Syaifuddin Alias, Blogger Yang Punya Semangat Tinggi Untuk Berjaya

Syaifuddin Alias, Blogger Yang Punya Semangat Tinggi Untuk Berjaya.
Bagi aku, pemilik blog www.spudinpunya.com ini pasti akan pergi jauh jika terus berjuang tanpa berputus asa. Kerana beliau punya satu sifat yang bagi aku pasti akan membawa kejayaan kepadanya. Syaifuddin Alias. Beliau mempunyai satu semangat yang sangat tinggi dan membara untuk berjaya. Jika beliau terus komited dan tanamkan keazaman tinggi, aku percaya nama ini akan terus terpahat di mana-mana. Apa lagi beliau masih muda. 


Sebenarnya ramai lagi blogger yang aku nampak punya potensi besar untuk berjaya. Malah gaya penulisan dan identiti mereka yang tersendiri lebih menarik dan best daripada blogger-blogger yang sudahpun terkenal. Cuma jangan buat kerja separuh sahaja, jangan malas untuk belajar, jangan mudah berputus asa, dan jangan sombong bodoh. Kejayaan tidak akan datang terus bergolek. Kita yang kena terus komited untuk mengejar kejayaan itu. Bila dah ada usaha, hanya masa sahaja yang akan menentukannya.

Dalam dunia blogger ni, kawan-kawan blogger adalah sumber semangat untuk seorang blogger tu terus bertapak dan memajukan diri setapak lagi ke hadapan. Mereka akan menyokong satu sama lain dan tidak akan menjatuhkan. Dan hakikat yang terpaksa ditelan oleh kebanyakan blogger ialah, kawan-kawan alam maya lebih bersifat menyokong daripada kawan-kawan alam nyata sendiri. 

{ 82 comments.. read them below or add one }

♥ Nana BamBam ♥ ♥ Nana BamBam ♥ 31 October, 2012
tanpa mereka (kawan blogger) sunyi la kan :)
Rozuan Ismail Rozuan Ismail 31 October, 2012
penghargaan buat blogger syaifuddin. beliau sgt suka komen entri org.sgt mesra
hnahdy hnahdy 31 October, 2012
baru tinggal kejap dah ada orang komen..:)

muda lagi dia ni.. cayok2
✿Lady Ainaa✿ ✿Lady Ainaa✿ 31 October, 2012
penghargaan buat dirinya.. ena pun ingin mnjadi seorang blogger yg berjaya mcm mereka yg sudah berjaya
ciksengeh :D ciksengeh :D 31 October, 2012
tanpa usaha , kejayaan takkan datang bergolek :)
Suara Hati Suara Hati 31 October, 2012
betul kata boni, kawan alam maya lagi memahami n bagi support berbanding kawan2 yg ada depan mata ..
onn Lajer onn Lajer 31 October, 2012
macam aku pernah kesana baru2 ini tapi bila ya hehe
Mk Syahir Mk Syahir 31 October, 2012
betul tu bro..thanks for ur support..muah muah..ehh?
Dhia Dirham Dhia Dirham 31 October, 2012
tanpa mereka siapa la kita kan :)
Mia Liana Mia Liana 31 October, 2012
indahnya dunia blog ini.... terasa lebih mesra dan rapat bila baca kisah mereka di blog... huhuhu...
Ikhmal Malique Ikhmal Malique 31 October, 2012
spudin. blogger yang aku lihat pantas membangun. aku sendiri terkejut dengan hasil usaha sp. good luck.!
trah zain trah zain 31 October, 2012
best berkawan dengan geng2 blogger ni..hehe
KiD KiD 31 October, 2012
spudin dah dapat motivasi dah tu.. harap dia keep it up... :)
Cik Nurul Siezuka Cik Nurul Siezuka 31 October, 2012
Dgn blog kita boleh menanmbah lg ramai kawan.. :)
deq noor deq noor 31 October, 2012
rasa diri rapat & mesra antara satu sama lain walaupun hanya berjumpa di alam maya... :)

nk usha blog beliau lh...
Kakcik Nur Kakcik Nur 31 October, 2012
Kakcik juga ingin menjadi blogger yang 'berjaya'. Setidak2nya berjaya merapatkan ukhwah sesama kita hingga ke hujung usia. :)
Zurina Zurina 31 October, 2012
moga jd blogger yg bjaya buat syaifudin...akak ni pulak nampak punya potensi besar untuk berjaya ke tak?...hehe
Sue-Rya Qistina Sue-Rya Qistina 31 October, 2012
melalui blog ni la kita dpt kenalan baru, tanpa mereka siapalah kita :)
Neo89 Neo89 31 October, 2012
Wow~ hebat! keep it up. Huhu~
cHeRyNa PiReS cHeRyNa PiReS 31 October, 2012
Suka pesanan Boni bab jgn mls belajar & jgn sombong bodoh tu. Dari support bertahun2 boleh jd benci dalam sekelip mata ;-)
AHMAD AFIQ AHMAD AFIQ 31 October, 2012
pesanan dari otai blog. baik sifu noted
MRS Rongoks MRS Rongoks 31 October, 2012
nanti check url blog kat entry nie :)

