Jom Bantu Dengan Memberi Sumbangan Kepada Saudara-Saudara Kita Di Palestin

on 22 November 2012

Jom Bantu Dengan Memberi Sumbangan Kepada Saudara-Saudara Kita Di Palestin. Bagi sesiapa yang masih tidak tau bagaimana cara untuk membantu saudara-saudara kita yang sedang ditimpa kesusahan di Palestin, di sini ada alternatifnya. Geng Blogger Sengal dan Geng Blogger Apakah telah bersatu untuk mengutip derma-derma anda untuk disalurkan kepada badan kebajikan berdaftar yang menguruskan sumbangan kepada saudara-saudara kita di Palestin.

Marilah sama-sama kita menyumbangkan waimah rm1 sekalipun kerana saudara-saudara kita amat memerlukan kita untuk membantu mereka. Selain daripada Allah, mereka tiada tempat untuk mengadu. PBB dan Amerika hanyalah boneka Dajal sahaja. Hanya kita harapan mereka untuk terus meneruskan kehidupan seharian mereka yang setiap hari dihujani peluru dan roket dari Yahudi Laknat. Sama-sama kita membantu mereka. Demi darah daging kita di sana. Bantulah adik-beradik kita di sana. Kalau bukan kita, siapa lagi yang nak bantu mereka? Pemimpin negara Arab yang lain pun dungu semacam. Iran, Syria, dan Hizbullah tak payah nak cakap apa lah. Dorang lagi suka Palestin dihancurkan. Sekutu Dajal tu.

Jadi, jom sama-sama kita menderma kepada saudara-saudara kita di Palestin. Kalau boleh, mohon sebarkan supaya kawan-kawan kita yang lain akan dapat info berguna ini.


sumbangan untuk palestin


Atau boleh terus direct ke akaun Aqsa Syarif BHD seperti yang tertera di bawah ini.


derma untuk palestin

Atau boleh juga dermakan ke AMAN PALESTIN seperti yang tertera di bawah ini.




Jangan lupa tolong aku klik button G+1 kat entri --> iPhone 5 ni ye. Tulun ye. Heh heh.
Ranking: 5

{ 49 comments... read them below or add one }

Reply Comment Eizil said...

Sama-samalah kita menghulur bantuan yang terdaya... Semoga usaha ini akan dapat meringankan bebanan mereka di sana.


November 22, 2012 at 12:05 AM
Reply Comment Fazrol said...

In Shaa Allah...
Kita tetap membantu sambil berdoa...


November 22, 2012 at 12:13 AM
Reply Comment Cik Nur said...

jom..!
sama2 kita hulurkan bantuan selagi mampu..
dan yg penting jgn putus doa...


November 22, 2012 at 12:16 AM
Reply Comment Mummy Akmar said...

InsyaAllah! Ada hikmahnya dan semoga Israel diberi seksaan seperti mereka menyiksa saudara Islam kita di sana

Saya nak invite semua reader untuk menyertai 1st Giveaway Blog Qashmere

Banyak hadiah-hadiah menarik menanti. Cepat jangan lepaskan peluang.

Thanks


November 22, 2012 at 12:17 AM
Reply Comment Lina md. munir said...

Kurangkan cakap, banyakan tindakan.


November 22, 2012 at 12:19 AM
Reply Comment Fendy said...

ayuh membantu saudara kita di sana...


November 22, 2012 at 12:20 AM
Reply Comment fairus said...

SELAMAT BERAMAL... TAPI KENAPA TAK SALURKAN TERUS KE AKAUN AQSA SYARIF?


November 22, 2012 at 12:32 AM
Reply Comment Shiyda Aqma said...

In Sha Allah . hulurkan bantuan sekadar yang termampu ..


November 22, 2012 at 1:26 AM
Reply Comment fifie said...

Hulurkan bantuan ringkan beban. In shaa Allah


November 22, 2012 at 1:33 AM
Reply Comment wantie said...

suka ayat kau tu sekutu dajal. memang dajal dorang tu.

bior mampus dorang tu.


November 22, 2012 at 2:13 AM
Reply Comment Mia Liana said...

kesian sangat bila tengok keadaan di sana... bergenang air mata. kalau kita, entah macamana lah agaknya... huhuhu , minta dijauhkan.

sama-samalah kita bantu mereka...


November 22, 2012 at 4:18 AM
Reply Comment Ikmal said...

Assalam, Safe For Gaza... bantulah mereka semampu yang anda boleh...


November 22, 2012 at 6:18 AM
Reply Comment are_lin@yu said...

bnk pn blh eh..aritu guna sms ptut xbrjaya pn..


November 22, 2012 at 9:53 AM
Reply Comment maszull said...

assalamualaikum Boni...sama2lah kita saling membantu...:)


November 22, 2012 at 10:06 AM
Reply Comment fiza said...

In Shaa Allah. Beramal sambil berdoa.


