari. Hahaha. sumber
Aku harap, tekad aku untuk menjadi seorang blogger yang berjaya sebelum ini akan tercapai. Selepas berjumpa dengan ramai blogger-blogger berjaya, aku semakin berazam untuk menjadikan blog aku sebaris dengan blogger-blogger yang hebat. Bukan nama yang aku kejar, tetapi rezeki yang ada di alam maya ni. Aku bukan orang senang. Aku bukan nak kaya, tapi aku nak bantu keluarga aku. Wish me luck kawan-kawan. 




P/S : Ben Ashaari memang sempoi. Senang dibuat kawan.

Terlepas entri ni? Jom baca. 

{ 94 comments.. read them below or add one }

inche hlovate inche hlovate 11 October, 2012
Waahh dia jumpa blogger pemes la..best tak??
Fendy Fendy 11 October, 2012
wow....best dpt jumpa blogger terkenal...
najihahfara najihahfara 11 October, 2012
untung dia dapat jumpa blogger terkenal. huhu
Melastik Bintang Melastik Bintang 11 October, 2012
haha..tajuk dah panas tu..kalau content sama mcm tajuk tu mau bro ben tikam ko boni..heheheh...
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 11 October, 2012
tak follow agi blog abang ben,, hehe
hazman aka species1980 hazman aka species1980 11 October, 2012
ko pun femes gak bro...siap masuk tv lagi...hehehe...anyway kalu dah nama blogger memang mudah la nak berkawan...
missSenget missSenget 11 October, 2012
ko buat tajuk "ben sombong"..tp entry menafikan..

dia tulis boni kacak tu.. mengiyekan ke menafikan..?
Sue-Rya Qistina Sue-Rya Qistina 11 October, 2012
As salam,

Salam kenal dari saya. 1st time singgah sini dan terus follow. Btw, abg ben xde la sombong mane pun. Bnyk kali jugak tweet2 kat twitter dan dia RT balik. hehehehe. harus la mesra alam kan :D

www.suriaqistina.blogspot.com
www.buluhvoice.blogspot.com
KorN KorN 11 October, 2012
aku doakan ko pon akan jadi blogger mcm ben nanti ye boni.. wah name pon nak dekat2 dah.. ben dan boni.. macam nak buat entry lah...
cHeRyNa PiReS cHeRyNa PiReS 11 October, 2012
sombong sbb dia tak membuat kunjungan balas. ke sebab jeles follower ramai?

haii...ada yg dpt kerana rezeki..ada yg usaha utk sampai ke situ.

tau dia bila baca blog. tp tak terkejar satu hari 2-3 kali posting:)
are_lin@yu are_lin@yu 11 October, 2012
en boni pn dh femes dh..hihi
Nor Zilla Sensei Nor Zilla Sensei 11 October, 2012
tak sangka..bertuah jumpa abg Ben tu.hehe.
xpe, saya bole bantu awk


klik twisties di sini satu :-)
cci cci 11 October, 2012
untungnya dia.. ^_^ dpt jumpa blogger yg pemes... ngeee~~~

insyallah.. boni akakn menjadi seorang yg berjaya dan terkenal satu hari nanti,,, ^_^
.::: Princess MOMOY :::. .::: Princess MOMOY :::. 11 October, 2012
dah jumpa ?
encem tak?
blog dear boni super kacak pun pemes laaa...blogger otai
Gillette Flores Gillette Flores 11 October, 2012
Phewittt1 Boleh tahan hensem Ben ni ;p

InsyaAllah awak, niat yang baik selalunya dipermudahkan Allah swt :)
lepakk.com lepakk.com 11 October, 2012
Wow da mcm blog gosip blogger heheh
Arina Shamsul Arina Shamsul 11 October, 2012
KUSH SEMANGAT!!!! ko punya tajuk tu boni, tajuk berani terjun bangunan namanya..hahaha.


jadi? la takde ambik gambar ke?
Isabel Diaz Isabel Diaz 11 October, 2012
Wah, abg boni jumpa abg ben.. :)
~~zana@pb~~ ~~zana@pb~~ 11 October, 2012
Kekadang tu bukan sombong tp sbg lelaki atau perempuan kena ada batas dlm pergaulan. Ben tak pernah komen blog akk, tegur kt twitter ada la.
wantie wantie 11 October, 2012
wah.. tajuk kamu mcm iya iya la si ben tu shombong!!!!!

