Karnival Kelab Perodua Malaysia 2012

Karnival Kelab Perodua Malaysia 2012 | Ada tak yang rindu pada kelibat aku yang sangat kacak ni? Mahupun merindui susuk tubuh menawan aku ni? Hahaha. Maafkan aku. Aku sebenarnya sangat-sangat sibuk. Kalau boleh , aku teringin masa ni dilanjutkan menjadi 40 jam sehari. Hahaha.

Hari ni aku nak review tentang karnival kelab perodua Malaysia 2012 yang berlangsung sabtu dan ahad lepas. Tak pasal-pasal aku dilantik menjadi pengurus tak rasmi dan juga photographer kepada seorang sahabat aku yang menyertai pertandingan karaoke yang dianjurkan bersempena karnival tersebut. 

Jadi, demi memastikan kemenangan bergaya kepada beliau, aku telah menyerahkan jiwa dan raga aku kepada beliau. Aku mencuba sehabis baik untuk membantu beliau. Dibantu juga oleh belia 4B Bukit Sentosa yang diterajui oleh seorang GREAT LEADER yang kami gelar MAMA. Hasil yang diperolehi sangat-sangat memuaskan hati kami semua. Satu-satunya peserta yang membuat persembahan pentas adalah sahabat aku.

Karnival pada hari itu diacarakan oleh Nabil Rajalawak dan juga Angah Rajalawak. Memang gamat suasana pada hari tersebut dengan telatah si Nabil dan Angah tersebut.

Jom layan lagu yang mendapat tempat di hati juri.


Lagu yang mendapat tempat kedua pada hari tersebut. Nampak tak photographer yang ke hulu ke hilir tersebut? Kalau korang nampak sangat kacak photographer tu, itulah aku. Kalau tak nampak kacak , bukan aku lah tu.


Lagu duet yang menjadi juara pada hari tersebut.

Agak pelik bila lagu Zakiah yang mempunyai persembahan pentas kalah di tangan peserta yang hanya menyanyi kosong tanpa ada apa-apa persembahan. Bukan ke sistem pemarkahan terbahagi kepada 3? Vokal (50 markah), Persembahan (30 markah) dan Pakaian (20 markah). Itu standard pemarkahan bagi pertandingan karaoke. Err, tak mungkin ada unsur 'kroni' di sini memandangkan ia adalah satu pertandingan yang sangat grand. Ish. Tak mungkin tak mungkin. Tak apalah. Tak ada rezeki namanya tu. 

{ 67 comments.. read them below or add one }

Gillette Flores Gillette Flores 18 December, 2012
Nabil memang best kalau jadi pengacara.
Selamba dan sopntaneous.
Tapi kdg2 ada juga terlalu 'tajam' lidah die.
Hehehe.
Busy2 pun kena jaga makan minum k? :)
MizzTina MizzTina 18 December, 2012
lama sgt tu 40jam sehari...
are_lin@yu are_lin@yu 18 December, 2012
wahh buzy benar sampai kna 40 jam sehari..hiihi
dya bunga dya bunga 18 December, 2012
kalau nabil dgn angah jdi pengacara mmg riuh.hhaha
Lyeen De Syifa Lyeen De Syifa 18 December, 2012
HAHA. kalau 40 jam sehari mknanya makan kena 14 kali sehari...ahaha..
Kakzakie Kakzakie 18 December, 2012
Jadi cameraman kenalah ke sana-sini.
Sheila Salim Sheila Salim 18 December, 2012
Assalamualaikum. ada karok sekali ke? hahahaha
aTieYusof Family aTieYusof Family 18 December, 2012
busy bebenor gamak nya..
Klu 40 jam sehari lama sgt lah Boni..huhu:)
Meriah je acara kt atas tu...
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 18 December, 2012
mmg busy giler lah ye hehe
Phat Phat 18 December, 2012
rindu nya aku kat karnival KPM ni.. member kau kalah kat ca om kan hehehe..sape member lu tu?
Myra Jay Myra Jay 18 December, 2012
Betul tu, +ve thinking.. Mungkin bukan rezeki nak menang kan... :)
Sue-Rya Qistina Sue-Rya Qistina 18 December, 2012
klau nabil ngan angah jd pengacara mmg gamatlah jwbnya. mase dinner kitorg last year, diorg jadi pengacara jemputan. kelakar sungguh! wahhh..siap ada pertandingan karok lg ye. best tu! lame x karok ni. haha
eyriqazz eyriqazz 18 December, 2012
40 jam sehari?camne tu bro?
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 18 December, 2012
nampak tak kacak je,, bukan abang boni kot,, haha
♥  Miss Hearty  ♥ ♥ Miss Hearty ♥ 18 December, 2012
huiyooo..cmna lah agakya kalau ada 40 jam sehari :D
wantie wantie 18 December, 2012
eh.. lagu kosong. tapi markah tak kosong tau.

