Sekitar Majlis Perkahwinan Ala-Ala Zaman Kesultanan Melayu Melaka Dulu-Dulu

Sekitar Majlis Perkahwinan Ala-Ala Zaman Kesultanan Melayu Melaka Dulu-Dulu | Tengok facebook macam dah ada perubahan lagi. Haish. Bertukar lagi. Nasib baiklah jauh, kalau dekat, dah lama aku lempang si Mark Zukeberg tu. Asyik nak bertukar je. Makin pening kepala orang-orang yang tak berapa mahir IT ni. Nasib baik pagi tadi aku sempat jeling cermin. Terubat kemarahan  aku tu dengan melihat kekacakan diri sendiri. Dah, jom layan gambar-gambar sekitar majlis perkahwinan ala-ala zaman kesultanan melayu melaka dulu-dulu.


perkahwinan bertemakan zaman kesultanan melayu melaka
Panglima yang hilang arah tujuan. Beliau confuse samada nak jadi panglima ataupun photographer.
perkahwinan bertemakan zaman kesultanan melayu melaka
Wajah saudara mara yang semakin lama semakin dewasa. Dulu kecil je semua ni. Sekejap je masa berlalu.
perkahwinan bertemakan zaman kesultanan melayu melaka
Aku dapat rasakan budak yang berbeg biru dan bersongkok tu adalah peminat setia kumpulan kompang ni agaknya.
perkahwinan bertemakan zaman kesultanan melayu melaka
Aku diapit oleh adik dengan ibunda hamba. Pergh, mana satu ni? Aku ke hamba? Hahaha.
perkahwinan bertemakan zaman kesultanan melayu melaka
Pergh. Kagum aku dengan diri sendiri. Anak siapalah ni? Hahaha. Kalau nak dapatkan kulit bersih dan halus sebegini, dapatkanlah produk kolagen asli dan sabun gluta. Aku ada menjualnya. Jangan rasa malu-malu untuk hubungi aku. Walaupun aku ni kacak, namun aku tak sombong. Hahahaha.
perkahwinan bertemakan kesultanan melayu melaka
Bersama pemenang tempat kedua solo dan juara duet di dalam pertandingan karaoke karnival kelab perodua Malaysia. Katanya nak belanja aku ke PD sabtu dan ahad ni. Hehehehe. Dah lama tak bercuti. Best juga ni. 
perkahwinan bertemakan zaman kesultanan melayu melaka
Kalau tak capai mikrofon, bukan Boni Kacak namanya. Mikrofon dengan aku ibarat Zizan dengan telinganya. Tak dapat dipisahkan. 
perkahwinan bertemakan zaman kesultanan melayu melaka
Ayahanda beta. Agaknya macam ni kot wajah aku nanti bila dah tua. 
perkahwinan bertemakan zaman kesultanan melayu melaka
kuning-kuning gigi si Leman, kuning lagi spender si Ujang, manakan sama apa yang sama, rasa lapar menikam jiwa.  Hebat tak pantun aku? Hahaha.
perkahwinan bertemakan zaman kesultanan melayu melaka
Bila mat salleh pakai baju melayu. Nampak comel. Hahaha. Itulah dia pak cik aku. Warganegara Australia. Hye Mike.
Cukuplah banyak tu. Satu entri tak boleh lebih 10 gambar. Nanti habis cepat quota dia. Hahaha. 

{ 68 comments.. read them below or add one }

Noor Ikmal Noor Ikmal 20 December, 2012
Assalam, eh??? bertukar lagikah FB tu... ini yg buat aku geram...

mikrofon ngan koe Boni memang x dpt dipisahkan...
Niesa Niesa 20 December, 2012
hari2 pegi baling,
kacak jugak pengapit berbaju kuning.

