Sambutan Hari Aids Sedunia 2012

on 02 December 2012

Sambutan Hari Aids Sedunia 2012 | Semalam sempat juga aku terjah ke Berjaya Times Square untuk meraikan sambutan Hari Aids Sedunia 2012. Sayangnya aku lambat. Ada kerja yang perlu aku selesaikan dulu. Aku terlepas peluang untuk melihat Aaron Aziz depan mata. Masa tu Aaron Aziz dah balik. Aku cuma sempat melihat Fahrin Ahmad sahaja. Sayang betul. Aku sebenarnya nak bandingkan siapakah yang lebih kacak antara Aaron Aziz dan aku. Mungkin Aaron Aziz takut agaknya. Tu yang dia balik awal. Hahahahaha. 

Sampai di sana, aku terus berjumpa dengan rakan-rakan seperjuangan yang lain iaitu geng Penyamun Inc. Yang tinggal hanyalah Aman Wan, Shairazi dan juga Awie. Manakala Bophairy dan juga Reja Mus sudah ke Menara KL. Ada sambutan Hari Hamster Sedunia. Hahaha. Suka hati aku je. 

Jadi, jomlah layan gambar-gambar sekitar Hari Aids Sedunia 2012 yang berlangsung di Berjaya Times Square semalam. 

hari aids sedunia 2012
Seronok Awie dapat jumpa belon gergasi. Nasib baik kitorang tahan, kalau tak, dia dah panjat dah belon tu untuk petik sekuntum dua.
hari aids sedunia 2012
Ramai juga yang datang. Aku kira lebih kurang dua puluh ratus orang.
hari aids sedunia 2012
Mereka mengangkat sepanduk. Ini salah satu bentuk demonstrasi jalanan. Dan tertulis di situ UCTXMA. Entah apa lah maksudnya. Mungkin dorang nak perkenalkan band baru dorang agaknya. Band ala-ala K-Pop. Hahaha.
hari aids sedunia 2012
Dan semasa ni, semua sedang dalam mod freeze. Kalau tak salah aku, kitorang kena freeze dalam masa 5 minit. Aku ingatkan benda ni kena tahan nafas sekali. Aku tahan nafas selama yang mungkin. Dan akibatnya aku terkentut-kentut berair sebab kekurangan oksigen.
hari aids sedunia 2012
Tumpu perhatian pada awek bertudung merah. Betapa seriusnya dia memberi arahan. Aku curi-curi dengar. Dan aku terdengar yang dia mengarahkan anak-anak buahnya mencari seorang lelaki kacak yang bernama Boni. Katanya lelaki itu bakal memberi sinar kebahagiaan kepadanya. Pergh. Aku terus menyorok sebab aku tak bersedia lagi nak berumah tangga.
hari aids sedunia 2012
Dua awek ni pula pada awalnya berebut-rebut nak bergambar dengan aku. Siap tarik-tarik bulu kening lagi. Aku macam biasa akan bersikap profesional dan penyayang. Aku cakap tak perlu bergaduh disebabkan aku. Aku tetap lelaki biasa yang mempunyai bau kentut yang busuk. Selepas memujuk mereka , akhirnya mereka berdamai. Dan mereka bersetuju untuk berkongsi kasih. 
hari aids sedunia 2012
Kami beraksi. Susah jadi orang kacak ni. Ke mana- mana sahaja akan ada lensa kamera yang ingin merakam wajah-wajah kami yang kacak ni. sumber gambar --> www.selenagomeze.bom
hari aids sedunia 2012
Huh!! Awie hanya nampak satu mata??? Iluminati!!!! Pui!!
Sayangnya tak dapat nak lepak lama dengan dorang. Aku terpaksa bertungkus lumus balik ke rumah untuk menonton perlawanan bola. Tapi, ada kisah yang melukakan perasaan aku dalam perjalanan balik. Nanti aku cerita.
Ranking: 5

{ 89 comments... read them below or add one }

Reply Comment mis fatin said...

haha illuminati lah sangat. rasenye aids ni pon ada wat cycling. baru igt nak join. terlepas ler


December 2, 2012 at 7:13 AM
Reply Comment Mohd Lokman Bin Ramli said...

untung la kacak sampai awek berebut-berebut nak bergambar dengan bro


December 2, 2012 at 7:21 AM
Reply Comment Ladfe Amir said...

kena kahwin cepat2 bro. masa ni baru betul kekacakan bro akan lebih lebih terserlah dan makin mencabar.

masa tu kita tgk lagi ramai awek nak tangkap gambar ke atau makin ramai yg dok larikan diri.


December 2, 2012 at 7:54 AM
Reply Comment Mira Maisara said...

alamak ai kesah duka ape lak tu ?


