Switch for XTRA Road Challenge Grand Finale Event

Switch for XTRA Road Challenge Grand Finale Event | Acara Tukar untuk XTRA Jalan Cabaran Grand Finale! Yeah. Beginilah maksudnya bila digoogle translatekan. Pentranslatekan ini membuatkan aku semakin tak faham apa maksudnya. Hahaha.

Ok, entri hari ni aku ingin mempersembahkan gambar-gambar di sekitar Switch for XTRA Road Challenge Grand Finale Event tersebut. Jom layan. 


Switch for XTRA Road Challenge Grand Finale Event
Sejujurnya, masa ni aku tak reti nak gunakan Ipad ni untuk cipta dialog. Tapi buat-buat reti . Malulah kalau orang lain tau aku tak reti guna Ipad sedangkan muka macam Aaron Aziz. Credit-www.dkna.my
Switch for XTRA Road Challenge Grand Finale Event
Sempat kitorang berdebat tentang harga pasaran itik gantung yang tak menentu sekarang ni. Credit-www.dkna.my
Switch for XTRA Road Challenge Grand Finale Event
Bersama blogger Hazwan Hairy.  Pertama kali aku jumpa dia. Dan agak terkejut juga aku bila tiba-tiba beliau nak interview aku. Rupanya beliau salah orang. Beliau sangkakan aku Randy Pangalila. Credit-www.dkna.my
Switch for XTRA Road Challenge Grand Finale Event
Antara gadis event yang agak sporting. Nama beliau Zura tapi aku panggil Maria. Sebab wajah beliau macam bekas kawan sekelas aku kat tadika dulu. Sebenarnya aku agak kaget juga nak bergambar dengan beliau. Tengoklah ketinggian beliau. Ibarat menara klcc dengan menara tabung haji. Credit-www.dkna.my
Switch for XTRA Road Challenge Grand Finale Event
Antara selebriti yang hadir pada hari tersebut. Berdasarkan riak wajah, aku dapat teka yang rambut palsu Scha Alyahya nak tertanggal tu. Credit-celotehsibulat.blogspot.com
Switch for XTRA Road Challenge Grand Finale Event
Tertekan Faizal Ismail bila aku turut nak turunkan tandatangan aku kat topi tu. Credit-celotehsibulat.blogspot.com
Switch for XTRA Road Challenge Grand Finale Event
Agaknya berkat aku mengacau para selebriti tu menurunkan tandatangan kat topi, nama aku terpilih antara yang bertuah untuk mendapat setangkai topi ni.credit-celotehsibulat.blogspot.com
Switch for XTRA Road Challenge Grand Finale Event
Situasi bertambah tegang apabila Bro Framestone cuba merebut topi tu daripada aku. Selepas aku membisikkan sifir 4 pada telinga Bro Framestone, barulah perlahan-lahan beliau melepaskan topi tersebut.
Credit-celotehsibulat.blogspot.com
Switch for XTRA Road Challenge Grand Finale Event
Akhirnya topi tersebut selamat menjadi hak milik mutlak aku. Yang paling penting dan manis sekali ialah tandatangan Hanis Zalikha tu. Dan, malam tu, wajah Faizal Ismail muncul dalam mimpi aku. Adeh. Tak pasal-pasal. Kenapalah tak wajah Hanis Zalikha yang muncul. Credit-celotehsibulat.blogspot.com
Switch for XTRA Road Challenge Grand Finale Event
Sempat bergambar bersama Ekin Cheng versi Malaysia. Terkejut aku. Sebijik muka Ekin Cheng.
Credit-celotehsibulat.blogspot.com
Switch for XTRA Road Challenge Grand Finale Event
Jika diamati betul-betul, muka aku ni iras-iras Hanis Zalikha+Aaron Aziz kan? Kepada lelaki-lelaki di luar sana, dipersilakan untuk jeles. Hahahaha. Credit-http://www.facebook.com/petronasbrands
http://www.facebook.com/petronasbrands
Inilah barisan blogger yang turun pada malam tersebut. Aku antara yang terkacak. Dapat membawa pulang dua hadiah pada malam tersebut.
Credit-http://www.facebook.com/petronasbrands
Blogger yang hadir pada malam tersebut :-
26 Januari 2013 pula akan berlangsungnya Majlis sepetang bersama blogger Denaihati. Ramai juga blogger yang akan turun. Lebih daripada 100 orang. Pasti meriah tu. Dah lama juga tak berjumpa Sifu Aku. Tak sabar nak compare 6 pack dengan dia. Hahaha.

