Bila Aku Menggila Atas Pentas

on 08 January 2013

Sebenarnya, video yang bakal aku sajikan ni dah lama. Aku baru dapat cara untuk mengecilkan saiz video sekaligus memartabatkan ia ke dalam youtube. Ingat lagi tak pertandingan karaoke yang aku pernah war-war kan dalam blog aku ni satu ketika dahulu? Pertandingan karaoke Duet yang dianjurkan oleh Suria FM dan diadakan di Tesco Rawang. Akhirnya, aku berjaya mengupload video tersebut. Cuma, video tu hanya setengah je. Lagi setengah aku tak tau mana perginya. Mungkin dah dimakan oleh Cameraman yang dilantik untuk merakam video ini. Kalau tak, korang boleh tengok aku tampar pasangan duet aku kat dalam video ni. Jadi, jomlah layan.

Mana satu aku? Tentunya yang berkot kelabu orang tua itu. Dan, dengan ini, dengan bangganya aku nak hebahkan kepada dunia, keputusan pada hari tu.. kami MENANGgung kekalahan. Hahaha.

Oh, sebelum terlupa, aku rasa ramai yang terlepas Filem Pendek Terlambat lakonan aku kan? Tentang seorang MAT REMPIT yang telah insaf. Sebab aku rasa ramai terlepas pandang. Jom layan filem pendek tersebut yang ada mesej yang ingin disampaikan. Klik --> TERLAMBAT

bila aku mengganas atas pentas
Inilah dia rupa rakan Duet aku. Berbaju hitam dan berwajah buas. Dan dia jugalah yang menculik aku ke PD tempoh hari.
RUANGAN MENGUNDI

  • Undi lagi. Hari ni adalah HARI TERAKHIR MENGUNDI. Tepat jam 5 petang akan habis undian. Jom undi mamat yang berjambang tebal di bawah ni. Kalau tak undi , beliau akan merasa sedih dan takkan mencukur jambang tebal yang tumbuh meliar merata-rata di bawah dagu beliau. Jangan biarkan beliau menjadi BIGFOOT. Klik button thumbs up di bawah ni saja. Mudah kan? Semudah matematik tambahan. 
Ranking: 5

{ 94 comments... read them below or add one }

Reply Comment onlajer said...

apasal speaker dia macam ada bunyi kedebus-kedebus


January 8, 2013 at 10:41 AM
Reply Comment pipoq said...

N Masir pun kalah camni..hehehe..

kameraman sabotaj ni bagi sekerat je video..


January 8, 2013 at 10:45 AM
Reply Comment لين Si Pipi Merah said...

nanti dah buat album jgn lupa singgah blog kita ;)


January 8, 2013 at 10:48 AM
Reply Comment Niesa said...

wah2..suara boni mcm mc tu la pulak..hahaha..ingtkan mula2 step lagu tu korg nk poco2..hihi


January 8, 2013 at 10:55 AM
Reply Comment ✿A I N A A✿ said...

hahaha terbaiklah boni.. tpi cam kurang jelas je.. ngeee....


January 8, 2013 at 10:56 AM
Reply Comment Mas Zull said...

assalamualaikum boni...terbaik la..:)


January 8, 2013 at 11:01 AM
Reply Comment Sheila Salim said...

Assalamualaikum.. nanti sheila tengok!


January 8, 2013 at 11:05 AM
Reply Comment fairus said...

BERLAKON BOLEH.. MENYANYI PON BOLEH.. PERGH...


January 8, 2013 at 11:10 AM
Reply Comment Azrul Zakuan said...

hahaha terserlah bakat lu di situ bro. boleh dah ganti mawi. rupa dah ada. ekekeke


January 8, 2013 at 11:16 AM
Reply Comment Wanita Mutalib suka Share Instagram's Pictures said...

nak sainnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn






























boni worldddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd


January 8, 2013 at 11:17 AM
Reply Comment ct kektus said...

vavavaa. banya jugak bakat hang ni kan. :D


January 8, 2013 at 11:26 AM
Reply Comment Kakzakie said...

Hahaha... oklah juga kalau mawi dengar mesti dia ngeri takut ada org ambil alih tempat dia.


