Kenali Penyamun Inc.

Kenali Penyamun Inc. | Penyamun Inc. yang dianggotai oleh Bophairy, Reja Mus, Aman Wan, Shairazi, Artzam, Syed Alwi dan Xs Rizal merupakan satu team yang sebelum ini aktif membuat video-video dan filem-filem pendek untuk diadaptasi ke Youtube. Nampak ayat surat khabar aku gunakan? Hahaha. Macam harem. 

Antara filem pendek yang mereka hasilkan adalah seperti Wanted, Pupus dan Puaka. 


penyamun inc.
Antara filem pendek yang gempak dihasilkan oleh mereka.
Pada tanggal 3 Disember 2012 tempoh hari, aku secara rasminya telah disunting oleh mereka untuk menganggotai team Penyamun Inc. ini. Disebabkan minat mendalam aku dalam bidang seni, video dan karya, akhirnya aku telah bersetuju untuk menerima pelawaan mereka. Dan aku sangat-sangat berbesar hati dan berterima kasih buat Bophairy dan seluruh team Penyamun Inc. kerana sudi mengambil aku sebagai salah seorang ahli di dalam team ini. InshaaAllah , bersama-sama, kita akan memajukan lagi team ini untuk terus memahatkan nama sebagai salah satu team Youtuber yang disegani di dalam Malaysia satu hari nanti.

Jadi, jom kenali ahli-ahli Penyamun Inc. ini.


penyamun inc.


penyamun inc.

penyamun inc.

penyamun inc.

penyamun inc.

penyamun inc.


penyamun inc.


penyamun inc.

Untuk lebih mengenali mereka , jom ke facebook mereka dan LIKE. Di sana, kita boleh saling beramah mesra. Klik --> Penyamun Inc.
Walau muka masing-masing macam singa jantan yang hendak menerkam khinzir, tapi hakikatnya semuanya memiliki sifat penyayang yang sangat tinggi. Sangat sesuai dibuat menantu buat makcik-makcik yang sedang mencari calon menantu di luar sana.

{ 90 comments.. read them below or add one }

razzwey razzwey 06 December, 2012
welcome... Welcome... Nanti kita akan buat upacara pelantikan ye? Koh koh koh...
missSenget missSenget 06 December, 2012
aku tunggu je ko membongkak kan diri..

tapi harini mcm kurang sikit.. ye dak..?

2000 tu, ade lg x..?
onn Lajer onn Lajer 06 December, 2012
kenal yang bawah jer heh
Selendang cinta Selendang cinta 06 December, 2012
akak baru tau boni pernah masuk Jangan Lupa Lirik...hehehhe..patut cm pernah nampak..herrrmmmm..
MizzTina MizzTina 06 December, 2012
semua muka seram..hahaha...

ehhh, kite sebaya la.. *tetibe*
Mira Adzlia Mira Adzlia 06 December, 2012
yg bwh skali tu plg pemes..bace biodata yg bwh tu je..hihi..owh..pnah msuk jgn lupa lirik..ptut la mcm familiar je...hihi
Cikgu Ma Cikgu Ma 06 December, 2012
nak buat adik ipar, penyamun yang kacak, gambar bawah sekali...:p
4feet8 4feet8 06 December, 2012
makcik cop satu buat menantu makcik..hehe ;p
are_lin@yu are_lin@yu 06 December, 2012
wakaka bla nak tayang ni..hehe
Fendy Fendy 06 December, 2012
ayat terakhir tu aku suka...hehe
Mas Zull Mas Zull 06 December, 2012
assalamualaikum boni...wah !! semuanya kacak2 juga yer boleh lah di masukkn dlm list mama ni utk bakal2 calon menantu hehehehhee....:)
AQu Mad AQu Mad 06 December, 2012
kawan hang bophairy lahir tahun 1979.. tapi tak nampak tua pun.. awet muda ka.. hehe
Miss Zahirah Miss Zahirah 06 December, 2012
laa... ingtkan penyamun ape la tdi..
gud luck yer!
Len Inouie Len Inouie 06 December, 2012
Blog kesayangan. hahah.. xleh blah.
len nak komen something sebenarnya.
Tp takut abg kacak nanti ckp len ni ape pulak.

