Contoh Pakaian Formal Terbaik Untuk Majlis Formal

Contoh Pakaian Formal Terbaik Untuk Majlis Formal. Terlebih dulu, aku nak ucapkan tahniah kepada pasukan Kelantan kerana berjaya mara ke peringkat akhir Piala Malaysia. Untuk entri ni, aku akan tunjukkan contoh-contoh pakaian formal terbaik untuk menghadiri majlis formal.


Contoh Pakaian Formal Terbaik Untuk Majlis Formal
Ini adalah contoh yang agak baik di antara Bro Framestone dan juga Bro Ben Ashaari.
Contoh Pakaian Formal Terbaik Untuk Majlis Formal
Lihat dan tenung sedalam-dalamnya kepada jejaka kacak tersebut. 
Apa yang kureng pada pemakaian jejaka kacak pada gambar ke dua tersebut? Nampak tak seluar dan kasut beliau? Untuk majlis yang formal, elakkan memakai seluar besar mengalahkan seluar budak-budak Hip Hop. Dan kasut perlulah kasut yang gelap.

Cerita bermula begini... 

Aku tak sangka event yang aku sertai itu adalah majlis formal, jadi aku dress up sesempoi bahasa. Dan akibatnya, aku terpaksa meminjam seluar slack orang lain. Seluar tersebut sangat-sangat obesiti berbanding susuk pinggang slim bergetah aku ini. Seksa ooo jalan kepit macam model tak nak bagi seluar ni londeh. Tali pinggang pun tak ada. Akibatnya, aku kelihatan mirip seekor penguin betina. Hahahaha.


Contoh Pakaian Formal Terbaik Untuk Majlis Formal
Barisan blogger cemerlang, terbilang dan gemilang. broframestone.compinkymomma.combenashaari.comyanayassin.comhafizrahim.comsiezuka.com, dan satu-satunya bonikacak.com . Hahahaha.
Kredit gambar --> http://www.yanayassin.com/


{ 74 comments.. read them below or add one }

Mira Maisara Mira Maisara 13 October, 2012
hehe..kesian penguin dipersalahkan :P
baby comel baby comel 13 October, 2012
eh? apa nk komen td ye. lupa dah =)
xpelah boni, dh nk jadi.. next time kita prepare awal2 ye :)
BlogS of Hariyanto BlogS of Hariyanto 13 October, 2012
kenapa harus mirip pinguin betina ya...apa bedanya dengan pinguin jantan :)
wantie wantie 13 October, 2012
apa la penguin lak yg dapat nama. seluar sape yg ko rembat tu?sabo je la ko ni.

kasut gelap high heel akak ko tak mo pinjamke?
si robot comel si robot comel 13 October, 2012
pingu pingu pingu, kehkeh
cci cci 13 October, 2012
hahah.. kesian sungguh.. tu la sebelum tu x mo nanye bebetoi sebelum pegi.. ngeee
♥ Nana BamBam ♥ ♥ Nana BamBam ♥ 13 October, 2012
alah , penguin cun what .

hahaha :D
YaNa Yassin YaNa Yassin 13 October, 2012
Wowww, tak tahu pun ada sejarah di sebalik seluar . Muhahahha, pandai cover yaa.
hafizrahim hafizrahim 13 October, 2012
nasib baik tak terlondeh..kalo tak, tak dapat la bergambar dengan amoi..hehehe
Niesa Niesa 13 October, 2012
yooo..ala2 hip hop gitu..hahaha.. pengajaran of the day la tu ye.. hehe
deq noor deq noor 13 October, 2012
hihi.. mmg besar seluar tu. xpe, pasni akan lebih alert utk sesuaikan dgn event ye.. :)
Remy hazza Remy hazza 13 October, 2012
tapi bro yg paling stylo.....he3
ok aper......
Cikgu Ma Cikgu Ma 13 October, 2012
hai..kacak sungguh anda..kihkih
maszull maszull 13 October, 2012
assalamualaikum Bono...caya la handsome bro...:)
Ikmal Ikmal 13 October, 2012
Assalam, kesian koe Boni... pengalaman bah tu... lepas nie mesti kita dah mula belajar dari kesilapan.. ^_^


