Sambutan Hari Aids Sedunia 2012

Sambutan Hari Aids Sedunia 2012 | Semalam sempat juga aku terjah ke Berjaya Times Square untuk meraikan sambutan Hari Aids Sedunia 2012. Sayangnya aku lambat. Ada kerja yang perlu aku selesaikan dulu. Aku terlepas peluang untuk melihat Aaron Aziz depan mata. Masa tu Aaron Aziz dah balik. Aku cuma sempat melihat Fahrin Ahmad sahaja. Sayang betul. Aku sebenarnya nak bandingkan siapakah yang lebih kacak antara Aaron Aziz dan aku. Mungkin Aaron Aziz takut agaknya. Tu yang dia balik awal. Hahahahaha. 

Sampai di sana, aku terus berjumpa dengan rakan-rakan seperjuangan yang lain iaitu geng Penyamun Inc. Yang tinggal hanyalah Aman Wan, Shairazi dan juga Awie. Manakala Bophairy dan juga Reja Mus sudah ke Menara KL. Ada sambutan Hari Hamster Sedunia. Hahaha. Suka hati aku je. 

Jadi, jomlah layan gambar-gambar sekitar Hari Aids Sedunia 2012 yang berlangsung di Berjaya Times Square semalam. 

hari aids sedunia 2012
Seronok Awie dapat jumpa belon gergasi. Nasib baik kitorang tahan, kalau tak, dia dah panjat dah belon tu untuk petik sekuntum dua.
hari aids sedunia 2012
Ramai juga yang datang. Aku kira lebih kurang dua puluh ratus orang.
hari aids sedunia 2012
Mereka mengangkat sepanduk. Ini salah satu bentuk demonstrasi jalanan. Dan tertulis di situ UCTXMA. Entah apa lah maksudnya. Mungkin dorang nak perkenalkan band baru dorang agaknya. Band ala-ala K-Pop. Hahaha.
hari aids sedunia 2012
Dan semasa ni, semua sedang dalam mod freeze. Kalau tak salah aku, kitorang kena freeze dalam masa 5 minit. Aku ingatkan benda ni kena tahan nafas sekali. Aku tahan nafas selama yang mungkin. Dan akibatnya aku terkentut-kentut berair sebab kekurangan oksigen.
hari aids sedunia 2012
Tumpu perhatian pada awek bertudung merah. Betapa seriusnya dia memberi arahan. Aku curi-curi dengar. Dan aku terdengar yang dia mengarahkan anak-anak buahnya mencari seorang lelaki kacak yang bernama Boni. Katanya lelaki itu bakal memberi sinar kebahagiaan kepadanya. Pergh. Aku terus menyorok sebab aku tak bersedia lagi nak berumah tangga.
hari aids sedunia 2012
Dua awek ni pula pada awalnya berebut-rebut nak bergambar dengan aku. Siap tarik-tarik bulu kening lagi. Aku macam biasa akan bersikap profesional dan penyayang. Aku cakap tak perlu bergaduh disebabkan aku. Aku tetap lelaki biasa yang mempunyai bau kentut yang busuk. Selepas memujuk mereka , akhirnya mereka berdamai. Dan mereka bersetuju untuk berkongsi kasih. 
hari aids sedunia 2012
Kami beraksi. Susah jadi orang kacak ni. Ke mana- mana sahaja akan ada lensa kamera yang ingin merakam wajah-wajah kami yang kacak ni. sumber gambar --> www.selenagomeze.bom
hari aids sedunia 2012
Huh!! Awie hanya nampak satu mata??? Iluminati!!!! Pui!!
Sayangnya tak dapat nak lepak lama dengan dorang. Aku terpaksa bertungkus lumus balik ke rumah untuk menonton perlawanan bola. Tapi, ada kisah yang melukakan perasaan aku dalam perjalanan balik. Nanti aku cerita.

