Silence Day Of Wednesday - View After Rain

 Silence Day Of Wednesday - View After Rain

view after rain

view after rain

Antara perkara yang mampu membuatkan jiwa aku tenang ialah menikmati pemandangan alam selepas hujan sekitar jam 5pm-7pm. View After Rain.


Silence Day Of Wednesday diilhamkan daripada blogger silenceblogz.blogspot.com. Ia ala-ala Wordless Wednesday. Jom kita ubah angin. Asyik-asyik Wordless Wednesday je kan. 

{ 60 comments.. read them below or add one }

♥  Miss Hearty  ♥ ♥ Miss Hearty ♥ 07 November, 2012
tenang je mata melihat gambar2 nie ^^ cintailah alam sekitar..hewhewhew
Ikmal Ikmal 07 November, 2012
Assalam, cantik view dia tu... segar jer...
✿Lady Ainaa✿ ✿Lady Ainaa✿ 07 November, 2012
Tambah2, angin sejuk segar menampar2 lembut di muka.. bau hujan.. perghhhh i can imagine it.. hehehe
Muhammad Saiazuan Norhalik Muhammad Saiazuan Norhalik 07 November, 2012
hijau je.. tenang beb! hehe

btw bila nak hangout ni? hehe aku harap dapat internship area kl.. senang nak join pape event blog :)
baby comel baby comel 07 November, 2012
basah.. tenang lagi mendamaikan
wantie wantie 07 November, 2012
Ku lihat hijau.... Sejuk je. Teringat umah kat kg le dik boni oiiii.... Tengok gambar ni
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 07 November, 2012
wah..silence wednesday gitu~
deq noor deq noor 07 November, 2012
hujan? tido lg best. zzzzzz.... :p
potia casadelarossa potia casadelarossa 07 November, 2012
Bro 1stly Thanks a lot For the Silence Day Entry... bro panorama tu lebih menarik klu ko tak buang pokok kat atas bumbung tu ekekekke... rajun ko memanjat ye... ada insuran tak ni... jgn bro.. jgn panjat lg lepas ni ok...
Hidayah Hidayah 07 November, 2012
kiranya nih nk tunjuk la nih dia dah tebas abih dah pokok yg naik kt bumbung umah dia...

;)
Hidayah Hidayah 07 November, 2012
kiranya nih nk tunjuk la nih dia dah tebas abih dah pokok yg naik kt bumbung umah dia...

;)
Mat Som Mat Som 07 November, 2012
Pohon-pohon itu bersyukur dengan turunnya rahmat Tuhan,iaitu titisan hujan.

Pada pendapat saya sdra Boni kita ni baru memiliki kamera compact yg terbaru.
paripariputih paripariputih 07 November, 2012
....

Silence Day Of Wednesday| Silence is a women's loudest cry...

http://paripariputih.blogspot.com/2012/11/silence-day-of-wednesday-silence-is.html
Neo89 Neo89 07 November, 2012
Silence day pulakk dah sekarang nie. Silent hill, boleh? huhu~ x)
Anisa Anuar Anisa Anuar 07 November, 2012
suka bau jalan tar lepas hujan...hehehe..
Zurina Zurina 07 November, 2012
dekat ku nampak bumbung...jauh kulihat hijauuuuuuuuuuuu...;)
CikNana CikNana 07 November, 2012
siuk deh bergmbr atas bumbung nie.hehe
Aida Omar Aida Omar 07 November, 2012
suka betei aida tgk gambar pemandangan atas bumbung rumah nie.. kalau memalam baring sambil tgk bintang best jugak nie lagi2 time langit cerah.. :)
ceklala ceklala 07 November, 2012
best! fresh je tengok bumi selepas hujan...
hazwan hairy hazwan hairy 07 November, 2012
cantik weh tgk..sejuk ja..zzZzzz
miss Fyqa miss Fyqa 07 November, 2012
cantik view nya.. ku lihat hijau.... :)
Cik Nurul Siezuka Cik Nurul Siezuka 07 November, 2012
Cantiknya... tenang jer... Aman damai rasa..
-meeSUPERGIRL- -meeSUPERGIRL- 07 November, 2012
igtkan tenang tgk wayar letrik tu . haha
syiela syiela 07 November, 2012
akak layan tido lagi kalau hujan pastu nk bangun punya la liat kekeke
Cik Nur Cik Nur 07 November, 2012
pemandangan yang tenang dah jelas.. :)
Wadi AR Wadi AR 07 November, 2012
mesti ko suke sejuk sejuk kann
Hanih Borhan Hanih Borhan 07 November, 2012
salam...
layan kan waktu2 lepas hujan mcmtu...ada bunyi rintik2 hujan sket,bunyi air laju dlm longkang... tapi walaupun hujan dah b'henti,takmau jugak bangun tido lagi...hahaha
Niesa Niesa 07 November, 2012
gambar tu dalam lingkungan masa 5-7pm kan..kan sini pkul 6 lebih dah nak gelap dah..apa lagi pkul 7..mesti best kalau ddk atas tu tgk bintang plak..heee~
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 07 November, 2012
cantik header baru :)

