Selama Ni Aku Sangkakan Saka

Selama Ni Aku Sangkakan Saka. Dah lega sikit rasanya badan aku ni. Demam terkejut sebab tebang pokok. Lepas kita buat rondaan, kita dapat tangkap depa. Eh, salah dialog. Lepas minum teh herba, lega terus rasa badan ni. 

Ok. ni aku nak cerita tentang keadaan rumah aku sebelum ni. Sebelum ni ruang atas rumah aku sangat gelap, kusam dan kurang bermaya. Aku selalu terfikir yang rumah aku ada saka.


saka
Gambaran sebelum ni. Macam ni lah keadaan ruang atas rumah aku sebelum ni. Menyeramkan. Betul tak? Sampai kadang-kadang aku terpaksa suruh adik aku temankan aku naik atas. Bukan sebab takut, tapi sebab aku tak nampak. Risau kalau aku terjatuh bila berjalan. Yelah, aku kan ada gastrik.
Rupanya lepas tebang pokok atas bumbung tu, terus terang dan berseri-seri ruang atas rumah aku. Hahaha. 


saka
Sekarang dah cerah betul. Clear. Rasa berseri-seri hidup aku. Tak perlu lagi pakai spek mata. Untuk makluman, walaupun aku ni comel , tapi patung-patung tersebut BUKAN kepunyaan aku. Haha/
Kesimpulannya , kalau rasa rumah korang agak suram, kusam dan kurang bermaya, lebih baik korang intai-intai. Mana tau dah tumbuh pokok yang besar dan merimbun macam rumah aku. Hahaha.

ENTRI-ENTRI AKU TEBANG POKOK ATAS BUMBUNG RUMAH

{ 78 comments.. read them below or add one }

♥ Nana BamBam ♥ ♥ Nana BamBam ♥ 08 November, 2012
saka la sangat..

jangan tau panggil2 saka tuh..seram laaaaaa..


haaa..baru naik seri rumah dr dulu...ade fresh jugak nana tengok..hehe

ok pasal patung tu nana abaikan..hehek
لين Si Pipi Merah لين Si Pipi Merah 08 November, 2012
:) bila pokok tu nak tumbuh balik ?
♥  Miss Hearty  ♥ ♥ Miss Hearty ♥ 08 November, 2012
wahhh..berseri dah bilik tue :)

laaaaa..ingatkan teddy bear yg omei2 tuh boni punya ! HAHAHA
hnahdy hnahdy 08 November, 2012
apa kaitan terjatuh dengan gastrik.kekeliruan di situ. tolong jelaskan...

Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 08 November, 2012
gastrik dengan tak nampak ada kaitan ke?
mungkin ada.. kerana terlalu sakit perut, sakit itu terus sampai kemata lalu ter-rabun dan terjatuh.. mungkin... -_-'
Dianaa Dianaa 08 November, 2012
baru nak tanya patung-2 tu sape punya. haha xD

*kalau nak share link says, klik je kat twitter tu. lepas tu copy la link yg ada tu and share kat blog :D
dhiashahida dhiashahida 08 November, 2012
eleh..ye2 je boni xnampak sbb gastrik...padahal sikittt juga ada keshut bukan..;P
Cik blogger Cik blogger 08 November, 2012
wah dah terang dah..heheh
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 08 November, 2012
ek eleh..cakap je la patung tu boni punya..nagade betul.
Dhia Dirham Dhia Dirham 08 November, 2012
da terang pas ni rerajin la check bumbung tu ya.
Ikhmal Malique Ikhmal Malique 08 November, 2012
lepas ni pokok apa la pulak yang akan tumbuh.. hu
Budak Nakal Budak Nakal 08 November, 2012
Dah takut tu kata je takut bro..toksah berselindung ngan aku wakakakakaka...Camnelah nk mengayat awek2 cun di luar sana ngan aku nanti ? hahaha
Liselle MonCherie Liselle MonCherie 08 November, 2012
Hakhak ape la bro ni,cerah dan segar~
Tiada lagi suasana kusam dan kurang bermaya! XD Haha
Si Matatajam Si Matatajam 08 November, 2012
Kalau camtu rupanya...memang besaq betoi Pokok tu...err apa kaitan ngan gastric tu? Ha ha ada2 ja la hang ni Boni..
munir ardi munir ardi 08 November, 2012
Dengan rumah yang lebih cerah dan suasana lebih segar mungkin semua lelah sudah terbayar
Mat Som Mat Som 08 November, 2012
Boni, jin memang suka tempat yg gelap-gelap.