kosong...kosong... pengadil tu suka lagu kosong tu kot. mana tau ada yang bernama zakiah telah pedajal dia sebelum ni..

hahaha.. ramalan sesat lagi akak ni.
✿A I N A A✿ ✿A I N A A✿ 18 December, 2012
bestnyaaa boni... wahhhh kalau nabil dengan angah jd pengacara, memang tak kering gusi la dibuatnya.... hehehe
Fiza Rahman Fiza Rahman 18 December, 2012
Amboi...24 jam tak cukup yer ☺☺
fairus fairus 18 December, 2012
MESTI GEMPAK BILA ADA NABIL DAN ANGAH ATAS PENTAS..
Warna Warni Kehidupan Warna Warni Kehidupan 18 December, 2012
kacak sungguh fotografer tersebut.. sehinggakan nak kelip mata pun terasa sayang..
hnahdy hnahdy 18 December, 2012
ok..xdapat tengok.huhu dalam youtube ada x?
Noor Ikmal Noor Ikmal 18 December, 2012
Assalam, Boni oh Boni... ke mana koe menghilang...
Remy hazza Remy hazza 18 December, 2012
ala..... kiteorg tahu . bro memang sibuk.......
BlogS of Hariyanto BlogS of Hariyanto 18 December, 2012
videonya asyik benar....dan yang mondar mandir itu...sepertinya saya mengenalnya...aahhhayyyy
MaMa Rey MaMa Rey 18 December, 2012
memang kacak pun..hehehe..

nabil best kalau jadi pengacara..gelak tak henti-henti dibuat..lawak bersahaja..
Cinta Misteri Cinta Misteri 18 December, 2012
Mungkinlah ada kewujudan kekronian dlm pemarkahan.

Wah, nmpk busy bony kehulukehilir
krole krole 18 December, 2012
wuahh bestnya bro...sngguh kacak photographer tu hihii~
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa 18 December, 2012
hehe..bestla nabil n angah bergabung..meletuop haha
Caslos Santiago Caslos Santiago 18 December, 2012
SELAMAT BERKENALAN DARI CARLOS SANTIAGO ~ NEW BLOGGER 2013BANkami
Cheq Kaq Cheq Kaq 18 December, 2012
ikutkan diri yg bz 80jam pon tak cukup..jap g kalo extend ke 40 jam, pon tak ckup gak..dunia dunia...sighhhh...
Niesa Niesa 18 December, 2012
wooww..bz mengalahkan PM ye..kroni?juri x adil ke?boikot2!hahah..tetibe..
fifie fifie 18 December, 2012
Hai busy benar ye mas boni tak sempat nak update blog. Hikhik
amirini amirini 18 December, 2012
Gempak la tuan... nnt ada event boleh la mintak jadi photographer...
hehehe
♥ sitifarhana ♥ ♥ sitifarhana ♥ 18 December, 2012
fuyoo..siap ada nabil..sy minat dia ! uwaaa~
TiranaAduka TiranaAduka 18 December, 2012
salam bro boni kacak

maaf bertanya...bro camereman ke...?





