Siapa Irwan Alessa Ni?

Tadi aku cuba update pakai Ipad Mini, tapi berkali-kali aku delete apa yang dah aku taip. Aku rasa Ipad Mini ni tongong. Susah bebenar nak update entri kat menatang tu. Jadi, terus aku update kat pc. Lebih berkarisma aku rasakan diri aku ni. Jadi, hari ni aku nak cerita tentang Irwan Alessa.

Kelmarin aku berkesempatan untuk berjumpa Irwan Alessa ni. Rupanya dia ni lelaki. Aku ingatkan separuh lelaki separuh perempuan. Sebab ada nama Alessa. Bertempat di Restoran Noorizan Gerak 21 , kami berjumpa. Baiklah, beliau merupakan seorang blogger yang makin hari makin meningkat. Aku sendiri saksikan peningkatan beliau. Sempoi juga orangnya. Tak mudah melatah. Beberapa kali aku buat-buat diserang sawan babi namun beliau tetap cool. Bagus ni. Boleh terima tekanan. Jadi, kalau korang nak berkenalan dengan beliau, bolehlah terjah -> IRWAN ALESSA <-

irwan alessa
Kalau rambut dia ni kembang dan panjang, ada iras-iras Hafiz AF ni.

RESTORAN NOORIZAN GERAK 21


RUANGAN CONTEST

irwan alessa
Contest daripada Penyamun Inc.
Siapa nak dua tiket wayang free untuk tengok filem Gangster Celop lakonan Hanis Zalikha? Kalau nak, jom join Contest yang dijelmakan oleh team Penyamun Inc. Cara dia mudah je.
  • LIKE PAGE --> PENYAMUN INC.
  • Cari Contest reka slogan Penyamun Inc. di PAGE tersebut. 
Contest yang mudah. Tak perlu blog. Tak perlu entri. Hanya perlukan slogan yang gila sempoi. Apa lagi? Jangan lepaskan peluang ni. Kalau rezeki, korang boleh tengok wayang free kat pawagam MBO bersama orang tercinta. Heh heh. 

Rasanya aku dah tak dapat nak BW macam dulu lagi. Maafkan aku. Aku rindu korang semua..

{ 68 comments.. read them below or add one }

Irwan Alessa Irwan Alessa 16 February, 2013
awan nano nano nano nano.. hahaha terbaik bro, oh ye baru je potong rambut.. haha asik garu kepala je dek kutu or kelumumur, adeh tak tahan aku.. hahah thanks bro ;D malu aku ni..
Lyeen De Syifa Lyeen De Syifa 16 February, 2013
wow...mmg mcm hafiz...comelnya abg wan ni..hahhaa:D..
Cik Nur Cik Nur 16 February, 2013
mini ipad dpersalahkan..xmo bak sini..hahaha.. :p
Etuza Ezawarna Etuza Ezawarna 16 February, 2013
tak apa, dah updated dah blog...tahniah dapat jumpa blogger..
Dianaa Dianaa 16 February, 2013
memang susah kot nak update blog pakai iPad. kalau taknak, FD sentiasa tunggu, HAHA xD
FD tau blogger tu, kenal kat blog je :D
MK Kimi MK Kimi 16 February, 2013
kalau rasa dah fedup dengan ipad mini tu, hulur2 lah kat aku. lol!
Cik Tia Cik Tia 16 February, 2013
update guna PC memang lagi mantap :)
..:::FIRDAUS@HUDA::.. ..:::FIRDAUS@HUDA::.. 16 February, 2013
Ipadpun sama..bkn mini ja....huhuhu...
TiranaAduka TiranaAduka 16 February, 2013
salam boni.
Tak mampu ta nak beli.laptop pun model lama je ni.
afeb pilah afeb pilah 16 February, 2013
hapdet gune pc saja bes...

