Terbogel Tepi Jalan

Terbogel Tepi Jalan | Apa yang membuatkan perjalanan seorang mat motor terhenti adalah bila menjelmanya sang hujan. Lagi-lagi jenis yang tak reti nak bawa baju hujan ke sana ke sini. 

Aku pula, memang sentiasa membawa set baju hujan dalam beg. Tetapi satu perangai yang susah aku nak buang ialah, aku susah nak berhenti untuk tukar baju hujan. Aku takut. Sangat-sangat takut. Aku sering terimaginasi ketika aku  sedang tukar baju hujan tu, tiba-tiba ramai gadis muncul dan mengejar aku. Dan ketika adegan kejar mengejar tu, mereka menarik-narik baju aku sehingga aku terbogel di tepi jalan. Tak sanggup aku berlari bogel tepi jalan. Lagipun aku tak pernah up status kat facebook untuk lari bogel tepi jalan.

Jadi, selalunya aku akan teruskan perjalanan hinggalah aku jumpa satu bangunan untuk berteduh. Padahal dah basah, macam tak ada makna je untuk aku berteduh lagi. Hahaha.


terbogel tepi jalan
Aku berteduh sementara menunggu hujan berhenti. Nak je aku check in hotel, tapi Alhamdulillah poket aku sentiasa kering. Kalau tak duit aku akan terbazir macam tu je. Masa ni aku sempat menyanyi lagu kumpulan hujan. Mungkin akibat terlalu merdu, datang sorang lelaki Nepal minta sain kat aku. Disebabkan dia outsider , memang mudah untuk aku tipu. Aku bagitau dia yang aku ni penyanyi terkenal di Malaysia.
Tomorrow i will busy with my auntie's wedding. Amboi. Ada hati nak speaking.

{ 95 comments.. read them below or add one }

Mat Som Mat Som 07 December, 2012
Boni
Mungkin Nepal tu perrnah Boni menyanyi kat TV

aLHAMDULILLAH pOKET KERING...
hHAHAHAHAH
krole krole 07 December, 2012
hahaha dasat tol r imiginasi dak ni hahaha..ko mmg kacak..plesss boni ajar krole jadi kacak cam ko~hahaha...ehem2 speaking nampak~
ct kektus ct kektus 07 December, 2012
amboi. dramatik betul imaginasi. hahaa

pasni, pasang je lah bumbung kat motor tu. senang. :D
Cik Muda Cik Muda 07 December, 2012
berangan lebih ko nih..... muakaakakakakka~
♥  Miss Hearty  ♥ ♥ Miss Hearty ♥ 07 December, 2012
wahhh..nti boleh la boni masuk mentor ke sebab suara sedap sampai mamat Nepal pon da suke..hehehe
Fendy Fendy 07 December, 2012
tinggi imaginasi ni...haha
Aida Omar Aida Omar 07 December, 2012
haha.. auwwww lemah semangat kalau jumpa orang berlari bogel tepi jalan konpem ramai xcident :P
Sheila Salim Sheila Salim 07 December, 2012
Assalamualaikum. boni ni suka pikir luar alam. hahahaha. kelakar lah tu kalau Nepalese datang minta autograf! hahahaha takyah teduh, better balik. cepat sampai & boleh mandi supaya tak demam . heheh :P
afifudinsohaini afifudinsohaini 07 December, 2012
amboi imaginasi dia...
http://jeritpekik.blogspot.com/
MizzTina MizzTina 07 December, 2012
erkkk, anda tukar baju eh..bukan sarung je baju hujan tu? confuse sy..hahaha..


nepal itewww tertipu.. kesiannn
Anonymous Anonymous 07 December, 2012
Dahsyat la ko punya imaginasi Boni... Hahahaha...




Sabbo jelaaaa..
Cik Nurul Siezuka Cik Nurul Siezuka 07 December, 2012
Hahaha.. Boni2.. tinggi sungguh imaginasi Boni.. hehehe
Namee Roslan Namee Roslan 07 December, 2012
kalau takut gadis kejar time boni tukar baju hujan,,,,pakai jela siap2 baju hujan siap2 everytime nak naik motor. standby. hhaha
O'gosh Iskandar O'gosh Iskandar 07 December, 2012
haha..baguslah senantiasa bersyukur walaupun poket kering....cam hebat je kan nak lari bogel tu...amboi..amboi..
Len Inouie Len Inouie 07 December, 2012
Hahahah..

aku dah kata dah. malas nak baca post en.kacak time pagi2.

