Shooting Shortfilm Aksi

Shooting Shortfilm Aksi. Semalam seharian aku berada di Jelatek untuk shooting shortfilm aksi arahan Bophairy, salah seorang kartunis komik M. Jadi, maafkan aku kerana tidak sempat untuk mengunjungi teratak kalian semua. 

Semalam juga aku dapat berjumpa dengan barisan kartunis-kartunis lain yang sangat sempoi, dan paling mengharukan, aku dapat merasai sendiri suasana shooting shortfilm ni. Sangat-sangat memenatkan. Apa lagi dengan pelbagai dugaan daripada pagi kami harungi. Tapi, apa yang dapat aku simpulkan, pengalaman itu sangat-sangat berbaloi. Dapat juga aku kutip ilmu sikit-sikit cara-cara untuk membuat shortfilm dan juga teknik-teknik merakam video yang ditunjukkan oleh Vlogger terkenal iaitu Aman Wan. Sebelum ini juga mereka pernah membuat satu video parody 'Iklan Gangster'. Dan amat menakjubkan, video yang terpacak di youtube itu sudah mendapat view melebihi satu juta. 


Shooting Shortfilm Aksi
Iklan gangster. Sumber

Nantikan kemunculan shortfilm ini di youtube. Aku boleh katakan yang shortfilm mereka kali ni lebih berkualiti ditambah dengan aksi-aksi yang sangat awesome dilakonkan oleh mereka sendiri tanpa menggunapakai pelakon lagak ngeri. Dan, nantikan juga kemunculan aku di dalam shortfilm tersebut. Korang pun memang nak sangat tengok kepala aku yang botak ni kan? Hahaha. Jadi, tunggu...

Gambar-gambar sekitar proses pembikinan


Shooting Shortfilm Aksi
Aman Wan sedang digrafitikan wajahnya.
Shooting Shortfilm Aksi
Aksi Bophairy sedang digoda oleh Razi
Shooting Shortfilm Aksi
Proses perbincangan. Nampak aku yang kacak berbaju oren tu? Ada gaya seorang pengarah filem tak? Masa ni aku sedang mencarut dan memaki hamun orang yang lalu lalang.
Shooting Shortfilm Aksi
Barisan pelakon yang terdiri daripada kartunis-kartunis Komik M. Aku amat teruja dengan karya mereka.
Sumber gambar :- 

{ 91 comments.. read them below or add one }

baby comel baby comel 14 October, 2012
shortfilm aksi?? ermmm,
deq noor deq noor 14 October, 2012
fuiyooo!! boni berlakon tu... xsabar nk tengok hasilnya...
Fendy Fendy 14 October, 2012
aman wan...vlogger..aku memg suka die berlakon...terbaik la boni...
Hanif Idrus Hanif Idrus 14 October, 2012
Kena tgk ni...mcm best ajer ni.
Dapat jadi pelakun juga kau yek...kikiki
لين Si Pipi Merah لين Si Pipi Merah 14 October, 2012
singgah blogger retis. all the best. :)
MAY MAY 14 October, 2012
wah..dah jadi retis sekarang.....
fairus fairus 14 October, 2012
PERGH.. TERBAIK BRO...
cci cci 14 October, 2012
wah.. da jd pelakon.. nak tgk..nak tgk..
Nor Zilla Sensei Nor Zilla Sensei 14 October, 2012
watak apekah dipegang oleh si botak tu??..haha
Syakir Rahman Syakir Rahman 14 October, 2012
untungla jumpa aman wan..huhuhu..
Cik Nur Cik Nur 14 October, 2012
fuiyoo..filem aksi tu.. :)

nanti dah siap, awak bgtahu la kat blog, boleh tengok .. :)
akubiomed akubiomed 14 October, 2012
Kata rakam di jalan Jelatek. Kawasan gua tuh berani lu tak minta kebenaran.:-)
si robot comel si robot comel 14 October, 2012
tak sabarnya nak tengok :)
hafizrahim hafizrahim 14 October, 2012
perghhh...usha line bidang lakonan plak ke bro? hehehe
shidaR shidaR 14 October, 2012
kih3..nk jugakk yg baju orenggg tu kan heheee :D
missSenget missSenget 14 October, 2012
lepas ni bole buat vlog sndiri..
Mira Maisara Mira Maisara 14 October, 2012
wahaha..ku tunggu klip ni kat utube..hehe
Ena's Palace Ena's Palace 14 October, 2012
Wahhhh..pemes la dia...nnt up kan kt blog bila da siap ye....
hnahdy hnahdy 14 October, 2012
Peewwiiit... nak sain nak sain
Iffah Afeefah Iffah Afeefah 14 October, 2012
berlkon gk ke?

