Ramai Nak Jadikan Aku Menantu

Disebabkan entri semalam, ramai yang membuat permintaan untuk senaraikan barang-barang yang aku angkat. Nampak sangat ramai yang nak jadikan aku kekasih hati. Nampak sangat ramai yang nak jadikan aku abang ipar dan adik ipar. Dan nampak sangat ramai yang nak jadikan aku menantu. Mentang-mentanglah dada aku makin tegang dan mantap. Hahahahaha.

Senarai barang-barang yang aku angkat semalam.

  • laci almari
  • kotak tisu
  • paip mesin basuh
  • baju-baju dalam almari
  • fail-fail syarikat
  • cermin
  • bantal
  • vacuum cleaner
  • beg-beg 
  • botol air
Nampak. Hebatkan aku? Walau nampak remeh, tapi sebenarnya memerlukan kesabaran dan kekuatan fizikal yang sangat kuat. Apatah lagi kena berjalan sejauh 100 meter mengangkat semua barang ni. Kaki aku dah keras ni. Orang cakap, perempuan sukakan lelaki yang mempunyai kaki keras. Orang cakap. Aku iyekan je.

Pemandangan dari rumah baru bos aku.
Nak servis motor. Esok ada kerja lagi. Kalau selesai kerja, aku mungkin akan ke Berjaya Times Square untuk Hari Aids Sedunia 2012. 

{ 95 comments.. read them below or add one }

fiza fiza 30 November, 2012
Nak booking jadi menantu, anak kecik lagi...hahaha...
are_lin@yu are_lin@yu 30 November, 2012
wahh siap yg dah da booking ka..hahaha
Niesa Niesa 30 November, 2012
perggghh!!kebykkan brang2 tu mmg "berat" kot..hahaha..
Mat Som Mat Som 30 November, 2012
Ciri-ciri menantu idaman ada pada Sdra Boni
Cik Nur Cik Nur 30 November, 2012
wahhh..dah de yg booking ye..
hebat2..hihihi...

hazanis hazanis 30 November, 2012
pergh untung la...huhu
Sheila Salim Sheila Salim 30 November, 2012
Assalamualaikum ..
hahaha siap ada listing lagi. kagum!
onn Lajer onn Lajer 30 November, 2012
tak tahu pulak aku perempuan suka kaki keras, sup kaki lembu mungkin dia orang suka hehe
ikaa ikaa 30 November, 2012
cehhhhh.... nie bukan idaman gadis2..tpi idaman nenek2 gadis ade laaaa...

hahahaha
ceklala ceklala 30 November, 2012
borang mane borang?? nak isi ni haa
siti fatimah siti fatimah 30 November, 2012
booking utk mak ke untuk anak? hahaha..

jenis kaki keras? kalau kaki keras mcm mana nak buat kerja. erk.. peribahasa ek?

hehehe...sori sori lembab sikit ah kak ni.
Sue-Rya Qistina Sue-Rya Qistina 30 November, 2012
hahahaha..'berat' la sgt kan. nampak mcm berpuluh2 kilo gamaknya. kihkih
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 30 November, 2012
ya ampun yunk..hebatnya u angkat barang2 tu semua....i lap u yunk :P

#muntah pink cukup 3 baldi,tolong buang!
si cantik matahari si cantik matahari 30 November, 2012
heheh terbaik la.. tapi sb dah ramai booking xle la nk rekemen kat adik kikiki :)
Pena Menari Pena Menari 30 November, 2012
hahahah...wah, Boni...den bau nasi minyak larh...ekekek..:P
deq noor deq noor 30 November, 2012
so dlm ramai2 tu mesti pilih sorang je kannn.... jgn tamak ok.. :p
Fazrol Fazrol 30 November, 2012
Abg mmg terbaik laaa ...
Papa Mifz Papa Mifz 30 November, 2012
bagus bro...boleh jadi pekerja contoh...:)
♥  Miss Hearty  ♥ ♥ Miss Hearty ♥ 30 November, 2012
terbaeklahhh boni ! haha.pemandangan malam tu cantek :)
zaxx zaxx 30 November, 2012
nak kaki keras..huhuhuhuhu
krole krole 30 November, 2012
ternyata bro ko smakin kacak...mgkn sikit hari lagi akan menjadi jejaka idaman malaysia~
aiNa yaZiD aiNa yaZiD 30 November, 2012
amboi.. da di booking heh.. hot stuff gituw..~! hehehe ^^
Ezad Skytech Ezad Skytech 30 November, 2012
Haha..ramai yg nk isi borang ni boni...kalau ulang alik angkat barang mcm tu mmg menguji kesabaran kot..huhu
onie onie 30 November, 2012
untungla awakkkkkk,haha
afifudinsohaini afifudinsohaini 30 November, 2012
tahniah bro ramai peminat..haha
4feet8 4feet8 30 November, 2012
nak booking jadi menantu makcik. tapi anak tak lahir lagi..kehkehkeh..
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 30 November, 2012
kotak tisu benda paling berat di dunia,,, hahaha!!!!
Noor Ikmal Noor Ikmal 30 November, 2012
Semoga semua kerja cepat selesai... sapalah yg berkenan tu erk.. nak tau juga nie... hehehe
Tinta Lana Tinta Lana 30 November, 2012
Salam.