December 2, 2012 at 9:57 AM
Reply Comment Cikgu Ma said...

x caya la pegang belong tu...belon tu jauh, tangan tu jer kunun2 mcm pegang tali belon kan..hehehehe...

***suka ati I la nk kondem..kihkih...jgn mare boni, nanti x kacak :P


December 2, 2012 at 10:00 AM
Reply Comment ♥ Miss Hearty ♥ said...

huiyooo..meriah jgk eh sambutan hari Aids sedunia tuw.tambah meriah bila boni ada ! hahaha.eh eh..kisah duka ape pulak ney?


December 2, 2012 at 10:26 AM
Reply Comment GincoMerahJambu said...

wah..meriah nye! best nye! siap belon2 lagi..jumpe orang ramai2 lagi..orang berebut2 nk bergambar lg..hihik


December 2, 2012 at 10:49 AM
Reply Comment AQu Mad said...

illuminati .. terus cop illuminati wkakaka


December 2, 2012 at 10:59 AM
Reply Comment Remy hazza said...

fun giler bro ngan kenkawan......


December 2, 2012 at 11:11 AM
Reply Comment donnyien dot com said...

Hello bro Boni,

Meriah sungguh sambutan Aids ini, apa yang penting sekali ialah kita dapat renungkan message yang disampaikan. selamat pagi :)

Yang last tu memang terbaik hehe..


December 2, 2012 at 11:13 AM
Reply Comment beckhrooy said...

agaknya Aaron Aziz balik awal sbb nak tgok Singapore main kot


December 2, 2012 at 11:45 AM
Reply Comment nik ros said...

seronoknya. best la dapat jumpa kwn2.sekejab pun ok kan :)


December 2, 2012 at 11:46 AM
Reply Comment cweet pinky said...

hahaha ,apekah , berebut , untgla boni jejaka hot

*komen anda di reply disini , jemput view :)

http://dariilhamkehati.blogspot.com/2012/12/penjelasan-jangan-laknat-israel.html


December 2, 2012 at 12:20 PM
Reply Comment Shiyda Aqma said...

bestnyer g event cmni kan ! ^^


December 2, 2012 at 12:22 PM
Reply Comment zila manaf said...

untungla...awie, tunjuk ajarku siput sedut....huhuuhu


December 2, 2012 at 12:51 PM
Reply Comment Noor Ikmal said...

Assalam, terbaik Boni... yg koe pi tahan nafas tu apsal... mcm mana kalau freeze tu selama 30minit tak koe jadi the hulk di situ... hahha


December 2, 2012 at 1:18 PM
Reply Comment Jna marcello said...

tak sia2 balik kerumah MALAYSIA menang yeay \0/


December 2, 2012 at 2:00 PM
Reply Comment ✿A I N A A✿ said...

perghhh meriahnyaaa kt TS, sebaik tak drive ke sana, mesti jln jem..huhuu..... best2....


December 2, 2012 at 2:02 PM
Reply Comment cci said...

bestnya... ^_^

tahniah ek..
http://ccicutedollylicious.blogspot.com/2012/12/review-hadiah-buat-pemenang-blog-siapa_1.html


December 2, 2012 at 3:06 PM
Reply Comment Cinta Misteri said...

Amboi, sewenang2 beraksi mengalahkn aaron. Awek tudung merah tu rela tak pic nya di up disini?

Apa yep xg brlaku tu? Malaysìa menang weìiì


December 2, 2012 at 3:35 PM
Reply Comment Mas Zull said...

assalamualaikum boni....meriahnya n ramai yer rg onak ambil gambar dgn jejaka kacak ni hehehehee...;)


December 2, 2012 at 4:36 PM
Reply Comment ♥ sitifarhana ♥ said...

wahh..ramainya..

aaron aziz balik cepat sbb dia taknak kcewakan boni kacak je..hehehehe


December 2, 2012 at 4:39 PM
Reply Comment krole said...

miahahahah!!!ko mmg kacak bro!!!nasib bek ko mnyorok kalo tak..pergh!!! kena kawin awai jwpnya...pngunjung seramai 20ratus org hahaha!!! ramai tu!!!


December 2, 2012 at 4:54 PM
Reply Comment Faizol Dee said...

x prnah sambut lak hari yg mcm nih..


December 2, 2012 at 5:05 PM
Reply Comment Papa Mifz said...

Kelihatan sangat meriah, ramai jugak yang terlibat yer..harap kesedaran mengenai Aids makin menyeluruh dikalangan masyarakat..


December 2, 2012 at 6:52 PM
Reply Comment Hanif Idrus said...

Rajin u sertai aktiviti sebegini yer bro..
Hati lu murni bro...
Bagus!!!!!!


