Ep#1 Ops Penyamun : Bophairy aka Chip

Ops Penyamun Episod Pertama | Hari ni aku nak kongsikan satu video Penyamun Inc. yang aku shoot hari Sabtu lepas. Video ni adalah ilham daripada saudara Alaka Zam. Dan kini dia bergelar director yang agak rajin menghasilkan idea-idea yang hebat. Editing pun semakin gempak. Jadi, jom layan video ini. 


ops penyamun


UNTUK LAYAN VIDEO KLIKOPS PENYAMUN EPISOD 1


Semalam aku ke Johor, tapi sampai Melaka patah balik. Hahaha. Lawak kan? Nak  tau kisahnya, terus bersama aku ye. Hehehe.

{ 61 comments.. read them below or add one }

Sheila Salim Sheila Salim 03 April, 2013
Assalamualaikum. apa citer patah balik setengah jalan boni? hahahahah okey sheila usha dekat youtube okey!
Carlos Santiago Carlos Santiago 03 April, 2013
video temubual yg menarik. tapi gambar kabur la bro
Kisah Si Dairy Kisah Si Dairy 03 April, 2013
xpdt nak tengk lorr...kene tunggu balik rumah...huuhu
are_lin@yu are_lin@yu 03 April, 2013
wahh wartawan tu..hiih
✿AINAA ROSEBERRY✿ ✿AINAA ROSEBERRY✿ 03 April, 2013
Yeayy!! dah ada kat rumah ni, boleh la tengok video boni.. weeeeeeeeeeeeeee
wantie wantie 03 April, 2013
boleh tengok tapi tak de sound. hahaha... kat office ni memang gitu. ada sound tuk di tayang je
Hairul Azni Hairul Azni 03 April, 2013
Data usage dah nak habis la..nanti dah penuh balik boleh layan..
Ezad Skytech Ezad Skytech 03 April, 2013
apa daa...ketuk salah rumah...HAHA..
Lyeen De Syifa Lyeen De Syifa 03 April, 2013
buat malu je salah rumah..ahahhahha...

DIARI SEDETIK LEBIH FARISHA DIARI SEDETIK LEBIH FARISHA 03 April, 2013
datang balik sni..owh! rupanya begitu..nak tunggu sambungan ke 2 plak
fairus fairus 03 April, 2013
TEMUDUGA KAU BILA PULA NAK BUAT..? :)
Aku Penghibur Aku Penghibur 03 April, 2013
Wahh hebat... Wartawan nie.. Hihi lawak pon ada
Nory Zoulkefle Nory Zoulkefle 03 April, 2013
nanti nak layannn vidoe Boni lah...
mesti malatopp kan...
hehe
Phat Phat 03 April, 2013
aku kat opis kuantan ni x leh tgk u tube kene block nnti balik temerloh aku tgk eh
Irwan Alessa Irwan Alessa 03 April, 2013
internet menjadi masalah, terpaksa hotspot je bro.. Hoho bila nak ngeteh bro??
nik ros nik ros 03 April, 2013
nak jadi wartawan tapi salah ketuk rumah pulak.mula2 dah kelakar..huhu
Anisa Anuar Anisa Anuar 03 April, 2013
walaweiii...ni giler awesome... =)
Namee Roslan Namee Roslan 03 April, 2013
hahah. ada je idea boni kan ! hoihh. !
cweet pinky cweet pinky 03 April, 2013
huhuhu ~ singgah p tgk vid la :D
Bean Moreno Bean Moreno 03 April, 2013
Apakah? hehe

http://www.suterablogger.com
hazwan hairy hazwan hairy 03 April, 2013
time la ni mmg xleh layan apa2 video..haha
Yumida Huda Yumida Huda 03 April, 2013
pergh..suspen..
nk mintak klik video la tuuuuu
ok...nk klik sekarang
kemas je umah abang tu..kim salam kat kusyen sofa dia....aaaa! boleh pulak gitu erk
Pykaa Pdott Pykaa Pdott 03 April, 2013
Nak tgk line lmbab plak . Aduhh :(
MarnieyZ MarnieyZ 03 April, 2013
fokus nak tgk. hihihi. Demi mu abg boni kacak. lelws. *muntah pelangi* hahaha
Cik Yaya Cik Yaya 03 April, 2013
salam..=)

