Kempen Deepavali Petronas 2012 – Be The Light

Kempen Deepavali Petronas 2012 – Be The Light.Dari mata aku sendiri, iklan Petronas selalunya sangat indah kerana menerapkan elemen perpaduan sesama kaum, dan menunjukkan budaya berbilang kaum di Malaysia. Cuma mungkin untuk musim perayaan ini, iklan-iklan mengenai kekeluargaan dan persahabatan hingga mampu menitiskan air mata lebih sesuai.


kempen deepavali 2012 - be the light


Tak mengapalah. Apa yang penting sekarang ni, sepanjang musim perayaan Deepavali , Petronas telah menganjurkan beberapa acara yang akan berlangsung di Galeri Petronas,  Suria KLCC .Ia merupakan sambutan kebudayaan dan tradisi. Jom tengok apa acara yang telah disediakan Petronas di Galeri Petronas tersebut.

BE THE LIGHT – SAMBUTAN KEBUDAYAAN DAN TRADISI.

Senarai aktiviti

8th Nov 2012 (Thursday)
Henna Drawing - 12.00pm
Classical Indian Music - 6.00pm

10th Nov 2012 (Saturday)
The Art of Wearing Indian Costumes - 12.00pm
The Art of Kollam - 3.00pm
Classical Indian Music - 6.00pm

11th Nov 2012 (Sunday)
The Purity of Oil - 12.00pm
Henna Drawing - 3.00pm
Classical Indian Music - 6.00pm

13th Nov 2012 (Tuesday) DEEPAVALI DAY
Henna Drawing - 12.00pm
Classical Indian Dance - 3.00pm
The Art of Kollam - 6.00pm

15th Nov 2012 (Thursday) AWAL MUHARRAM
Classical Indian Music - 12.00pm
The Purity of Oil - 3.00pm
The Art of Wearing Indian Costumes - 6.00pm

17th Nov 2012 (Saturday)
The Art of Kollam - 12.00pm
Henna Drawing - 3.00pm
Classical Indian Dance - 6.00pm

18th Nov 2012 (Sunday)
Classical Indian Music - 12.00pm
The Art of Wearing Indian Costumes - 3.00pm
The Purity of Oil - 6.00pm

20th Nov 2012 (Tuesday)
Classical Indian Dance - 12.00pm
Henna Drawing - 6.00pm

22nd Nov 2012 (Thursday)
The Art of Kollam - 12.00pm
The Art of Wearing Indian Costumes - 6.00pm

24th Nov 2012 (Saturday)
Classical Indian Music - 12.00pm
The Purity of Oil - 3.00pm
Classical Indian Dance - 6.00pm

25th Nov 2012 (Sunday)
The Art of Wearing Indian Costumes - 12.00pm
Henna Drawing - 3.00pm
The Art of Kollam - 6.00pm



Perasmian Kempen Deepavali 2012

Ucapan Deepavali

P/S : Jom kita ke KLCC bagi memeriahkan sambutan Hari Deepavali. Selamat hari Deepavali. ;)


{ 55 comments.. read them below or add one }

Cik Nurul Siezuka Cik Nurul Siezuka 13 November, 2012
Banyakkan aktiviti.. apa tunggu lagi boni.. ajak le kengkawan pergi.. ;)
♥  Miss Hearty  ♥ ♥ Miss Hearty ♥ 13 November, 2012
bestnyer ada henna drawing :) Heppy Deepabali boni kacak.hehe ^^
CekbOlat-bOlat CekbOlat-bOlat 13 November, 2012
oh lupa boni sambutt . kehkeh

heepyy depaaa bonii :D
etuza etuza 13 November, 2012
Bon Happy dipavali ya..Bon merayakannya ke..ialah 1 Malaysia..hari2 kita juga.hari tu tak faham nak klik mana blog Bon..klik2 tak kelaur entrynya..ok dah boleh dah baca kat sini.
Aida Omar Aida Omar 13 November, 2012
banyak betei aktiviti padanlah entry dia yang lepas ada dekat KLCC.. happy Deepavali untuk kaum yang meraikannya :)
Ikmal Ikmal 13 November, 2012
Banyak aktiviti nampak... nie nak pi kah semua event tu.. hehehhe
Fendy Fendy 13 November, 2012
byk event...memg penuh la satu hari...
Aien Alien Aien Alien 13 November, 2012
pasti meriah....banyak aktiviti. Happy Deepavali Boni Kacak :D
onn Lajer onn Lajer 13 November, 2012
dah depavali rupanya ya, happy holiday friend
♥ Nana BamBam ♥ ♥ Nana BamBam ♥ 13 November, 2012
awak x pakai henna sekali ke..pastii cun melecunssss nti..awwww...hahaha :D
baby comel baby comel 13 November, 2012
Deepavali Vartikal! Happy Dewali utk mereka yg beragama Hindu =)
KLCC tu jauhnya hehe,
Ikhmal Malique Ikhmal Malique 13 November, 2012
ada jemputan menyanyi untuk boni tak depavali ni? hehe
Niesa Niesa 13 November, 2012
hepi deepavali!!lagu suka tgk greeting oleh erman..nsem abg gigi besi..hahaha
maszull maszull 13 November, 2012
assalamualaikum Boni...seronoknya banyak xtvt...:)
Jna marcello Jna marcello 13 November, 2012
wahh bz nyee~!!
hpy deepavali ;D
fifie fifie 13 November, 2012
Teringin jugak nak tengok perayaan deepavali di negeri lain since Kelantan tak ramai sangat penganut agama Hindu. Mesti meriah dengan firecrackers kan
ct kektus ct kektus 13 November, 2012
kalaulah KLCC tu dekat johor, memang dah lama singgah. :D
Ena's Palace Ena's Palace 13 November, 2012
aktiviti yg menarik..tapi jauh la nak gi...2jam lebih perjalanan..ngeh3
Remy hazza Remy hazza 13 November, 2012
Deepavali di KLCC...
menarik tu bro!!!!!
Sharidawati Shahrudin Sharidawati Shahrudin 13 November, 2012
wow blog boni ada sponsored post ye.. hebat !!!!! bagus !!!!!
cHeRyNa PiReS cHeRyNa PiReS 13 November, 2012
kenapa rasa Deepavali macam lagi meriah dr raya nieh?