December 2, 2012 at 7:26 PM
Reply Comment Iffah Afeefah said...

npe xajak?
bosan smlm kat umah

sume pakat kua tak ajak


December 2, 2012 at 7:44 PM
Reply Comment baby comel said...

Cewah abg boni kemain kalau bergambar ;) hehehe,


December 2, 2012 at 8:40 PM
Reply Comment Mat Som said...

Selama ini saya ingatkan kentut Sdra Boni wangi bak kasturi...macam kentut artis2 wanita yg jelita2 tu.


December 2, 2012 at 9:27 PM
Reply Comment nadia said...

boniii, kawen sekarang bro. lagi lame tangguh, lagi tinggi potensi. ceaaahhhhh ;p


December 2, 2012 at 9:36 PM
Reply Comment steffany daph said...

ooooo boni :D lama tak terjah blog u. hahaha. sihat ?

weh, makin happy skrg namapak. hewww, best tuu dpt pi raikan sama2 ngan kwn2. yer, take care. jgn terlibat dalam gejala yg bileh membawa diri ke alam aids ok. dadaaaaa..see u soon.


December 2, 2012 at 9:54 PM
Reply Comment Nor Zilla Sensei said...

hahaha..name pun boni kacak mmg la laris.hahaha. nape tak war warkan. klu x bole tumpang sekaki.hehe


December 2, 2012 at 10:11 PM
Reply Comment Izzah Azizah said...

hahahaha ! adoii ! abg boni boleh pulak buat lawak kat setiap gambar. papepun Selamat menyambut hari AIDS sedunia ! ke seMalaysia ? eh..


December 2, 2012 at 10:18 PM
Reply Comment siti rokiah said...

wahhhh meriah betul sebab jadi rebutan aweks


December 2, 2012 at 10:23 PM
Reply Comment Bobo said...

hahaha sesuai sgt la bro dgn awek tudung merah tu!! hehe


December 2, 2012 at 11:11 PM
Reply Comment paripariputih said...

Tahniah and well done boni sbb menginvolvekan diri dlm kerja2 amal ni ^^


December 2, 2012 at 11:15 PM
Reply Comment cci said...

boni leh cuba cari ni..

dulu..


December 2, 2012 at 11:34 PM
Reply Comment deq noor said...

ramainya org... bagusnya, ramai yg support & mempunyai kesedaran dgn aktiviti sebegini...


December 2, 2012 at 11:35 PM
Reply Comment cci said...

kalau x boleh maybe template x sesuai.. muahaha.. :P


December 2, 2012 at 11:36 PM
Reply Comment CekbOlat-bOlat said...

Amannnnnnnnn wannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn *shout*

haha . best best !


December 2, 2012 at 11:46 PM
Reply Comment cerita best said...

ambooiiii pergi x ajak nk g gak hahaha


December 2, 2012 at 11:56 PM
Reply Comment Fazrol said...

Menjadi rebutan ramai... hebat223x...


December 3, 2012 at 12:17 AM
Reply Comment zulhilmi tempoyak said...

boni. ko mmbr ngan aman wan ek..??

rini br aku tau... retis2 jugak ngko ek.. hehehe...


December 3, 2012 at 7:33 AM
Reply Comment Niesa said...

ingt betul2 pegang belon..hahaha..untung la jd retis byk peminat..kena bg tau mak jemah ni sbb mak jemah suka lelaki kacak..hehe


December 3, 2012 at 8:17 AM
Reply Comment Si Matatajam said...

Amboi tersangat Kacak sampai berebut-rebut aweks nk bergambaq..isk2.. Ha ha..seriusnya Awek tu bagi arahan nak cari Boni..


December 3, 2012 at 8:58 AM
Reply Comment Hamida Mohammad said...

Bestnya dapat berkumpul macam tu ,lakukan bersama sama dengan kwn2..tak pernah berpeluang :(


December 3, 2012 at 9:03 AM
Reply Comment Aien Alien said...

bersungguh awek tudung merah tu Boni...haha. tapi Boni tak bersedia lagi apa boleh buat. hahahaha.


December 3, 2012 at 9:31 AM
Reply Comment are_lin@yu said...

hehe..mmg kacak tak terkata..hihi


December 3, 2012 at 9:34 AM
Reply Comment Fendy said...

nak jumpa aman wan weh...


December 3, 2012 at 9:50 AM
Reply Comment Sheila Salim said...

Assalamualaikum.. hahahha kelakar je. perasan tak sudah. hahahha


December 3, 2012 at 10:29 AM
Reply Comment Neo89 said...

Kau kalau bergambar, boleh tak jangan hensem sangat? tergoda i tau tak. Hik3. Weyh, nak tau apa cerita yang melukakan tu. Tell me pliss.


December 3, 2012 at 10:29 AM
Reply Comment aTieYusof Family said...

