Hari Aids Sedunia 2012

Hari Aids Sedunia 2012. Mungkin ramai yang tidak sedar. Mungkin juga ramai yang tidak mengetahui. Hakikatnya, bilangan pesakit-pesakit Aids di Malaysia sebenarnya telah mencapai satu tahap yang sangat-sangat membimbangkan. Dan paling menakutkan, kita tidak tau siapa yang dijangkiti penyakit ini. Adakah orang-orang sekeliling kita? Adakah jiran kita? Adakah kawan-kawan kita? Ataupun kucing peliharaan kita? Haha. Tiba-tiba je kan. Adeh. Susah betul aku nak serius ni.


hari aids sedunia 2012


Jadi bersempena Hari Aids sedunia 2012 ini, jom sama-sama kita memupuk kesedaran mengenai wabak AIDS ini yang disebabkan oleh jangkitan HIV. Jika nak tau apa aktiviti yang akan dianjurkan pada hari tersebut, jom tonton video promo Hari Aids Sedunia 2012 ini. Muka aku pun tersembul dalam video ni. Hahaha.


Selamat hari Isnin semua. Mulakan hari anda dengan senyuman. Satu tips jika anda mengantuk. Berdiri menghadap wajah rakan anda dan suruh beliau menghembuskan nafasnya ke dalam hidung anda. Nescaya akan hilang mengantuk anda serta-merta
Korang terlepas entri ni? Jom baca.-> SELAMAT PENGANTIN BARU JERUNG <-


{ 66 comments.. read them below or add one }

aTieYusof Family aTieYusof Family 26 November, 2012
hahaha..
Tips nak hilang kan mengantuk tu mcm tak sanggup je nak nak buat..hehe..
ermm.. kak keja kt hospital selalu jg dpt tau bila ada patient kena HIV..
paling tak sanggup bila ibu2 yg mengandung ada HIV..kesian kt baby yg dikandung :(
afifudinsohaini afifudinsohaini 26 November, 2012
haisy..hembus hidung?payah tu nak buat..
Niesa Niesa 26 November, 2012
semakin menjadi2 plak HIV ni..eh2!siapa yang kacak dlm video promo tu..hahaha

#tips mengantuk tu sgt sesuai..tp xde org la plak kt opis..haha
Kakzakie Kakzakie 26 November, 2012
Jauhi dadah... betul tu sebab ini satu pnca Aid juga.
deq noor deq noor 26 November, 2012
hahaha... selalu buat ye tips hilangkan ngantuk tu... ^_^

btw, gerun bila dengar pasal AIDS ni. Harap diri kita terhindar dari penyakit ini...
KorN KorN 26 November, 2012
hiv aids ni menyerang dalam diam. jadi buatlah pemeriksaan percuma di hospital2 kerajaan.. wah promote sangat.. hehe..
Anisa Anuar Anisa Anuar 26 November, 2012
perlu ada kesedaran ttg AIDS ni..
Ikmal Ikmal 26 November, 2012
Assalam, Selamat Hari Aids sedunia...

Erk, tips apa itu... mcm mana kalau rakan sekerja kita ti pompuan, nak kena pelempang sekali dekat pipi lembutku ini... hahah.. silap hari bulan masuk hospital jawabnya...
Dkna Abza Dkna Abza 26 November, 2012
jangan sesekali cuba-cuba untuk dekati dadah!!

tips tu dkna nak try ngn boni.. boleh?? :p
syiela syiela 26 November, 2012
jauhi segala yg benda yg berkaitan dgn aids...

**amboi tips tak menahan
Eizil Eizil 26 November, 2012
Selamat hari aids, disebabkan ko kata ada ko dalam video ni, aku pun tekan play.

Kadang-kadang, bila fikir, lebih baik tak tahu, sebab kita takkan double standard, tapi dalam sudut lain pula, kalau tahu bagus juga, boleh buat langkah-langkah pencegahan.

Mummy Akmar Mummy Akmar 26 November, 2012
takdapat nak tengok lah pulak dekat office ni. Haha kucing dapat AIDS memang kelakar.