p/sFrom TiranaAduka.....: Teka Dan Menang Ayat Dalam Bahasa Jawa
Neo89 Neo89 18 December, 2012
Patut aa aku cari-cari tak jumpe. Aku menanti kemunculan kelibatmu abam Boni. Aku dah try jejak ikut bulu-bulu ketiakmu yang gugur, tapi tak berhasil. Semoga sukses selalu abam Boni dan selamat hari raya (tetibe). :D
Ema Blog Ema Blog 18 December, 2012
25 jam sehari dah konpius..inikan pula 40 jam sehari..
Cik Nur Cik Nur 18 December, 2012
40jam sehari..?
wahh..lama tu...
hazwan hairy hazwan hairy 18 December, 2012
sygnya gua xleh tgk plak video tu..haha
Hanif Idrus Hanif Idrus 18 December, 2012
Aku suka Angah sebab saiz hampir sama..hehehehe
azza_mastura azza_mastura 18 December, 2012
sibuk sibuk jangan lupe saye . eh ehh , :DD
Cik Nurul Siezuka Cik Nurul Siezuka 18 December, 2012
Busy beno Abg Boni Kacak kita...
CIK TOM CIK TOM 18 December, 2012
lama xsinggah sini...hrp boni sihat n bertambah kacak ye.. =)
Cikgu Ma Cikgu Ma 18 December, 2012
x dapek nak layan..line bb ngok ngek...huhu
Mas Zull Mas Zull 18 December, 2012
assalamualaikum boni...patut la menantu mama ckp ada karnival kat tempat kerja dia rupa2nya ni la dia yer...

mmg best nape boni yg x masuk pertandingan tu ek kalau x mesti menang nyer...:)
cik nana cik nana 18 December, 2012
ku pikir boni yang dijemput jadi retis tadi..
Kak Mahh Kak Mahh 18 December, 2012
Kerja mengejut ni...bayaran mewah ni..hiiihiii
Rozuan Ismail Rozuan Ismail 19 December, 2012
memang peliklah kalau keputusan mcm tuh.tapi apa boleh buat, undian juri adalah muktamad
nik ros nik ros 19 December, 2012
ingatkan boni yg nyanyi tadi. rupanya jadi photographer,hehe

meriah dan riuh la kalau nabil n angah ade yg mengacara :)
KiD KiD 19 December, 2012
dah hujung tahun... ramai yang busy nih.. hehehee
munir ardi munir ardi 19 December, 2012
banyak kegiatan rakan boni nampaknya akhir tahun pantas jarang update blog lagi selamat dengan kesibukannya semoga semua urusan lancar
Mat Som Mat Som 19 December, 2012
Memang nampak busy jejaka tampan yg mundar-mandir itu
Dan tertanya-tanya siapa pula jurugambar video Youtube ni.
Mia Liana Mia Liana 19 December, 2012
suka tengok nabil... la.. la.. la..
MAY MAY 19 December, 2012
kelas skrg kau jah..hehe..\


*gadis di tgh tu yg mane?klu yg berambut tak itam tu bukan gadis..tu ibu kpd 3 org anak dara..hehe...my sis looo...ank dah darjah 6 pon!
Che Rosliza Che Mat Che Rosliza Che Mat 19 December, 2012
nabil dengan angah memang best jadi pengacara...
lelamaisara lelamaisara 19 December, 2012
waahhhh..lamenye 40 jam sehari..penat nye..heheh
Jna marcello Jna marcello 19 December, 2012
WAHH~ NO WONDERRR DYEE SONYAPPP HHUHUU ;)
Papa Mifz Papa Mifz 19 December, 2012
Nabil tuh satu sekolah dengan den dulu tuh...hehe
zool zool 19 December, 2012
Terbaik la fotographer tu..
Aku Penghibur Aku Penghibur 19 December, 2012
wow photographer tu daebak!! terbaik !!
buzy man
Si Matatajam Si Matatajam 20 December, 2012
Wah Boni Kacak di mana saja..hi hi..
Deqla manjew Deqla manjew 20 December, 2012
Haha..ayat pendahuluan tu x leh pegi lgsg..susuk tubuh menawankah??? hiihihi...kalo dah nm pelawak..mmg riuh la suasana kan...
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 21 December, 2012
kadang2 tu juri macam berat sebelah je.. tu yg tak best tu.. tapi kita tak tahu pendapat dorang kan.. hehe

xde rezkilah tu..
Cik Fie Cik Fie 24 December, 2012
nabil pengacara yg best :)