ewah!berpantun la pulokss..hahaha
Sheila Salim Sheila Salim 20 December, 2012
Assalamualaikum. wahh karok nampak! hujan tak masa wedding tu? hihi lawa semua gambar ni!
are_lin@yu are_lin@yu 20 December, 2012
trtarik kt adik tu..comel aja..hihi
Shah Irwandy Shah Irwandy 20 December, 2012
wah best, ala-ala hang tuah moden :)
Kakcik Nur Kakcik Nur 20 December, 2012
Pakaian pun boleh kawen campur ek? Maju Melayu dengan kasut sukan, nampak ngam pulak. :)
ikaa ikaa 20 December, 2012
perhhhh Boni jadi pengapit...bila pulak nak kena apit tu Boni yeee hahaha
Cik Nur Cik Nur 20 December, 2012
cun dan hensem sokmo.. :)

ehh..betul ke satu entry xboleh lebih 10 pic..?
✿A I N A A✿ ✿A I N A A✿ 20 December, 2012
nampak muda ur dad boni... serius! macam ur brother je.. hehehe.. seius meriah! suka2...
Wadi AR Wadi AR 20 December, 2012
ayah boni muda. si boni yg tua benanya. haha
M'Rie R'Nie M'Rie R'Nie 20 December, 2012
Ingatkan full pakai tema Zaman Kesultanan Melayu Melaka Dulu-Dulu..rupa2nya separuh jer..so 50% jer la markah diberi ya..
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 20 December, 2012
pakai camera ape ni,, lawa ni,, kalau habis quota pun boleh lagi masukkan.. buat je email baru,, hehe
Cheq Kaq Cheq Kaq 20 December, 2012
"Pergh. Kagum aku dengan diri sendiri. Anak siapalah ni? Hahaha. Kalau nak dapatkan kulit bersih dan halus sebegini, dapatkanlah produk kolagen asli dan sabun gluta. Aku ada menjualnya. Jangan rasa malu-malu untuk hubungi aku. Walaupun aku ni kacak, namun aku tak sombong. Hahahaha."....a'aa tak sombong cume BERLAGAK jer...(hahahahahha..terkenang2 lagi vlog boni semalam!)gurau je dik..;p
krole krole 20 December, 2012
fulamaks bro..pasti org smua tergamam dngar suara bro karaoke waktu tu kan~dan wanita smua berjerit2 sebab tak tahap melihat kekacakanmu, huhuhu aku betul2 jelez ngan ko boni, eh? wuah!!! org australia tu...pergh! nak uncle jgk :)
deno deno 20 December, 2012
wah serba kuninggg..
baby comel baby comel 20 December, 2012
Nk sain nk sain.. Muda lagi la mummy daddy tu abg boni :)
ciksengeh :D ciksengeh :D 20 December, 2012
dah lama tak menjenguk :P hohoi !
UpProfits UpProfits 20 December, 2012
Kesultanan Melayu dulu-dulu pakai sport shoes ek..haha..kacak bro! ;-)
azza_mastura azza_mastura 20 December, 2012
lau tgk muke sendiri boleh ilang kemarahan eah ? tips tuh , nak cube lah pas ni . :D
Nastyna Nastyna 20 December, 2012
smart la u jadi pengepit.
Kak Mahh Kak Mahh 20 December, 2012
Seronok Encik pengapit tu...
AdiaLuze AdiaLuze 20 December, 2012
Assalammualaikum ..

Errkk .. Zizan bukan dgn hidungnye keee.. ? Hahaha ..
Birul Birul 20 December, 2012
Sangat Unik dan menarik
Mat Som Mat Som 20 December, 2012
Wajah tuan hamba memang persis seperti wajah ayahanda tuan hamba.

Nampaknya dalam entri ini tuan hamba telah memperkenalkan ahli keluarga tuan hamba semuanya.

Barangkali ada calon menantu yang menganalisis gambar-gambar tersebut.

Dan hamba lihat semua ahli keluarga tuan hamba itu peramah dan baik-baik belaka.

Daddy Zuki Daddy Zuki 20 December, 2012
meriah tul...kalau dkt meme abe gi gak...hishh...
shasha yacob shasha yacob 20 December, 2012
eh ada tertypo disitu, zizan dan hidungnya lah hihih
hnahdy hnahdy 20 December, 2012
Hye Mike :)

dah dapat agak dah. confirm pegang mikrofon
-meeSUPERGIRL- -meeSUPERGIRL- 20 December, 2012
nak buat mcm neh jugak lah nt kawen . hehehe
Remy hazza Remy hazza 20 December, 2012
bro nyanyi lagu apa tu???? tualang tiga ker???? atau semerah padi....?
Pena Menari Pena Menari 20 December, 2012
hahahhah...klaka plak karangan pd setiap gambar tu...ades hai beboni :P
Deqla manjew Deqla manjew 20 December, 2012
Wahai tuan hamba..izin beta bertanya...wajah kacak dan bergaya apa rahsianya?? ala2 pantun jugak ni..hahaha...jwb jgn x jwb.. :p
binkbenk binkbenk 20 December, 2012
Nice photo...