{ 85 comments.. read them below or add one }

ikaa ikaa 23 January, 2013
menara tabung haji, bila nk upgrade ketinggian...hahaha klakar laa BOni ni
Carlos Santiago Carlos Santiago 23 January, 2013
BRO cuba ko review tahap kepuasan hati ko menggunakan ipad mini..aku rasa nak beli gak..tengah buat comparison dgn beberapa tablet android..konfius konfisu..
Syakir Rahman Syakir Rahman 23 January, 2013
bhahahahaha...geli aku baca statement ko.... tapi anywy, best weyh!!! jelez dpt jmpa retis.... huhuhu... view rooftop g tower tuh pun nice.. best2 *pengsan*
razzwey razz razzwey razz 23 January, 2013
hohoho... ohsem neh... nanti nak pinjam iPad ko boleh tak? nak main game angry bird... :3
Dkna Abza Dkna Abza 23 January, 2013
nak bayangkan hamis jamika berdiri sebelah boni..ibarata apa lak ye??
WO Orchid WO Orchid 23 January, 2013
Wah...untungnya kan dapat ipad mini free, nak jugak....hehehehe
Niesa Niesa 23 January, 2013
cuba meneliti muka yg dikatakan mcm randy pangalila tu..hahhaha..untung la boni..
Nur Emilya Nur Emilya 23 January, 2013
Haha, sabar je lahh.

Memang jeles ni.
Kakzakie Kakzakie 23 January, 2013
Boni suka sangat ke dgn Aaron Aziz tu. Asyik nak samakan dgn dia je:)
cik nana cik nana 23 January, 2013
amboiii tinggi nye berdebat pasal harga pasaran itik gantung. haha
Carlos Santiago Carlos Santiago 23 January, 2013
lorrhhh..aku ingt dh dpt..aku ada review kat amanz...ada try compare..aku pi try kt kedai pun..mmg puashati ipad mini nih...cuma nak compare dari segi apps..sbb aku dgr ada apps yg xcompatible..kalau android mmg dh tahu.
aTieYusof Family aTieYusof Family 23 January, 2013
ahahha.. Yo lah Boni mmg antara yg terkacak.. tapi kacak lg FBI...haha
.. best lah tuww dpt hadiah..Tahniah!
Zurina Zurina 23 January, 2013
hahaha..ilang stresss jap baca cerita ini boni yg kacak...huhuhu...randy pangalila la sgt kannnnnnn...aduhaiiiiiii...;))))
ceklala ceklala 23 January, 2013
nak tinggi sile bergayut pada mana2 palang yang ada di rumah kikikiki
Ernyassmien Ernyassmien 23 January, 2013
haha! conversation dengan gambar sangat la kena.. tabung haji dgn menara KLCC ibarat apakah?
Noor Ikmal Noor Ikmal 23 January, 2013
Assalam, first sekali... tak jeles pun... hahha.. sebab aku lagik ensem dari Aaron Aziz tu... hahahha...

Second, tahniah Boni sebab menang hadiah terutama iPad Mini tu... dan jangan lupa kirim salam dngn semua org bila pi sepetang bersama blogger Denaihati tu nanti... :)

Apa2 pun semoga koe berjaya dalam dunia blogger nie..... ^_^
Cik Muda Cik Muda 23 January, 2013
wah sepadannya awk ngn hanis zalikha tuh...hui....~ kikiki~
♥  Miss Hearty  ♥ ♥ Miss Hearty ♥ 23 January, 2013
huiyooo..bestnyee jumpe retis dan top bloggers :)
munir ardi munir ardi 23 January, 2013
rakan boni semoga bisa jumpa di sepetang bersama Blogger Nanti di singgahsana ketemu fatboy xi xi, saya luar biasa overweight sekarang
Ema Blog Ema Blog 23 January, 2013
tingginya awek tu...memang ketara bezanya..
izfanora izfanora 23 January, 2013
kahkhakha.. perahsan.. randy konon.. :P lawak ok layan gambar kau ni..
hazwan hairy hazwan hairy 23 January, 2013
omg! knp gambr itu..hahaha...awalnya kau update..kami xdpt update lagi weh..hahah...kena tggu pelepasan..nice entry wehhh!! teruja dgn semua ni..bahaha..
iima ❥ iima ❥ 23 January, 2013
penuh rasa yang berbaur perasan hehe
Sue-Rya Qistina Sue-Rya Qistina 23 January, 2013
wahhhh...semakin femes la bang boni kita ni. bergambar ngan retis pulak tu kan.

awek tu tinggi sbb dia mmg tinggi or sbb kasut dia terlampau tinggi. hehehehe
wantie wantie 23 January, 2013
ya memang Aaron Aziz la sangattttttttt ko ni Boni.

