Perginya Seorang Sahabat Blogger Yang Terbaik

on 13 February 2013

Semalam aku dikejutkan oleh berita tentang pemergian Bro Jai Ramli atau pemilik blog www.teratakarmo.com ke rahmatullah. Ia merupakan satu berita yang sangat menyedihkan lantaran Bro Jai merupakan salah seorang yang layak aku gelar abang dan juga cikgu blog aku. Apa lagi ada kenangan yang tercipta bersama beliau antaranya berjuang bersama-sama sehingga tak tidur malam semata-mata meraih undi untuk blogger Zarul Umbrella hingga berjaya mencapai kejayaan. Kini, segala itu hanya tinggal kenangan terindah sahaja yang akan aku simpan rapi di dalam hati aku. Menatap wajah tenang arwah semalam sekurang-kurangnya dapat melegakan hati aku. Aku lega kerana arwah bebas daripada menanggung kesakitan yang amat pedih lantaran barah paru-paru yang dihidapinya selama ini. Sengsara yang ditanggungnya selama ini telah berakhir.

jai ramli
Bro Jai dalam kenangan.
Jadi, sama-samalah kita memberi sedekah Al-Fatihah kepada Azhar Bin Ramli (Bro Jai). Dan sama-sama kita doakan agar rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman dan beramal soleh kepadaNYA. Amin. Sama-sama kita doakan. Hanya ini yang termampu aku lakukan untuk Bro Jai. Dan kepada sesiapa yang sudi menghulurkan bantuan : Maybank Acc No : 164089741562 (Mazliana Othman ) - Isteri Bro Jai.

Aku makin kurang bersemangat nak berblog lepas ni. Banyak peristiwa yang menjatuhkan moral aku. Apa lagi masa aku semakin sibuk. Aku kena bangkit daripada semua tu. Oh ya, sesiapa yang facebooknya mempunyai friend dan follower lebih daripada 5K dan LIKE setiap status lebih daripada 100 LIKE, boleh PM aku ye. Ada JOB untuk korang. Boleh PM aku kat facebook --> BONI KACAK
Ranking: 5

{ 96 comments... read them below or add one }

Reply Comment siti rokiah said...

masih terasa akan pemergiannya, moga rohnya dicucuri rahmat dan di tempatkan bersama para salihin, aamiinn

jangan down lama2 boni, kena bangkit ya


February 13, 2013 at 8:16 PM
Reply Comment Diana Azis said...

Al-Fatihah..Tak sangka beliau dah pergi..Saya masih ingat kenangan raih undi tu..semoga keluarganya tabah..


February 13, 2013 at 8:31 PM
Reply Comment C.T.K said...

alfatihah..jgn lah sedih boni :(


February 13, 2013 at 8:31 PM
Reply Comment Seneorita Baharin said...

Al-fatihah...Semoga rohnya dicucuri rahmat..
Buat bro Boni Kacak, kuatkan semangat, n keep blogging bro! May Allah bless u :)


February 13, 2013 at 8:33 PM
Reply Comment baby comel said...

Al fatihah & takziah utk keluarga & sahabat terdekat. Moga arwah tenang & ditempatkan dlm golongan yg beriman


February 13, 2013 at 8:37 PM
Reply Comment Papa Mifz said...

Al-Fatihah buat arwah...semoga arwah ditempatkan dikalangan mereka yg beriman...amin...


February 13, 2013 at 9:00 PM
Reply Comment eita said...

al fatihah..

tadi baru baca kat blog denai hati


February 13, 2013 at 9:17 PM
Reply Comment Kak Mahh said...

semoga rohnya ditempatkan dikalangan mukmin yang beriman.


February 13, 2013 at 9:18 PM
Reply Comment Denaihati said...

Al Fatihah utk sahabat ku .. semuga damai mu di sana


February 13, 2013 at 9:23 PM
Reply Comment Scarlett O'Hara said...

Al Fatihah buat arwah.Moga isterinya tabah.


February 13, 2013 at 9:36 PM
Reply Comment Carlos Santiago said...

al fatihah....bismillah hirohma nirrohim....

aku pernah baca blog dia. dulu2, sbelum aku berkecimpung dlm dunia blog tahun ni.