November 22, 2012 at 10:39 AM
Reply Comment syiela said...

moga bantuan kita yg tak seberapa ni dapat membantu mereka di sana


November 22, 2012 at 11:17 AM
Reply Comment Phat said...

terbaik GBS & BA bergabung..bantu mana yg kita mampu


November 22, 2012 at 11:24 AM
Reply Comment KorN said...

smoga umat Islam di sana di lindungi oleh Nya


November 22, 2012 at 11:34 AM
Reply Comment Syaifuddin Alias said...

aku sedekahkan doa buat pejuang Islam


November 22, 2012 at 11:44 AM
Reply Comment MizzTina said...

sama² la kite hulurkan sumbangan.. wlu ckit, amat bermakna utk mereka..


November 22, 2012 at 12:00 PM
Reply Comment Hidayah said...

akak ambik gmbr kat sidebar boni tadi , nak letak kat blog juga :D


November 22, 2012 at 1:28 PM
Reply Comment Papa Mifz said...

apa yang termampu boleh sumbang kan...janji ikhlas...:)


November 22, 2012 at 3:06 PM
Reply Comment ♥ Miss Hearty ♥ said...

semoga dengan bantuan kita dapat meringankan beban mereka..semoga mereka sentiasa berada dalam lindungan Allah..


November 22, 2012 at 3:09 PM
Reply Comment Remy hazza said...

harap sesama kita semua hulurkan bantuan......


November 22, 2012 at 3:15 PM
Reply Comment Mat Som said...

Insya Allah, jika kita tak mampu angkat senjata, kita kena hulurkan derma buat mereka.

Saya dah klik Google Iphone tu. Moga2 menang Iphone 5 tu


November 22, 2012 at 4:03 PM
Reply Comment Cendol said...

ye moh kite same2 hulurkan bantuan utk saudara2 kita disana.
Nabi Muhammad saw pernah bersabda, barangsiapa yg tak mengambil berat hal umat islam,maka dia bukanlah dari kalangan mereka.

so,kita yg mngaku Islam ni kene lah ambil berat tntg mrk.kita tak mampu tlg dgn pegi berperang,kita tlg bgi sumbangan dan doa jugak jgn lupa :)
nice entry boni


November 22, 2012 at 4:05 PM
Reply Comment Jna marcello said...

yup Mari meringankan beban meraka dan Berdoa Semoga Allah Lindungi meraka disana Amin..


November 22, 2012 at 4:56 PM
Reply Comment Mk Syahir said...

sama-sama kita sebarkan..insyaAllah


November 22, 2012 at 5:07 PM
Reply Comment aTieYusof Family said...

syukur coz gencatan senjata dah berjaya... harap penderitaan rakyat Palestin berkurang..
sama2 lah kita membantu apa yg termampu...


November 22, 2012 at 5:09 PM
Reply Comment Cik Nurul Siezuka said...

Sedihkan.. menangis nurul tgk video diorang kat Fb.. :(


November 22, 2012 at 5:22 PM
Reply Comment Aida Omar said...

Thankz boni share kan.. moga dengan usaha yang sedikit ini dapat membantu mereka.. In Shaa Allah.. Alhamdulillah mereka aman dan menang hari ini :)


November 22, 2012 at 6:59 PM
Reply Comment Rozuan Ismail said...

zalim betol Israel ni. memang tak de perasaan kemanusiaan langsung. Memang patot digelar laknatullah


November 22, 2012 at 11:16 PM
Reply Comment baby comel said...

Jom kita umat Islam bersatu perangi Yahudi kuasa besar dunia


November 22, 2012 at 11:35 PM
Reply Comment piraaa said...

wahai saudara bonim, gua dah edit header baru, mai mai kat blog


November 23, 2012 at 9:48 AM
Reply Comment Denaihati said...

insyaAllah jom sama2 kita hulurkan batuan dan berdoa keselamatan saudara kita.


November 23, 2012 at 10:55 AM
Reply Comment Nasir Bravo said...

Dengan Izin Allah, jom sama² hulurkan bantuan kepada saudara seIslam kita di sana


November 23, 2012 at 3:05 PM
Reply Comment Juliet_iRa~" said...

moga dpt ringankan beban mereka di sana...

semoga Allah melindungi mereka..:)


November 23, 2012 at 5:15 PM
Reply Comment Juliet_iRa~" said...

moga dpt ringankan beban mereka di sana...

semoga Allah melindungi mereka..:)


November 23, 2012 at 5:15 PM
Reply Comment Si Matatajam said...

Sama-sama kita hulurkan kpd mereka yg sgt memerlukan


November 24, 2012 at 4:09 AM
Reply Comment Suara Hati said...

jom bantu bersama ..mereka yang memerlukan


November 24, 2012 at 8:28 PM
Reply Comment CIK TOM said...

mari sama2 hulurkan bantuan..


November 25, 2012 at 2:43 AM
Reply Comment Sayidah Nafisah Ruslan said...

moga allah membantu kita semua juga :)


November 27, 2012 at 5:58 PM
Reply Comment Raudzah Zahari said...

In Sha ALLAH. Sedikit bantuan dan doa kita pasti dapat meringankan beban mereka ..


November 27, 2012 at 10:36 PM




 
© BONI KACAK All Rights Reserved
Get smart with the Thesis Blogger Template Design By kozumi_ro.
Service Tempahan Design