Hari Aids Sedunia 2012

on 26 November 2012

Hari Aids Sedunia 2012. Mungkin ramai yang tidak sedar. Mungkin juga ramai yang tidak mengetahui. Hakikatnya, bilangan pesakit-pesakit Aids di Malaysia sebenarnya telah mencapai satu tahap yang sangat-sangat membimbangkan. Dan paling menakutkan, kita tidak tau siapa yang dijangkiti penyakit ini. Adakah orang-orang sekeliling kita? Adakah jiran kita? Adakah kawan-kawan kita? Ataupun kucing peliharaan kita? Haha. Tiba-tiba je kan. Adeh. Susah betul aku nak serius ni.


hari aids sedunia 2012


Jadi bersempena Hari Aids sedunia 2012 ini, jom sama-sama kita memupuk kesedaran mengenai wabak AIDS ini yang disebabkan oleh jangkitan HIV. Jika nak tau apa aktiviti yang akan dianjurkan pada hari tersebut, jom tonton video promo Hari Aids Sedunia 2012 ini. Muka aku pun tersembul dalam video ni. Hahaha.


Selamat hari Isnin semua. Mulakan hari anda dengan senyuman. Satu tips jika anda mengantuk. Berdiri menghadap wajah rakan anda dan suruh beliau menghembuskan nafasnya ke dalam hidung anda. Nescaya akan hilang mengantuk anda serta-merta
Korang terlepas entri ni? Jom baca.-> SELAMAT PENGANTIN BARU JERUNG <-


Ranking: 5

{ 66 comments... read them below or add one }

Reply Comment aTieYusof Family said...

hahaha..
Tips nak hilang kan mengantuk tu mcm tak sanggup je nak nak buat..hehe..
ermm.. kak keja kt hospital selalu jg dpt tau bila ada patient kena HIV..
paling tak sanggup bila ibu2 yg mengandung ada HIV..kesian kt baby yg dikandung :(


November 26, 2012 at 8:15 AM
Reply Comment afifudinsohaini said...

haisy..hembus hidung?payah tu nak buat..


November 26, 2012 at 8:33 AM
Reply Comment Niesa said...

semakin menjadi2 plak HIV ni..eh2!siapa yang kacak dlm video promo tu..hahaha

#tips mengantuk tu sgt sesuai..tp xde org la plak kt opis..haha


November 26, 2012 at 8:57 AM
Reply Comment Kakzakie said...

Jauhi dadah... betul tu sebab ini satu pnca Aid juga.


November 26, 2012 at 8:58 AM
Reply Comment deq noor said...

hahaha... selalu buat ye tips hilangkan ngantuk tu... ^_^

btw, gerun bila dengar pasal AIDS ni. Harap diri kita terhindar dari penyakit ini...


November 26, 2012 at 9:03 AM
Reply Comment KorN said...

hiv aids ni menyerang dalam diam. jadi buatlah pemeriksaan percuma di hospital2 kerajaan.. wah promote sangat.. hehe..


November 26, 2012 at 9:11 AM
Reply Comment Anisa Anuar said...

perlu ada kesedaran ttg AIDS ni..


November 26, 2012 at 9:25 AM
Reply Comment Ikmal said...

Assalam, Selamat Hari Aids sedunia...

Erk, tips apa itu... mcm mana kalau rakan sekerja kita ti pompuan, nak kena pelempang sekali dekat pipi lembutku ini... hahah.. silap hari bulan masuk hospital jawabnya...


November 26, 2012 at 9:26 AM
Reply Comment Dkna Abza said...

jangan sesekali cuba-cuba untuk dekati dadah!!

tips tu dkna nak try ngn boni.. boleh?? :p


November 26, 2012 at 10:02 AM
Reply Comment syiela said...

jauhi segala yg benda yg berkaitan dgn aids...

**amboi tips tak menahan


November 26, 2012 at 10:11 AM
Reply Comment Eizil said...

Selamat hari aids, disebabkan ko kata ada ko dalam video ni, aku pun tekan play.

Kadang-kadang, bila fikir, lebih baik tak tahu, sebab kita takkan double standard, tapi dalam sudut lain pula, kalau tahu bagus juga, boleh buat langkah-langkah pencegahan.


November 26, 2012 at 10:15 AM
Reply Comment Mummy Akmar said...

takdapat nak tengok lah pulak dekat office ni. Haha kucing dapat AIDS memang kelakar.

Apa pon PLAY SAFE! gituu..ahah tibe-tibe!


November 26, 2012 at 10:20 AM
Reply Comment ceklala said...

elak sebelum terkena..cegah dari awal :)


November 26, 2012 at 10:29 AM
Reply Comment Selendang cinta said...