Please comment back.....
KY KY 20 December, 2012
klasik pulak nampakkan?

tak tahanlah baca..anak sapalah..hihih
fifie fifie 20 December, 2012
FB tukar lagi? Tukar apa tadi tengok okay lagi. Eh muda lagi ibu boni.
fifie fifie 20 December, 2012
FB tukar lagi? Tukar apa tadi tengok okay lagi. Eh muda lagi ibu boni.
daddydee daddydee 21 December, 2012
Kacak sungguh tuan boni.
AnonymousAnonymous 21 December, 2012
hai boni,
sungguh kacak dan anggun anak muda bila pakai baju melayu perkhawinan dulu-dulu.
sohoque sohoque 21 December, 2012
ibarat zizan ngan hidungnya lah bro. dengan telinga si nabil tu. hehehhe
Amirez Amirez 21 December, 2012
kacak bergaya ala pahlawan semuanya.

erk..apa kaitan zizan dengan telinga? bukan ke zizan dengan hidungnya? nabil dengan telinganya? hehe.
Dkna Abza Dkna Abza 21 December, 2012
muka dah encem boleh kalahkan ABANG ENSEM tapi kasut tu macam kureng la sikit boni huhuuuu
Myra Jay Myra Jay 21 December, 2012
Memang licin kulit Boni, tak sangka amalkan kolagen dan gluta ye :)
MizzTina MizzTina 21 December, 2012
jeling cermin utk lihat kekacakn diri sendiri makan huilang geram? baiklah, pasni sy tatap cermin supaya dpt hilangkan geram pas tgk kecomelan diri sendiri..miahahaha
muktasim muktasim 21 December, 2012
kerabat diraja mana ni bro.. :)
hazwan hairy hazwan hairy 21 December, 2012
haha..mmg xleh pisah! klo x xkn lah msuk jgn lupa lirik..haha..hebat2!jrg lah org nk buat ala2 zmn ni skrg khwin..
Fiza Rahman Fiza Rahman 21 December, 2012
Panglima pakai kasut sport ☺☺
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 21 December, 2012
siapa yang kahwin ni? selamat pengantin baru buat pengantin..
Nurrul Nurrul 21 December, 2012
WAHH , BESTNYA...
Kahwin siap ada tema ala-ala kesultanan melayu Melaka lama..

*Tuan badan bila ?
Ema Blog Ema Blog 21 December, 2012
keluarga campur...manaah tak handsome..eh3x silap kacak

dah3x..jgn kembang hidung pulak...hehehe
C'Jai C'Jai 21 December, 2012
meriah majlisnya..kenduri sapa lah tu ye...yg pasti bkn kenduri tuan blogkan...
aQu Mad aQu Mad 21 December, 2012
kacak betol blogger tu, hehehe
nik ros nik ros 21 December, 2012
mesti meriah majlisnya.siap bertema ni :)
Shiyda Aqma Shiyda Aqma 21 December, 2012
hehe , best tgk gmbr2 ni ! meriah habaq ang ! :P
Lina md. munir Lina md. munir 22 December, 2012
Boni kacaknya bila pulak nak kawin ?
luqman zakaria luqman zakaria 22 December, 2012
aduiii...hilang kemarahan bile tgk kekacakan diri sendiri...ermm nk kene terai ni..kihkih.
Papa Mifz Papa Mifz 22 December, 2012
den hari Ahad nih terima produk collagen, nak try jugak, nak jugak kulit semulus ekau...hehe
4feet8 4feet8 24 December, 2012
sapa yg kawin ni boni? one of ur family member ke..? BTW, warga australia tu family member awk ke?
dya bunga dya bunga 24 December, 2012
teringin lah nk duet ngn boni..hahaha
Cik Fie Cik Fie 24 December, 2012
amboi . kacaknya abg boni . haha :P
hazman aka species1980 hazman aka species1980 26 December, 2012
Owwhh....Abam BoniKacak.... kem salam perkenalan dengan adik yang cantik manis tu yea
Mia Liana Mia Liana 27 December, 2012
wahhhh... best2.. satu kelainan..