:P

Haaaaa~ biar kamu penasaran dgn statement di atas.
Sheila Salim Sheila Salim 06 December, 2012
Assalamualaikum... nanti sheila nak tengok kat youtube! hehehehhe yg bawah sekali tu kelakar :p
Iffah Afeefah Iffah Afeefah 06 December, 2012
aku bertabah nk like

rase da like kot
Aiman Aziz Aiman Aziz 06 December, 2012
semua di atas tak kenal :p
shasha yacob shasha yacob 06 December, 2012
menggunakan ayat huperbola, membokakkan diri. hamboooii, dasyat ayat hang. haha
aTieYusof Family aTieYusof Family 06 December, 2012
Tahniah BONI...
wah-wah.. cara pengenalan diri yg menarik...ada gak org Sabah kt situ..hehe... moga terus maju...:)
pasni jejaka2 ni akan menjadi rebutan aweks..hehehe
afzalsukasuki afzalsukasuki 06 December, 2012
hai abam penyamun sekalian..

Pinjam 2 menet, saya nak memperkenalkan barang boley? :P
[PCL] [PCL] 06 December, 2012
wah , semuanya retis hebak nih..syabas bro !
Niesa Niesa 06 December, 2012
dlm reramai tu mana 1 yg single lg?rekemen le..hahaha :P
Cinta Misteri Cinta Misteri 06 December, 2012
Lawak la boni. Okey..tk lama lg nama penyamun inc. akn standing dgn yuna or zee avi, dn mungkin jg boleh kalahkn kefofularan cikgu shidah. Good luck bro & team.
Next year leh vote utk shout award
Myra Jay Myra Jay 06 December, 2012
Salam perkenalan buat semua penyamun Inc ye :D
fairus fairus 06 December, 2012
MEMANG NAMPAK MACAM PENYAMUN TARBUS.. :)
Noor Ikmal Noor Ikmal 06 December, 2012
Assalam, inilah dia muka2 kacak penyamun Inc. hahahaha
Warna Warni Kehidupan Warna Warni Kehidupan 06 December, 2012
haha memang amat terserlah wajah-wajah kepenyamunan itu.. syabas.. moga maju jaya.. majulah sukan untuk negara.. eh?
Gillette Flores Gillette Flores 06 December, 2012
Nak saiinnnnnn...
;p

Semuanya muda2 dan berbakat.
Semoga sukses selalu dan berterusan sukses.
Amin :)
Mat Som Mat Som 06 December, 2012
Semoga akan muncul pula kacakmawan-kacakmawan yang bertaraf jutawan.

JUTAWAN YOUTUBE PERTAMA DI MALAYSIA
adza irdawati adza irdawati 06 December, 2012
wah hebatttttttttttttt ;)
adza irdawati adza irdawati 06 December, 2012
wah hebatttttttttttttt ;)
siti fatimah siti fatimah 06 December, 2012
lama betul tak dengar perkataan hyperbol. dulu masa sekolah memang selalu guna.
✿A I N A A✿ ✿A I N A A✿ 06 December, 2012
gambar yang last tu macam konai jak?? hehehe ena dah like ur Penyamun INC fanpage tau! hehehe
Phat Phat 06 December, 2012
bangga aku dpt kawan ngan boni
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa 06 December, 2012
wah hbtnya abg boni..pena masuk tv tu dpt 2000 tahniah :D
Shiyda Aqma Shiyda Aqma 06 December, 2012
perghh ! ada bakat jadik artis ni ! haha
Kakzakie Kakzakie 06 December, 2012
Dah kondem-kondem lepas tu puji tinggi-tinggi tak mahu kalah juga ye..
dya bunga dya bunga 06 December, 2012
wah..hebat lah boni..hihi
Lina md. munir Lina md. munir 06 December, 2012
Buat geng penyambun tarbus pulak lah lepas ni.
cikpjaz cikpjaz 06 December, 2012
wahhh!!!hebat..
suka tgk aman wan..keh3 =)
steffany daph steffany daph 06 December, 2012
wohhhh...maju skrg bro. tu dia, geng baru boni :P haha.. apa mcm ? dah buat movie ke apa ke kat youtube ? nanti bagitau kita yerrr...
nik ros nik ros 06 December, 2012
wah2 pernah masuk Jangan Lupa Lirik tu.ok apa 2 ribu. byk gak dapat tu :)
MarnieyZ MarnieyZ 06 December, 2012
wah~~ daebak. *hebat lah*
fae jamal fae jamal 06 December, 2012
nampak macam boni paling femes. kihkih ;)
hazwan hairy hazwan hairy 06 December, 2012
nk gelak bca biodta kau..hahaha..nmpknya ko lah paling femes...
fiza fiza 06 December, 2012
Tahniah. Nak signature pls...hehehe...
krole krole 06 December, 2012
hahaha...ayat terakhir tu tak ble blah...ayat promote diri tu wakakakak!!!...bro...takyah gna ayat tu makcik2 da komfirm mnt sbab lu mmg kacak!!!
Juan Juan 06 December, 2012
sangat sesuai dibuat menantu tuh, hehehhe
Cik Nur Cik Nur 06 December, 2012
heeee...yang lastu tu kenal sngat dahhh..hihih
~~zana@pb~~ ~~zana@pb~~ 06 December, 2012
ye la tu blog kesayangan? dah popular nanti, bersawang blog ni....
patut mcm pernah nmpk dlm tv, rupanya dah masuk tv....
Rozuan Ismail Rozuan Ismail 06 December, 2012
gituh. jgn lupa lirik lah ye
zila manaf zila manaf 06 December, 2012
wahahah bila nak amik gurl plak? dah lama xdengar majalah g3 tu..
♥  Miss Hearty  ♥ ♥ Miss Hearty ♥ 06 December, 2012
wahhhh..salam perkenalan buat semua :)
Len Inouie Len Inouie 06 December, 2012
Saje... Len komen kat next next next next post.
:p
zool zool 06 December, 2012
jangan jadi penyamun penjenayah sudahlah
Syaza Syahira Syaza Syahira 06 December, 2012
ayat quote last skali tak boleh blah..hehehe..all the best!