Ye ke boni..ramai nak jadikan ko calon menantu ni..hehehe.

Aku cop ko jadi calon besan bleh,hohohoho, advance gitu,hahahaha

#Boni..thanks boni..for ur comment in 'I Will' entry :)
donnyien donnyien 30 November, 2012
Hello Boni,

Pindah rumah ke? semoga semuanya berjalan dengan lancar..
lonelystarz lonelystarz 30 November, 2012
aik takkan benda tu je bro.. ekeke
flash flash 30 November, 2012
hohoho memang bro ni seorang lelaki yang macho rajin sih..
Fendy Fendy 30 November, 2012
nt dah tough jgn lupa amik gambar sixpack...hehe
Encik H Encik H 30 November, 2012
kalau ada siapa2 jadikan ko menantu, tolong rekmenkan aku kat adik ipar ko boleh x?

mana la tau kot2 boleh berbiras..kehkeh
Mas Zull Mas Zull 30 November, 2012
Assalamualaikum Boni....wah !!ramainya dah tempah boni jadi calon yer...:)
aku HaniAsyira aku HaniAsyira 30 November, 2012
nak booking jadi menantu tak ada anak pulak
aTieYusof Family aTieYusof Family 30 November, 2012
Boni:
nak buat menantu pun anak sy lelaki juga.. haha...adik pompuan plak student lagi...hehe..
nti tak pasal2 orang datang pinang BOni..haha...)
Shiyda Aqma Shiyda Aqma 30 November, 2012
haha , untunglahhh ramai nk amik jd menantu ! :P
paripariputih paripariputih 30 November, 2012
ehem ha ha ha stock stock retis ni mmg la ramai kaum2 ibu nak jadikan bakal menantu la la la la ^_^
nik ros nik ros 01 December, 2012
amboi..kotak tisu pun ade dlm senarai brg.huhu

untung la. susah lak nak pilih nnt.sebab dah ramai sgt ni..
hnahdy hnahdy 01 December, 2012
borang penuh sudah..isi online boleh? hahaha
✿A I N A A✿ ✿A I N A A✿ 01 December, 2012
undaikkk, semuanya ringan2 je.. kembang kempis hidung ku.. hahahaha
◕ D Y S H A  S A H H I R ◕ ◕ D Y S H A S A H H I R ◕ 01 December, 2012
wahhh, kalo ada anak perempuan nk jdkn bro atuk angkat.. ehhh... hehe..
Pykaa Pdott Pykaa Pdott 01 December, 2012
siap snaraikan lagi barang2 yang dia angkat tuh . haha nak buat jdi cucu pyka nak tak ? haha
Iffah Afeefah Iffah Afeefah 01 December, 2012
pengsan*

mohon cepat2 kawen ehhh
Iffah Afeefah Iffah Afeefah 01 December, 2012
pengsan*

mohon cepat2 kawen ehhh
tirahzairi tirahzairi 01 December, 2012
wah...bagusnya,...agak2 berapa hantaran???
Aliff Haikal Aliff Haikal 01 December, 2012
bro, lu ni gagah ah. HAHAHA
Si Matatajam Si Matatajam 01 December, 2012
Amboi...ramainya yg nak Boni Kacak...perasan tahap maksima ni..ha ha..
munir ardi munir ardi 01 December, 2012
Boni siapa yang tak nak , pasti semua ingin dapat menantu kacak dan power
AQu Mad AQu Mad 01 December, 2012
esok g umah pakcik sain menantu okeh.. hahahahaha
Mia Liana Mia Liana 01 December, 2012
wahhhh.. takleh jadi menantu. anak kecik lagi.. hehehe
nasir hamzah nasir hamzah 01 December, 2012
em nak jdkan abg ipar akak suma dh kawin lak.. ehehe..
Remy hazza Remy hazza 01 December, 2012
kaki jer yg keras......????? rugi2 kalau depa buat menantu...... ha3
MawardiYunus MawardiYunus 01 December, 2012
dh tiba masanya tu bro huhu
Jna marcello Jna marcello 01 December, 2012
Paling berat kotak tisu kan????
Hahahha
Na suka betis keras!! Ade x betis awk keras hahahaha
nadia nadia 01 December, 2012
boni kacakkkk,
nak book jugakkkkkk la! :)
potia casadelarossa potia casadelarossa 01 December, 2012
cop!!! nak booking ko dtg umah hari minggu ni tolong tebas lalang blakang umah... nak wat menantu lambat lagi la... ekekekek
cci cci 01 December, 2012
wahaha.. bangga le tu.. :P
cweet pinky cweet pinky 01 December, 2012
nak jadikan menantu , anak pown takde lagik :P
jal jal 01 December, 2012
aku rasa lah kan botol air tu mesti berat tahap gaban kan, memang best lah bakal isteri kau nanti, heheh
Nurrul Nurrul 01 December, 2012
Botol air tuh agak2 berapa Milliliter ? ? ? hehhe ^^

