Cerita Lawak : Malam Tahun Baru 2013

Cerita Lawak : Malam Tahun Baru 2013 | "Geng!! Berhenti rehat kejap!! Kita dah lama sangat atas motor ni. Barai juga aku. Rehat kejap!",jerit  Malik Henshin kepada anak-anak buahnya yang lain. Kelihatan 50 buah motorsikal di belakang motorsikal Malik Henshin mengikutinya masuk di kawasan rehat R&R.


cerita lawak malam tahun baru
Gambar sekadar hiasan. Sumber --> http://azuramengamuk.activeboard.com
" Bro Malik Henshin, dah 10 jam kita atas motor ni. Tak sampai-sampai lagi kita ni. Ni dah pukul 8 malam ni. Sempat ke kita nak ke Dataran Merdeka untuk sambut tahun baru ni?",soal Ali Iskandar Shah kepada Malik Henshin. Dia juga sempat menjeling ke arah mat-mat motor yang tersadai di pokok-pokok akibat keletihan.


cerita lawak malam tahun baru
Gambar sekadar hiasan. Sumber --> http://utusan.com.my/
" Sabar bro. Dah nak sampai dah kita ni. Chill up bebeh.",tenang Malik Henshin berkata-kata sambil mengelap peluh yang meleleh di dahi Ali Iskandar Shah. Tersipu-sipu malu Ali Iskandar Shah diperlakukan sedemikian rupa. Dan dia terus berlari-lari anak meninggalkan kawasan kejadian sambil sesekali menjeling Malik Henshin yang sedang tersenyum nakal. Manja mereka bergurau pada malam itu.

Sejam berehat di situ, akhirnya geng motorsikal tersebut telah berpakat untuk memulakan semula perjalanan. Perjalanan pada hari itu sangat mendamaikan. Tersenyum riang mereka di atas motor masing-masing. Hinggakan bergema lebuhraya pada malam itu dengan lagu Chow Kit Road nyanyian mereka beramai-ramai. 


cerita lawak malam tahun baru 2013
Gambar sekadar hiasan. Sumber --> http://gabrinteamgabrug009.blogspot.com/
Dua jam berlalu. Secara tiba-tiba Malik Henshin menekan brek dan berhenti di tengah jalan. Akibat berhenti secara mengejut, ada antara anak-anak buahnya yang tercampak dari motor lalu tersangkut atas pokok.

" Bro Malik Henshin? Kenapa kita berhenti ni? Kenapa muka bro pucat dan nafas bro tercungap-cungap. Bro ternampak sesuatu yang menakutkan ke?",soal Ali Iskandar Shah. 


cerita lawak malam tahun baru
Gambar sekadar hiasan. Gambaran wajah pucat. Sumber --> http://shw.aina2000.fotopages.com
Ali Iskandar Shah semakin panik melihat keadaan Malik Henshin. Apa lagi bunyi nafas Malik Henshin semakin lama semakin kuat dan kakinya tergedik-gedik dengan tiba-tiba. Ali Iskandar Shah terus mengambil langkah bijak dengan membelai lembut dada Malik Henshin dan mendendangkan lagu Muara Hati nyanyian Siti Nurhaliza dan Hafiz AF. Tubuh Malik Henshin mula tenang. Air matanya meleleh secara tiba-tiba.

" Sebenarnya.... Aku tak tau jalan."

Berderau darah Ali Iskandar Shah mendengar jawapan Malik Henshin. Ada juga di antara anak-anak buah Malik Henshin yang mula diserang sawan akibat tidak dapat menerima perkhabaran tersebut.

" PUI!! Tak guna punya ketua!! Lain kali kalau tak tau jalan bagitau awal-awal! Ni kita dah kat mana ni?!! Ni siapa nak jawab ni?!! Sambut tahun baru atas lebuhraya lah jawabnya kita ni!!! PUI!!"