5 entry satu malam? hahaha memang tegar blogger ni.

kalau akak jumpa kamu, mau sepuluh n3 akak buat dik boni oi.. hahaha.. sempat kah tu?
Afasz Afasz 11 October, 2012
nk jumpa qhaliff je
Ikmal Ikmal 11 October, 2012
Assalam, rupanya koe pi jugak event tu erk Boni... mesti jumpa banyak blogger femes kan?...
Mira Adzlia Mira Adzlia 11 October, 2012
incik boni pun ape krgnya...mmg bjaya da sbg blogger...suda pemes amos..tgk, abg ben pun siap publish entri psl incik boni yg kacak ini..hihi
Neo89 Neo89 11 October, 2012
Waa~ alaa, blogger abam Boni pun tak kurang jugak femes nya. Tapir jiran aku pun kenal dengan abam Boni. Huhu~ lalalalalala~ ;P
beckhrooy beckhrooy 11 October, 2012
boni pun famous juga ni, utg dpt jumpa dia tu
Myra Jay Myra Jay 11 October, 2012
Wahh mesti banyak tip yang dikorek dari abg Ben tu :D
KY KY 11 October, 2012
kalau kita tak kenal org kita tak boleh menilaikan?
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 11 October, 2012
sama2 blogger femes kan !
◕ Kawaii D Y S H A ◕ ◕ Kawaii D Y S H A ◕ 11 October, 2012
best jempe retis, insyallah bro boni dapat jd blogger yg berjaya.. sekrg pun da bejaya pe..btol x??
Cikgu Ma Cikgu Ma 11 October, 2012
best la jumpa blogger femes...setakat ni x penah jumpe sesape..hihi

gud luck boni ^_^
لين Si Pipi Merah لين Si Pipi Merah 11 October, 2012
terharu dgn bait-bait kata di bawah akhir post.ok tembak doa dr jauh untuk boni kachiak.

amiin. (doa dlm hati)
kakak cantik kakak cantik 11 October, 2012
gambar bersama satu.....
;)
Lyaa Suriany Lyaa Suriany 11 October, 2012
kite doa kan boni oke
hehehehe
tp boni ni di kira berjaya dah pun
org dah ramai kenal
ceklala ceklala 11 October, 2012
awak pun dah pemes..sesuai la sangat jumpa blogger-blogger pemes lagi otai kan hiks. keep it up!
Niesa Niesa 11 October, 2012
boni pn dh setanding dgn dorg pe..pames amos lagi tu..owez wish u luck boni! =)
Kaki Sembang Kaki Sembang 11 October, 2012
ben orang baik..x kedekut ilmu
Rozuan Ismail Rozuan Ismail 11 October, 2012
betul tuh ben sempoi.tak sombong pon
hazwan hairy hazwan hairy 11 October, 2012
nak join juga leh jmpa mereka2..hehe
aimaniman aimaniman 11 October, 2012
ye ke...

