Nak Jadi Macam Hanis Zalikha

Nak Jadi Macam Hanis Zalikha. Ini adalah Wordless Wednesday tapi tak tau kenapa ada juga tulisan. Tak kira. Nak jadi macam Hanis Zalikha juga. 


Nak Jadi Macam Hanis Zalikha


JOM BACA --> BIARKAN SAHAJA MEREKA-HANIS ZALIKHA

Jika disebut nama Hanis Zalikha, pastinya ramai yang mengenali gadis ini. Hanis Zalikha merupakan seorang blogger selebriti di mana selain daripada berblog, Hanis Zalikha juga merupakan seorang model dan juga pengacara.

Dalam kemegahan dan status yang dimilikinya, Hanis Zalikha tidak pernah sesekali bermegah malah dia amat humble orangnya. Pemilik blog inibelogsaya.blogspot.com bagi aku seorang yang sangat sempoi. Walaupun Hanis Zalikha memiliki kecantikan yang bagi aku hampir sempurna, namun dia tidak pernah riak dengan apa yang dimilikinya. Nama samaran yang diberikannya sendiri iaitu Hamis Jalikha cukup membuat aku ketawa manja seorang diri. 

Antara keistimewaan dan ciri-ciri menarik pemilik blog bernama Hanis Zalikha :-
  • Tinggi lampai
  • Cantik
  • Berbudi bahasa
  • Bijak orangnya
  • Mempunyai keyakinan diri yang sangat tinggi
  • Sentiasa berusaha untuk memajukan diri sendiri
  • Merendah diri walaupun tinggi orangnya
  • Hak bermain hak kami. (Adoi, tersalah port ni)
Rasanya cukuplah pujian melambung ni. Nanti ada pula yang panggil aku kaki kipas Hanis Zalikha. Hahaha. Yang penting, sifat-sifat positif yang ada pada diri dia harus kita contohi. Untuk berjaya, kita mesti mencontohi yang sudah berjaya. ;)



{ 69 comments.. read them below or add one }

are_lin@yu are_lin@yu 03 October, 2012
nk jgk..boni xyh pemes dh.haha
✿Lady Ainaa✿ ✿Lady Ainaa✿ 03 October, 2012
betul2.. ena pun teringin nk jd mcm mereka.. I will nvr give up..^.^
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat 03 October, 2012
Kikiki...teringin jugak nak jadi sepertinya....
Hidayah Hidayah 03 October, 2012
InsyaAllah. Boni mmg ada potensi..

Psst;sbb tu terpilih dok kt sidebar..sbb entry best! Dan tak sombong..

:)
Neo89 Neo89 03 October, 2012
Semoga berjaya abam Boni!
Kalau tak berjaya, sila jadi Otromen. Huhu~
maszull maszull 03 October, 2012
asslamualaikum Boni....wow bestkan dpt jadi blogger femes mcm Hanis...Boni nak jadi model juga ke mcm Hanis..:)
Si Matatajam Si Matatajam 03 October, 2012
Boni Kacak ni pun dah cukup femes emes dah..
beckhrooy beckhrooy 03 October, 2012
tak boleh sbb dia perempuan haha
shidaR shidaR 03 October, 2012
hahhaaa..jdi kn idola atau blogger mcm dia blh la nk jd mcm dia laknat dek tuhan ekekeke :p
Nadot Nadot 03 October, 2012
hahaha..same la...kalau wordless wednesday, mesti tak le wordless..nak gak ber word-word.. hohoho
chaiyok! ;)
Eizil Eizil 03 October, 2012
Ingatkan nak tukar penampilan jadi macam hanis zalikha tadi... hehehe... gurau jer bro... jika ada usaha, pasti akan berjaya... yang penting jangan lupa berserah kepadaNya. :D
munir ardi munir ardi 03 October, 2012
yang bertudung sekarang kan, wah macam-macam nih persepsinya he he, boleh ikutan bertudung atau nak se famous beliau
hazman aka species1980 hazman aka species1980 03 October, 2012
sebagai tanda sokongan ko kena tengok citer MADS MARKET kat tv9 malam nie.... dan ulangan episod lepas kat TONTON.COM.MY.... best woo - macam JJCM pun ade gak
ummiross ummiross 03 October, 2012
InsyaAllah, peluang terbuka luas buat orang muda seperti Boni.
comel Hanis Zalikha kan, hehe..
Ikmal Ikmal 03 October, 2012
Assalam, aceh...aceh..aceh... nak jugak, tak pe nanti kita pi jumpa Hanis Zalikah... hahaha... harap cita2 tu menjadi kenyataan... Aminnn... (^_^)
ct kektus ct kektus 03 October, 2012
teruskan berusaha ! :D
Mira Adzlia Mira Adzlia 03 October, 2012
nk jugak..nk jugak....sy pun nk...(scare tgedik2)...huhu :p
Phat Phat 03 October, 2012
kena pakai skirt la jawab nya bro haha
Zurina Zurina 03 October, 2012
dimana ada kemahuan, di situ ada jalan...insyaAllah...;)
ceklala ceklala 03 October, 2012
hamboiii! tajuk memang nak cepat jadi retis nih!kikiki
Melastik Bintang Melastik Bintang 03 October, 2012
owh hanis zalikha...jadi suami die la..hahahaha
Iffah Afeefah Iffah Afeefah 03 October, 2012
okey fine inilah entry tu ye
cci cci 03 October, 2012
sapo tu.. x kenai pon.. ehehe..
Cik Nur Cik Nur 03 October, 2012
boleh...tukar nama je,
Boni zalikha... kan dan jadi mcm hanis zalikha.. :)
Hazmin Hamudin Hazmin Hamudin 03 October, 2012
Nak jadi macam perempuan ke bro?
Syaifuddin Alias Syaifuddin Alias 03 October, 2012
ko nak jadi model ke boni ? hahahaha...
BlogS of Hariyanto BlogS of Hariyanto 03 October, 2012
walaupun saya pernah mampir ke blog Hanis Zalikha, tapi saya lebih suka jadi diri saya sendiri, karena Hanis Zalikha itu perempuan...dan saya lelaki ,
smile :-)
wantie wantie 03 October, 2012
tertonton satu rancangan yg hanis ni jadi pengacara. dia pergi singapore kalau tak silap time tu.