Tapi,ada satu kerugian dlm penebangan ini, Menurut beberapa org pakar...pokok dapat membekalkan cas positif kepada kita, sebab tu apabila berada di bawah pokok kita rasa damai...tenang...
blog-tips-kurus blog-tips-kurus 08 November, 2012
manusia suka menyalahkan orang lain. jin pon jadi mangsa. hoho!
anamizu kaito anamizu kaito 08 November, 2012
lain kali boh la lampu kerawang yg cantik2 tu.baru la terang alam sekitar rumah hang ni Boni =P
yana halim yana halim 08 November, 2012
ehh....bab2 saka ni x yah tunggu gelap. terang benderang pun ada saka jugak kalau dia bertenggek atas bahu. eh??? phewwwww.....
Macy Humaira Macy Humaira 08 November, 2012
hahah ingat apala. umur 5 tahun ye seram2 naik rumah sndiri. hihi :p
Anisa Anuar Anisa Anuar 08 November, 2012
suram tu biasa la...faktor cuaca maybe tu yg suram kot..
are_lin@yu are_lin@yu 08 November, 2012
wahh cntiknya kemas mcm rumah perempuan.hehe
ceklala ceklala 08 November, 2012
ceh! xpepasal saka jadi mangsa!
Nadot Nadot 08 November, 2012
ape kene mengene gelap, tkut terjatuh, dgn gastrik?? boni gile!!.. hehe
Syaifuddin Alias Syaifuddin Alias 08 November, 2012
hamboi ..lain macam je ..haha
Afasz Afasz 08 November, 2012
ingat kan apa la tdi... kalau cerah kan gambar tu guna photoscape pon ok je :D
wantie wantie 08 November, 2012
Kalau dibiar lama memang saja boleh lepak kat atas pokok tu. Hiksssss....
zila manaf zila manaf 08 November, 2012
hahahha bunguks sgt...
~~zana@pb~~ ~~zana@pb~~ 08 November, 2012
kalau boni yg main teddy bear tu apa salahnya? Takde yg nmpk pun:-)
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 08 November, 2012
untung la dia,, mata ok,, orang ni kena pakai spek manjang,, grrr,,,
littledolphin littledolphin 08 November, 2012
BUAT SASPEN JE! HAHAHA

gara-gara pokok je rupanya =.='
Yuliana Wahit Yuliana Wahit 08 November, 2012
hahahaa.. yeye'ooo je boni nih!!
Cik Nurul Siezuka Cik Nurul Siezuka 08 November, 2012
hahahaha.. nampak sgt patung patung tu Boni yg punyaaaa... :)
Melastik Bintang Melastik Bintang 08 November, 2012
depa buat rondaan bila boni?hehehe
paripariputih paripariputih 08 November, 2012
erk.. boni aku rasa ang ni terlampau banyak nonton drama seram kat tv3 tu kot... keh keh keh >..<
amirr cCy amirr cCy 08 November, 2012
dlm hati ad teddy bear.. :P
◕ Kawaii D Y S H A ◕ ◕ Kawaii D Y S H A ◕ 08 November, 2012
kalo pkok atas bumbung da memg wajib dibuang nti taku dihempap pulak
aku HaniAsyira aku HaniAsyira 08 November, 2012
boleh terima pakai gak tuh.. nk tgk2 nnti
Ca Ezah Ca Ezah 08 November, 2012
eleh..gastric konon...hehe..xde kena mengena..hak3 :p
Suara Hati Suara Hati 08 November, 2012
second pic..dah nampak nice sangat tak seram macam pic yang first ..
fairus fairus 08 November, 2012
transformasi rumah gelap menjadi cerah.. terbaik.. ini pokok punya pasal.. :)
fiza fiza 08 November, 2012
Terang dan berseri. Barulah saka tak datang ☺☺
fae jamal fae jamal 08 November, 2012
besar betul saka tu smpai menggelapkan ruang atas. hehe
Zurina Zurina 08 November, 2012
bukan saka...harta pusaka tu...;)
Len Inouie Len Inouie 08 November, 2012
Adeh.. susah nak cari kotak temapt komen. Saka la sangaaaat.. hahaha... Apa kata en. kacak buat taman kat atas? :) semoga cepat sembuh yer..
hairulafiz hairulafiz 08 November, 2012
mesti beasr pokok tu sampai menggelapkan rumah hihihihi
Ikmal Ikmal 08 November, 2012
kan lebih cerah... tak mengantukdah kalau disiang hari... hehehe
O'gosh Iskandar O'gosh Iskandar 08 November, 2012
mmg terlihat perbezaannya...ooo...saka eh..khurafat betul...
Eizil Eizil 08 November, 2012
Tak sia-sia demam potong pokok, yang saka pun dah jadi tak saka... hehehe...
maszull maszull 08 November, 2012
assalamualaikum Boni...hahahaha saka la sangat rupa2nya pokok dah melindungi cahaya dr masuk ke dalam rumah yer...boni2 buat gelak jer kan...:)
Cik Nur Cik Nur 08 November, 2012
ape kena mengena gastrik dengan gelap..?hihihi..