February 13, 2013 at 10:00 PM
Reply Comment Aretikz said...

Pergi tak kan kembali lagi.. Allahummagfirlahu.. warhamhu..


February 13, 2013 at 10:40 PM
Reply Comment Cik Muda said...

hmmm al-fatihah...

semenjak join blog ni dah beberapa blogger yg kte knal meninggalkan kita... rasa tersentuh perasaan kte ....

semoga roh mereka semua dicucuri rahmat.. insyaAllah...


February 13, 2013 at 10:48 PM
Reply Comment Hidayah said...

moga dia ditempatkan dikalangan mereka yang diredhaiNya ,aamiin.


February 13, 2013 at 10:50 PM
Reply Comment KY said...

al-fatihah

semoa arwah ditempatkan dikalangan orang2 yg disayangi Allah swt aamiin


February 13, 2013 at 11:04 PM
Reply Comment najihahfara said...

walaupun sy x kenal tetap rasa kehilangan. al fatihah buat arwah


February 13, 2013 at 11:13 PM
Reply Comment Aliff Haikal said...

segala penulisan arwah akan menjadi kenangan. sabar k boni :")


February 13, 2013 at 11:50 PM
Reply Comment aTieYusof Family said...

sedih nya.. Al-Fatihah buat arwah:(
Boni kena kuat kan semangat..


February 14, 2013 at 12:08 AM
Reply Comment xila dot said...

alfatihah...tak kenai tp dia krana sesama saudara islam itulah yg dekat dihati :)


February 14, 2013 at 12:39 AM
Reply Comment Izzat Eshak said...

Al-fatihah. Semoga arwah dipermudahkan urusan di sana.


February 14, 2013 at 12:50 AM
Reply Comment Cikgu Fikri said...

Al-Fatihah..
semoga rohnya dicucuri rahmat.. Amin...


February 14, 2013 at 12:53 AM
Reply Comment metrolisa said...

Begitu gigih dia memperjuangkan blog Zarul untuk meraih blog Celebrities kemarin kenangan yang begitu menghampakan jiwa ya rakan Boni akupun yang baru sekali melihatnya turut bersedih membaca tulisan-tulisan aahabat beliau


February 14, 2013 at 3:31 AM
Reply Comment munir ardi said...

jom kita teruskan spirit bro jejai dalam berblog semoga Arwahnya dicucuri rahmat Al Fatihah


February 14, 2013 at 3:32 AM
Reply Comment mr.pingu said...

walupun aku tak kenal bro jejai.. tp aku merasai apa yg korang rasa... semoga beliau tenang di alam sana..


February 14, 2013 at 4:20 AM
Reply Comment Etuza Ezawarna said...

Al fatiha..Boni Tq info ni..sesungguhnya inilah kelebihan ukuhuwa maya..
Semoga arwah diampunkan dosa ditempatkanNya di sisi orang2 beriman..


February 14, 2013 at 7:11 AM
Reply Comment Fazrol said...

Jgn down lama..
Ikut cam Jai kata..
Life has to go on...


February 14, 2013 at 7:16 AM
Reply Comment Isabel Diaz said...

Innallilah, walaupun saya tak kenal Allahyarham tapi saya pasti allahyarham adalah seorang yang baik. Kenapa Abang Boni down erk?


February 14, 2013 at 7:41 AM
Reply Comment Zurina said...

al-fatihah...kitapun bakal menyusul ke sana.


February 14, 2013 at 8:27 AM
Reply Comment Jefry said...

saya ikut berduka, semoga arwah beliau diterima di sisi Allah Taala dan bagi keluarga yang ditinggalkan bisa tetap tegar untuk menghadapinya


February 14, 2013 at 8:52 AM
Reply Comment potia casadelarossa said...

Al~fatihah.. moga rohnya ditempatkan di kalangan org beriman... amin...
pd boni jgn down plz ... kita yg hdp perlu teruskan perjuangan... anda di tag pada entry ini.. moga semangat lg http://www.silenceblogz.com/2013/02/10-Blogger-Terbaik-Malaysia.html


February 14, 2013 at 9:26 AM
Reply Comment ceklala said...

al-fatihah...takziah buat keluarga allahyarham...