hanis zalika belakon eh? ermm
Ikhmal Malique Ikhmal Malique 16 February, 2013
ingatkan nama awek mana.. hohoho
Noor Ikmal Noor Ikmal 16 February, 2013
Assalam, ok bro... baru kenal dengan dia nie..
M'Rie R'Nie M'Rie R'Nie 16 February, 2013
Hahaha..kena sawan babi ya Boni.. macam dah tak der sawan lain yang nak dipilih ke?
fairus fairus 16 February, 2013
PERGHH... BLOGGER TU DAH BERLAKON FILM PULAK.. BAGUS UNTUK DIA..
Remy hazza Remy hazza 16 February, 2013
ingat dating ngan awek haritu.......he3...ala suruh jer dia pakai rambut pelsu....mesti jadi alesa..he3...jgn marah en irwan....
azza_mastura azza_mastura 17 February, 2013
fuhh .. tertanya tanya ari tuh .. igtkan pmpuan .. kalau tak .. mmg abes kepala encik irwan ni , berambutkan kuey tiaw .. ;DD
Miss Sue Miss Sue 17 February, 2013
LOL ! hahah, kesawanan betol boni ni.. :D bak sini ipad tu dr dok marah2 dia, baik bagi sue ! :P

http://ordinarygurl-sue.blogspot.com/
BUNDA a.k.a KN BUNDA a.k.a KN 17 February, 2013
BUNDA lebih suke gune PC..awan nano nano nano.. hehehe..:)
Mat Som Mat Som 17 February, 2013
Mini Ipad ni sama masalahnya dengan segala jenis tablet dan android, ia memeningkan dan terlalu sensitif terhadap sentuhan. Masalah pada menaip dan....otak pun mula ikut mereng. Rasanya, ia sesuai utk main game Angry Bird saja.

Terjawab sudah, siapa blogger yg ditemui Boni. Dan buat gadis2 blogger yg obses terhadap Boni,
tidak perlu untuk mencemburui pertemuan ekskusif itu.
Hidayah Hidayah 17 February, 2013
tak dpt bw..?

kenapa..mengapa..

yyyyyyyyyyy...?

adakah kerana x-y
atau kerana x=y ...?
sa mic sa mic 17 February, 2013
eh eh irwan , hahaha xD
AHMAD AFIQ AHMAD AFIQ 17 February, 2013
menarik.tq cadang kan blog dia n orang nyer
Aku Penghibur Aku Penghibur 17 February, 2013
terbaik ...nie namanya review owner blogger :)
NAL NAL 17 February, 2013
sangat macam hafiz...
nanonanonano..
MaYa MustWany MaYa MustWany 17 February, 2013
hihii " Beberapa kali aku buat-buat diserang sawan babi namun beliau tetap cool. Bagus ni. " adoii de je la wat pembaca tergelak..hihih..
inche hlovate inche hlovate 17 February, 2013
sya takde ipad so tak tahu macam mana perasaan upadate pakai ipad haha
Rozalia Binti Alik Rozalia Binti Alik 17 February, 2013
irwan alessa??? peliknye name ,tapi comey orgnyeee . hehehe.... :D
Aien Alien Aien Alien 17 February, 2013
sedap nama tuan empunya badan. hehee. pandai awak nak men uji2 ek..siap pakej sawan lagi.
cikgu hailmi cikgu hailmi 17 February, 2013
Boni! ko kacak kan? kasik review blog cikgu samer... keh3
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 17 February, 2013
nape tak leh bw dah,, sedey ar,, sob2.. tacim r ngn abang boni nih,, grrr
trah zain trah zain 17 February, 2013
huish, ke situ pulak..haha,,, nama special tu, limited edition kot,,hehe
Zie Fauzi Zie Fauzi 17 February, 2013
alahai...ruginya ipad mini tu xde yg pakai....
hazwan hairy hazwan hairy 17 February, 2013
kira cm review la ni..mohon review weh..haha
Kak Mahh Kak Mahh 17 February, 2013
Tak pandai guna ipad tu ye,bagi akak je lah.
onie onie 17 February, 2013
eh,kembo hafiz,nak signnnnnn...
AmyZana AmyZana 18 February, 2013
Lol abang boni kalau tak blogwalking sehari dua je pun okey lagi lah sebab kedudukan sebagai blogger femes tuh dah mantap~ Eden ni plak dah lama dah menyepi dari dunia blogging ni. Bila bukak blog takde sorang pun komen *bunyik cengkerik*
KY KY 18 February, 2013
KY memang tak kenal dia, tapi nanti KY terjah..

