Petronas Switch Xtra Race


Petronas Switch Xtra Race | Pada hari Sabtu bersamaan 20 Oktober 2012 bertempat di  Delicious Cafe, Dua Resideency, Jalan Tun Razak , telah berlangsung satu event Petronas Switch Xtra Race Party. Event yang berlangsung sekitar jam 2 itu diadakan bagi meraikan para penyokong dan peminat bagi satu perlumbaan alam maya anjuran Petronas. Ia juga bagi menyampaikan hadiah kepada para pemenang.

petronas switch xtra race

 Sedikit ringkasan mengenai Petronas Switch Xtra Race
  • Untuk perlumbaan alam maya ini, seramai tiga orang selebriti tempatan iaitu Faizal Ismail(FBI), Awal Ashaari, Scha Alyahya dan juga Hanis Zalikha dipilih untuk berlumba di alam maya sesama mereka. Perlumbaan ini berupa undian. Untuk berlumba, selebtiti yang terpilih perlu mendapat undian daripada para peminat mereka. Dan selebriti yang mendapat undian tertinggi akan memenangi perlumbaan. Bukan mereka sahaja. Peminat yang memberi undian tertinggi juga akan turut menang. Mereka yang memberikan undian tertinggi akan memenangi Rm5,000 dan juga Kad Petronas bernilai Rm200 , diikuti dengan tempat kedua yang akan memenangi Rm3,000 dan juga kad Petronas bernilai Rm200, seterusnya tempat ketiga yang akan memenangi Rm1000 beserta kad Petronas bernilai Rm200. Dan untuk selebihnya, mereka akan mendapat kad Petronas bernilai Rm 100- Rm 200 setiap seorang.

Tidak berakhir sebegitu sahaja, seramai 8 orang peminat yang terpilih melalui satu ujibakat berpeluang untuk meluangkan masa bersama selebriti kegemaran mereka untuk menyertai dan menyelesaikan satu Cabaran Switch For XTRA Road Challenge. Ini pula adalah fasa ke dua Petronas’s Switch XTRA Race. Ini adalah satu perkara yang sangat menarik. Kalaulah aku yang terpilih, sudah semestinya Hanis Zalikha akan jadi pilihan aku. Haha.

Keputusan Pemenang Pada Hari Berikut

  • Tempat pertama dimenangi oleh Faizal Ismail
petronas switch xtra race

  • Tempat kedua dimenangi oleh Scha Alyahya
petronas switch xtra race

  • Tempat ketiga dimenangi oleh Awal Ashaari
petronas swtich xtra race

  • Tempat keempat dimenangi oleh Hanis Zalikha

petronas switch xtra race

Apa pula Cabaran Switch for XTRA Road Challenge?
  • Switch for XTRA Challenge pula merupakan cabaran fasa kedua di dalam Petronas’s Switch For Extra Race ini.
  • Mereka akan dibahagikan kepada 4 pasukan di mana para selebriti akan mempunyai dua orang di dalam pasukan mereka.
  • Setiap pasukan akan dihantar ke setiap lokasi yang berlainan untuk menyelesaikan cabaran mereka.
  • Setiap cabaran mereka akan di siarkan di dalam Youtube.
  • Pasukan yang menang akan memenangi hadiah bernilai RM XXXX.


Senarai pasukan

1. Team Awal Ashaari
  • Faudzul Azim Bin Md Yusof
  • Azman Bin Rahim
petronas switch xtra race


Tarikh cabaran : 26 – 28 Oktober 2012

2. Team Hanis Zalikha
  • Farhana Azreen Binti Ismail
  • Tiffany Ooi Wei Lin
petronas switch xtra race


Tarikh cabaran : 2 – 4 November 2012

3. Team Scha Alyahya
  • Umadevi Vengdesh
  • Noor Huda Binti Daud
petronas switch xtra race


Tarikh cabaran 16 – 18 November 2012

4. Team Faizal Bin Ismail(FBI)
  • Affandy bin Hushni
  • Ahmad Izzudin bin Mat Salleh
petronas switch xtra race


Tarikh Cabaran: 9-11 November 2012.


Untuk menonton dan mengikuti segala perjalanan mereka bolehlah mengikuti di www.facebook.com/PETRONASBrands

Atau

Official HASHTAG : #Switch4XTRA

Waktu siaran di Youtube

Team Awal Ashaari     
  • Webisod pertama : 7 November 2012
  • Webisod kedua    : 9 November 2012


Team Hanis Zalikha    
  • Webisod pertama : 14 November 2012
  • Webisod kedua    : 16 November 2012


Team Scha Alyahya
  • Webisod pertama : 21 November 2012
  • Webisod kedua    : 23 November 2012


Team Faizal Ismail 
  • Webisod pertama : 28 November 2012
  •  Webisod kedua   : 30 November 2012




6 comments.. read them below or add one

Bro Framestone Bro Framestone 04 December, 2012
Patut la Hanis Zalikha ada.. ingatkan dia datang sebagai blogger...

rupa-rupanya dia tue selebriti yang dijemput,

untung la....
KiD KiD 04 December, 2012
Waaahhh... Bestnyaaaa.. Teruja nak tengok
O'gosh Iskandar O'gosh Iskandar 04 December, 2012
ehem...laju je kalau pasal hanis kan...
Hafiz Rahim Hafiz Rahim 04 December, 2012
Go Hanis..i support u..u sesat, i datang tolong..24/7..boleh tak macam ni? hehehe

entry terbaru : PETRONAS Switch For XTRA Race Appreciation Party

Niesa Niesa 05 December, 2012
wahhh!!best nya..mesti seronok tu..