Perginya Seorang Sahabat Blogger Yang Terbaik

Semalam aku dikejutkan oleh berita tentang pemergian Bro Jai Ramli atau pemilik blog www.teratakarmo.com ke rahmatullah. Ia merupakan satu berita yang sangat menyedihkan lantaran Bro Jai merupakan salah seorang yang layak aku gelar abang dan juga cikgu blog aku. Apa lagi ada kenangan yang tercipta bersama beliau antaranya berjuang bersama-sama sehingga tak tidur malam semata-mata meraih undi untuk blogger Zarul Umbrella hingga berjaya mencapai kejayaan. Kini, segala itu hanya tinggal kenangan terindah sahaja yang akan aku simpan rapi di dalam hati aku. Menatap wajah tenang arwah semalam sekurang-kurangnya dapat melegakan hati aku. Aku lega kerana arwah bebas daripada menanggung kesakitan yang amat pedih lantaran barah paru-paru yang dihidapinya selama ini. Sengsara yang ditanggungnya selama ini telah berakhir.

jai ramli
Bro Jai dalam kenangan.
Jadi, sama-samalah kita memberi sedekah Al-Fatihah kepada Azhar Bin Ramli (Bro Jai). Dan sama-sama kita doakan agar rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman dan beramal soleh kepadaNYA. Amin. Sama-sama kita doakan. Hanya ini yang termampu aku lakukan untuk Bro Jai. Dan kepada sesiapa yang sudi menghulurkan bantuan : Maybank Acc No : 164089741562 (Mazliana Othman ) - Isteri Bro Jai.

Aku makin kurang bersemangat nak berblog lepas ni. Banyak peristiwa yang menjatuhkan moral aku. Apa lagi masa aku semakin sibuk. Aku kena bangkit daripada semua tu. Oh ya, sesiapa yang facebooknya mempunyai friend dan follower lebih daripada 5K dan LIKE setiap status lebih daripada 100 LIKE, boleh PM aku ye. Ada JOB untuk korang. Boleh PM aku kat facebook --> BONI KACAK

{ 96 comments.. read them below or add one }

siti rokiah siti rokiah 13 February, 2013
masih terasa akan pemergiannya, moga rohnya dicucuri rahmat dan di tempatkan bersama para salihin, aamiinn

jangan down lama2 boni, kena bangkit ya
Diana Azis Diana Azis 13 February, 2013
Al-Fatihah..Tak sangka beliau dah pergi..Saya masih ingat kenangan raih undi tu..semoga keluarganya tabah..
C.T.K C.T.K 13 February, 2013
alfatihah..jgn lah sedih boni :(
Seneorita Baharin Seneorita Baharin 13 February, 2013
Al-fatihah...Semoga rohnya dicucuri rahmat..
Buat bro Boni Kacak, kuatkan semangat, n keep blogging bro! May Allah bless u :)
baby comel baby comel 13 February, 2013
Al fatihah & takziah utk keluarga & sahabat terdekat. Moga arwah tenang & ditempatkan dlm golongan yg beriman
Papa Mifz Papa Mifz 13 February, 2013
Al-Fatihah buat arwah...semoga arwah ditempatkan dikalangan mereka yg beriman...amin...
eita eita 13 February, 2013
al fatihah..

tadi baru baca kat blog denai hati
Kak Mahh Kak Mahh 13 February, 2013
semoga rohnya ditempatkan dikalangan mukmin yang beriman.
Denaihati Denaihati 13 February, 2013
Al Fatihah utk sahabat ku .. semuga damai mu di sana
Scarlett O'Hara Scarlett O'Hara 13 February, 2013
Al Fatihah buat arwah.Moga isterinya tabah.
Carlos Santiago Carlos Santiago 13 February, 2013
al fatihah....bismillah hirohma nirrohim....

aku pernah baca blog dia. dulu2, sbelum aku berkecimpung dlm dunia blog tahun ni.




Aretikz Aretikz 13 February, 2013
Pergi tak kan kembali lagi.. Allahummagfirlahu.. warhamhu..
Cik Muda Cik Muda 13 February, 2013
hmmm al-fatihah...

semenjak join blog ni dah beberapa blogger yg kte knal meninggalkan kita... rasa tersentuh perasaan kte ....