Meriahnya acara tu BONI...
sampai berebut aweks2 ya..haha:)
so, dah dpt pujaan hati ke??
...haha:D


December 3, 2012 at 10:57 AM
Reply Comment siti fatimah said...

meriahnya.. ramai betul manusia.

apa kisah sedih itu. kongsi k. boleh kurangkan kesedihan tu.


December 3, 2012 at 11:43 AM
Reply Comment razzwey said...

Tengkiu sangat Boni sebab sudi hedir, walaupun tak sempat jumpa Aaron Aziz kan? Takpe lah, ko tengok je lah ablum pesbuk aku amik gambo dgn Aaron... :p


December 3, 2012 at 11:47 AM
Reply Comment amirini said...

haha.. takut pegang belon boleh terbang je..


December 3, 2012 at 12:39 PM
Reply Comment Hakim Mahmud said...

haha terkantoi dimana kamu tidak memegangn tali belon itu ekek..


December 3, 2012 at 1:27 PM
Reply Comment Cik Nur said...

happeningnya..!
tapi apakah kisah yang melukakan tu..??


December 3, 2012 at 2:41 PM
Reply Comment Che Rosliza Che mat said...

Bertuah badan...awek berebut nak bergambar gan boni...hihihi


December 3, 2012 at 3:32 PM
Reply Comment Kakzakie said...

Meriahjuga tu... semalam hari aida. Hari ini hari OKU pulak.


December 3, 2012 at 4:10 PM
Reply Comment Wadi AR said...

lubang hidung besorrr. haha


December 3, 2012 at 4:15 PM
Reply Comment Ema Blog said...

meriahnya..rugilah terlepas bergambar dgn AA tu..


December 3, 2012 at 4:50 PM
Reply Comment inche hlovate said...

meriah betoii..awt tak ajak cek'


December 3, 2012 at 5:31 PM
Reply Comment fairus said...

BAGUSLAH KERANA BERI SUPPORT PADA PROGRAM MACAM NI..


December 3, 2012 at 6:39 PM
Reply Comment hnahdy said...

yuuu..mana entry yang melukakan tu.. :)


December 3, 2012 at 9:23 PM
Reply Comment ♥ aiNa yaZiD ♥ said...

wah.. meriah nya event ni~! =) bgus rmi yg menyokong, alhamdulillah..

hamboi jejaka hot stuff gituw. Aaron balik sebb takut heh..? hehehe mungkin la awk! =P

eh, kisah apa pulak ni yg duka2..


December 3, 2012 at 9:34 PM
Reply Comment fifie said...

Maaf caption gambar awek tudung merah tidak dapat diterima. hahahha


December 3, 2012 at 9:46 PM
Reply Comment JMR said...

otw balik pon ada kisah duka ke..iskh iskh..


December 3, 2012 at 10:40 PM
Reply Comment zool said...

wah event hari AIDS sedunia ek.. harap dapat banyak ilmu kat sana. jangan tengok awek je


December 4, 2012 at 12:32 AM
Reply Comment Shasha Yacob said...

hamboi rajin bonar nampaknya. berlagak sungguh you dengan dua orang perempuan tu ye, hahaha. retis lah katakan


December 4, 2012 at 2:15 AM
Reply Comment KiD said...

boni the hot stuf... hehhehee


December 4, 2012 at 4:25 AM
Reply Comment donnyien said...

ramai betul orang yang datang.. mudah-mudahan message yang diampaikan dapat di applikasikan dalam hidup;


December 4, 2012 at 10:09 AM
Reply Comment O'gosh Iskandar said...

makin lama makin hot stuf la boni ni...haha


December 4, 2012 at 10:50 AM
Reply Comment DIARI FARISHA said...

xnk join ke??http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/11/pencarian-bloglist-musim-1-diari-farisha.html


December 4, 2012 at 4:50 PM
Reply Comment Arina Shamsul said...

hahahahhaha..cian aron aziz tu ..entah2 tak nak duduk mesia lagi dia boni..kekeke.


December 5, 2012 at 7:44 AM
Reply Comment C'Jai said...

hahaaaa..lucu capture gambar gadis bertudung merah memberi arahan tu..


December 6, 2012 at 8:36 AM
Reply Comment Hafizul said...

Haha..untung ler awe tu kan..dapat penangan kasih syg dari boni..haha


December 7, 2012 at 1:53 AM
Reply Comment shidaR said...

perghh kacak org sekeliling hehee :D


December 8, 2012 at 9:36 PM
Reply Comment Sayidah Nafisah Ruslan said...

kenapalah ayat awak ni buat saya rasa nak.. haih! hahahaha


December 13, 2012 at 11:29 PM





 
© BONI KACAK All Rights Reserved
Get smart with the Thesis Blogger Template Design By kozumi_ro.
Service Tempahan Design