Apa pon PLAY SAFE! gituu..ahah tibe-tibe!
ceklala ceklala 26 November, 2012
elak sebelum terkena..cegah dari awal :)
Selendang cinta Selendang cinta 26 November, 2012
Hari AIDS sedunia x masuk dlm kepala, tp bile bab hembusan nafas tu terus terbukak mate ni ha..hahaha..perlu ke buat cmtu?kekekke..mmg x tahan nk gelak
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 26 November, 2012
tersembul ye,, nape tak terjojol,, haahahaha
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 26 November, 2012
ternyata suara abang boni memang haluuuuuss,,, hahaha.... best3!!!! hahaha
Gillette Flores Gillette Flores 26 November, 2012
Bagus tips tu ;p

Haiwan pun takkan kena Aids Boni?
Nanti Gill nak bawa nyamuk2 dan lipas kat rumah Gill tgk dorang ade jangkitan aids ke tak ;p
Jefry Jefry 26 November, 2012
Selamat Hari Aids Sedunia..
Terus lakukan hal2 positif, no drugs and free sex
ahsfantasy24 ahsfantasy24 26 November, 2012
risau dan takut.
mudah-mudahan dijauhkan~
Sarah Mohd Saleh Sarah Mohd Saleh 26 November, 2012
yeaa slmat hari aids sedunia.kesian pd sesiapa yg jg mngsa.n senin adelah hari pling xsyiok di duniaaa =.=
♥  Miss Hearty  ♥ ♥ Miss Hearty ♥ 26 November, 2012
moga dengan kempen sebegini dpt memberi kesedaran kpd manusia tentang bahayanya AIDS..salam isnin jgk buat boni..tips yg bagus yer utk hilang mengantok.konfem taknak buat..hahahaha
siti fatimah siti fatimah 26 November, 2012
bila kita fikirkan adakah pesakit itu di kalangan kita memang ngeri...

risau benarkan. Yg hairannya dah bagitau pun seks bebas memonopoli carta rate utk pesakit aids ni, tapi masih ramai lagi yg tak sedar...

Jaga lah diri anda demi mengurangkan jumlah pesakit.
fairus fairus 26 November, 2012
TIPS HILANGKAN MENGANTUK TU BAGUS, TAPI LEPAS TU TERUS MUNTAH.. :D
Len Inouie Len Inouie 26 November, 2012
Ewww! Sgt geli la hembus kat idong.
hahaha
Remy hazza Remy hazza 26 November, 2012
mcm2 tip yg ada dan panduan utk hindari aids nie..... yg penting ikut langkah keselamatan......
Shiyda Aqma Shiyda Aqma 26 November, 2012
haha , tetiba je ada tips ilangkan ngantok kan . :P
CIK TOM CIK TOM 26 November, 2012
tgk tajuk ptt bg tips jauhi dadah ni boni..huhu
aimaniman aimaniman 26 November, 2012
tips hilang mengantuk yg boleh ditiru..

ramai yg tau tp buat2 tak tau tentang hari AIDS ni,.. x kan tak tau, tv kat semua rumah, maklumat kat hujung jr telunjuk.. cuma nak sedarkan yg buat2 dek je yg jadi cabaran buat kita semua...
Ena's Palace Ena's Palace 26 November, 2012
ceh! tu bukan tips tu..tu dok pekenakan owg je tuh!..

soalan: da biasa ke wat camtu?
Shasha Yacob Shasha Yacob 26 November, 2012
tips hilangkan ngatuk tu lagi menonjol dalam entri ni haha
PRINCESS FARISHA PRINCESS FARISHA 26 November, 2012
singgah sini nak jemput join segmen : http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/11/pencarian-bloglist-musim-1-diari-farisha.html

Hazmin Hamudin Hazmin Hamudin 26 November, 2012
Hari ni hari AIDS sedunia ke.. Baru tau ni.. Selamat hari AIDS sedunia.. :)
Si Matatajam Si Matatajam 26 November, 2012
Baru tau.. Tapi tang tips tu x menahan nak buatnya..
Cik Nur Cik Nur 26 November, 2012
sepatutnya pendedahakan penyakit ni kena buat dari awal lagi kan..

