Bila Aku Menggila Atas Pentas

Sebenarnya, video yang bakal aku sajikan ni dah lama. Aku baru dapat cara untuk mengecilkan saiz video sekaligus memartabatkan ia ke dalam youtube. Ingat lagi tak pertandingan karaoke yang aku pernah war-war kan dalam blog aku ni satu ketika dahulu? Pertandingan karaoke Duet yang dianjurkan oleh Suria FM dan diadakan di Tesco Rawang. Akhirnya, aku berjaya mengupload video tersebut. Cuma, video tu hanya setengah je. Lagi setengah aku tak tau mana perginya. Mungkin dah dimakan oleh Cameraman yang dilantik untuk merakam video ini. Kalau tak, korang boleh tengok aku tampar pasangan duet aku kat dalam video ni. Jadi, jomlah layan.

Mana satu aku? Tentunya yang berkot kelabu orang tua itu. Dan, dengan ini, dengan bangganya aku nak hebahkan kepada dunia, keputusan pada hari tu.. kami MENANGgung kekalahan. Hahaha.

Oh, sebelum terlupa, aku rasa ramai yang terlepas Filem Pendek Terlambat lakonan aku kan? Tentang seorang MAT REMPIT yang telah insaf. Sebab aku rasa ramai terlepas pandang. Jom layan filem pendek tersebut yang ada mesej yang ingin disampaikan. Klik --> TERLAMBAT

bila aku mengganas atas pentas
Inilah dia rupa rakan Duet aku. Berbaju hitam dan berwajah buas. Dan dia jugalah yang menculik aku ke PD tempoh hari.
RUANGAN MENGUNDI

  • Undi lagi. Hari ni adalah HARI TERAKHIR MENGUNDI. Tepat jam 5 petang akan habis undian. Jom undi mamat yang berjambang tebal di bawah ni. Kalau tak undi , beliau akan merasa sedih dan takkan mencukur jambang tebal yang tumbuh meliar merata-rata di bawah dagu beliau. Jangan biarkan beliau menjadi BIGFOOT. Klik button thumbs up di bawah ni saja. Mudah kan? Semudah matematik tambahan. 

{ 94 comments.. read them below or add one }

onlajer onlajer 08 January, 2013
apasal speaker dia macam ada bunyi kedebus-kedebus
pipoq pipoq 08 January, 2013
N Masir pun kalah camni..hehehe..

kameraman sabotaj ni bagi sekerat je video..
لين Si Pipi Merah لين Si Pipi Merah 08 January, 2013
nanti dah buat album jgn lupa singgah blog kita ;)
Niesa Niesa 08 January, 2013
wah2..suara boni mcm mc tu la pulak..hahaha..ingtkan mula2 step lagu tu korg nk poco2..hihi
✿A I N A A✿ ✿A I N A A✿ 08 January, 2013
hahaha terbaiklah boni.. tpi cam kurang jelas je.. ngeee....
Mas Zull Mas Zull 08 January, 2013
assalamualaikum boni...terbaik la..:)
Sheila Salim Sheila Salim 08 January, 2013
Assalamualaikum.. nanti sheila tengok!
fairus fairus 08 January, 2013
BERLAKON BOLEH.. MENYANYI PON BOLEH.. PERGH...
Azrul Zakuan Azrul Zakuan 08 January, 2013
hahaha terserlah bakat lu di situ bro. boleh dah ganti mawi. rupa dah ada. ekekeke
Wanita Mutalib suka Share Instagram's Pictures Wanita Mutalib suka Share Instagram's Pictures 08 January, 2013
nak sainnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn






























boni worldddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
ct kektus ct kektus 08 January, 2013
vavavaa. banya jugak bakat hang ni kan. :D
Kakzakie Kakzakie 08 January, 2013
Hahaha... oklah juga kalau mawi dengar mesti dia ngeri takut ada org ambil alih tempat dia.
missSenget missSenget 08 January, 2013
tahniah..

berjaya MENANGgung kekalahan..