Hadiah aku untuk korang bersempena tahun baru ni. Karya cerpen lawak yang dah lama aku tak hasilkan. Silakan baca sampai habis ye. Sekali sekala dan jarang-jarang aku buat entri panjang. Korang hargailah karya aku ni ye. Heh heh. Ayat minta simpati. 

{ 92 comments.. read them below or add one }

Irwan Alessa Irwan Alessa 01 January, 2013
hahahaha serius kelakar, hahaha hampir sama kejadian yang menimpa diriku apa bila tak tahu jalan untuk g i-City.. hahaha apa pun salam tahun 2013 abg Boni! Semoga tahun ini kekal sucess dan memberi kebahagiaan untuk abg boni sekeluarga..
zool zool 01 January, 2013
ni citer betul ke rekaan? Masak nak lepak lebuhraya tu
Noor Ikmal Noor Ikmal 01 January, 2013
Assalam, hahaha... bengap punya ketua dah... terbaiklah Boni... jarang2 nie dapat bvaca cerpen pendekyg lawak...

Selamat Tahun Baru 2013 Boni !!!!
baby comel baby comel 01 January, 2013
Hahaha, xtau jalan =)
xpe, xpe camnni syok apa.. Lawak lawak..
Salam 2013 my big brother
ahsfantasy Ryu ahsfantasy Ryu 01 January, 2013
Hahaa.. tak apalah, Selamat Meraikan Tahun Baharu, Moga tahun ini memberikan jutaan keberkatan buat kita semua:)
♥ sitifarhana ♥ ♥ sitifarhana ♥ 01 January, 2013
alahai kesiannya. apalah nasib dapat ketua cmtu. sabooo jela..hehe

btw, happy new year! selamat menempuh fasa umur yang baru. kikiki ^^
wantie wantie 01 January, 2013
tak pe la atas lebuhraya pun ok gak sambyt new year. countdown le ramai ramai. hahahaha.... mana tau ada makhluk lain yg join
JMR JMR 01 January, 2013
10 JAM TU...dr perlis dh nk smpi melaka..hahah
luqman zakaria luqman zakaria 01 January, 2013
haha...ketua ape la..haha..bro? nnti kalau ade singgah blog arepnkbebel.com de walmare inform ler yer..xtau ler kenape jd mcm tuh..
Remy hazza Remy hazza 01 January, 2013
he3...10 jam berjalan baru ckp tak tahu jalan....choi sungguh!!!! he3
apa apa pun...selamat tahun baru utk bro boni sekeluarga.....
remy doakan bro cepat dapat jodoh tahun nie...... wajib dah tu !!!! Amin....
aQu Mad aQu Mad 01 January, 2013
haha.. terbaik bro. haha.nape tak nak jadi jadi penulis skrip kartun bro. konfem lawak hahaha. pui haha
akubiomed akubiomed 01 January, 2013
Memang nak kena star light dekat dahi. :-)
MaMa Rey MaMa Rey 01 January, 2013
hehehe..ciannya kena sambut tahun baru atas lebuhraya..
tak sempat samapi dataran merdeka..
Ezad Skytech Ezad Skytech 01 January, 2013
haha....sambut new year atas motor ye...kah3...lawak sengal pagi2 ni...haha~
cweet pinky cweet pinky 01 January, 2013
hahaha , terbaek la , hahaha , konfiden je , memg lawak , hahaha !! betul kerr tipu nih ??
MizzTina MizzTina 01 January, 2013
Miahahaha..kemain mcm pro, rupenya xtau jalan..
Hafiz Rahim Hafiz Rahim 01 January, 2013
kalau aku dah picit puting dia..tak tau jalan buat2 terer..hahaha
Karukord Jagau's Karukord Jagau's 01 January, 2013
sambut kat jalan pun boleh...