Penat gelak.
=.='
Len Inouie Len Inouie 07 December, 2012
rutinku selepas baca post adalah tgk betapa loser sekumpulan Liverpool.
Miss Zahirah Miss Zahirah 07 December, 2012
gadis2 itu butakah??
hahaha.. ;b
Kakzakie Kakzakie 07 December, 2012
Kuat imaginasi boni hanya kerana ditimpa hujan ketika menaiki motor.
Khai faiz Khai faiz 07 December, 2012
imaginasi mengalahkan kewarasan hehe...

Myra Jay Myra Jay 07 December, 2012
Hheee, penyanyi terkenal ye Boni... mana tau akan datang ke kan :D
aTieYusof Family aTieYusof Family 07 December, 2012
hahaha...
Boni bukan suka ke klu aweks2 kejar?? haha... suka kan..kan?? glamer you..boleh masuk paper lg..hahaha..
apa pun, tak care hujan2 bawa motor..jln licin....
Azza Afdzal Azza Afdzal 07 December, 2012
azza dari dulu kalau hijan mmg xsuke pakai baju hujan..lebih suka redah dalam basah2 tu...
hazwan hairy hazwan hairy 07 December, 2012
hahahahah sengal lah weh.
Remy hazza Remy hazza 07 December, 2012
mesti nepal tu tgk bro kat utube..... tak pun salah seorg follower blog bro! he3
Sue-Rya Qistina Sue-Rya Qistina 07 December, 2012
HAHAHAHA..mitak sign boleh? :P
Noor Ikmal Noor Ikmal 07 December, 2012
Assalam, kesian mat nepal tu kena kelentong ngan si Boni...

Apa salahnya sesekali tu kita berspeaking sikit...
◕ D Y S H A  S A H H I R ◕ ◕ D Y S H A S A H H I R ◕ 07 December, 2012
dapat iphone nanti jual, pastu beli kete.. eh cukup ke ..boleh kot bayar duit muka..hehehe jgn mara
baby comel baby comel 07 December, 2012
Cehhh kemain berimaginasi bogel tgh jalan.. Hohoho.. Comeynye abg boni ni. Eh eh eh.. Amboi amboi hahahahq..
Selamat berwedding esok abg boni
Cik Nur Cik Nur 07 December, 2012
kalau nur, dah alang-alang basah..redah gak sampai rumah..
pastu seronoklah rasa, sebab dapat mandi hujan..hihih
Shiyda Aqma Shiyda Aqma 07 December, 2012
hahaha , imaginasi tinggi ! byk tgk cite kartun ni ! eh ? haha :P
Cikgu Ma Cikgu Ma 07 December, 2012
x nak jemput kenduri autie awak ke? lapar nasi kenduri plak...
Gillette Flores Gillette Flores 07 December, 2012
Bahaya tu kalau berlari sambil berbogel tepi jalan.
Dekat blog dah famous, nanti keluar muka depan harian Metro,
"Penyanyi terkenal Nepal berlari bogel di tepi jalan dikejar peminat."

Eh? Penyanyi terkenal Nepal?
lelamaisara lelamaisara 07 December, 2012
tak baik tau tipu walaupon dgn si nepal..hahhahahhaa

Jna marcello Jna marcello 07 December, 2012
Boni..tipu org nepal tu boni artis..yg nepal plak ppg tipu boni ckp suara boni seDap? haisshh ape ni 2-2 penipu

HAHAHAHAH
wantie wantie 07 December, 2012
mungkin nepal tu nampak muka kamu mcm hero filem dorang kot.

atau dia ingat yang ko ni sedang menjalani satu babak penggambaran yang kena basah dek hujan. sebab kamu sengaja tak mau pakai baju hujan. ngeeeeeeeee
Warna Warni Kehidupan Warna Warni Kehidupan 07 December, 2012
mungkinkah nepal itu minta sain untuk buat pinjaman along dan memerlukan jaminan dari warga tempatan.... jeng jeng jeng
Selendang cinta Selendang cinta 07 December, 2012
mesti nepal tu tgh igt boni buat video klip tuk lagu tu..hhahahaha..;p
Iffah Afeefah Iffah Afeefah 07 December, 2012
apesal aku xdpt tgk pape ni..putih je