http://ikapukpuk.blogspot.com/2012/10/special-entry-lucky-draw.html

thanks ^^
baby comel baby comel 31 October, 2012
semoga beliau terus berjaya..
seronok ble tengok kawan2 bagi full support camni.
~sgt setuju bila kwn alam maya ni lebih rapat & lebih berkesan dr kawan yg memang ada di alam nyata..
Remy hazza Remy hazza 31 October, 2012
gud luck to syaifuddin...semoga dia terus berjaya.......
contohi bro boni sebagai bloggers otai.....
ceklala ceklala 31 October, 2012
sume orang ade potensi utk berjaya..sumenye bergantung pada rezeki allah bagi :)
ceklala ceklala 31 October, 2012
sume orang ade potensi utk berjaya..sumenye bergantung pada rezeki allah bagi :)
Myra Jay Myra Jay 31 October, 2012
InsyaAllah mudah-mudahan kita semua akan jadi blogger berjaya :D
inche hlovate inche hlovate 31 October, 2012
Stuju yg bab kawan alam maya ni lebih bersifat menyokong kalau nak dibandingkan dengn kawan realiti
Bitt (double IS) Bitt (double IS) 31 October, 2012
setuju...saya pon lebih gemar sokong kawan2 blogger..good luck..

hazwan hairy hazwan hairy 31 October, 2012
wahh kau bila berkta2..haha
Denaihati Denaihati 31 October, 2012
mudahan beliau berjaya dimasa hadapan, insyaAllah dgn semangat, usaha dan sokongan dr kawan2 blogger
[PCL] [PCL] 31 October, 2012
sat lg aku terjah blog dia.., doakan kejayaan org lain moga rahmatnya pd kita jugak..insyaAllah.
Hazmin Hamudin Hazmin Hamudin 31 October, 2012
"Dan hakikat yang terpaksa ditelan oleh kebanyakan blogger ialah, kawan-kawan alam maya lebih bersifat menyokong daripada kawan-kawan alam nyata sendiri"

Betul tu bro.. Sokong dengan kenyataan ni..
Len Inouie Len Inouie 31 October, 2012
Eh.. yang penting aku nampak ' I Love You' kat patung en Kacak. Hahaha...

Betul. kawan alam maya sometimes lebih supportive dari yang wujud kat dunia luar.
Affan Ruslan Affan Ruslan 31 October, 2012
Suka ayat dalam quote tu.
Betul, bila dah ada kawan-kawan blogger, mereka lah yang akan support. Walaupun jarang update, setiap kali update, diorglah yg akan tolong support, baca, tweet atau komen.
Fendy Fendy 31 October, 2012
memg terjah lama dah blog ni...semoga terus sukses dlm dunia blog...
maszull maszull 31 October, 2012
assalamualaikum Boni....memang sepatutnya kita sokong menyokong antara satu sama lainkan.. itulah yang akan menjadi kita lebih mengenali satu sama lain di alam maya ini dan menjalinkan hubungan ukhuwah yang baik...InsyaAllah...:)
wantie wantie 31 October, 2012
nak jadi mcm dia. tapi kekangan masa.
aku HaniAsyira aku HaniAsyira 31 October, 2012
ada lah jugaj singgah sana.. =)
Nor Zilla Sensei Nor Zilla Sensei 31 October, 2012
wah.. da femes la din nt.hehe. boni mohon entry utk kita plak.ehehhe.
fiza fiza 31 October, 2012
Good luck utk dia. Nak terjah blog dia jap ☺☺

Betul tu. Betapa indahnya dunia blogging. Even tak pernah bersua muka, tapi tetap support each other.
Yuliana Wahit Yuliana Wahit 31 October, 2012
wahh.. nak jd mcm dia jugak..
fairus fairus 31 October, 2012
PADA PANDANGAN KO BRO, AKU NI ADA SEMANGAT BERBLOG TAK? :)
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 31 October, 2012
nnti nak terjah blog dia jugak lah
faizfakhirin faizfakhirin 31 October, 2012
apa yg penting.....KERJASAMA
Cik Nur Cik Nur 31 October, 2012
tiada usaha..tiadalah kejayaan..
tanpa sahabat blogger yg lain, siapalah kita..
shiyda shiyda 31 October, 2012
btul , dunia maya terasa lebih indah dr dunia nyata .
Aien Alien Aien Alien 31 October, 2012
penuh bersemangat boni...teruskan memberi kata semangat. tanpa sahabat blogger siapalah blogger kan kan kan..
are_lin@yu are_lin@yu 31 October, 2012
betul ;-)..berblog lbh semangat bla dpt kwn ramai ;-)
Mummy Akmar Mummy Akmar 31 October, 2012
Semoga beliau berjaya mengharungi dugaan ber-blogging dan terus menjadi blogger tegar
Fauzi Blues Fauzi Blues 31 October, 2012
Mmg bagus budak spudin ni...hormat org walaupun cuma kenal kat alam maya...blog dia pun ada karisma...
Fauzi Blues Fauzi Blues 31 October, 2012
Kompom kalau spudin naik kapal terbang, bleh pegi jauh..heheh
Ikmal Ikmal 31 October, 2012
Assalam, betul tu Boni... aku rasa kawan alam maya nie lebih baik dari kawan di dunia realiti... ermmmm...
♥  Miss Hearty  ♥ ♥ Miss Hearty ♥ 31 October, 2012
betol betol..yang penting usaha & jangan bodoh sombong :)
Jna marcello Jna marcello 31 October, 2012
wah gila best!!! na nk jugak entry macam ni "jna blogger yang tinggi" hahah