tp best la gambar group RXS kat atas tu....payah nk jumpa dh...
nik ros nik ros 01 January, 2013
sambut kat lebuhraya pun ok. ramai2 sambut tak ada la malu sgt..hahaha
Encik H Encik H 01 January, 2013
hahaha..perenggan ke-3 tu memang lawak bro..dah macam pasangan gay pulak..kahkahkah
Anis Athia Anis Athia 01 January, 2013
ini rombongan gay ke ape? bahaha! selamat tahun baru :)
YaYaNsMuM a.k.a YM YaYaNsMuM a.k.a YM 01 January, 2013
ni kes bodosom (bodosombong) kew???ekekke...malu bertanya, sesat berjalan donk!hihihi...slmt tahun baru Boni!semoga Boni cpt2 kawen yer..hehe..*larikkk*
AdiaLuze AdiaLuze 01 January, 2013
Assalammualaikum ... Salam Tahun 2013 ..

Wakakakakaka .. Boni Kacak kalau wat cerpen lawak memang TERBAEEKKK .. Dalam lawak ada lawak .. Hahahahhaa
Dianaa Dianaa 01 January, 2013
HAHAHAA! duduk atas motor berjam-jam, rupa-rupanya tak tahu jalan? memang bikin panas ah en
Happy new year abang boni ^^
MaYa MustWany MaYa MustWany 01 January, 2013
masuk blog abg boni je mesti tak kecewa n mesti akan tergelak sorang2..de je lawak2 sengal2 ubinya..hihihi

happy new year abg boni 2013
Hafizul Hafizul 01 January, 2013
Hahaha..ada pulak mcm tu...memang cari nahas ler tu..haha
pipoq pipoq 01 January, 2013
mana asal diorang tu ? hahaha..
Hazmin Hamudin Hazmin Hamudin 01 January, 2013
Diorang dari mana ni? Tah2 memang asal kl kot. Haha
Papa Mifz Papa Mifz 01 January, 2013
siapo lah lantik mamat tuh jadi ketua yer...hehe

selamat tahun baru bro....:)
Chuu Muqhlis Chuu Muqhlis 01 January, 2013
lagu muara hati x ley bla hahaha
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa 01 January, 2013
slmt tahun baru buat boni kacak :P
dya bunga dya bunga 01 January, 2013
hahaa..hampeh btl punya ketua..
Muhammad Saiazuan Norhalik Muhammad Saiazuan Norhalik 01 January, 2013
hehe teringat aku perkataan henshin yang kamen rider selalu sebut sebelum transform!

btw happy new year bro ;)

semoga trus success
Aida Omar Aida Omar 01 January, 2013
Hampagas betul ketuanya.. haha. Selamat Tahun Baru 2013 boni :)
ct kektus ct kektus 01 January, 2013
haha. kenapa tak guna gps. kan dah sesat. aih, ketua ketua. :D
BlogS of Hariyanto BlogS of Hariyanto 01 January, 2013
tak tahu jalan setelah jauh menempuh perjalanan...wow..payah benar ketua geng motor ini...btw-ceritanya sangat menyegarkan hati kawan,
dan sepertinya geng motor semakin merajalela saja..ha ha hayyyy :)
LelakiSemalam LelakiSemalam 01 January, 2013
apa punya ketua daaaa...!
hnahdy hnahdy 01 January, 2013
mula2 nampak yakin je.. sekali sesat plak.hehe
Shiyda Aqma Shiyda Aqma 01 January, 2013
haha , takboleh harap punya ketua . :P
happy new year ! :)
aTieYusof Family aTieYusof Family 01 January, 2013
wakakkaka...adoiii...jadik, sambut new year atas high way lah??..haha..
Happy New Year Boni..moga thn 2013 ni Boni bertemu sang pujaan hati..hihi:)
Syaifuddin Alias Syaifuddin Alias 01 January, 2013
haha...apa laa... selamat tahun baru boni :)
krole krole 01 January, 2013
hahahaha nama da legend da~ sekali tak tahu jalan da~~~hahaha...baik nama malik henshin tu ubah jad malik hancus hahaha...bro thanks jgk sokong blog krole selama ni yew...aku sokong sini sebab ko kacak bro~hihihi
trah zain trah zain 01 January, 2013
macam citer betul je,,haha
CIK TOM CIK TOM 01 January, 2013
hehe... slmt thn baru 2013 boni :)
Myra Jay Myra Jay 01 January, 2013
Heheee, lawak pulak, kesian p konvoi ramai2 rupanya tak tersampai sebab ketua tak tau jalan...hehee
Si Matatajam Si Matatajam 01 January, 2013
Ha ha lawak plak..Hepi new year Boni..
KiD KiD 01 January, 2013
malik henshin = boni kacak... ngeh ngeh ngeh...
Cik Fie Cik Fie 01 January, 2013
selamat tahun baru abg boni :)