February 14, 2013 at 9:48 AM
Reply Comment Len Inouie said...

takziah kepada keluarga beliau.

ala.. en.boni dah nak slow down blogging ke pasni..
Tak best la camni. Xleh nak gelak pagi2 dah.


February 14, 2013 at 10:12 AM
Reply Comment Len Inouie said...

takziah kepada keluarga beliau.

ala.. en.boni dah nak slow down blogging ke pasni..
Tak best la camni. Xleh nak gelak pagi2 dah.


February 14, 2013 at 10:12 AM
Reply Comment Len Inouie said...

takziah kepada keluarga beliau.

ala.. en.boni dah nak slow down blogging ke pasni..
Tak best la camni. Xleh nak gelak pagi2 dah.


February 14, 2013 at 10:12 AM
Reply Comment Len Inouie said...

takziah kepada keluarga beliau.

ala.. en.boni dah nak slow down blogging ke pasni..
Tak best la camni. Xleh nak gelak pagi2 dah.


February 14, 2013 at 10:12 AM
Reply Comment Len Inouie said...

takziah kepada keluarga beliau.

ala.. en.boni dah nak slow down blogging ke pasni..
Tak best la camni. Xleh nak gelak pagi2 dah.


February 14, 2013 at 10:12 AM
Reply Comment Len Inouie said...

takziah kepada keluarga beliau.

ala.. en.boni dah nak slow down blogging ke pasni..
Tak best la camni. Xleh nak gelak pagi2 dah.


February 14, 2013 at 10:12 AM
Reply Comment Sheila Salim said...

Assalamualaikum..
al-fatihah buat allahyarham..


February 14, 2013 at 10:20 AM
Reply Comment lepakk.com said...

Semoga Bro Jai ditempatkan bersama mereka yang beramal soleh

AL-FATIHAH.


February 14, 2013 at 10:27 AM
Reply Comment pipoq said...

semoga dirahmati ALLAH..

kita pulak yang masih dalam senarai menunggu..entah bilakah masanya..

mudah mudahan pengakhiran hayat kita dalam pengakhiran yang baik..


February 14, 2013 at 10:50 AM
Reply Comment Myra Jay said...

Salam takziah buat keluarga arwah abg Jejai, semoga rohnya tenang mengadap Ilahi..


February 14, 2013 at 11:34 AM
Reply Comment Noor Ikmal said...

Al-fatihah buat arwah Jejai... aku tau berita nie ppu kelmarin dekat blog Sizuka.com... Semoga arwah ditempatkan di kalangan org2 yg beriman...Aminnn


February 14, 2013 at 11:48 AM
Reply Comment AHMAD AFIQ said...

sy amin kan yg baca al-fatihah


February 14, 2013 at 11:52 AM
Reply Comment mie said...

alfatihah....
moga rohnya dicucuri rahmat..
amin


February 14, 2013 at 12:32 PM
Reply Comment fairus said...

AL-FATIHAH. SEMOGA ROHNYA DICUCURI RAHMAT. AMIN.


February 14, 2013 at 12:36 PM
Reply Comment nur emilya said...

Alfatihah.. moga rohnya dicucuri rahmat..


February 14, 2013 at 1:22 PM
Reply Comment wantie said...

alfatihah... semoga rohnya di cucuri rahmat


February 14, 2013 at 1:29 PM
Reply Comment Norizan J said...

takziah.. alfatihah...

Boni.. cheers up bro..


February 14, 2013 at 2:30 PM
Reply Comment Lyaa Suriany said...

AL FATIHAH UNTUK BELIAU.

terkejut pun ada bila baca tweet red mummy psl pemergian arwah bro jai..