*Awww , mesti seksi.. tapi kita tak suka yg keras2 sgt.. hehe
Izzah Azizah Izzah Azizah 01 December, 2012
ahahahahaha ! apelahh abg boni, berangan eh ? ekeke
Ladfe Amir Ladfe Amir 02 December, 2012
kaki keras..kuda2 dgn peha pun kena keraskan. br logik pompuan suka.
Dianaa Dianaa 02 December, 2012
cehh, angkat barang2 tu je dah boleh jd tough? tipu, haha.
try lah angkat meja makan ke, peti sejuk ke, sofa ke, almari baju ke, katil ke, baru la tough kot :p
Cinta Misteri Cinta Misteri 02 December, 2012
Untunglaa klau ada yg buat menantu. Boni rajin, leh tolong angkat2 brg, potong rumput blakang umah, aleh perabot sminggu skali, cat rumah sthn skali
♥ sitifarhana ♥ ♥ sitifarhana ♥ 02 December, 2012
boleh jadi calon menantu ni..mohon boni kacak tgu 20, 30 taun lagi..kikiki
baby comel baby comel 02 December, 2012
nak buat menantu baby kita xkuar lg hahaha,
pempuan suka laki kaki keras?? fakta baru eh? baru tau hari ni.. esok nak cek kaki sorang2 keras ke idak :) hehe
Mummy Akmar Mummy Akmar 03 December, 2012
hahaha ayat title tak larat..angkat jangan tak angkat yer
Myra Jay Myra Jay 03 December, 2012
Mujur cheq dah kawen.. oopppssss heheee :)

Tak penah dengaq plak awek suka kaki keras ;)
syiela syiela 03 December, 2012
takde anak pompuan plak nak booking sama :)
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat 03 December, 2012
kikiki...akak pun nak booking jugaklah...tapi anak akak kecik lagi...
Hidayah Hidayah 03 December, 2012
anak makcik lelaki...

tak ble nak booking boni la naaa..........

;)
Ema Blog Ema Blog 03 December, 2012
angkat semua tu..semua org boleh angkat..lainlah angkat kete ke...hehehe
Lina md. munir Lina md. munir 04 December, 2012
Perempuan suka yang kaki keras eaik ?
Hehehe...baru tau .
Len Inouie Len Inouie 04 December, 2012
Ceh! X aci! Len angkat masa pindah hari tu list lg panjang. ada kepit rambut, berus gigi, sudu, garfu bagai.

Ish..
akubiomed akubiomed 04 December, 2012
Berketul-ketul lengan nanti. :-)
cik nana cik nana 04 December, 2012
gagah angkat kotak tisu tu comel. ahaha
Sadiq Sadiq 04 December, 2012
Untung la nasib badan..aku pun nak angkat banyak2 jugak la barang.mana tau ramai yang akan minat2 badan 6 layer aku..haha..
Ruzzezanie Ruzzezanie 04 December, 2012
Awak rasa ada kosong tak dalam hati? Sy rasa macam nak buat suami je ni. Tapi suami simpanan lah. Boleh? Kehkehkeh
Cik Muda Cik Muda 04 December, 2012
wowww.....dasat nye umah baru bos ko bonie.... kat area mont kiara tu ke??? hewwwww....
Farah Zahid Farah Zahid 04 December, 2012
jadikan kekasih gelap boleh tak abg boni yg kacak lagi mantap? :P
kih kih kih..
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa 05 December, 2012
caya lah bro..dada dah tegap tu hahahah..nak jd ipar sha..smua da full heheh
C'Jai C'Jai 06 December, 2012
bertuah la badaaaaaaaan..... heheee
Hafizul Hafizul 07 December, 2012
wahhh rajin dan gagah perkasa nya abg kita nih..hehe..cantik pemandangan tu...
shidaR shidaR 08 December, 2012
hahhaaa...sian girl2 yg cair dah beku balik ,hahaaa :P