semoga roh mereka semua dicucuri rahmat.. insyaAllah...
Hidayah Hidayah 13 February, 2013
moga dia ditempatkan dikalangan mereka yang diredhaiNya ,aamiin.
KY KY 13 February, 2013
al-fatihah

semoa arwah ditempatkan dikalangan orang2 yg disayangi Allah swt aamiin
najihahfara najihahfara 13 February, 2013
walaupun sy x kenal tetap rasa kehilangan. al fatihah buat arwah
Aliff Haikal Aliff Haikal 13 February, 2013
segala penulisan arwah akan menjadi kenangan. sabar k boni :")
aTieYusof Family aTieYusof Family 14 February, 2013
sedih nya.. Al-Fatihah buat arwah:(
Boni kena kuat kan semangat..
xila dot xila dot 14 February, 2013
alfatihah...tak kenai tp dia krana sesama saudara islam itulah yg dekat dihati :)
Izzat Eshak Izzat Eshak 14 February, 2013
Al-fatihah. Semoga arwah dipermudahkan urusan di sana.
Cikgu Fikri Cikgu Fikri 14 February, 2013
Al-Fatihah..
semoga rohnya dicucuri rahmat.. Amin...
metrolisa metrolisa 14 February, 2013
Begitu gigih dia memperjuangkan blog Zarul untuk meraih blog Celebrities kemarin kenangan yang begitu menghampakan jiwa ya rakan Boni akupun yang baru sekali melihatnya turut bersedih membaca tulisan-tulisan aahabat beliau
munir ardi munir ardi 14 February, 2013
jom kita teruskan spirit bro jejai dalam berblog semoga Arwahnya dicucuri rahmat Al Fatihah
mr.pingu mr.pingu 14 February, 2013
walupun aku tak kenal bro jejai.. tp aku merasai apa yg korang rasa... semoga beliau tenang di alam sana..
Etuza Ezawarna Etuza Ezawarna 14 February, 2013
Al fatiha..Boni Tq info ni..sesungguhnya inilah kelebihan ukuhuwa maya..
Semoga arwah diampunkan dosa ditempatkanNya di sisi orang2 beriman..
Fazrol Fazrol 14 February, 2013
Jgn down lama..
Ikut cam Jai kata..
Life has to go on...
Isabel Diaz Isabel Diaz 14 February, 2013
Innallilah, walaupun saya tak kenal Allahyarham tapi saya pasti allahyarham adalah seorang yang baik. Kenapa Abang Boni down erk?
Zurina Zurina 14 February, 2013
al-fatihah...kitapun bakal menyusul ke sana.
Jefry Jefry 14 February, 2013
saya ikut berduka, semoga arwah beliau diterima di sisi Allah Taala dan bagi keluarga yang ditinggalkan bisa tetap tegar untuk menghadapinya
Qashmere Qashmere 14 February, 2013
Al fatihah untuk arwah
potia casadelarossa potia casadelarossa 14 February, 2013
Al~fatihah.. moga rohnya ditempatkan di kalangan org beriman... amin...
pd boni jgn down plz ... kita yg hdp perlu teruskan perjuangan... anda di tag pada entry ini.. moga semangat lg http://www.silenceblogz.com/2013/02/10-Blogger-Terbaik-Malaysia.html
ceklala ceklala 14 February, 2013
al-fatihah...takziah buat keluarga allahyarham...
Len Inouie Len Inouie 14 February, 2013
takziah kepada keluarga beliau.

ala.. en.boni dah nak slow down blogging ke pasni..
Tak best la camni. Xleh nak gelak pagi2 dah.
Len Inouie Len Inouie 14 February, 2013
takziah kepada keluarga beliau.

ala.. en.boni dah nak slow down blogging ke pasni..
Tak best la camni. Xleh nak gelak pagi2 dah.
Len Inouie Len Inouie 14 February, 2013
takziah kepada keluarga beliau.

ala.. en.boni dah nak slow down blogging ke pasni..
Tak best la camni. Xleh nak gelak pagi2 dah.
Len Inouie Len Inouie 14 February, 2013
takziah kepada keluarga beliau.

ala.. en.boni dah nak slow down blogging ke pasni..
Tak best la camni. Xleh nak gelak pagi2 dah.
Len Inouie Len Inouie 14 February, 2013
takziah kepada keluarga beliau.

ala.. en.boni dah nak slow down blogging ke pasni..
Tak best la camni. Xleh nak gelak pagi2 dah.
Len Inouie Len Inouie 14 February, 2013
takziah kepada keluarga beliau.

ala.. en.boni dah nak slow down blogging ke pasni..
Tak best la camni. Xleh nak gelak pagi2 dah.
Sheila Salim Sheila Salim 14 February, 2013
Assalamualaikum..
al-fatihah buat allahyarham..
lepakk.com lepakk.com 14 February, 2013
Semoga Bro Jai ditempatkan bersama mereka yang beramal soleh

AL-FATIHAH.
pipoq pipoq 14 February, 2013
semoga dirahmati ALLAH..

kita pulak yang masih dalam senarai menunggu..entah bilakah masanya..

mudah mudahan pengakhiran hayat kita dalam pengakhiran yang baik..
Myra Jay Myra Jay 14 February, 2013
Salam takziah buat keluarga arwah abg Jejai, semoga rohnya tenang mengadap Ilahi..
Noor Ikmal Noor Ikmal 14 February, 2013
Al-fatihah buat arwah Jejai... aku tau berita nie ppu kelmarin dekat blog Sizuka.com... Semoga arwah ditempatkan di kalangan org2 yg beriman...Aminnn
AHMAD AFIQ AHMAD AFIQ 14 February, 2013
sy amin kan yg baca al-fatihah
mie mie 14 February, 2013
alfatihah....
moga rohnya dicucuri rahmat..
amin
fairus fairus 14 February, 2013
AL-FATIHAH. SEMOGA ROHNYA DICUCURI RAHMAT. AMIN.
nur emilya nur emilya 14 February, 2013
Alfatihah.. moga rohnya dicucuri rahmat..
wantie wantie 14 February, 2013
alfatihah... semoga rohnya di cucuri rahmat
Norizan J Norizan J 14 February, 2013
takziah.. alfatihah...