t aku dtg terjah balik mse tenet oke
Aliff Haikal Aliff Haikal 07 December, 2012
hahaha imaginasi kuat ni! imaginasi pengaruh citer omputeh ! hahahaha
Si Matatajam Si Matatajam 07 December, 2012
Ha ha sian Nepal tu.. Oh my English
cik nana cik nana 07 December, 2012
Haha lain kali siap2 pakai baju hujan walau hari tgh panas terik. hahaha.
CikNana CikNana 07 December, 2012
ndak rugi kau menyanyi boni.haha..kena percaya kau artis
dya bunga dya bunga 07 December, 2012
lawak ar boni ni..haha.. nk sain juga..hahah
shasha yacob shasha yacob 07 December, 2012
hamboii nepal tuh siap minta sai lagi. aku pun nak join nyanyi lah alu gitooo. hhaa
Juan Juan 07 December, 2012
hg punya imaginasi tingkat kelapan tuh, tp masih x leh lawan imaginasi aku lagi, hehehe
nadia nadia 07 December, 2012
boni, boni area kl ke? nadia ada nak buat nexrt event dengan blogger kl macam event photoshoot para blogger hari tu tapi kali ni lebih kepada event anak yatim. boni nak join?
Bui Junaidi Bui Junaidi 07 December, 2012
MAT JENIN RUPANYA BONI KACAK NI..HAHAHA..
Hanif Idrus Hanif Idrus 07 December, 2012
Kikikikiki......nasib baik tak terbogel....
✿A I N A A✿ ✿A I N A A✿ 08 December, 2012
hahahaha tak boleh bla la boni ni... xpyah buka baju la, sarung je baju ujan tu... boleh jd pemanas bdn...kesian boni... t ade rezeki beli la kete ye boni
muhammad asyraf muhammad asyraf 08 December, 2012
singgah sini kerana nampak perkataan bogel.. erk...
are_lin@yu are_lin@yu 08 December, 2012
haha mana yg bogelnya tu..hehe..ni lah dgaan rempit mcm kita ni kan..hihi
tirahzairi tirahzairi 08 December, 2012
boleh tuju lagu??? hihi
nadot nadot 08 December, 2012
woww!..sangat kreatif imaginasi itu bonii... mesti berharap akan jadi mcm tu kan sebenanrye? hohoho
fifie fifie 08 December, 2012
Semoga suatu hari nanti imaginasi menjadi realiti. Hahha
aimaniman aimaniman 08 December, 2012
Penat nak scroll ke bwh.. fuuiih

Skrip entri yg lawak.tp mmg berlaku dlm kalangan pengguna motor..ditambah dgn imaginasi yg tinggi..semua org seronok nak membaca..tahniah..
Niesa Niesa 08 December, 2012
abg boniiiii nakk siiggnnn..hahaha..nyanyi2 jgak.. Jangan Lupa Lirik sudah..hehe
Hafiz Rahim Hafiz Rahim 08 December, 2012
adegan kejar mengejar dengan awek ye..ok..nasib baik hanis zalikha setia dengan aku..hahaha
Syakir Rahman Syakir Rahman 08 December, 2012
ahahahaha... ko taw x aku ni kalau mengimaginasi kan apa yg org kata, aku akan imagine kn secara sangat jauh.. so ko paham2 la apa yg aku tgah pikir lpas baca entri ni...kah3.....


*kene sediakan baldi ni...kot2 rasa loya semacam...ahahaha*
KiD KiD 08 December, 2012
bukan bro pun nepal gak ke? hehehe
Cik Fie Cik Fie 08 December, 2012
imaginasi yang terlalu tinggi . haha .
Mas Zull Mas Zull 08 December, 2012
assalamualaikum boni...hehehehee mmg sengal kan ....gelak sakan mama baca n3 ni...mama pun pernah jumpa org yg pakai baju hujan mcm ni buat lawak jer kat depan traffic light...:)
Dkna Abza Dkna Abza 08 December, 2012
plz boni...silalah berbogel depan dkna..plz..plz..plz..