January 8, 2013 at 11:33 AM
Reply Comment missSenget said...

tahniah..

berjaya MENANGgung kekalahan..

kah..kah..kah..


January 8, 2013 at 11:34 AM
Reply Comment Noor Ikmal said...

Assalam, dia rupanya pasangan duet mu Boni... mungkin bukan rezeki kamu nak menang pada ari tu...


January 8, 2013 at 12:01 PM
Reply Comment Cheq Kaq said...

kalah menang adat bertanding bro..yg penting semnagat x mudah mengalah..hehe


January 8, 2013 at 12:08 PM
Reply Comment Farisha Lyssa Farish said...

biar MENANGgung kekalahan jgn MENANGgung beban hutang..hehe


January 8, 2013 at 12:08 PM
Reply Comment Angel Love Soldier said...

Hahaha, tak kan lah sempat ada adegan tampar menampar kot..


January 8, 2013 at 12:08 PM
Reply Comment Mat Som said...

Wah, sibuk betul Boni sekarang ni.
Yang kagumnya, dlm sibuk2 tu beliau sempat bertandang dan mengomen di blog kawan2. Aku yg tak berapa sibuk ni pun tak sempat nak menulis komen,
di blog rakan-rakan. Agaknya BONI ni tidur 2 jam saja dlm sehari.?


January 8, 2013 at 12:18 PM
Reply Comment O'gosh Iskandar said...

xpe...lain kali cuba lagi ye...


January 8, 2013 at 12:20 PM
Reply Comment MaMa Rey said...

terhibur fgn persembahan bonikacak..tq bonikacak


January 8, 2013 at 12:29 PM
Reply Comment wantie said...

wah.. terbaik ni. pas ni jadi retis jgn lupa kitorang


January 8, 2013 at 12:35 PM
Reply Comment ceklala said...

nak sign abam retis!! kikiki


January 8, 2013 at 12:37 PM
Reply Comment Ikhmal Malique said...

hehehehhehehe... nasib tak buat break dance lagu m nasir.


January 8, 2013 at 12:39 PM
Reply Comment Irwan Alessa said...

Terbaik bro.. Jom BD karaoke.. Berhajat juga nak duet ni.. Cinta kristal ok??


January 8, 2013 at 12:40 PM
Reply Comment Shiyda Aqma said...

tesco rawang ? laa awat tak habaq ? kalau tak boleh cheq mai .. :P


January 8, 2013 at 12:47 PM
Reply Comment Papa Mifz said...

boleh jadi artis serba boleh la bro nih....:)


January 8, 2013 at 12:49 PM
Reply Comment hazwan hairy said...

dkt opis video2 kena block..harap maklum..haha..


January 8, 2013 at 1:35 PM
Reply Comment Sarah Mohd Saleh said...

kahkahkahkah... kemain karokbagai.boleh masuk ajl thn dpn ;DD


January 8, 2013 at 1:36 PM
Reply Comment Warna Warni Kehidupan said...

haha memang tahap retis vokal bukan sekadar rupa dah ni..


January 8, 2013 at 2:03 PM
Reply Comment ~CAHAYA~ said...

aah mudahny nk klik button thumbs up tu...da klik da...:)


January 8, 2013 at 2:46 PM
Reply Comment Cik Nur said...

Kalah...? Xpe..cuba lagi...

yg penting berusaha.. :)


January 8, 2013 at 2:52 PM
Reply Comment Cikgu Ma said...

perlu si kacak ni mendaftar di tanjung rambutan....hahaha..jgn menggila yea ^_^


January 8, 2013 at 2:59 PM
Reply Comment paripariputih said...

mohon kalau nak tampau tu... tampau-tampau manja udah le ekekeke ^_^


January 8, 2013 at 3:52 PM
Reply Comment Cik Ain said...

kelazzzz abg boni ahaa..'MENANGgung kekalahan' best ayt tu kekekeke..:P


January 8, 2013 at 4:05 PM
Reply Comment Kak Mahh said...

Wah...tuan Boni dah nak jadi artis nyanyi pula ke?