kah..kah..kah..
Noor Ikmal Noor Ikmal 08 January, 2013
Assalam, dia rupanya pasangan duet mu Boni... mungkin bukan rezeki kamu nak menang pada ari tu...
Cheq Kaq Cheq Kaq 08 January, 2013
kalah menang adat bertanding bro..yg penting semnagat x mudah mengalah..hehe
Farisha Lyssa Farish Farisha Lyssa Farish 08 January, 2013
biar MENANGgung kekalahan jgn MENANGgung beban hutang..hehe
Angel Love Soldier Angel Love Soldier 08 January, 2013
Hahaha, tak kan lah sempat ada adegan tampar menampar kot..
Mat Som Mat Som 08 January, 2013
Wah, sibuk betul Boni sekarang ni.
Yang kagumnya, dlm sibuk2 tu beliau sempat bertandang dan mengomen di blog kawan2. Aku yg tak berapa sibuk ni pun tak sempat nak menulis komen,
di blog rakan-rakan. Agaknya BONI ni tidur 2 jam saja dlm sehari.?
O'gosh Iskandar O'gosh Iskandar 08 January, 2013
xpe...lain kali cuba lagi ye...
MaMa Rey MaMa Rey 08 January, 2013
terhibur fgn persembahan bonikacak..tq bonikacak
wantie wantie 08 January, 2013
wah.. terbaik ni. pas ni jadi retis jgn lupa kitorang
ceklala ceklala 08 January, 2013
nak sign abam retis!! kikiki
Ikhmal Malique Ikhmal Malique 08 January, 2013
hehehehhehehe... nasib tak buat break dance lagu m nasir.
Irwan Alessa Irwan Alessa 08 January, 2013
Terbaik bro.. Jom BD karaoke.. Berhajat juga nak duet ni.. Cinta kristal ok??
Shiyda Aqma Shiyda Aqma 08 January, 2013
tesco rawang ? laa awat tak habaq ? kalau tak boleh cheq mai .. :P
Papa Mifz Papa Mifz 08 January, 2013
boleh jadi artis serba boleh la bro nih....:)
hazwan hairy hazwan hairy 08 January, 2013
dkt opis video2 kena block..harap maklum..haha..
Sarah Mohd Saleh Sarah Mohd Saleh 08 January, 2013
kahkahkahkah... kemain karokbagai.boleh masuk ajl thn dpn ;DD
Warna Warni Kehidupan Warna Warni Kehidupan 08 January, 2013
haha memang tahap retis vokal bukan sekadar rupa dah ni..
~CAHAYA~ ~CAHAYA~ 08 January, 2013
aah mudahny nk klik button thumbs up tu...da klik da...:)
Cik Nur Cik Nur 08 January, 2013
Kalah...? Xpe..cuba lagi...

yg penting berusaha.. :)
Cikgu Ma Cikgu Ma 08 January, 2013
perlu si kacak ni mendaftar di tanjung rambutan....hahaha..jgn menggila yea ^_^
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 08 January, 2013
sangat perlu ke tanjung,, haha
paripariputih paripariputih 08 January, 2013
mohon kalau nak tampau tu... tampau-tampau manja udah le ekekeke ^_^
Cik Ain Cik Ain 08 January, 2013
kelazzzz abg boni ahaa..'MENANGgung kekalahan' best ayt tu kekekeke..:P
Kak Mahh Kak Mahh 08 January, 2013
Wah...tuan Boni dah nak jadi artis nyanyi pula ke?
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 08 January, 2013
aku pasti pentas itu roboh tatkala mendengar kamu menyanyi
Bagus Sugiarto Bagus Sugiarto 08 January, 2013
Melawat ke blog sahabat untuk tengok Boni Kacak pentas..

He...he...he...
Muhammad Saiazuan Norhalik Muhammad Saiazuan Norhalik 08 January, 2013
macam mana perasaan kat atas pentas bro? best? hahah rasaya sbb buat2 gila tu yang buat ilang nebes tu an
nik ros nik ros 08 January, 2013
mcm mana boleh MENANGgung kekalahan ni. suara sedap jea. siap menari lagi tu..hehe
Tinta Lana Tinta Lana 08 January, 2013
Salam.

MENANGgung kekalahan ea boni..hehehe.

urmm, ak rindu dgn style entry lama hang boni.
4feet8 4feet8 08 January, 2013
boni, sy dgr td video ni. pasangan duet awk tu mcm tak membantu menjadikan lagu ni selari.. hehe.. tak synchro..kena cari partner lain..
zafira othman zafira othman 08 January, 2013
kenapa lagu ni femes diwaktu karaoke. femes sungguh.
Dianaa Dianaa 08 January, 2013
abg Boni memang sempoi ek, sporting habis.
*tak sempat nak vote
krole krole 08 January, 2013
ahahaha bestnye..my fren jdk artis jew ngeee...by the way...sore mmg matcho bro~patut ko mng waktu tu
4feet8 4feet8 08 January, 2013
boni, nak komen filem pendek: kenapa bad tu berlakon tak feel..? hehe
Lyeen De Syifa Lyeen De Syifa 08 January, 2013
tahniah sbb MENANGgung kekalahan..hahaha:)
Fazrol Fazrol 09 January, 2013
kalah sebab mic tue...
hana hadi hana hadi 09 January, 2013
hana dah tengok video ni sebelum ni.. mmg xcam awak yang mana satu.. kat entry ni baru tau.hehe
Si Matatajam Si Matatajam 09 January, 2013
Terbaik la Boni..dah semakin kacak la dia..
cweet pinky cweet pinky 09 January, 2013
wah , ade pelbagai bakat rupenya cik boni kitenih , hehehe ~
cweet pinky cweet pinky 09 January, 2013
sedap la krok tuh , mesti sebab ramai giile yang hebat2 , padahal dah sedap la nih , terbaek !