amboi kawan ko time tadika dulu pun kau masih ingat wajahnya ke? sabo je lah.
fairus fairus 23 January, 2013
MEMANG TERBAIKLAH BRO..
Mas Zull Mas Zull 23 January, 2013
assalamualaikum boni...mmg seronoknya kalau dpt sertai event mcm ni bersama2 teman blogger yg lain...;)
KY KY 23 January, 2013
ala...awak bergambar dengan aweks2 jeles tau hihihiih...tapi yg ekin cheng tu, confius tengok sama..
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 23 January, 2013
amboi seronoknyer... jeles2 tgk pic2 ni hehehe
Cik Nur Cik Nur 23 January, 2013
wahh..Hairy pun adeee.. :)
bukan randy pangalila laaa..
tapi boni pengalkapla..
hahhaa... :P
Hafiz Rahim Hafiz Rahim 23 January, 2013
Aku benci entri ni..aku benci..ahh..aku nak g gantung diri..tak sangka hanis berpaling tadah..majuj 10tahun..
pipoq pipoq 23 January, 2013
gambar last sekali tu memang menunjukkan kekejaman ko tu bro..sanggup ko menghalang sebahagian wajah hazwan hairy..ahahahaha
Sheila Salim Sheila Salim 23 January, 2013
Assalamualaikum. buat lawak je baca entri dia ni. hahaha. camne boleh ada event ni? blogger2 hot je yang dijemput??? *sedih* hehehe
Irwan Alessa Irwan Alessa 23 January, 2013
apa yang boni cakap ni aku selalu konpius, bila dia compare.. bila boni cakap macam Randy Panglila.. aku byng la.. bila cakap aaron aku pun sama.. hahaha suka2 entry ni..
Lina md. munir Lina md. munir 23 January, 2013
Tahniah, tahniah...Boni sekarang semakin mantap.
Aien Alien Aien Alien 23 January, 2013
punyalah segak Boni sampai ada tersalah nak interview ek.. haha. kelakar la Boni...
Warna Warni Kehidupan Warna Warni Kehidupan 23 January, 2013
wah seronoknya para retis ni sume.. best tengok u ols..
Qashmere Qashmere 23 January, 2013
Wahahaha caption gambar semua takleh blah laaa..kelakar la boni ni. tergelak Mummy neh! Hahahaaaaaaaaaaaa
syiela syiela 23 January, 2013
hahahhaha.. tergelak je akak baca entry ni
nadia nadia 23 January, 2013
boni bestnyaaaaa! :)
nanti nak ikut jugak pehlisssss
ALS ALS 23 January, 2013
Powernya sifir 4. Dah macam mentera pulak.. Hahahah
Papa Mifz Papa Mifz 23 January, 2013
syoknya dapat join event2 mcm tuh yer...best2...
Cheq Kaq Cheq Kaq 23 January, 2013
hahahha..sepanjang baca entry ni cheqkaq tersengeh2 cam kerang wangi...hahahaha..terbaekk laa boni..bertambah kacak giteewww
onn Lajer onn Lajer 23 January, 2013
gua memang tengah jeles dengan lu boni kikikik
krole krole 23 January, 2013
tahniah bro...ko berjaya bat aku jelez sejelez jeleznya hahaha! pergh! bro btul! dalam barisan blogger tu ko paling menyerlah hahaha! siap dua hadiah g tu! adus! bestnye...waktu ni msti smua blogger akn kata..."kan best kalo kacak macam boni kacak tu"hahaha
inche hlovate inche hlovate 23 January, 2013
WOW Seronok la haha picture last tu boni tutup muka hery kih kih
MaMa Rey MaMa Rey 23 January, 2013
hehehe ramai org jeles dgn Boni yg kacak..
senyum2 baca entry ni hehehe
kak nora kak nora 23 January, 2013
bunda diuji NYA lagi..
Mar Haini Abdul Rahim Mar Haini Abdul Rahim 23 January, 2013
hahaha sabo jela, siyess lawak caption kat setiap gamba, hebakk kemba aaron ajiz neh :P
✿A I N A A✿ ✿A I N A A✿ 23 January, 2013
wahhh syoknyaaaa dapat jumpa artis2.. huuuuuuuuu... amboi takleh bla ngn kening boni tu.. kalahkan kening ziana zain.. ahakx
Ena's Palace Ena's Palace 23 January, 2013
Biar la menara klcc ke tbung aji ke...murah rejeki tau...
si kiut lavender si kiut lavender 23 January, 2013
wah...meletups Boni dgn Hanis..
bila plak eden dpat join events cenggini nih..isk3
PUNK GOES POP PUNK GOES POP 23 January, 2013
Blog 3 Dalam 1 jenguk di sini :]