{ 89 comments.. read them below or add one }

mis fatin mis fatin 02 December, 2012
haha illuminati lah sangat. rasenye aids ni pon ada wat cycling. baru igt nak join. terlepas ler
Mohd Lokman Bin Ramli Mohd Lokman Bin Ramli 02 December, 2012
untung la kacak sampai awek berebut-berebut nak bergambar dengan bro
Ladfe Amir Ladfe Amir 02 December, 2012
kena kahwin cepat2 bro. masa ni baru betul kekacakan bro akan lebih lebih terserlah dan makin mencabar.

masa tu kita tgk lagi ramai awek nak tangkap gambar ke atau makin ramai yg dok larikan diri.
Mira Maisara Mira Maisara 02 December, 2012
alamak ai kesah duka ape lak tu ?
Cikgu Ma Cikgu Ma 02 December, 2012
x caya la pegang belong tu...belon tu jauh, tangan tu jer kunun2 mcm pegang tali belon kan..hehehehe...

***suka ati I la nk kondem..kihkih...jgn mare boni, nanti x kacak :P
♥  Miss Hearty  ♥ ♥ Miss Hearty ♥ 02 December, 2012
huiyooo..meriah jgk eh sambutan hari Aids sedunia tuw.tambah meriah bila boni ada ! hahaha.eh eh..kisah duka ape pulak ney?
GincoMerahJambu GincoMerahJambu 02 December, 2012
wah..meriah nye! best nye! siap belon2 lagi..jumpe orang ramai2 lagi..orang berebut2 nk bergambar lg..hihik
AQu Mad AQu Mad 02 December, 2012
illuminati .. terus cop illuminati wkakaka
Remy hazza Remy hazza 02 December, 2012
fun giler bro ngan kenkawan......
donnyien dot com donnyien dot com 02 December, 2012
Hello bro Boni,

Meriah sungguh sambutan Aids ini, apa yang penting sekali ialah kita dapat renungkan message yang disampaikan. selamat pagi :)

Yang last tu memang terbaik hehe..
beckhrooy beckhrooy 02 December, 2012
agaknya Aaron Aziz balik awal sbb nak tgok Singapore main kot
nik ros nik ros 02 December, 2012
seronoknya. best la dapat jumpa kwn2.sekejab pun ok kan :)
syiela syiela 02 December, 2012
meriahnya sambutan....

cweet pinky cweet pinky 02 December, 2012
hahaha ,apekah , berebut , untgla boni jejaka hot

*komen anda di reply disini , jemput view :)

http://dariilhamkehati.blogspot.com/2012/12/penjelasan-jangan-laknat-israel.html
Shiyda Aqma Shiyda Aqma 02 December, 2012
bestnyer g event cmni kan ! ^^
zila manaf zila manaf 02 December, 2012
untungla...awie, tunjuk ajarku siput sedut....huhuuhu
Noor Ikmal Noor Ikmal 02 December, 2012
Assalam, terbaik Boni... yg koe pi tahan nafas tu apsal... mcm mana kalau freeze tu selama 30minit tak koe jadi the hulk di situ... hahha
Jna marcello Jna marcello 02 December, 2012
tak sia2 balik kerumah MALAYSIA menang yeay \0/
✿A I N A A✿ ✿A I N A A✿ 02 December, 2012
perghhh meriahnyaaa kt TS, sebaik tak drive ke sana, mesti jln jem..huhuu..... best2....
cci cci 02 December, 2012
bestnya... ^_^

tahniah ek..
http://ccicutedollylicious.blogspot.com/2012/12/review-hadiah-buat-pemenang-blog-siapa_1.html
Cinta Misteri Cinta Misteri 02 December, 2012
Amboi, sewenang2 beraksi mengalahkn aaron. Awek tudung merah tu rela tak pic nya di up disini?

Apa yep xg brlaku tu? Malaysìa menang weìiì
Mas Zull Mas Zull 02 December, 2012
assalamualaikum boni....meriahnya n ramai yer rg onak ambil gambar dgn jejaka kacak ni hehehehee...;)
♥ sitifarhana ♥ ♥ sitifarhana ♥ 02 December, 2012
wahh..ramainya..