February 14, 2013 at 3:52 PM
Reply Comment Lyeen De Syifa said...

dtg utk kali kedua..:)

antry utk org kacak..http://dewisyifaindehouse.blogspot.com/2013/02/10-blogger-terbaik-malaysia.html


February 14, 2013 at 4:20 PM
Reply Comment Remy hazza said...

alfatihah utk arwak bro jejai...semoga keluarganya yabah menghadapi kehilangan...takziah


February 14, 2013 at 7:05 PM
Reply Comment fifie said...

dari dia kita datang pada dia kita pergi, al fatihah semoga arwah tenang disana


February 14, 2013 at 7:11 PM
Reply Comment Mat Som said...

Alfatihah, semoga keluarga beliau tabah menghadapi kehilangan ini,
Daripada Allah kita datang
dan kepadaNyalah kita semua akan kembali.


February 14, 2013 at 7:58 PM
Reply Comment dya bunga said...

al-fatihah untuk arwah abg jai..semoga keluarga arwah tabah


February 14, 2013 at 8:17 PM
Reply Comment krole said...

takziah kepada keluarga arwah dan sedekahkanlah al-fatihah agar roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman~


February 14, 2013 at 9:42 PM
Reply Comment ✿A I N A A✿ said...

Al-Fatihah kepada arwah.. semoga rohnya dirahmati dan diredhai oleh Allah... hurmmm...


February 14, 2013 at 11:20 PM
Reply Comment ◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

takziah untuk keluarga arwah.. semoga roh arwah ditempatkan dikalangan orang yang beriman.amin..


February 15, 2013 at 12:09 AM
Reply Comment Anis Athia said...

Takziah buat bro jejai.. Walaupun anis belum sempat nak kenal bro jejai, tapi bila kebanyakan rakan2 blogger bercerita mengenai bro jejai ni, anis yakin bro jejai seorang blogger yang hebat.. Al-fatihah..


February 15, 2013 at 9:11 AM
Reply Comment Sue-Rya Qistina said...

semoga arwah damai di sana. salam takziah buat keluarga arwah. mari kita bnyk2kan doa arwah utk kesejahteraannya di sana. Al-Fatihah..

semlm pun kami terima berita yg mengejutkan di office, pegawai meninggal dunia mengejut. pdhal pagi tu arwah nampak sihat je. ajal maut di tanganNYA kan...


February 15, 2013 at 9:43 AM
Reply Comment Cikgu Ma said...

al-fatihah...moga dia ditempatkan bersama para mukmin di sana...


February 15, 2013 at 2:13 PM
Reply Comment Phat said...

takziah utk keluarga arwah.. al fatihah ..x sangka sungguh aku


February 15, 2013 at 4:33 PM
Reply Comment Arina Shamsul said...

al-fatihah.
takziah kpd keluarga arwah.semoga roh arwah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman.amin~


February 16, 2013 at 12:10 AM
Reply Comment Deqla manjew said...

Al-fatihah...moga roh arwah ditmptkan di kalangan org2 yg beriman...amin...


February 16, 2013 at 12:39 AM
Reply Comment -meeSUPERGIRL- said...

arwah dah lama sakit kan? hum. al fatihah


February 16, 2013 at 12:30 PM
Reply Comment Cinta Misteri said...

al-fatehah buat arwah. moga dittemptkn di kalangan org2 yg diredhai...

laaa boni, takkan nak stop blogging plak? pelan2 laaa yep. nnti bila semangat dah naik balik, rancakkan semula penulisan disini


February 16, 2013 at 6:42 PM
Reply Comment MaYa MustWany said...

smga rohnya dicucurahi rahmat bersama org2 beriman..amin..


February 16, 2013 at 7:58 PM
Reply Comment Lina md. munir said...

Al-fatihah. Semoga keluarganya tabah menempuh dugaan.


February 16, 2013 at 9:27 PM
Reply Comment Liyaa Mf said...

Al-fatihah. Tak pernah kenal blogger ni. Pape pun, cuma kenal & beramah dlm belog, pun dah boleh cipta kenangan kan? Semuga arwah ditempatkan bersama org2 beriman.


February 19, 2013 at 7:04 PM




 
© BONI KACAK All Rights Reserved
Get smart with the Thesis Blogger Template Design By kozumi_ro.
Service Tempahan Design