banyak akak baca tentang personaliti mr ben ni,.. mungkin betul kot sebab lebih 40 org dah kata..
syiela syiela 11 October, 2012
lepas ni ko pun makin pemes la dik :)
munir ardi munir ardi 11 October, 2012
kalau lihat beautiful nara, Ben, Paultan, blogserius atau Denaihati sendiri sering termimpi-mimpi kapan bisa sesukses mereka dlm ngeblog
LelakiSemalam LelakiSemalam 11 October, 2012
ko kena tahan dan tabah macam dia baru boleh berjaya...aku salute dia walau kena caci macam mana pun!
dhiashahida dhiashahida 11 October, 2012
best of luck boni...skrg pun da femes kan...smoga tercapai pe yg dihajati..;)
.::: Princess MOMOY :::. .::: Princess MOMOY :::. 11 October, 2012
dear boni super kacak
mcm mana dear buat ada gambar u kat google search?
Mira Maisara Mira Maisara 11 October, 2012
abang ben tu memang ohsome la.. :D
Errah Errah 11 October, 2012
bertuahnya boni...siap abg ben bt entry lagi tuh...femes amos la skrg nih..:)
Hanif Idrus Hanif Idrus 11 October, 2012
Aku oun sama macam kau bro...ada cita-cita nak jadi blogger sejati... dengan uang yang berkepuk...hihihii.
TiranaAduka TiranaAduka 11 October, 2012
seronoknya..ta tumpang gembira membaca
Budak Nakal Budak Nakal 11 October, 2012
bila nk jumpa koz lak?haha<<<mcm la fames
eva eva 11 October, 2012
alaaa untung awak dpt jumpa blogger ben ashaari dgn mat nak kawen tu haha..

xtaulah mesti xda jumpa korang seberang sana kan.. keep in touch dgn komen blog jer..

hafizrahim hafizrahim 11 October, 2012
kalah artis ni..hehe..best of luck bro. :)
Bro Framestone Bro Framestone 11 October, 2012
Bila blogger femes bertemu dengan blogger kacak....
mrs chenta mrs chenta 11 October, 2012
pakwe!! rindu i x ;p!!!
Denaihati Denaihati 11 October, 2012
letak gambarlah bro, kasi panas membakar sikit...heeee
aku HaniAsyira aku HaniAsyira 11 October, 2012
perghh dgn blogger femes tuh
deq noor deq noor 11 October, 2012
wahh! best tu. xpernah jumpa bro ben lg...
maszull maszull 11 October, 2012
assalamualaikum Boni...wah bestnya jumpa blogger femes la en.ben kita tu..:)
✿Lady Ainaa✿ ✿Lady Ainaa✿ 11 October, 2012
perghhh dapat jumpa blogger yang feymes tu.. wah wah wah!!! Untung badan...
Donny Ien Donny Ien 11 October, 2012
bestnya dapat jumpa beliau kan.. harap semangat akan terus naik dan dapat inspirasi dari blogger2 berjaya ni.
Mk Syahir Mk Syahir 11 October, 2012
perghh..baca tajuk bikin gua panas je..hehehe pandai lu kan :)

bro ben memang sempoi :)
Terbakor Terbakor 11 October, 2012
ingatkan betul ben sombong tadi hehe.. makin sasa bdn beliau xD
Tinta Lana Tinta Lana 11 October, 2012
Salam boni :)

Aku doakan, tekad ko dalam perenggan terakhir tu berjaya ya boni ^_^

Usaha usaha usaha, pastu tawakal n doa.

Orang terbilang kata, buat pa yang kita minat, nanti hasilnya akn dtg sndiri menjenguk kita. :)
Iffah Afeefah Iffah Afeefah 11 October, 2012
aku doakan kau

bab sombong aku takley komen

sbb dengan aku dia berat mlut skit

walpon da bnyk kali jmpe bro ben heee
fairus fairus 11 October, 2012
MACAM MANA LA NAK DAPAT BADAN MACAM TU.. SENAMAN, SENAMAN JUGAK TAPI PERUT YANG NAIK..
Bitt (doubeIS) Bitt (doubeIS) 11 October, 2012
good luck bro!!