siapa KY sebenarnya ??? heeee
Qashmere Qashmere 18 February, 2013
Kahakhakhakak...lawak betul
Muhammad Saiazuan Norhalik Muhammad Saiazuan Norhalik 18 February, 2013
waakakaka ayat tak leh blah, sparuh laki sparuh pompuan
Len Inouie Len Inouie 18 February, 2013
en kacak dah semakin sibuk. itu tandany punya hidup yg lebih baik.
:)

Diana Azis Diana Azis 18 February, 2013
Boni, bila makin sibuk bermakna hidup kita pun makin bermakna..semoga sukses selalu :)
wantie wantie 18 February, 2013
ko pun sama sibuk mcm hanis zalikha dah...

kalau hafiz awan nano. itu irwan awan mano? hehehehe

nanti nak terjag blog dia k.
cweet pinky cweet pinky 18 February, 2013
CP kenal jejaka nih , hehheehe , pernah jadik folower bertuah di blog CP hehehe ~ kenal dari twitter witwit !

larh , boni kacak dah jarang BW patut CP semakin rindu , pewwit , hahahaha , puih , ini semua poyo !
Sue-Rya Qistina Sue-Rya Qistina 18 February, 2013
semakin bz nampaknya bang boni kita ni. hehehe. take care ya!
Seneorita Baharin Seneorita Baharin 18 February, 2013
maknanya bro Boni kena practice lg laa update guna ipad tu, practice make perfect rite?hehe :P btw tu la lme bebeno abg boni mnghilang diri, bz bebeno nampaknya, dh jadi retiss bz la kan boni kacak.. :D
Niesa Niesa 18 February, 2013
nak kenaalll bolehh..hehehe...
sekarang ni semua sibuk..jarang nk bw gak..hukhuk
Hanif Idrus Hanif Idrus 18 February, 2013
Punya best kau kutuk Irwan ni yek..hehehe
izfanora izfanora 18 February, 2013
sj lettew nk bgtau ada ipad mini.. :p hahaha..
wawa najwa wawa najwa 18 February, 2013
dah follow dia ! :) eeeheeee
Papa Mifz Papa Mifz 18 February, 2013
bagi den jer lah Ipad mini tuh...:)
Rahmad Mat Rahmad Mat 18 February, 2013
berkarisma skit ble update gna pc..hehe
Denaihati Denaihati 18 February, 2013
salam perkenalan buat bro Irwan alessa. bro makin busy sekarang yer....good luck.
Fiza Rahman Fiza Rahman 19 February, 2013
Ok. Nanti nak terjah.

Makin bz erk boni, sampai tak boleh nak BW. Tak per, take your time.
Liyaa Mf Liyaa Mf 19 February, 2013
Hahaha! Boleh pulak pikir dea separuh lelaki separuh pompuan. Kecik hati membe :P

Takpe la. Ni dah kena pomot ni pasni Irwan Nano Nano maken pemes r ikut jejak Boni :D
najihahfara najihahfara 19 February, 2013
amboi bz ye dia..heheh x pe janji jangan sombong :)
najihahfara najihahfara 19 February, 2013
asalkan jangan sombong sudah :)
C.T.K C.T.K 19 February, 2013
yg hg xpasal buat2 diserang sawan kenapa..mungkin dia tengah pikir ,betul ke x org ni...hahaha...sengal lah boni...

*xpelah xdpt BW, pergi bertapa mana2 dlu, amik mood :)
♥  Miss Hearty  ♥ ♥ Miss Hearty ♥ 20 February, 2013
ohh,baru kenal dengan blogger nie..terjah nanti :)
Mieza Jhaa K Mieza Jhaa K 21 February, 2013
Betol la.. sekali tgk mcm hafiz
Mieza Jhaa K Mieza Jhaa K 21 February, 2013
Apa la lucu sgt Boni ni.. hahaha
Lina md. munir Lina md. munir 21 February, 2013
Memang ada iras-iras Hafiz AF lah.
Che Rosliza Che Mat Che Rosliza Che Mat 23 February, 2013
Akak lebih suka update kat pc hihihi