ayokkk...tips ape tu..hihhi
Melastik Bintang Melastik Bintang 26 November, 2012
alamak..tak boleh tengok muka ko la boni... youtube block.. kekeke

nice sharing bro...
nik ros nik ros 26 November, 2012
dgn ade kempen mcm ni, blh buat org sedar. cegah lebih baik :)
fiza fiza 26 November, 2012
Itu bukan tips hilang ngantuk, itu boleh buat org fengsan ☺☺
fifie fifie 26 November, 2012
Walaupun dah banyak kempen untuk membanteras AIDS nie tapi masih lagi nombor tu semakin meningkat tiap tahun.
krole krole 26 November, 2012
thanks for sharing tips ilangkan ngantok tu bro kacak hahaha!!! komfirm terbeliak bijik mata~
munir ardi munir ardi 26 November, 2012
mari kita setia dengan paangan agar terhindar dari penyakit ini
Cik Nurul Siezuka Cik Nurul Siezuka 26 November, 2012
amboi tips Boni.. hehehe :)
Aida Omar Aida Omar 26 November, 2012
Hai saya blogger www.bonikacak.com jauhi dadah dan seks bebas.. dengar tu boni... :P
AQu Mad AQu Mad 26 November, 2012
jangan berzina nanti kene HIV
hnahdy hnahdy 26 November, 2012
kucing? kena p check ni
Jna marcello Jna marcello 26 November, 2012
Tips hilang nagntuk tu mcm xsggp nak buat hahhhaha ;D
Iffah Afeefah Iffah Afeefah 26 November, 2012
aids

anda isap dapat sengsara

ehhh
Cik Ain Cik Ain 26 November, 2012
mencegah lebih baik dari merawat jyeahhhh
Mat Som Mat Som 26 November, 2012
Aids diasaskan pada tahun 1981
Dan membuka cawangannya yang pertama di Malaysia pada tahun 1986.

Saya masih ingat lagi wartawan dan pelukis, melakarkan WAJAH pesakit pertama di sebuah hospital di JB. Saya bayangkan betapa ngerinya AIDS ini ketika itu.

Hari ini cawangan AIDS dan para stokisnya dan pengedarnya beribu-ribu jumlahnya.

Yg paling menyedihkan adalah mangsa AIDS YG mati disebabkan doktor melakukan kesilapan kerana pemindahan darah pesakit AIDS yang mendrma darah.

Dah tau ada AIDS kenapa menderma darah?

Sekian, jauhi maksiat dan dadah.
Majulah sukan untuk negara. Bola sepak kalahlah juga.

Maaf, terlebih komen
-meeSUPERGIRL- -meeSUPERGIRL- 26 November, 2012
bagus ad kempen mcm neh .. utk kesedaran bersama ..
onie onie 26 November, 2012
kemain tips tu,hahahahaha!
Denaihati Denaihati 26 November, 2012
peringatan dan peringatan. statistik macam tak pernah turun je...
selamat hari aids
Zyra Roxx Zyra Roxx 26 November, 2012
jauhi seks bebas, ehh *tiba2
KY KY 26 November, 2012
penyakit bahaya yg dicari sendiri, kesia pada mereka yg terkena sebaran virus ni..
Rozuan Ismail Rozuan Ismail 27 November, 2012
harap semua orang lebih peka terhadap penyakit ini
donnyien donnyien 27 November, 2012
Hello bro Boni,

selamat hari AIDS sedunia, baru saya perasan hari apa hari ini.. apapun, yang penting sekali kita ada kesedaran tentang bahayanya jangkitan HIV ni.. harap dijauhkan dengan penyakit2 dunia ini.
hafizrahim hafizrahim 27 November, 2012
aku rasa simpati pada yang kena aids..lebih2 lagi budak2 kecik, akibat salah mak bapak..diorang kena tanggung derita

entry terbaru : Pulut Kuning Kaum Nyonya?
Sadiq Sadiq 27 November, 2012
Aids..penyakit yang khas untuk manusia..
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 27 November, 2012
hahaha.. tips hilang ngantuk paling awesome!
Hanif Idrus Hanif Idrus 27 November, 2012
hehhehe..tips yang menarik...
AIDS..bila nak jumpa penawarnya kan..
Deqla manjew Deqla manjew 28 November, 2012
Selmt hari aids sedunia...tips tu bkn ilang ngantok..bole pengsan!!!!
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 30 November, 2012
tengok vid focus Aman Wan je...oh my aman wan :P
Mia Liana Mia Liana 01 December, 2012
lambat wish... selamat hari aids sedunia..