January 8, 2013 at 5:38 PM
Reply Comment Eca Dwinky Asha said...

aku pasti pentas itu roboh tatkala mendengar kamu menyanyi


January 8, 2013 at 5:44 PM
Reply Comment Bagus Sugiarto said...

Melawat ke blog sahabat untuk tengok Boni Kacak pentas..

He...he...he...


January 8, 2013 at 7:47 PM
Reply Comment Muhammad Saiazuan Norhalik said...

macam mana perasaan kat atas pentas bro? best? hahah rasaya sbb buat2 gila tu yang buat ilang nebes tu an


January 8, 2013 at 7:59 PM
Reply Comment nik ros said...

mcm mana boleh MENANGgung kekalahan ni. suara sedap jea. siap menari lagi tu..hehe


January 8, 2013 at 8:03 PM
Reply Comment Tinta Lana said...

Salam.

MENANGgung kekalahan ea boni..hehehe.

urmm, ak rindu dgn style entry lama hang boni.


January 8, 2013 at 8:23 PM
Reply Comment 4feet8 said...

boni, sy dgr td video ni. pasangan duet awk tu mcm tak membantu menjadikan lagu ni selari.. hehe.. tak synchro..kena cari partner lain..


January 8, 2013 at 8:53 PM
Reply Comment zafira othman said...

kenapa lagu ni femes diwaktu karaoke. femes sungguh.


January 8, 2013 at 9:17 PM
Reply Comment Dianaa said...

abg Boni memang sempoi ek, sporting habis.
*tak sempat nak vote


January 8, 2013 at 9:28 PM
Reply Comment krole said...

ahahaha bestnye..my fren jdk artis jew ngeee...by the way...sore mmg matcho bro~patut ko mng waktu tu


January 8, 2013 at 9:29 PM
Reply Comment 4feet8 said...

boni, nak komen filem pendek: kenapa bad tu berlakon tak feel..? hehe


January 8, 2013 at 11:00 PM
Reply Comment Lyeen De Syifa said...

tahniah sbb MENANGgung kekalahan..hahaha:)


January 8, 2013 at 11:23 PM
Reply Comment hana hadi said...

hana dah tengok video ni sebelum ni.. mmg xcam awak yang mana satu.. kat entry ni baru tau.hehe


January 9, 2013 at 12:44 AM
Reply Comment Si Matatajam said...

Terbaik la Boni..dah semakin kacak la dia..


January 9, 2013 at 1:31 AM
Reply Comment cweet pinky said...

wah , ade pelbagai bakat rupenya cik boni kitenih , hehehe ~


January 9, 2013 at 2:59 AM
Reply Comment cweet pinky said...

sedap la krok tuh , mesti sebab ramai giile yang hebat2 , padahal dah sedap la nih , terbaek !

tgk ceerita pndek tadi , bes la jalan cerita tapi bolehl la lagik kalaw mantapkan lagik ekspresi tuh :P


January 9, 2013 at 3:07 AM
Reply Comment baby comel said...

Bila nk duet sama ni?? :) hehe


January 9, 2013 at 3:54 AM
Reply Comment Mohd Lokman Bin Ramli said...

lambat sikit datang buat blogwalking ke sini.. takpe lagi kan?

http://www.lokmanramli.my


January 9, 2013 at 7:50 AM
Reply Comment careno said...

power power... serba boleh... hehehe... datang menjengah melalui segmen yg sama dari Blog mak Dara...


January 9, 2013 at 8:04 AM
Reply Comment yana aina said...

datang BW dari blog mak dara .. jom sggh blog yana -> http://www.nazlyizan.my/


January 9, 2013 at 10:24 AM
Reply Comment Mawar Putih said...

Salam...

Datang menerjah dari segmen Mak Dara. Follow sini juga. :)

http://itmemawarputih.blogspot.com/


January 9, 2013 at 10:41 AM
Reply Comment MystoryPic said...

Ok la tu.... Mawi world dah terkubur... so, skarang ni Boni World punya zaman la


January 9, 2013 at 10:43 AM
Reply Comment daddydee said...