anywy congtras syaifuddin ;D
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 31 October, 2012
wah.. syafudin alias pasti akan lebih terus berusaha lepas ni :)
syiela syiela 31 October, 2012
sat nak pi kenal ngan dia :)
C3C3P C3C3P 31 October, 2012
GOOD LUCK bwt dia yang dah sukses,semoga kita juga bisa seperti dia,,,,,SEMANGATTT
PinKy MoMMa PinKy MoMMa 31 October, 2012
kena terjah ni..hehehe boni pun sama..moga maju jaya dalam bidang blog yang disukai ini..eh?

dan mendapat jodoh dari kalangan blogger juga..kalau tak dari korea..malaysia pun ok jer hahahaha..kbai!
tirahzairi tirahzairi 31 October, 2012
full time blogger ea? hihi

jom p ngoraT!!
Ikhmal Malique Ikhmal Malique 31 October, 2012
x sabar nak tunggu contest seo dari spudin!
Aida Omar Aida Omar 31 October, 2012
nak kenal dengan spudin jugak la.. Moga berjaya untuk spudin.. betul2 kawan blogger lebih banyak menyokong dari kawan alam nyata.
krole krole 31 October, 2012
menarik...nak mnta tunjuk ajar r ni~ hihihi
saifudin abu izzudin saifudin abu izzudin 31 October, 2012
salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)
Syaifuddin Alias Syaifuddin Alias 31 October, 2012
Aku datang dengan penuh semangat ! hahaha...satu hari tak online hari ni, patut rasa macam something je..rupanya penangan Boni ..trimas boni.. aku akan berusaha dan naik sama2 dengan ko.. aku janji !!
Izara4eva™ Izara4eva™ 31 October, 2012
smgt tu pentingg.. smoga bjaya :)
ஜ miss klanika ஜ ஜ miss klanika ஜ 31 October, 2012
berusaha nak jadi orang berjaya jugak
NAL NAL 31 October, 2012
penuh inspirasi..
dlm blogger jugak la NAL dpt ramai kawan.. =)
Si Matatajam Si Matatajam 31 October, 2012
Mmg selalu gak main2 terjah ngan adik ni...
Mat Som Mat Som 31 October, 2012
Kawan-kawan di alam nyata ada beberapa jenis. Yg menyokong ada, yg kata kita buang masa pun ada,lebih malang lagi ada yg tak tau nak membezakan antara pemilik akaun Facebook DENGAN seorang blogger.

Dia akan kata...anak aku semua dah ada blog. Bila kita tanya betul2, dia pun keliru...entahlah facebook ke blog...?

Gasaklah engko labu....Itu yg kita boleh kata.

Semoga Syifuddin akan melangkah gagah ke hadapan.
hnahdy hnahdy 31 October, 2012
rakan blogger yang selalu buat hana ketawa berbanding rakan yang nyata
.::: Princess MOMOY :::. .::: Princess MOMOY :::. 31 October, 2012
dear pun blogger berjaya juga
tapi mmg best la tengok bloggers yang dah tahap membanggakan nih
hidup dunia blog!
-meeSUPERGIRL- -meeSUPERGIRL- 31 October, 2012
sy pon smngat tggi jugekk .. kikiki
dya bunga dya bunga 31 October, 2012
dya baru terjah blog dia..mmg muda lgi..xsalah dya umur dia 19tahun..hihi
shidaR shidaR 01 November, 2012
shida setuju pndpt boni..boni pn slh satu blogger yg seiring sejln dgn spudin tu :)
MarliaMarble MarliaMarble 01 November, 2012
''kawan-kawan alam maya lebih bersifat menyokong daripada kawan-kawan alam nyata sendiri. '' - Suka ayat ni..=)
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat 04 November, 2012
akak baru nak kenal...nak terjahlah blog dia...good luck untuk blogger yg ingin berjaya dalam berblog..
AnonymousAnonymous 30 January, 2013
давнехонько хотела посматреть [url=http://profvesti.ru/o-stroitelstve-v-moskve/83-stroitelstvo-metro-v-moskve.html]куплю квартиру с ремонтом[/url]