Macam2 ada.
Nurrul Nurrul 13 November, 2012
Happy Deepavali cik Boni..
jgn lupa hantar 10 keping capathi ke rumah yer :")
paripariputih paripariputih 13 November, 2012
Aku rindu iklan PETRONAS sentuhan Yasmin Ahmad...
Mk Syahir Mk Syahir 13 November, 2012
wa ingat lu belakon iklan petronas tu..hahaha
shiyda shiyda 13 November, 2012
slmt hari deepavali ! hewhew :P
zila manaf zila manaf 13 November, 2012
yanadeyyy happy diwali! tak ajak pi umah terbuka pon kannnnn
Rozuan Ismail Rozuan Ismail 13 November, 2012
nak komen tak dekaitan leh x.hari ni keje banyak penat. cuti deepavalli punya pasal.huhu
Si Matatajam Si Matatajam 13 November, 2012
Hepi diwali....layan crita tamil ngan hindustan ja ari ni..
KY KY 13 November, 2012
jauh ni mcm mana nak pergi hehehe

tak pe lah KY tengok movie je lah kat rumah..best movie time2 raya depavali ni...
Arina Shamsul Arina Shamsul 13 November, 2012
Ok roger. Mama gerak sekarang juga.hahaha.
Izara4eva™ Izara4eva™ 13 November, 2012
nk p la klcc nnti nk smbt perayaan en boni. wakaka
✿Lady Ainaa✿ ✿Lady Ainaa✿ 14 November, 2012
huaaaa mesti jem nk ke sana.. kalau tak boleh dah pergi.. ni duduk jauh dri kl, kne drive tapi hurmmm... btw, Happy Deepavali.. =D
fairus fairus 14 November, 2012
JANGAN LUPA JUGA KE MUZIUM MELAKA ADA PROGRAM SEHARI BERSAMA MASYARAKAT INDIA DAN CHEETI @ STADTHUYS SEMPENA SAMBUTAN HARI DEEPAVALI 2012 PADA 17/11/2012 INI.. :)
Donny Ien Donny Ien 14 November, 2012
selamat hari deepavali dari saya..
MAY MAY 14 November, 2012
boni smbut jugak..ptt la nmpk muke kat tv3...
Syaifuddin Alias Syaifuddin Alias 14 November, 2012
beraya dimana tahun ni boni ? haha
Bro Framestone Bro Framestone 14 November, 2012
Tengah banyak aktiviti yang mereka jalankan.

Apa lagi.. jom la terjah dan memeriahkan evvent tue
Len Inouie Len Inouie 14 November, 2012
eh..tarian klasik. Menarik nih....
Hmm...tp g sorang2 xbest.
T.T
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 14 November, 2012
mesti meriah aktiviti2 mcm ni!
Hazmin Hamudin Hazmin Hamudin 14 November, 2012
Hari2 ngadap KLCC... Tapi tak terasa pulak nak pergi aktiviti2 tu. huhu
Cinta Misteri Cinta Misteri 14 November, 2012
Wah best nye..kebetulan next week nk g kl.

Wah boni. Nk jd menantu mama arina yep
wantie wantie 14 November, 2012
kalau namapun petronas, mesti meriah kempennya tu. cayalah
Melastik Bintang Melastik Bintang 14 November, 2012
aku rasa nak join indian classic dance tu la..hahaha.. ada bran ke boni...
KorN KorN 14 November, 2012
aku cuma nak tny ko sambut deepavali kat mana, tp aku pasti ko x kan reply komen ni... jadi xde ape2 nak komen ler.. huk huk huk
CikMunBlogger CikMunBlogger 14 November, 2012
macam best je kan . teringin gak nak merasa perayaan orang lain . hehe :)

selamat hari deepavali . boni XD


www.munviolettaxious.com
Ezad Skytech Ezad Skytech 14 November, 2012
penuh jadual ni...ko ada join mana2 aktiviti tu ke boni? hee~
CIK TOM CIK TOM 16 November, 2012
seronk tgk byk aktiviti..teringin jgk nk gi event..hehe
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat 20 November, 2012
penuh jadual...busy betul...selamat depavaali..