aih.. si hanis ni memang dah glmour. Mak dia pun galmour gak kan. Dah ada blog ni lagi lagi glamour la hanis tu.

ok Boni. akak doakan. mana tau tetiba ko jadi pengacara mcm hanis ni. ha.. masa tu baru leh jadi mcm hanis.

usaha k.
faizfakhirin faizfakhirin 03 October, 2012
hahahahaha..ko biar betul
Aida Omar Aida Omar 03 October, 2012
peh retis la nanti boni.. :P semoga menjadi kenyataan InsyaAllah..
-meeSUPERGIRL- -meeSUPERGIRL- 03 October, 2012
jd ler .. simpan rmbot pnjg2 .. make up . hahahahahah
ஜ miss klanika ஜ ஜ miss klanika ஜ 03 October, 2012
jauh lagi tu kalo saya nak ke arah tu . kihkih
si robot comel si robot comel 03 October, 2012
boni kena tukar nama ah. boni zalikha,kehkeh ;p
shinji izac shinji izac 03 October, 2012
ish...xyah xyah... kasi orang lain dulu..hihih~~
Hanif Idrus Hanif Idrus 03 October, 2012
Baru nampak sepadan Boni dengan Hanis....hihihih
Nurul Akmal Nurul Akmal 03 October, 2012
InsyaAllah Boni mesti Boleh.. All the best Boni.. :)
Mat Som Mat Som 03 October, 2012
Teruskan perjuanganmu Boni
Jumpa anda di puncak kegemilangan!!!
Bitt (doubeIS) Bitt (doubeIS) 03 October, 2012
akekekekkeke betul?? tak de calon lain? hehehe apa2 pon good luck :)hehehe
KiD KiD 03 October, 2012
kenapa tak jadi macam aku?? kenapa? why? kya kare??
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 03 October, 2012
boleh tu..kan boni kacak.hahaha XD
Erna Ziana Lamsera Erna Ziana Lamsera 03 October, 2012
hahaha, jangan putus asa boni. gud luck!
eila eila 03 October, 2012
sekarang pon dh hebat kot...
Denaihati Denaihati 03 October, 2012
jadi bonikacak tak best ke bro...
jangan putus asa n goodluck.
cHeRyNa PiReS cHeRyNa PiReS 03 October, 2012
hidup boni! semoga bertambah kacak dan lagi pemes:P
Aliff Haikal Aliff Haikal 03 October, 2012
HAHAHHAA boleh sangat nak jadi mcm hanis zalikha . boleh , untuk Boni semuanya boleh . hahaaa
fairus fairus 04 October, 2012
KALAU AKU.., DALAM MIMPI BOLEH LA..
anamizu kaito anamizu kaito 04 October, 2012
takyah hanis jalika sgt la Boni.hehe
nur azian nur azian 04 October, 2012
nak gak jadi mcm die..
boni kan dah kacak dah,
kalo jadi mcm die,
nak tukar jadi cantik lak ke?
heee~~
Mohammad Thaqib Mohammad Thaqib 04 October, 2012
Hehehe. Boni. Tak perlu laa jadi orang lain. Jadi diri ko je. Tuu yang terbaik.

Oh, aplikasi ni aku yang create. 1st time, tuu yang tak berapa cantik. Aplikasi tuu untuk naikkan jumlah Likers Fan Page. Next time, kalau nak servis ni, btau laa aku.

Oh, aku tukar blog aku kepada interface yang lain. Tukar sebab bosan. Nak blogging semula secara personal lawat blog kawan-kawan macam mula-mula aku blogging tahun 2009 dulu. Senang senang, usya laa blog aku. Kekeke.

P/s: Sorry jarang datang. Aku tengah siapkan 2nd service untuk kawan. :D
Remy hazza Remy hazza 04 October, 2012
insyaAllah...bro boni jgn cepat putus asa.....satu hari nanti.,... bukan bro yg cari hanis..... tapi hanis yg dtg ngorat bro dulu.....
Khalilah MNor Khalilah MNor 04 October, 2012
Boni dah femes masuk tv nanti, jgn lupe sy. Nk mintak autograph..:)hehe
Errah Errah 05 October, 2012
mana boleh..awk kan lelaki..haha
Errah Errah 05 October, 2012
mana boleh..awk kan lelaki..haha
Arina Shamsul Arina Shamsul 05 October, 2012
Aku pulak Tidak mau jadi macam dia,aku mau jadi macam siti khadijah isteri rasulullah...ngeeee~

Myra Jay Myra Jay 05 October, 2012
Ok ok, takkan berputus asa..
Thanks Bro :D
steffany daph steffany daph 05 October, 2012
ikut contoh bole la (: nak jadi dia tak bole. hihihi..
YaYaNsMuM a.k.a YM YaYaNsMuM a.k.a YM 07 October, 2012
Insyaallah, semua boleh!What we think will decide what will be...:)
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 09 October, 2012
saya nak jadi macam awak. banyak idea nak tulis entry :)