Boni.. cheers up bro..
Lyaa Suriany Lyaa Suriany 14 February, 2013
AL FATIHAH UNTUK BELIAU.

terkejut pun ada bila baca tweet red mummy psl pemergian arwah bro jai..
Lyeen De Syifa Lyeen De Syifa 14 February, 2013
dtg utk kali kedua..:)

antry utk org kacak..http://dewisyifaindehouse.blogspot.com/2013/02/10-blogger-terbaik-malaysia.html
Remy hazza Remy hazza 14 February, 2013
alfatihah utk arwak bro jejai...semoga keluarganya yabah menghadapi kehilangan...takziah
fifie fifie 14 February, 2013
dari dia kita datang pada dia kita pergi, al fatihah semoga arwah tenang disana
Mat Som Mat Som 14 February, 2013
Alfatihah, semoga keluarga beliau tabah menghadapi kehilangan ini,
Daripada Allah kita datang
dan kepadaNyalah kita semua akan kembali.

dya bunga dya bunga 14 February, 2013
al-fatihah untuk arwah abg jai..semoga keluarga arwah tabah
zulhilmi tempoyak zulhilmi tempoyak 14 February, 2013
takziah buat ahli keluarga..
krole krole 14 February, 2013
takziah kepada keluarga arwah dan sedekahkanlah al-fatihah agar roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman~
✿A I N A A✿ ✿A I N A A✿ 14 February, 2013
Al-Fatihah kepada arwah.. semoga rohnya dirahmati dan diredhai oleh Allah... hurmmm...
◕ D Y S H A  S A H H I R ◕ ◕ D Y S H A S A H H I R ◕ 15 February, 2013
takziah untuk keluarga arwah.. semoga roh arwah ditempatkan dikalangan orang yang beriman.amin..
Anis Athia Anis Athia 15 February, 2013
Takziah buat bro jejai.. Walaupun anis belum sempat nak kenal bro jejai, tapi bila kebanyakan rakan2 blogger bercerita mengenai bro jejai ni, anis yakin bro jejai seorang blogger yang hebat.. Al-fatihah..
Sue-Rya Qistina Sue-Rya Qistina 15 February, 2013
semoga arwah damai di sana. salam takziah buat keluarga arwah. mari kita bnyk2kan doa arwah utk kesejahteraannya di sana. Al-Fatihah..

semlm pun kami terima berita yg mengejutkan di office, pegawai meninggal dunia mengejut. pdhal pagi tu arwah nampak sihat je. ajal maut di tanganNYA kan...
Cikgu Ma Cikgu Ma 15 February, 2013
al-fatihah...moga dia ditempatkan bersama para mukmin di sana...
Cik Nurul Siezuka Cik Nurul Siezuka 15 February, 2013
Salam Takziah.. Al-fatihah..
Phat Phat 15 February, 2013
takziah utk keluarga arwah.. al fatihah ..x sangka sungguh aku
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 15 February, 2013
SLM TAKZIAH JUGA & ALFATIHAH
Arina Shamsul Arina Shamsul 16 February, 2013
al-fatihah.
takziah kpd keluarga arwah.semoga roh arwah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman.amin~
Deqla manjew Deqla manjew 16 February, 2013
Al-fatihah...moga roh arwah ditmptkan di kalangan org2 yg beriman...amin...
Mia Liana Mia Liana 16 February, 2013
al-fatihah buat arwah....
-meeSUPERGIRL- -meeSUPERGIRL- 16 February, 2013
arwah dah lama sakit kan? hum. al fatihah
Cinta Misteri Cinta Misteri 16 February, 2013
al-fatehah buat arwah. moga dittemptkn di kalangan org2 yg diredhai...

laaa boni, takkan nak stop blogging plak? pelan2 laaa yep. nnti bila semangat dah naik balik, rancakkan semula penulisan disini
MaYa MustWany MaYa MustWany 16 February, 2013
smga rohnya dicucurahi rahmat bersama org2 beriman..amin..
Lina md. munir Lina md. munir 16 February, 2013
Al-fatihah. Semoga keluarganya tabah menempuh dugaan.
Liyaa Mf Liyaa Mf 19 February, 2013
Al-fatihah. Tak pernah kenal blogger ni. Pape pun, cuma kenal & beramah dlm belog, pun dah boleh cipta kenangan kan? Semuga arwah ditempatkan bersama org2 beriman.