aaron aziz balik cepat sbb dia taknak kcewakan boni kacak je..hehehehe
krole krole 02 December, 2012
miahahahah!!!ko mmg kacak bro!!!nasib bek ko mnyorok kalo tak..pergh!!! kena kawin awai jwpnya...pngunjung seramai 20ratus org hahaha!!! ramai tu!!!
Faizol Dee Faizol Dee 02 December, 2012
x prnah sambut lak hari yg mcm nih..
Papa Mifz Papa Mifz 02 December, 2012
Kelihatan sangat meriah, ramai jugak yang terlibat yer..harap kesedaran mengenai Aids makin menyeluruh dikalangan masyarakat..
Hanif Idrus Hanif Idrus 02 December, 2012
Rajin u sertai aktiviti sebegini yer bro..
Hati lu murni bro...
Bagus!!!!!!
Iffah Afeefah Iffah Afeefah 02 December, 2012
npe xajak?
bosan smlm kat umah

sume pakat kua tak ajak
baby comel baby comel 02 December, 2012
Cewah abg boni kemain kalau bergambar ;) hehehe,
Mat Som Mat Som 02 December, 2012
Selama ini saya ingatkan kentut Sdra Boni wangi bak kasturi...macam kentut artis2 wanita yg jelita2 tu.
nadia nadia 02 December, 2012
boniii, kawen sekarang bro. lagi lame tangguh, lagi tinggi potensi. ceaaahhhhh ;p
steffany daph steffany daph 02 December, 2012
ooooo boni :D lama tak terjah blog u. hahaha. sihat ?

weh, makin happy skrg namapak. hewww, best tuu dpt pi raikan sama2 ngan kwn2. yer, take care. jgn terlibat dalam gejala yg bileh membawa diri ke alam aids ok. dadaaaaa..see u soon.
Pena Menari Pena Menari 02 December, 2012
wah....npk meriah...tu...
Nor Zilla Sensei Nor Zilla Sensei 02 December, 2012
hahaha..name pun boni kacak mmg la laris.hahaha. nape tak war warkan. klu x bole tumpang sekaki.hehe
Izzah Azizah Izzah Azizah 02 December, 2012
hahahaha ! adoii ! abg boni boleh pulak buat lawak kat setiap gambar. papepun Selamat menyambut hari AIDS sedunia ! ke seMalaysia ? eh..
siti rokiah siti rokiah 02 December, 2012
wahhhh meriah betul sebab jadi rebutan aweks
Bobo Bobo 02 December, 2012
hahaha sesuai sgt la bro dgn awek tudung merah tu!! hehe
paripariputih paripariputih 02 December, 2012
Tahniah and well done boni sbb menginvolvekan diri dlm kerja2 amal ni ^^
cci cci 02 December, 2012
boni leh cuba cari ni..

dulu..
deq noor deq noor 02 December, 2012
ramainya org... bagusnya, ramai yg support & mempunyai kesedaran dgn aktiviti sebegini...
cci cci 02 December, 2012
kalau x boleh maybe template x sesuai.. muahaha.. :P
CekbOlat-bOlat CekbOlat-bOlat 02 December, 2012
Amannnnnnnnn wannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn *shout*

haha . best best !
cerita best cerita best 02 December, 2012
ambooiiii pergi x ajak nk g gak hahaha
Fazrol Fazrol 03 December, 2012
Menjadi rebutan ramai... hebat223x...
zulhilmi tempoyak zulhilmi tempoyak 03 December, 2012
boni. ko mmbr ngan aman wan ek..??

rini br aku tau... retis2 jugak ngko ek.. hehehe...
Niesa Niesa 03 December, 2012
ingt betul2 pegang belon..hahaha..untung la jd retis byk peminat..kena bg tau mak jemah ni sbb mak jemah suka lelaki kacak..hehe
Si Matatajam Si Matatajam 03 December, 2012
Amboi tersangat Kacak sampai berebut-rebut aweks nk bergambaq..isk2.. Ha ha..seriusnya Awek tu bagi arahan nak cari Boni..
Hamida Mohammad Hamida Mohammad 03 December, 2012
Bestnya dapat berkumpul macam tu ,lakukan bersama sama dengan kwn2..tak pernah berpeluang :(
Aien Alien Aien Alien 03 December, 2012
bersungguh awek tudung merah tu Boni...haha. tapi Boni tak bersedia lagi apa boleh buat. hahahaha.
are_lin@yu are_lin@yu 03 December, 2012
hehe..mmg kacak tak terkata..hihi
Fendy Fendy 03 December, 2012
nak jumpa aman wan weh...
Sheila Salim Sheila Salim 03 December, 2012
Assalamualaikum.. hahahha kelakar je. perasan tak sudah. hahahha
Neo89 Neo89 03 December, 2012
Kau kalau bergambar, boleh tak jangan hensem sangat? tergoda i tau tak. Hik3. Weyh, nak tau apa cerita yang melukakan tu. Tell me pliss.
aTieYusof Family aTieYusof Family 03 December, 2012
Meriahnya acara tu BONI...
sampai berebut aweks2 ya..haha:)
so, dah dpt pujaan hati ke??
...haha:D
siti fatimah siti fatimah 03 December, 2012
meriahnya.. ramai betul manusia.