http://www.cikfie.com/2013/01/please-be-nice-to-me-2013.html
MawardiYunus MawardiYunus 01 January, 2013
kah-kah kah .. macam ni pya ketua pun ada ke..
Dkna Abza Dkna Abza 01 January, 2013
minta boni isi borang jadi penulis novel lawak heheeee
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 01 January, 2013
refer entry orang yang suka berlagak,, haha
Aku Penghibur Aku Penghibur 01 January, 2013
hahaha kurangg berguna hehehe ... sambut lebuhraya tu :)
hazwan hairy hazwan hairy 01 January, 2013
sempat lagi muara hati..haha...bro selamat tahun baru 2013..smga 2013 lebih bermakna :-)
Rozuan Ismail Rozuan Ismail 01 January, 2013
haha.terbaek.laen kali kena dapatkan ketua yang taw jalan
shasha yacob shasha yacob 01 January, 2013
ADAKAH malik dan iskandar gay patner ? hahaha,
pengajaran dia disini, jangan nak memandai jadi ketua kalau xtahu memimpin kan kan kan ? hihi
Pykaa Pdott Pykaa Pdott 02 January, 2013
hahahahaha . kesian kat yg lain , nak smbut tahun baru trtiba tak tahu jalan plak . hahahaha .
Yan Ty Yan Ty 02 January, 2013
Kelakar2!!!

BTW , Happy New Year!
◕ D Y S H A  S A H H I R ◕ ◕ D Y S H A S A H H I R ◕ 02 January, 2013
ADUH KESIAN BETUL..TU LA KETUA NAK TUNJUK HERO SGT.. DA XYAH P, BAIK P MASJID DGAR CERAMAH UAI..;)
Etuza Ezawarna Etuza Ezawarna 02 January, 2013
alamak, hehehe selamat tahun baru 2013
Hanif Idrus Hanif Idrus 02 January, 2013
Karya teragung penutup 2012 ni..kikiii
✿A I N A A✿ ✿A I N A A✿ 02 January, 2013
hahahahaha sakit je hati! aduyaiii sabar ye.. hahahaha karya lawak dah senget!
محمد رازيق محمد رازيق 02 January, 2013
hahaha. lawak bro. itu lawak. btw selamat tahun baru 2013 bro :) selamat maju jaya :)
Lyeen De Syifa Lyeen De Syifa 02 January, 2013
part nyanyi lagi muara hati tu xleh blah..suwiiitttt la abg boni ni..hahaha:D
Malaysia Coin Malaysia Coin 02 January, 2013
Tak tahu jalan, on kan lah GPS tu.... :)
Qashmere Qashmere 02 January, 2013
Happy New Year Bro!!!! Take Care!
Afasz Afasz 02 January, 2013
lwak la boni ni.