Seluar siapalah yg koe pinjam tu erk?... besar tu...
◕ Kawaii D Y S H A ◕ ◕ Kawaii D Y S H A ◕ 13 October, 2012
kolu pmpuan, pkai bju krung je simple tp formal
Bro Framestone Bro Framestone 13 October, 2012
Awat bro xsedar mu suungguh hip hop hari tue ek?
Neo89 Neo89 13 October, 2012
Tetapi... jejaka tersebut tetap hensem... auww2~ heheh. ;P
Nurul Akmal Nurul Akmal 13 October, 2012
hehehe.. Boni boni.. Awak ni sangat jujur orangnya.. hehehe :)
Rozuan Ismail Rozuan Ismail 13 October, 2012
besar betol seluarnya. laen kali kena spare seluar slack untuk majlis formal
✿Lady Ainaa✿ ✿Lady Ainaa✿ 13 October, 2012
seluar Hip Hop tuuu.. hahaha... bukan nak ajak sy kan kan even sy ni bukan blogger yang cemerlang dan terbilang.. =P
PinKy MoMMa PinKy MoMMa 13 October, 2012
boniii..statement penguin betina tu mcm nk guling guling okeh..mata ke atas hahaha

eh tp tak nmpak pun londeh..ok jer..sesekali nak jadi k pop..eh? hip hop..masih kacak jugekk huhuhu
Hanif Idrus Hanif Idrus 13 October, 2012
Kasihan pada peguin yang tak terlibat di salahkan...emmm
Nurulee Nurulee 13 October, 2012
Hahaha. tak pasal kena jln kepit.
aimaniman aimaniman 13 October, 2012
wow 'penguin betina' pun dah boleh jln atas darat luar dari kutub.. moden dan dah sertai majlis formal x teperap kat kutub je kan.. saja lawak jgn ambil hati ok..

info yg baik untuk gol lelaki yg biasanya x ambil kesah hal berpakaian impaknya sendiri yg rugi terutama jika menghadiri temuduga penting...
♥ sitifarhana ♥ ♥ sitifarhana ♥ 13 October, 2012
alamak ksiannya...tapi kan,yang lain tu yang unik tw..hehe
Si Matatajam Si Matatajam 13 October, 2012
Teringin plak nak tengok Boni yg jalannya terkepit2 cam penguin betina tu...
Myra Jay Myra Jay 13 October, 2012
Okla tu Boni, dari atas sampai seluar dah gelap, part kasut cerah, kontra dan dari jauh orang nampak :)

Yg tak tahan part pinjam seluaq :)
Seluar siapakah itu?
Cik Nur Cik Nur 13 October, 2012
seluar punya pasal..penguin dapat nama.. kasihann..hihihi.. :)

Dkna Abza Dkna Abza 13 October, 2012
Klcc banyak kedai. Apa lagi, beli jer laaaa. Heheee
hnahdy hnahdy 13 October, 2012
nasib penguin comel :)
Errah Errah 13 October, 2012
semua hensem2 n cantik2...untung boni pat jmpa blogger2...:)
PotiaCasaDelarossa PotiaCasaDelarossa 13 October, 2012
mana gambar aku Boni??? ko dengki ko edit buang gambar aku ye? tak pelah majuk la aku klu mcmni ekekeke..

The best bro... makin lama aku kenal ko makin aku tau kepopulariti blogger mcm ko ni
Yuliana Wahit Yuliana Wahit 13 October, 2012
hahaa.. comel seluar tu boni..
Isabel Diaz Isabel Diaz 13 October, 2012
Nak ketawa pun ada tapi tak sampai hati. senyum jew lah. heheh
Isabel Diaz Isabel Diaz 13 October, 2012
Nak ketawa pun ada tapi tak sampai hati. senyum jew lah. heheh
Isabel Diaz Isabel Diaz 13 October, 2012
Nak ketawa pun ada tapi tak sampai hati. senyum jew lah. heheh
nadot nadot 13 October, 2012
hahahahaha...mesti gile kepiittt punye kaann... tengah cube untuk tidak imagine... hehehhe
faizfakhirin faizfakhirin 13 October, 2012
Pergghhh. seksi lu pakai itu macam.
Syaifuddin Alias Syaifuddin Alias 13 October, 2012
boni hip hop kau sekarang ye..haha
Mira Adzlia Mira Adzlia 13 October, 2012
pasnih sila kecikkan suar itu...klu bole, smpi jd cm skinny jeans...hihi...sekian~~
YaYaNsMuM a.k.a YM YaYaNsMuM a.k.a YM 13 October, 2012
Serioussss, Cap tu menyelamatkan Boni!hehe...nampak handsome giteww...hehehe....org tak tgk dah seluar penguin tuh..huhu
fairus fairus 13 October, 2012
LAIN KALI, KALAU NAK PERGI SESUATU MAJLIS, LIHAT DULU "DRESS CODE" NYA.. :)
beckhrooy beckhrooy 14 October, 2012
tu pun dah bergaya habis haha
nur_za nur_za 14 October, 2012
tetapi tetp comei la...walaupun seluar mcm tu..keh2...
munir ardi munir ardi 14 October, 2012
rasanya aku pilih yang bagus penampilannya yang pake topi dan jaket itu siapa ya macam kenal orangnya
Sharidawati Shahrudin Sharidawati Shahrudin 14 October, 2012
wah wah wahhhh..