view lepas hujan memang menyenangkan dengan angin sepoi2 bahasa..
si robot comel si robot comel 07 November, 2012
gua suka bau lepas hujan,hihi
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 07 November, 2012
mmg sukakan kehijauan yg mendamaikan & rajin join segmen ye
azstory azstory 07 November, 2012
Best bau padang rumput selepas hujan.. apa pun syyhhh.. nikmati sorang2, senyap2 layannn...hehe
inche hlovate inche hlovate 07 November, 2012
sya suka bau kat luar rumh bila hujan baru nak turun..

*tenang sungguh suasana gmbr tu
cHeRyNa PiReS cHeRyNa PiReS 07 November, 2012
Mesti lepas dari nieh akan terbau "hijau" kan?

:)
Angel Love Soldier Angel Love Soldier 07 November, 2012
Mkin rajin nmpk nye melepak kt situ
Remy hazza Remy hazza 07 November, 2012
nie ler penunggu atas bumbung tu ye......... mesti dah sejuk lepas hujan...takda pokok nak berlindung......he3
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 07 November, 2012
jiwang punya pak cik!!! abang boni!!! i am back!!! hahaha,, i am now an independent student from examination,, kih3,,, :P
donnyien donnyien 07 November, 2012
kl tiap hari hujan.. syukur
Nadot Nadot 07 November, 2012
cantik view...tenang je..cam saye!.. ehhh?!?.. ;p
LelakiSemalam LelakiSemalam 07 November, 2012
erk!


dari atas bumbung rumah...biar betul!


bahaya tuuuu!


hehe!
munir ardi munir ardi 07 November, 2012
Tenang dan tenteram rasa hati melihat view ini boleh lah kita lihat-lihat setelah hujan berakhir terimakasih inspirasinya rakan Boni
♥ Nana BamBam ♥ ♥ Nana BamBam ♥ 07 November, 2012
bau lepas hujan wangi ek ? huhu
shiyda shiyda 07 November, 2012
aman damai je tgk pmandangan tu .. best tido2 ni . huu :)
eva eva 07 November, 2012
Suka hujan sbb sedap bila nak tido.. Then menikmati pisang grg yg panas dgn secawan teh. Perghh..

Bgs jugak idea silence day of wednesday.. Nak cuba buat jugak hee
hazman aka species1980 hazman aka species1980 07 November, 2012
hurmm.... kalau view skodeng umah jiran sebelah lagi menarik bagi aku....ekekekekke
Syaifuddin Alias Syaifuddin Alias 07 November, 2012
wah cantiknya boni ...rumah ko ke ni ? haha
hnahdy hnahdy 07 November, 2012
sebenarnya selain view kawasan ni. view apa lagi ye..
Gillette Flores Gillette Flores 08 November, 2012
Tenang dan weathernya sejuk tak menggigit kan? :)
KiD KiD 08 November, 2012
view masa rain ada tak?? hehehee
Arina Shamsul Arina Shamsul 08 November, 2012
Kalau pekena roti john dgn milo panas Sambil menikmati pemandangan tu,perghhhhh...

Alangkah indahnya ciptaan Allah :)
Mia Liana Mia Liana 08 November, 2012
syok juga kalau dapat duduk atas bumbung dan ambik gambar sekeliling.... kalau lepas waktu hujan memang nampak segar je kalau tengok daun2 di pokok...
Pokok Manggis Depan Rumah Pokok Manggis Depan Rumah 10 November, 2012
memang rasa tenang ila tengok kawasan selepas hujan.
shidaR shidaR 13 November, 2012
nyaman dan segar..shida pernah rasa boni..nyaman..hmmmmmm...