Terbaik la bro. Kalau saya mau gemuruh dok atas stage. hahhahaha


January 9, 2013 at 10:56 AM
Reply Comment KY said...

nanti KY jemput buat konsert kat kampung KY ok heee


January 9, 2013 at 11:11 AM
Reply Comment aTieYusof Family said...

hahaha... menanggung kekalahan!..takpa2 nanti cuba lagi..


January 9, 2013 at 12:09 PM
Reply Comment hafizmd said...

Menanggung kekalahan takpe bro boni..jgn menanggung biawak hidup...hehehe

Byk bakat rupanya bro boni ni...terbaik!


January 9, 2013 at 12:25 PM
Reply Comment Bitt (double IS) said...

wakakkakakkakaaka...gilakk

boni...vaping ok...kalau tak percaya p tanya telur power dia bervaping lepas baca entri saya dulu..haahhaha

cuma skang ni isu kerajaan tak kasi...bukan apa tax tobaco lari mehh orang tak banyak hisap rokok dah skang so depa nak haramkan la....xrak untung...kalau la depa baik memang haram terus rokok batang dari dulu lagi..agaaagaggagaa


January 9, 2013 at 1:13 PM
Reply Comment Denaihati said...

fulamak, boleh menggugat singing bloger kita lah.


January 9, 2013 at 1:46 PM
Reply Comment AHMAD AFIQ said...

pengarah, berlakon, menyanyi.bila nak dpt gelaran dato ni


January 9, 2013 at 2:14 PM
Reply Comment Jna marcello said...

HAHAA NICE1..TAPI KURANG JELAS LAA BONI..


January 9, 2013 at 8:16 PM
Reply Comment Ena's Palace said...

suka video yg ke-2 tu...terlambat
muka cam tak bersalah je berlakon...real!


January 9, 2013 at 9:19 PM
Reply Comment Hafizul said...

Hahahahahahahahahahahahaha..ada bakat mentanti jugak yer..nampak tak kekok langsung berada dipentas..Nak SIGNNNNNNNNNNN!!!


January 9, 2013 at 10:55 PM
Reply Comment Myra Jay said...

Cayalah.... serba boleh :D


January 9, 2013 at 11:25 PM
Reply Comment shidaR said...

cayalah boni..boi..boni..boni..boni... ^_^


January 10, 2013 at 2:33 AM
Reply Comment Arina Shamsul said...

kalau anuar zain dengar sora boni nyanyi ni,demam dibuatnya..hahahaha.


January 10, 2013 at 9:14 AM
Reply Comment MaYa MustWany said...

sedap gak sora. :)

ok encem gak rakan duet tuh..kbai..hihi


January 10, 2013 at 11:44 AM
Reply Comment Che Rosliza Che Mat said...

kikiki...menari tak ikut step lagu...suara best jugak..


January 10, 2013 at 12:02 PM
Reply Comment sHaRiNa eLyaNa said...

bass tu yg best bergema2 earphone sha hahaha..apapun terbaikkkkk!!


January 10, 2013 at 8:56 PM
Reply Comment Deqla manjew said...

Kalah pun xpe...peminat ramai ni..hihi


January 11, 2013 at 1:14 AM
Reply Comment mairamanja said...

pewitt!!!kacaknya..hehe..follow sini dari segment mak dara


January 11, 2013 at 10:59 AM
Reply Comment Remy hazza said...

bro kan retis serba boleh...... cuma glamer jer tak sampai lagi...bsk lusa..... meletop ler tu.....


January 12, 2013 at 3:58 PM
Reply Comment Si Matatajam said...

Nanti kalau line tenet ok, M mai layan balik kat sini


January 12, 2013 at 8:20 PM
Reply Comment dya bunga said...

argghhh..ala..aku dh semangat ni nk tgk video setgh tu..hahaha..line mcm siput..frust2


January 13, 2013 at 5:58 PM
Reply Comment Nurrul said...

Serba serbi Hebat niehh ! ! :D


January 14, 2013 at 11:39 AM




 
© BONI KACAK All Rights Reserved
Get smart with the Thesis Blogger Template Design By kozumi_ro.
Service Tempahan Design