boni nak sign boni bleh dak? hihi
Aliff Haikal Aliff Haikal 14 October, 2012
Nak simpati ke nak gelak ?




HUHU
Puan Bardboo Puan Bardboo 14 October, 2012
hehe..lepas ni kena confirmkan dulu betul2 sama ada majlis formal atau tak..
dhiashahida dhiashahida 14 October, 2012
ala..bknnya awak sengaja...its ok...len kali comfirmkan majelis formal atau x...;)
Mr.PinGu Mr.PinGu 14 October, 2012
wooo bestla korang ehhe
Mr.PinGu Mr.PinGu 14 October, 2012
wooo bestla korang ehhe
siti rokiah siti rokiah 14 October, 2012
tak lah teruk sangat, masih okay jer, nama pun kacak, pakai apa pun masih kelihatan kacak hehe
LaLa mhdnor LaLa mhdnor 14 October, 2012
haha, besor giler seluarnya :P
shidaR shidaR 14 October, 2012
lepas ni ko plak..boni sebaris dgn mereka2 amin :)
Iffah Afeefah Iffah Afeefah 14 October, 2012
penguin comel kot muhahaha

#kalau cite tu sal sy npe plak?
.::: Princess MOMOY :::. .::: Princess MOMOY :::. 14 October, 2012
perghh...gila betul bro ben
bukan dia gila tapi gila hensem
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat 14 October, 2012
nak ketawa ke nak simpati huhuhu boni tak tercalon ke?
KiD KiD 14 October, 2012
hello boni penguin yang kacak!! :)
Arina Shamsul Arina Shamsul 15 October, 2012
Hahaha...penguin pun pengiun la..janji sangat la kacak kan boni kan? Hahaha.eh,sangat la kacak ke atau kacak la sangat ek? Hhaha.
Cinta Misteri Cinta Misteri 15 October, 2012
Nasib lah tk telucot sluarnye. Tk pasal2 kang.

Syoknye dpt join even bloger2 trhangat
Hazmin Hamudin Hazmin Hamudin 15 October, 2012
Haha>> Wajib standby seluar or baju lain dalam kereta lepas ni in case kalau jadi macam ni kan.
Bitt (double IS) Bitt (double IS) 15 October, 2012
nampak stylo!
yg lain nampak macam baru balik keje jek...akekekeke
Len Inouie Len Inouie 16 October, 2012
Hahah.. seluar londeh. nasib bek aku xde. kalau x, habes dikenakan.. saje pijak hujung seluar yang labuh. :)

Kah3... xde ar.. diriku sentiasa ada safety pin. So.. boleh la bagi pinjam. :)
hazman aka species1980 hazman aka species1980 16 October, 2012
dan biasanya warna hitam akan jadi kegemaran....nak cover perut boroi...
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 16 October, 2012
boni pakai ape pun tetap nampak kacak :)
[PCL] [PCL] 17 October, 2012
kau memang dah sebaris dgn mereka2 yg sempoi top bloggers ..tahniah.
Hidayah Hidayah 17 October, 2012
boni kasik tau kat bro , akak sampai skrg kecik ati ngan dia .. apasal dia tak ajak akak event nih entah la..
padahal akak selalu je support dia..

kecik ati giler giler la..

(klu x dpt jumpa boni ngan ben)

nih serius tau boni..pi kasik tau dia..
tau la akak bloger blogspot kan...
hurrmmm
:(
anamizu kaito anamizu kaito 18 October, 2012
huiii hebat aih semua !
ha todia suar besarr ! hehe