apa kisah sedih itu. kongsi k. boleh kurangkan kesedihan tu.
razzwey razzwey 03 December, 2012
Tengkiu sangat Boni sebab sudi hedir, walaupun tak sempat jumpa Aaron Aziz kan? Takpe lah, ko tengok je lah ablum pesbuk aku amik gambo dgn Aaron... :p
amirini amirini 03 December, 2012
haha.. takut pegang belon boleh terbang je..
Hakim Mahmud Hakim Mahmud 03 December, 2012
haha terkantoi dimana kamu tidak memegangn tali belon itu ekek..
Afasz Afasz 03 December, 2012
meriah nye.. ramai ek.
Cik Nur Cik Nur 03 December, 2012
happeningnya..!
tapi apakah kisah yang melukakan tu..??
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat 03 December, 2012
Bertuah badan...awek berebut nak bergambar gan boni...hihihi
Kakzakie Kakzakie 03 December, 2012
Meriahjuga tu... semalam hari aida. Hari ini hari OKU pulak.

Wadi AR Wadi AR 03 December, 2012
lubang hidung besorrr. haha
Ema Blog Ema Blog 03 December, 2012
meriahnya..rugilah terlepas bergambar dgn AA tu..
inche hlovate inche hlovate 03 December, 2012
meriah betoii..awt tak ajak cek'
fairus fairus 03 December, 2012
BAGUSLAH KERANA BERI SUPPORT PADA PROGRAM MACAM NI..
hnahdy hnahdy 03 December, 2012
yuuu..mana entry yang melukakan tu.. :)
♥ aiNa yaZiD ♥ ♥ aiNa yaZiD ♥ 03 December, 2012
wah.. meriah nya event ni~! =) bgus rmi yg menyokong, alhamdulillah..

hamboi jejaka hot stuff gituw. Aaron balik sebb takut heh..? hehehe mungkin la awk! =P

eh, kisah apa pulak ni yg duka2..
fifie fifie 03 December, 2012
Maaf caption gambar awek tudung merah tidak dapat diterima. hahahha
JMR JMR 03 December, 2012
otw balik pon ada kisah duka ke..iskh iskh..
tirahzairi tirahzairi 04 December, 2012
retis kan...nak sign :)
zool zool 04 December, 2012
wah event hari AIDS sedunia ek.. harap dapat banyak ilmu kat sana. jangan tengok awek je
Shasha Yacob Shasha Yacob 04 December, 2012
hamboi rajin bonar nampaknya. berlagak sungguh you dengan dua orang perempuan tu ye, hahaha. retis lah katakan
KiD KiD 04 December, 2012
boni the hot stuf... hehhehee
donnyien donnyien 04 December, 2012
ramai betul orang yang datang.. mudah-mudahan message yang diampaikan dapat di applikasikan dalam hidup;
O'gosh Iskandar O'gosh Iskandar 04 December, 2012
makin lama makin hot stuf la boni ni...haha
DIARI FARISHA DIARI FARISHA 04 December, 2012
xnk join ke??http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/11/pencarian-bloglist-musim-1-diari-farisha.html
Arina Shamsul Arina Shamsul 05 December, 2012
hahahahhaha..cian aron aziz tu ..entah2 tak nak duduk mesia lagi dia boni..kekeke.
C'Jai C'Jai 06 December, 2012
hahaaaa..lucu capture gambar gadis bertudung merah memberi arahan tu..
Hafizul Hafizul 07 December, 2012
Haha..untung ler awe tu kan..dapat penangan kasih syg dari boni..haha
shidaR shidaR 08 December, 2012
perghh kacak org sekeliling hehee :D
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 13 December, 2012
kenapalah ayat awak ni buat saya rasa nak.. haih! hahahaha