7 Cara Promote Blog Anda Dengan Mudah & Berkesan Klik Sini !
28 Cara Mudah dan Halal Menjana Duit Dengan Blog Klik Sini !
Top 35 Tempat Untuk Dapatkan Trafik Ke Blog Klik Sini !
Rozalia Binti Alik Rozalia Binti Alik 23 January, 2013
assalamualaikum, dah lama tak singgah blog boni . untungnye dapat jumpa artis2 , especially SCHA and AWAL . >.< JELEESS~~
[PCL] [PCL] 23 January, 2013
memang aku jeles dgn Boni..haha.
JMR JMR 23 January, 2013
pmpuan skang mmg tggi ke ko yg x cukup tggi ni?hehehe
Hanif Idrus Hanif Idrus 23 January, 2013
Ramai awek2 cun...hehehhehe
Kak Mahh Kak Mahh 23 January, 2013
Macam cam je...beberapa orang dalam gambar tu? Siapa boleh beritahu?? En. Boni boleh?? :-)
baby comel baby comel 23 January, 2013
terasa kening2 ni terangkat. aduhh, tersenyum daku membaca + melihat gambar2 indahmu wahai abg boni =)
Cayalah! Terbaik
aNiss :):) aNiss :):) 24 January, 2013
kak hanis comel !! *tetibe muahahaha. btw, tahniah laa dapat ipad !!
Deqla manjew Deqla manjew 24 January, 2013
Wahhhh syoknyeeee....smua blogger femes kan..rs mcm kerdil pula daku..haha..pdhl mmg sedia kerdil pun...huhuhu...so, majlis septg bersama blogger tu pun boni join gak ke?
Mat Som Mat Som 24 January, 2013
Wow, seronok banget hari2 dpt menghadiri event, dan bergambar pula dgn org2 yg tengah ngetop....

TiranaAduka TiranaAduka 24 January, 2013
salam boni.
Nice entry.
Salam maulidur rasul dari tirana aduka..
mie mie 24 January, 2013
nasib baik hanis zalikha duduk atas kerusi je..
ehahahhahaa
Pena Menari Pena Menari 24 January, 2013
hahaha....adoi hai...sifir 4 :p
Lazaac Lazaac 24 January, 2013
jeles jer den tgk bro bergambar sebelah hanis comel.. :p
Lyeen De Syifa Lyeen De Syifa 24 January, 2013
mmg bertuah abg boni tahun ni..asyik dpt hadiah je..:) jelez..apapun tahniah abg boni..yeah..mmg abg boni mirip aaron aziz..kot..eh?hahahaha....
QasehnyaRania QasehnyaRania 24 January, 2013
sungguh bertuah kamu en boni :D


salam maulidul rasul :D
NAL NAL 24 January, 2013
wah...untungnya...jeles tgk !
Remy hazza Remy hazza 24 January, 2013
wah!!!!! remy jeles tahap gaban........ he3... best nye... dpt jumpa blogger2 terhebat...... hairy pun ada......
nik ros nik ros 24 January, 2013
seronoknya dapat hadiah. wah2.dah jumpa ramai yg femes amos tu
Che Rosliza Che Mat Che Rosliza Che Mat 24 January, 2013
Seronoknya...dapat hadiah lagi kikiki
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa 24 January, 2013
tginya pempuan tu klh abg boni wawawa..hehe..hanis cute :)
Erin Ismail Erin Ismail 24 January, 2013
Group yg paling meriah menggondol hadiah malam tu..ini tak adil!! hahaha..
adza irdawati adza irdawati 25 January, 2013
wahhh bestttnya event tu.. meriahhhh
dya bunga dya bunga 25 January, 2013
wah bestnya!!!dpt jumpa scha!! lawak ar ko ni..tabung haji dgn klcc? cuba ko pakai kasut tinggi msti ko pun dh mcm klcc..hahah
Fiza Rahman Fiza Rahman 25 January, 2013
Wah...meriahnya. Dpt bergambar dgn retis tu.
MaYa MustWany MaYa MustWany 27 January, 2013
hahahah sifir 4 baru lemah..tips yang hebat..hihihi

pic last sabotaj hairy..hahaha
Hidayah Hidayah 28 January, 2013
meriah nye dia dengan event...

hurrmmm...

akak nak tanya smlm.. *event#sbb2013 akak rasa mcm kulit wajah putih bersih boni nampak gelap sikit drpd kali terakhir jumpa boni *wedding bro&iera...
tapi ramai sgt org..lupa nak tanya...

akak tanya kat sini pun tak guna jugak..bukan boni reply pun ye dakk....hehe...

okbai..dah pukul 4 pagi...len kali sambung jelajah yer...

*silapahambloggermakmaknihsebok ;)
Syaifuddin Alias Syaifuddin Alias 28 January, 2013
tingginya dia bro ..kah3..alaa pakai heels
C.T.K C.T.K 03 February, 2013
bisikkan sifir 4...hahahaha..lawak giler...ayyo..bestnya, rmai join

eh, hery pon ade...eh randy pangalila?? erk :P

*mana la boni ni..ilang pulak dia..
Che Rosliza Che Mat Che Rosliza Che Mat 14 February, 2013
baru malam tadi mimpi AA...pasti seronok dapat hadiah..