tgk ceerita pndek tadi , bes la jalan cerita tapi bolehl la lagik kalaw mantapkan lagik ekspresi tuh :P
baby comel baby comel 09 January, 2013
Bila nk duet sama ni?? :) hehe
Mohd Lokman Bin Ramli Mohd Lokman Bin Ramli 09 January, 2013
lambat sikit datang buat blogwalking ke sini.. takpe lagi kan?

http://www.lokmanramli.my
careno careno 09 January, 2013
power power... serba boleh... hehehe... datang menjengah melalui segmen yg sama dari Blog mak Dara...
yana aina yana aina 09 January, 2013
datang BW dari blog mak dara .. jom sggh blog yana -> http://www.nazlyizan.my/
Mawar Putih Mawar Putih 09 January, 2013
Salam...

Datang menerjah dari segmen Mak Dara. Follow sini juga. :)

http://itmemawarputih.blogspot.com/
MystoryPic MystoryPic 09 January, 2013
Ok la tu.... Mawi world dah terkubur... so, skarang ni Boni World punya zaman la
daddydee daddydee 09 January, 2013
Terbaik la bro. Kalau saya mau gemuruh dok atas stage. hahhahaha
KY KY 09 January, 2013
nanti KY jemput buat konsert kat kampung KY ok heee

Sue-Rya Qistina Sue-Rya Qistina 09 January, 2013
nak siggggnnnn abg retis :D
aTieYusof Family aTieYusof Family 09 January, 2013
hahaha... menanggung kekalahan!..takpa2 nanti cuba lagi..
hafizmd hafizmd 09 January, 2013
Menanggung kekalahan takpe bro boni..jgn menanggung biawak hidup...hehehe

Byk bakat rupanya bro boni ni...terbaik!
Bitt (double IS) Bitt (double IS) 09 January, 2013
wakakkakakkakaaka...gilakk

boni...vaping ok...kalau tak percaya p tanya telur power dia bervaping lepas baca entri saya dulu..haahhaha

cuma skang ni isu kerajaan tak kasi...bukan apa tax tobaco lari mehh orang tak banyak hisap rokok dah skang so depa nak haramkan la....xrak untung...kalau la depa baik memang haram terus rokok batang dari dulu lagi..agaaagaggagaa
Denaihati Denaihati 09 January, 2013
fulamak, boleh menggugat singing bloger kita lah.
AHMAD AFIQ AHMAD AFIQ 09 January, 2013
pengarah, berlakon, menyanyi.bila nak dpt gelaran dato ni
Rozuan Ismail Rozuan Ismail 09 January, 2013
pergh,sedap suara menyanyi
Jna marcello Jna marcello 09 January, 2013
HAHAA NICE1..TAPI KURANG JELAS LAA BONI..
Ena's Palace Ena's Palace 09 January, 2013
suka video yg ke-2 tu...terlambat
muka cam tak bersalah je berlakon...real!
Hafizul Hafizul 09 January, 2013
Hahahahahahahahahahahahaha..ada bakat mentanti jugak yer..nampak tak kekok langsung berada dipentas..Nak SIGNNNNNNNNNNN!!!
Myra Jay Myra Jay 09 January, 2013
Cayalah.... serba boleh :D
shidaR shidaR 10 January, 2013
cayalah boni..boi..boni..boni..boni... ^_^
Arina Shamsul Arina Shamsul 10 January, 2013
kalau anuar zain dengar sora boni nyanyi ni,demam dibuatnya..hahahaha.
Aku Penghibur Aku Penghibur 10 January, 2013
yg penting berani !! terbaik
MaYa MustWany MaYa MustWany 10 January, 2013
sedap gak sora. :)

ok encem gak rakan duet tuh..kbai..hihi
Che Rosliza Che Mat Che Rosliza Che Mat 10 January, 2013
kikiki...menari tak ikut step lagu...suara best jugak..
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa 10 January, 2013
bass tu yg best bergema2 earphone sha hahaha..apapun terbaikkkkk!!
Deqla manjew Deqla manjew 11 January, 2013
Kalah pun xpe...peminat ramai ni..hihi
mairamanja mairamanja 11 January, 2013
pewitt!!!kacaknya..hehe..follow sini dari segment mak dara
Remy hazza Remy hazza 12 January, 2013
bro kan retis serba boleh...... cuma glamer jer tak sampai lagi...bsk lusa..... meletop ler tu.....
Si Matatajam Si Matatajam 12 January, 2013
Nanti kalau line tenet ok, M mai layan balik kat sini
dya bunga dya bunga 13 January, 2013
argghhh..ala..aku dh semangat ni nk tgk video setgh tu..hahaha..line mcm siput..frust2
Nurrul Nurrul 14 January, 2013
Serba serbi Hebat niehh ! ! :D