Hop in to our lamBLOGghini!
Art, deco.,pre-loved, tips, accessories and lots more!
www.qiostestblog.blogspot.com
Denaihati Denaihati 06 December, 2012
tahniah bro. tak sabar tunggu filem terbaru bro nanti
Papa Mifz Papa Mifz 06 December, 2012
Youtuber yer..dasat,semoga sukses bro ;-)
syiela syiela 06 December, 2012
kenai yg last tu saja :)
nadia nadia 06 December, 2012
boni, nak signnnnnnnnnnn! :p
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 06 December, 2012
oh maii Aman Wan.........my heart goes gear 5 when i see u!...omyutube.

:p

da da,aku tau kau nak muntah.
nah baldi~
Jna marcello Jna marcello 06 December, 2012
So calon untuk Na yg mana??
HAHHA
*JOKING
Deqla manjew Deqla manjew 06 December, 2012
Hahaha...penyamun ape ni?? Lone renjers ke???jeng..jeng..jeng....hihihi...muka ganaz giler memasing...
eva eva 06 December, 2012
semua muka serius jer.. menakutkan haha.. sy nak jd pelakon dlm filem pendek boleh haha
hnahdy hnahdy 06 December, 2012
terima kasih si kacak. susah2 je cari calon2 ni untuk hana..:P

nak yang mana satu ek.. susah gak nak buat pilihan
thenunu thenunu 06 December, 2012
Oooo oklah tu dapat 2ribu utk jgn lupa lirik.patut mcm pernah tgk kat tv..hahaah
donnyien donnyien 07 December, 2012
hello boni kacak,
baru pertama kali mendangar kumpulan penyamun inc ni. all the best dan buat yang terbaik untuk rakyat dan negara. :)
Hafizul Hafizul 07 December, 2012
hahaha..terbaik lah kesmua jejaka ni..vlog tu lebih kurang sama ngn buat video ke bro?
Nurrul Nurrul 07 December, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
Si Matatajam Si Matatajam 07 December, 2012
Bertuahnya dapat kenai penyamun kacak.. Muahaahaa..membongkakkan..
Dkna Abza Dkna Abza 07 December, 2012
jejaka diatas boleh buat calon suami :)
ct kektus ct kektus 07 December, 2012
nak telefon polis tak ? kasi tangkap ini penyamun ? :D
Remy hazza Remy hazza 07 December, 2012
mamat yg dlm jgn lupa lirik dulu tu bro rupanya.... ingat pelanduk kembar....he3
cik nana cik nana 07 December, 2012
'penyamun' skrg hebatttt ! huwahhh
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat 08 December, 2012
kikiki...penyamun pun macho...
Mia Liana Mia Liana 08 December, 2012
wahhh... promote sakan nampak..
CIK TOM CIK TOM 09 December, 2012
hensem2 n macho..hehee
C'Jai C'Jai 09 December, 2012
Statement gambar en boni kacak tu tak bleh balh betul ...hahahaaa... sesuai masuk geng di atas...hehee..:)
cara pembelian ace maxs cara pembelian ace maxs 10 December, 2012
wah... saya kita beneran penyamun.. tenyata...

menarik sekali.. senang rasanya bisa lebih mengenal boni kacak :D
♥ sitifarhana ♥ ♥ sitifarhana ♥ 11 December, 2012
wahh.crew2 produksi gituuu..hihi
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 13 December, 2012
saya kenal amanwan dengan awak je :)