oh boni..plzzzzz... hahahaa :p
nik ros nik ros 08 December, 2012
lawak ok.imiginasi tinggi btol tu
nik bawak moto pun tak pernah fikir macam tu..huhu
Mia Liana Mia Liana 08 December, 2012
amboiii dahsyat betul angan dia ni...heheheh
MaMa Rey MaMa Rey 08 December, 2012
hehehe..imaginasi yang hebat..
Errah Errah 08 December, 2012
sama la kita...da basah pon pastu jmpe tmpt nk brhnti br brhnti..pdhal da kuyup da..
Aku Penghibur Aku Penghibur 08 December, 2012
wow hebat berimaginasi ..apa pon ttp mantap ^_^
shidaR shidaR 08 December, 2012
hahahaa..hadoii tahap imaginasi mmg hebat boni..syabas!! hehee :D
adza irdawati adza irdawati 09 December, 2012
wahhh tinggi imaginasi tu.. boleh jd penulis skrip kalau cenggitu hehehe
JMR JMR 09 December, 2012
tinggi tol imaginasi lu bro..kihkih
CIK TOM CIK TOM 09 December, 2012
kuat betul daya imaginasi..konpem suka berangan ni..hehee
Daddy Zuki Daddy Zuki 09 December, 2012
teringat masa berulang-alik dari AU3 ke UM antara 95-97.. bila hujan terpaksa berteduh di bawah flyover bridge di jln mahameru. Lps dgr citer org kena rempuh kereta masa berteduh di situ terus fobia n x nak dok situ. biar lencun pun. pakcik rela!
Hazmin Hamudin Hazmin Hamudin 09 December, 2012
Patut la sejak kebelakangan ni hujan di petang hari agak lebat. Rupanya ditambah dengan bunyi 'katak' bawah jambatan. Hehe
cci cci 09 December, 2012
hahah.. ayat tak hengat,.. syian mat nepal tu kena tipu..
^_^
aku HaniAsyira aku HaniAsyira 10 December, 2012
terkenal lah boni di nepal nanti
Melastik Bintang Melastik Bintang 10 December, 2012
haha untung ler ko dikejar gadis.. tapi gadis y mana tu boni... cer ko bgtau sikit... betul ke gadis tu..hehehe
Faizol Dee Faizol Dee 10 December, 2012
Rasa bukan pompuan dh yg kejar... klu dh trbogel tuh, rasanya polis x pun ambulan yg dtg angkut..
donnyien donnyien 11 December, 2012
hello bro Boni kacak,
Musim hujan sana-sini agak menghadkan sedikit perjalanan apatahlagi mereka yang membonceng motosikal. Mujurlah ahad kelmarin tidak hujan sempat ronda-ronda di 1utama..
Papa Mifz Papa Mifz 11 December, 2012
sampai ke situ ko punyo imaginasi...muahaha
♥ sitifarhana ♥ ♥ sitifarhana ♥ 11 December, 2012
pehhh..ni betul2 power berimaginasi ni..hikhik
wanayu wanayu 11 December, 2012
hahaha. memang terbaik la bro.. yang pasal takut tukar baju hujan takut dikejar gadis2 tu yg wat ak ketawa
Ema Blog Ema Blog 12 December, 2012
memang cekci kalau baju basah kena hujan ni..
QasehnyaRania QasehnyaRania 12 December, 2012
tak menahan tahan gelak :D
hihi..

oo..dah tahu dah..pic tadi g kenduri kan :D
Fauzi Blues Fauzi Blues 12 December, 2012
Tak sanggup berlari bogel tepi jalan?? Aku syak mungkin kau sanggup berlari bogel kat tengah jalan...hahaha
Cinta Misteri Cinta Misteri 13 December, 2012
N3 tk menahan. Aduh, ada rmai plak gadis2 yg kejar tu. Then mana pi? Last2 abgLa yg muncul.
※ kuatberangan!
kak nora kak nora 13 December, 2012
bersyukur yang apa adanya ...Alhamdulillah..
Arina Shamsul Arina Shamsul 13 December, 2012
hahahaha..tadi memula nak tak nak je baca entri ni,tengok tajuk gerunn!!tapi dalam hati,mustahil juga boni wat entri bogel2 ni..

menantu mak kan baik..kahkahakhak..

rupanya..caits..berangan lebih! hahaha.
KorN KorN 13 December, 2012
kau niehh.. tak baik doe nipu dak nepal.. ko dapat jodoh ngan org nepal nnti baru taw. kah3
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 13 December, 2012
hahahaha.. ayat awak poyo ya amat :p
AnonymousAnonymous 15 February, 2013
muka hang hodoh sangat..kacak apa?