Hari AIDS sedunia x masuk dlm kepala, tp bile bab hembusan nafas tu terus terbukak mate ni ha..hahaha..perlu ke buat cmtu?kekekke..mmg x tahan nk gelak


November 26, 2012 at 10:39 AM
Reply Comment Nurmujahidah Ismail said...

tersembul ye,, nape tak terjojol,, haahahaha


November 26, 2012 at 10:59 AM
Reply Comment Nurmujahidah Ismail said...

ternyata suara abang boni memang haluuuuuss,,, hahaha.... best3!!!! hahaha


November 26, 2012 at 11:07 AM
Reply Comment Gillette Flores said...

Bagus tips tu ;p

Haiwan pun takkan kena Aids Boni?
Nanti Gill nak bawa nyamuk2 dan lipas kat rumah Gill tgk dorang ade jangkitan aids ke tak ;p


November 26, 2012 at 11:15 AM
Reply Comment Jefry said...

Selamat Hari Aids Sedunia..
Terus lakukan hal2 positif, no drugs and free sex


November 26, 2012 at 11:27 AM
Reply Comment ahsfantasy24 said...

risau dan takut.
mudah-mudahan dijauhkan~


November 26, 2012 at 11:30 AM
Reply Comment Sarah Mohd Saleh said...

yeaa slmat hari aids sedunia.kesian pd sesiapa yg jg mngsa.n senin adelah hari pling xsyiok di duniaaa =.=


November 26, 2012 at 11:42 AM
Reply Comment ♥ Miss Hearty ♥ said...

moga dengan kempen sebegini dpt memberi kesedaran kpd manusia tentang bahayanya AIDS..salam isnin jgk buat boni..tips yg bagus yer utk hilang mengantok.konfem taknak buat..hahahaha


November 26, 2012 at 12:02 PM
Reply Comment siti fatimah said...

bila kita fikirkan adakah pesakit itu di kalangan kita memang ngeri...

risau benarkan. Yg hairannya dah bagitau pun seks bebas memonopoli carta rate utk pesakit aids ni, tapi masih ramai lagi yg tak sedar...

Jaga lah diri anda demi mengurangkan jumlah pesakit.


November 26, 2012 at 12:30 PM
Reply Comment fairus said...

TIPS HILANGKAN MENGANTUK TU BAGUS, TAPI LEPAS TU TERUS MUNTAH.. :D


November 26, 2012 at 12:42 PM
Reply Comment Len Inouie said...

Ewww! Sgt geli la hembus kat idong.
hahaha


November 26, 2012 at 12:47 PM
Reply Comment Remy hazza said...

mcm2 tip yg ada dan panduan utk hindari aids nie..... yg penting ikut langkah keselamatan......


November 26, 2012 at 1:04 PM
Reply Comment Shiyda Aqma said...

haha , tetiba je ada tips ilangkan ngantok kan . :P


November 26, 2012 at 1:08 PM
Reply Comment CIK TOM said...

tgk tajuk ptt bg tips jauhi dadah ni boni..huhu


November 26, 2012 at 1:12 PM
Reply Comment aimaniman said...

tips hilang mengantuk yg boleh ditiru..

ramai yg tau tp buat2 tak tau tentang hari AIDS ni,.. x kan tak tau, tv kat semua rumah, maklumat kat hujung jr telunjuk.. cuma nak sedarkan yg buat2 dek je yg jadi cabaran buat kita semua...


November 26, 2012 at 1:22 PM
Reply Comment Ena's Palace said...

ceh! tu bukan tips tu..tu dok pekenakan owg je tuh!..

soalan: da biasa ke wat camtu?


November 26, 2012 at 2:05 PM
Reply Comment Shasha Yacob said...

tips hilangkan ngatuk tu lagi menonjol dalam entri ni haha


November 26, 2012 at 3:02 PM
Reply Comment PRINCESS FARISHA said...

singgah sini nak jemput join segmen : http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/11/pencarian-bloglist-musim-1-diari-farisha.html


November 26, 2012 at 3:27 PM
Reply Comment Hazmin Hamudin said...

Hari ni hari AIDS sedunia ke.. Baru tau ni.. Selamat hari AIDS sedunia.. :)


November 26, 2012 at 3:30 PM
Reply Comment Si Matatajam said...

Baru tau.. Tapi tang tips tu x menahan nak buatnya..


November 26, 2012 at 3:50 PM
Reply Comment Cik Nur said...

sepatutnya pendedahakan penyakit ni kena buat dari awal lagi kan..

ayokkk...tips ape tu..hihhi


November 26, 2012 at 3:55 PM
Reply Comment Melastik Bintang said...

alamak..tak boleh tengok muka ko la boni... youtube block.. kekeke

nice sharing bro...


November 26, 2012 at 4:50 PM
Reply Comment nik ros said...

dgn ade kempen mcm ni, blh buat org sedar. cegah lebih baik :)


November 26, 2012 at 5:16 PM
Reply Comment fiza said...