makin pemesla ni
Melastik Bintang Melastik Bintang 14 October, 2012
perghhh boni jadi pelakon....jadi gangster ke jadi yang kena pukul bro..hehehhe
Cikgu Ma Cikgu Ma 14 October, 2012
wah..jadi retis...sain otograp la..^_^
eila eila 14 October, 2012
wiweetttt....nak sign...nak sign...
◕ Kawaii D Y S H A ◕ ◕ Kawaii D Y S H A ◕ 14 October, 2012
wah, syiok betik die... nak tgok la nati>.<
Si Matatajam Si Matatajam 14 October, 2012
Filem aksi tu..dasat na Boni... Muka semua ganas2 ja..
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 14 October, 2012
jadi pelakon la pulak,, berbakat sungguh,, :D
paripariputih paripariputih 14 October, 2012
boni mohon lepas ni terjebak dalam filem panjan plak ha ha ha >..< semoga ang akan lebih maju dlm industri seni ni.. bangga ni ada kawan retis :)
Mk Syahir Mk Syahir 14 October, 2012
perghhh..nak signnnnnn..hikss :p
Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) 14 October, 2012
fuyooo dh lebar sayap...tahnih!!!
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat 14 October, 2012
Hebatlah Boni...nanti dah glamour jangan lupa sis ya...
are_lin@yu are_lin@yu 14 October, 2012
ingt en boni blkon jgk..hihi
Arina Shamsul Arina Shamsul 15 October, 2012
Tak sabar nak tengok..hehehe
anne anne 15 October, 2012
mcm best cz skg ni youtube fofular ngn short film.. ehhh pandai ker berlakon? bolelaa jadi retis nt..hikhik
anne anne 15 October, 2012
mcm best cz skg ni youtube fofular ngn short film.. ehhh pandai ker berlakon? bolelaa jadi retis nt..hikhik
Zul De Alexis Zul De Alexis 15 October, 2012
wah hebat tu boni...x sabar nk tunggu..nnt mohon upload di blog..hehe
munir ardi munir ardi 15 October, 2012
teramat ingin menonton filmnya seru kelihatannya
metrolisa metrolisa 15 October, 2012
wow gangster theme kesukaan aku nih rakan boni
✿Lady Ainaa✿ ✿Lady Ainaa✿ 15 October, 2012
perghhh Mr.Boni HOTTTT!!! bolehlah tengok nanti.. mesti best kan.. hehe
♥ Nana BamBam ♥ ♥ Nana BamBam ♥ 15 October, 2012
eh , x ci dapat jumpe ngan abam aman wan..fuhhh....jelesss i..hahaha :P
Puan Bardboo Puan Bardboo 15 October, 2012
wah3....hebat betul ni...
Lea Isnawi Lea Isnawi 15 October, 2012
wahh bakal retis la dia...

nak otograp! hehehe
yana halim yana halim 15 October, 2012
perghhhh......jadi retisss.... Tak sabo nak tengok. hehe
Rozuan Ismail Rozuan Ismail 15 October, 2012
hebatlah boni berlakon shortfilm =D
Myra Jay Myra Jay 15 October, 2012
Wowww!! macam menarik je, tak sabar nak tunggu :D
Niesa Niesa 15 October, 2012
perrgghh!dah ada gaya retis la boni ni..haha.. gangster choki2 ke ni?
Mia Liana Mia Liana 15 October, 2012
wahhhhhh... melopong sekejap mulut ni...
Eyriqazz Eyriqazz 15 October, 2012
Bro jadi pakcik jual aiskrim ke?
razzwey razzwey 15 October, 2012
hohoho... terima kasih atas liputan enche' boni... walaupun macam2 dugaan pada hari shooting tu, selesai jugak akhirnya...
Gillette Flores Gillette Flores 15 October, 2012
Begitu caranya menggoda.
Nanti Gill mahu cuba.
Dengan pistol air, mungkin. :)

Boni, berapa kos pembikinan shortfilm ni ya?
Gill plan on something (tiba2 ter'speaking')
Remy hazza Remy hazza 15 October, 2012
fuyoo...... dah jadi retis....... nak autograf boleh?????....
kalau ada kelab peminat nanti.... kasi borang kat remy tau!!!! he3
maszull maszull 15 October, 2012
assalamualaikum Boni...bestnya kalau dah jadi retis jgn lupa kat mama yer...:)
cHeRyNa PiReS cHeRyNa PiReS 15 October, 2012
boni kan kacak...so, memang boleh jadi retis. tapi jangan lupa kawan2 blogger ye!

post pelakon tambahan ke boni?
Mat Som Mat Som 15 October, 2012
Satu perkembangan yg sangat baik.
Lepas ni Boni dah boleh buat tutorial
bagaimana nak buat video pendek terutama Youtube bagi tujuan tertentu.