sian pokok di sangka saka...
Anastasyea Aida Anastasyea Aida 08 November, 2012
Kalau tak kemas, bukan tahab saka je tumpang, nyamuk pun join sekali. =)

www.anastasyea.com
shiyda shiyda 08 November, 2012
tak pasal2 saka disalahkan . haha . ok , skang jugak pegi tgk kt bumbung umah , patot la bilik shiyda gelap . :P
✿Lady Ainaa✿ ✿Lady Ainaa✿ 08 November, 2012
kalau saka baca blog boni ni, habeh la boni sebab boni main tuduh je yg dorng buat hal... hahaha... XD I see the teddy, boninye ke?? XD
Selendang cinta Selendang cinta 08 November, 2012
Sian kat saka, dipersalahkan lak..hehehehe..
CikNana CikNana 08 November, 2012
bkn gastirk bah tu..padahal takut.hahahha
Hazmin Hamudin Hazmin Hamudin 08 November, 2012
Banyak betul teddy bear bro... Hadiah pengumpulan daripada gf2 semua ke? Haha
Gillette Flores Gillette Flores 08 November, 2012
Eleleleleeee.
Takmo ngaku yeeee???
Teddy bear Boni kan? kan? kan? ;p

Suka kaler merah ke?
Macam byk merah aje? :)
eva eva 08 November, 2012
hahaha ingatkan betul.. nasib baik xda pokok.. bg satu teddy bear tu haha
Azza Afdzal Azza Afdzal 08 November, 2012
saka?? azza dah lali dah dengan semua tu..nak percaya sangat tak boleh tp kalau dh dlm family ada semua tu kene percaya la jugak kan..
Azza Afdzal Azza Afdzal 08 November, 2012
saka?? azza dah lali dah dengan semua tu..nak percaya sangat tak boleh tp kalau dh dlm family ada semua tu kene percaya la jugak kan..
LelakiSemalam LelakiSemalam 08 November, 2012
gastrik dgn jatuh ada kaitan ke...konfius aku!


haha!
Cinta Misteri Cinta Misteri 08 November, 2012
Saka lah sgt kann..tak baek buruk sangka kat pokok tau.
Sarah Mohd Saleh Sarah Mohd Saleh 08 November, 2012
ecehhh suke betul bikin suspennn er
ct kektus ct kektus 08 November, 2012
pokok tumbuh atas bumbung ? pokok ape si. hohoo


eleh, tebang pokok pon nak demam. tak gagah betul. heheee :D
KiD KiD 08 November, 2012
ada lagi saka sekor dua tu bro...

alaaa sweetnya boni ada teddy bear..
Arina Shamsul Arina Shamsul 08 November, 2012
Wah dah cerah dah..guna fair n loverly ke ruang atas tu.hahaha.

Boni..pinjam tangga ...hehehe
Mia Liana Mia Liana 08 November, 2012
aduiii suspen je tajuk entri ni.... macam manalah sampai pokok dah jadi besar gitu baru nak tebang... huhuhu

takpelah yang penting dah bersihkan dan rumah kembali ceria.
CIK TOM CIK TOM 09 November, 2012
ok la tue..skang rumah dah makin terang n ceria :)
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat 09 November, 2012
nasib baik pokok tue tak besar...kalau pokok tue besar memang confirm ada hantu kikiki...lagipun bahaya ada pokok kat tepi rumah...nanti tak pasal2 pokok tue tumbang atas rumah...
♥ sitifarhana ♥ ♥ sitifarhana ♥ 10 November, 2012
lepas ni takyah la pasang lampu dah..haha
Nurlyla Nurlyla 10 November, 2012
part sblum tebang pkok tu mmang seram..
Dkna Abza Dkna Abza 12 November, 2012
ada pokok dalam rumah ker?
shidaR shidaR 13 November, 2012
kalau kepunyaan kau pun xde sape nk gelak hihihii :p