hahah. HNY boni :D
QasehnyaRania QasehnyaRania 02 January, 2013
aisey man..tahun bila punya lawak ni bro..tak da GPS ke..hihihi

tapi mmg njoy..layan :)

tenq..
Jna marcello Jna marcello 02 January, 2013
HAHAHHAHA bengong!!!!
kalau terjadi kat Na confirm kena pukul dgn na mamat tu hihihi

anywy awk HPY NUYERR =D
Niesa Niesa 02 January, 2013
hahahaha...terbaek punya ketua..lain kali suh ketua siap2 pakai GPS..kan senang..hihi
-meeSUPERGIRL- -meeSUPERGIRL- 02 January, 2013
hahahaha maccam2 lah boni neh ..

selamat tahun baru :)
Nadot Nadot 02 January, 2013
hahaha..bengong.... ye..saye hargai karya merepek boni.. tulis la cenggini lagi ;p
O'gosh Iskandar O'gosh Iskandar 02 January, 2013
hahaha...len kali moto pun kena request pasang GPS...baru macho tunjuk hebat terer jalan..
Denaihati Denaihati 02 January, 2013
sempena tahun baru maafkankah ketua macam tu, cuma pecat tetap kena pecat...heeee
Izara4eva™ Izara4eva™ 02 January, 2013
Haha, ada2 je..

Selamat tahun baru en boni kacak :D
Warna Warni Kehidupan Warna Warni Kehidupan 02 January, 2013
ahahaha hampir tersepak jiran sebelah akibat kelakar yang teramat.. tak leh blah ngan gaya gay malik henshin & ali isketambola...huhu
aku HaniAsyira aku HaniAsyira 02 January, 2013
itulah dia ketua yang konfiden kan.. sambut new year atas highway mang cool lah... ramai2 sorak kat situ.. kalau bawa bunga api sekalid engan penumpang lain berenti.. hahaha
Raudzah Zahari Raudzah Zahari 02 January, 2013
La merapu ke..macam real aje..sampai last line..hmm..lawak rupanya..thanks Boni Kack for the lawak of the day...
ctk ctk 02 January, 2013
hahahah...xleh blah ngan lagu muara hati...hahaha..senget btul..banyak btul gambar hiasan mu....nseb baek pak cik google ade :D
nadia nadia 02 January, 2013
boniiii, sokmoooo cerita tak tercapai dek akalllll. hilang stresssssssss aiii! :)
Che Rosliza Che Mat Che Rosliza Che Mat 03 January, 2013
Bengap punya ketua hihihi...jalan cerita menarik...
Gillette Flores Gillette Flores 03 January, 2013
Hehehe
Memang baca sampai habis dah :)

Boleh gitu.
Kesian dorang sambut tahun baru tepi jalan aje
Harap2nya ada jugaklah bunga api ye ;p
Software ERP Indonesia Software ERP Indonesia 03 January, 2013
Selamat tahun baru 2013, semoga tahun 2013 ini menjadi tahun yang penuh kebahagiaan dan semakin banyak kesuksessan yang dicapai dan terlaksana.. amien
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 04 January, 2013
happy new year ye, baru dpt nak singgah sini! baru abis cuti2 dan keje bayk pulak skang ni
Juan Juan 04 January, 2013
memang lawak la bro, aku berasa geli baca tang ayat ayat klise dlm entry ko nih, hahaha
shidaR shidaR 10 January, 2013
boni..rasanya shida xwish lg selamat tahun baru kat ko..selamat tahun baru boni..apa azam seterusnya ?
✿AINAA ROSEBERRY✿ ✿AINAA ROSEBERRY✿ 11 May, 2013
sengal punya boni... hahahahah lawak! >.<
tenku butang tenku butang 17 May, 2013
hahaha.. betui ke ada yg tercampak dari motor tersangkut atas pokok tu?? ha3..

sambut tahun baru atas lebuhraya lea kome yeww..
Obat Herbal Obat Herbal 14 June, 2013
terima kasih banyak untuk berbagi informasi... Semoga Tuhan memberikan yang terbaik buat Kita Semua
Lowongan Kerja Terbaru Lowongan Kerja Terbaru 19 February, 2014
hahaha....
lawakan yang bagus,....