Dah siap nanti, harap war-warkan filem tersebut.
Nurul Akmal Nurul Akmal 15 October, 2012
Dasyat ah Boni.. hehehe
wantie wantie 15 October, 2012
wah.. tercuit hati ni bila ko tulis
"Aksi Bophairy sedang digoda oleh Razi"

ko ni mcm mcm tau.
Cinta Misteri Cinta Misteri 15 October, 2012
Wah boni. Makin glemer lah lps ni. Nnti klau dh byk dpt job, jhn lupa hapdet blog.

→bila shortfilm tu dh publish, jgn lupa haplot kat blog sini yeapp
Momo Momo 15 October, 2012
amboih..nak lawan aaron aziz ke..haha
Dkna Abza Dkna Abza 15 October, 2012
syookkk sangat sampai lupa dkna kan..sampai hati biarkan dkna berlapar :(
Phat Phat 15 October, 2012
x sabar nak tengok sebab aku salah seorang peminat short film
Syaifuddin Alias Syaifuddin Alias 15 October, 2012
hehe..daa lama tak tengok aksi2 menarik dan lucu short filem ni
PotiaCasaDelarossa PotiaCasaDelarossa 15 October, 2012
Blogger retis skali post berebut org komen... Mi plak belakon tambah ramai la nnt kan peminat boni kacak ni... Ekekeke... Nice bro.. Blakon la pulak...
Syarih Syarih 15 October, 2012
fuhhh...macam gangster lah...
ஜ miss klanika ஜ ஜ miss klanika ஜ 15 October, 2012
takde part ke untuk miss turut berlakon ? bini gangster . kikiki
Sue-Rya Qistina Sue-Rya Qistina 15 October, 2012
wah wah..menarik ni!
watak apakah boni kacak lakonkan ye. hehehe
btw, my bro-in-law pun pernah buat shortfilm anjuran digi dulu.
dia amik course seni persembahan/pementasan kt uitm klau x silap. :D
Denaihati Denaihati 15 October, 2012
ramai yg tunggu aksi bro berlakon ni...hebatlah
Neo89 Neo89 15 October, 2012
Aku tau. Abam Boni jadi Castellur. Mesti mengancam kan? auuww2~
Bitt (double IS) Bitt (double IS) 15 October, 2012
castelo habis!!

tak sabar nak tengok nihh!!

saya tengah dok belaja buat effect video ni pon gara-gara iskandar la nih...so saya berguru dengan boni ok? ehhehe
Nadot Nadot 15 October, 2012
tengok gak aman wan punye parody kl gangster tu...comel je... tp takut spoil la kalau ade boni... haiishh... hohohoho..gurau wehhh.. ;p
KiD KiD 15 October, 2012
mencarut dan maki orang? ahahahahaaaa
aku HaniAsyira aku HaniAsyira 15 October, 2012
boni masuk sekali ke tak tuh
Ikmal Ikmal 15 October, 2012
Assalam, aku ada tengok short filem mereka dulu... memang lawak... kali nie koe ada masuk kah Boni... aku nak tengok tu.. hahha
K O R I E K O R I E 15 October, 2012
salam,


smartnya gambar yg last tu !
nk jugak bergambar mcm tu . huhu

k, xsabar nak tgok shortfilm
Terbakor Terbakor 15 October, 2012
Nak sain.. Abam boni xD
.::: Princess MOMOY :::. .::: Princess MOMOY :::. 15 October, 2012
aiseyyy...boni super kacak sudah up lagi jadi retis laaa
oh ya...suma gantang-gantang
inche hlovate inche hlovate 15 October, 2012
ni yang tak sabar nak tgok ni..nanti bila dah keluar kat youtube jgn lupa war2 kan dalam blog ye..seng sikit nak serang hihi..

*nak sign boleh ^_*
inche hlovate inche hlovate 15 October, 2012
ni yang tak sabar nak tgok ni..nanti bila dah keluar kat youtube jgn lupa war2 kan dalam blog ye..seng sikit nak serang hihi..

*nak sign boleh ^_*
Aku Mad Aku Mad 16 October, 2012
berlakon x ajak aku , grr
razzwey razzwey 16 October, 2012
uittssss, aku baru terbaca caption kat gambar tuh...

bila masa aku mengGODA enche'BOP nih?? itu bukan menggoda, itu bermanja2 namanya... muahahaa...
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 16 October, 2012
pergh! kalau david teo nampak ni terus amek stret jadi pelakon.. daebak! :)
eszairy eszairy 16 October, 2012
fuh otai habis ditambah dengan adegan lawan.pecah panggung..
Hidayah Hidayah 17 October, 2012
ok..
update ye bila tayangan perdana..

tak sabar nak buat special review ..

haha...

kata blogger kan...

:)
Ezad Skytech Ezad Skytech 18 October, 2012
fuyoo...ni yg aq tak sabar nak tgk ni boni...huhu~
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat 18 October, 2012
shortfilm aksi?? betul ke nie...
anamizu kaito anamizu kaito 18 October, 2012
Aman Wan kiuttttttttttttt ! huk3