Itu bukan tips hilang ngantuk, itu boleh buat org fengsan ☺☺


November 26, 2012 at 5:19 PM
Reply Comment fifie said...

Walaupun dah banyak kempen untuk membanteras AIDS nie tapi masih lagi nombor tu semakin meningkat tiap tahun.


November 26, 2012 at 5:45 PM
Reply Comment krole said...

thanks for sharing tips ilangkan ngantok tu bro kacak hahaha!!! komfirm terbeliak bijik mata~


November 26, 2012 at 6:09 PM
Reply Comment munir ardi said...

mari kita setia dengan paangan agar terhindar dari penyakit ini


November 26, 2012 at 6:29 PM
Reply Comment Aida Omar said...

Hai saya blogger www.bonikacak.com jauhi dadah dan seks bebas.. dengar tu boni... :P


November 26, 2012 at 7:01 PM
Reply Comment AQu Mad said...

jangan berzina nanti kene HIV


November 26, 2012 at 7:24 PM
Reply Comment Jna marcello said...

Tips hilang nagntuk tu mcm xsggp nak buat hahhhaha ;D


November 26, 2012 at 8:29 PM
Reply Comment Iffah Afeefah said...

aids

anda isap dapat sengsara

ehhh


November 26, 2012 at 9:07 PM
Reply Comment Cik Ain said...

mencegah lebih baik dari merawat jyeahhhh


November 26, 2012 at 9:09 PM
Reply Comment Mat Som said...

Aids diasaskan pada tahun 1981
Dan membuka cawangannya yang pertama di Malaysia pada tahun 1986.

Saya masih ingat lagi wartawan dan pelukis, melakarkan WAJAH pesakit pertama di sebuah hospital di JB. Saya bayangkan betapa ngerinya AIDS ini ketika itu.

Hari ini cawangan AIDS dan para stokisnya dan pengedarnya beribu-ribu jumlahnya.

Yg paling menyedihkan adalah mangsa AIDS YG mati disebabkan doktor melakukan kesilapan kerana pemindahan darah pesakit AIDS yang mendrma darah.

Dah tau ada AIDS kenapa menderma darah?

Sekian, jauhi maksiat dan dadah.
Majulah sukan untuk negara. Bola sepak kalahlah juga.

Maaf, terlebih komen


November 26, 2012 at 9:24 PM
Reply Comment -meeSUPERGIRL- said...

bagus ad kempen mcm neh .. utk kesedaran bersama ..


November 26, 2012 at 9:41 PM
Reply Comment onie said...

kemain tips tu,hahahahaha!


November 26, 2012 at 9:55 PM
Reply Comment Denaihati said...

peringatan dan peringatan. statistik macam tak pernah turun je...
selamat hari aids


November 26, 2012 at 10:09 PM
Reply Comment Zyra Roxx said...

jauhi seks bebas, ehh *tiba2


November 26, 2012 at 10:36 PM
Reply Comment KY said...

penyakit bahaya yg dicari sendiri, kesia pada mereka yg terkena sebaran virus ni..


November 26, 2012 at 10:42 PM
Reply Comment Rozuan Ismail said...

harap semua orang lebih peka terhadap penyakit ini


November 27, 2012 at 12:07 AM
Reply Comment donnyien said...

Hello bro Boni,

selamat hari AIDS sedunia, baru saya perasan hari apa hari ini.. apapun, yang penting sekali kita ada kesedaran tentang bahayanya jangkitan HIV ni.. harap dijauhkan dengan penyakit2 dunia ini.


November 27, 2012 at 4:32 AM
Reply Comment hafizrahim said...

aku rasa simpati pada yang kena aids..lebih2 lagi budak2 kecik, akibat salah mak bapak..diorang kena tanggung derita

entry terbaru : Pulut Kuning Kaum Nyonya?


November 27, 2012 at 6:35 AM
Reply Comment Sadiq said...

Aids..penyakit yang khas untuk manusia..


November 27, 2012 at 1:34 PM
Reply Comment Sayidah Nafisah Ruslan said...

hahaha.. tips hilang ngantuk paling awesome!


November 27, 2012 at 5:50 PM
Reply Comment Hanif Idrus said...

hehhehe..tips yang menarik...
AIDS..bila nak jumpa penawarnya kan..


November 27, 2012 at 6:57 PM
Reply Comment Deqla manjew said...

Selmt hari aids sedunia...tips tu bkn ilang ngantok..bole pengsan!!!!


November 28, 2012 at 8:02 PM
Reply Comment Eca Dwinky Asha said...

tengok vid focus Aman Wan je...oh my aman wan :P


November 30, 2012 at 6:06 PM
Reply Comment Mia Liana said...

lambat wish... selamat hari aids sedunia..


December 1, 2012 at 7:43 AM





 
© BONI KACAK All Rights Reserved
Get smart with the Thesis Blogger Template Design By kozumi_ro.
Service Tempahan Design