bab sombong ni kalu tak sebulu boleh jadi kot...agagaga
faizfakhirin faizfakhirin 12 October, 2012
ko femes dh bro..ramai pompuan nih..kat atas aku berlambak nih...ahahahaha
Remy hazza Remy hazza 12 October, 2012
untung ler.... jumpa abg ben yg femes....... remy kenal sangat abg ben nie..... tapi abg ben comfirm tak kenal remy....ha3.....cam poyo jer comment remy nie....
Syaifuddin Alias Syaifuddin Alias 12 October, 2012
semua tanya ko best ke tak jumpa ben ashaari ..mesti biasa je kan ..manusia jugak ..lain laa jumpa aku ni , player football yang gempak .. hahahahahaha
Eizil Eizil 12 October, 2012
Kacak bertemu sasa... :D memang terbaik, bilalah nak boleh bertemu dengan abang boni kita... :D
hnahdy hnahdy 12 October, 2012
ada ambik aura abg ben x :P
Zurina Zurina 12 October, 2012
moga tcapai cita2nya ya!..amin!..;)
Masz Sidek Masz Sidek 12 October, 2012
tajuk... memang gempak... haha

bestnye dpt jumpa abg ben...
B.u.n.g.a.O.r.k.i.d.z B.u.n.g.a.O.r.k.i.d.z 12 October, 2012
huhuhu terbace tajuk mmg dup dap dup dap nk bace rupenye indah cerita dr tajuk..
bestnye dpt jmpe abg ben. hurmm ngidam2 gak nk jmpe :D
Khalilah MNor Khalilah MNor 12 October, 2012
otai boni, sy doakan impian dan cite2 boni tu tercapai...:) insyaAllah
Cendol Cendol 12 October, 2012
wahhh jumpe retisss.boni pn retis jugak la.moga tercapai impian kamu tu ye :D
main pok amai2?wawww ade main enjit enjit semuttt??..haha
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat 12 October, 2012
Jumpa blogger fames ya...cayalah boni...kikiki...Semoga impian boni tercapai
piraaa piraaa 12 October, 2012
gua sempat jumpa abg ben GBS je aka man kete. hahaha
hainom OKje hainom OKje 12 October, 2012
Ada orang kata dia sombong ke?...he...he..
Nisa Nisa 12 October, 2012
Yay! Don't judge a book by its cover kan?
-meeSUPERGIRL- -meeSUPERGIRL- 13 October, 2012
same lah kite .bukan nak pemes . tapi nak tahu lebih mendalam mngenai blog . nak jadi blogger yang betul . tahu godek2 blog. tahu teknik berbloging . yang penting dapat memikat hati nuff . wahaha .
Si Matatajam Si Matatajam 13 October, 2012
I wish u Good luck Boni...Bestnya dapat timba pengalaman ngan blogger otai cam Abg Ben tu kan.
Dkna Abza Dkna Abza 13 October, 2012
Orang cakap jgn menilai seseorang dari paras rupa. Tgk muka abg ben nampak sombong kan heheeeeee

insyaallah, rezeki ada dimana mana boni. Semoga sentiasa murah rezeki.
fiza fiza 16 October, 2012
Tajuk bikin gempak jer...hehehe...bestnya dah dpt jumpa blogger femes nih. Tak lama lagi Boni Kacak ni pon femes lah ☺☺
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 16 October, 2012
ben ashaari memang tak sombong..dia ada beberapa kali promot blog saya dekat blog dia.. terharu saya :)
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 16 October, 2012
ben ashaari memang tak sombong..dia ada beberapa kali promot blog saya dekat blog dia.. terharu saya :)
[PCL] [PCL] 17 October, 2012
ingatkan Ben mmg betul2 sombong?..kejut gak..
Mia Liana Mia Liana 17 October, 2012
setakat ni dah 3 kali jumpa dia... ;) ok dan boleh berborak...
Hidayah Hidayah 17 October, 2012
kakak cantik dh komen dh entry nih ..

nih nak tambah sikit ilmu pengetahuan kat boni walaupun tak berapa nak boleh pakai ilmunya..

event nih la yg akak kecik ati yang amat dengan lelaki nak kawen tu..

huh..

(kalau tak dpt jumpa boni ngan ben)
Crafty Nieya Crafty Nieya 02 November, 2012
bestnye dapat pergi event n jumpe blogger2 otai + hebat ! dapat bina pengalaman baru n ohsem ! :D