owhh jadi wrtwan jap ke..intvw owg pulak..huuu wahh beshnyer..buat komik ea..Ultra Qalif tu..cam penah tgok kat mane2 je..heee comel gak ilstrsi kartun2 dier..^_^
Noor Ikmal Noor Ikmal 03 April, 2013
Assalam, layan video dulu... hehhehe
Remy hazza Remy hazza 03 April, 2013
camner leh salah ketuk rumah tu bro????
aTieYusof Family aTieYusof Family 03 April, 2013
Hehe..lawak...
aiks! apasal patah balik? tertinggal something ke Boni? hehe:)
tenku butang tenku butang 03 April, 2013
teman singgah disini membalas kunjungan yea.. sorry lmbt singgah.. =)

http://kucenkucenbelog.blogspot.com/
Hanif Idrus Hanif Idrus 04 April, 2013
Pengacara berkarisma!!
Zaza Zaza 04 April, 2013
haha,fuyoo boni.. =)
munir ardi munir ardi 04 April, 2013
semakin banyak idea harap suatu hari bisa melihat film penuh dari rakan boni
zana fahmi zana fahmi 04 April, 2013
Boni..akak tgk lain kali. Dah ada sambungan bgtau akak..hehe..jgn marah.
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa 04 April, 2013
wahh..lamanya x mnjejakkan kaki ke sini..hai abg boni yg sungguh kacak..hihi
KY KY 04 April, 2013
patah blk? pahal tertinggal apa pulak tu..
Sue-Rya Qistina Sue-Rya Qistina 04 April, 2013
noted. nnt saya layan youtube ye. hehehe. johor kampung suamiku, melaka kampungku :D
Neo89 Neo89 04 April, 2013
Ala bro, tenet opis slow daa. Merangkak-rangkak video tuh. Huu~
afzalsukasuki afzalsukasuki 04 April, 2013
video ko ni dah dapat pelepasan PFM x?bukan aku, aku ni mudah terangsang kahkahkah
Hafizul Hafizul 04 April, 2013
Ni yang buat saya nak gelak sakan nih..hahaha
tirahzairi tirahzairi 04 April, 2013
amboi3....azwan ali...hihi
Seneorita Baharin Seneorita Baharin 04 April, 2013
wuarghhhh xdapekk tengok lagi boni, sebab tenet lembabbb mcm sipott sedut slurpp3 T_______T xsabo den tengok...huhu
hana hadi hana hadi 05 April, 2013
patah balik? xjadi jumpa kot..
Mat Som Mat Som 05 April, 2013
Mesti BONI telah dihalang oleh Hang Jebat ni? Kena menuntut dulu dgn Mak Lampir di tepi laut selatan ni.
вʋввℓɛ ρσρƨ вʋввℓɛ ρσρƨ 05 April, 2013
erm. kabur cket. rela hendap screen dekat2 nie haa
Papa Mifz Papa Mifz 05 April, 2013
apalah sebabnya patah balik tuh yer...
TiranaAduka TiranaAduka 06 April, 2013
salam boni.
Jauh pejalanan boni
Lynn Munir Lynn Munir 06 April, 2013
Eeiikk...tak kan minyak dah habis kut ?
Nurlyla Nurlyla 06 April, 2013
dompet tinggal erk? haha. kalau lyla, patah balik jauh macam tu pasal dompet tertinggal.. haha
Amanina Amanina 06 April, 2013
boleh tahan vidoe tu.. haha
nk tau sgt kenapa patah balik.. teringgal barang kah?
chii chii 06 April, 2013
aisey..tenet slow plak nak layan vid..tp nk tau gak..ape citer menarik sampai dok patah balik tu...
baby comel baby comel 06 April, 2013
eh? awatnya patah balik plk ni
BUNDA a.k.a KN BUNDA a.k.a KN 06 April, 2013
haha ! singgah sini jap tengok wayang..
Si Matatajam Si Matatajam 08 April, 2013
Alahai tak dapat nk tengok
DIARI SEDETIK LEBIH FARISHA DIARI SEDETIK LEBIH FARISHA 08 April, 2013
salam..nak gtaw peluang keemasan ni...korang suka buat video kan??? join la contest ni..hadiah rm10,000...
Facebook : Felinna Nadea ed Fattah (official)
Contest ini sangat mudah! hadiah utama adalah RM10 RIBU!
pertanyaan lanjut 0125770043 (office hour)

Menangi wang tunai berjumlah RM10,000 dengan menyertai #PROJECT THIS IS GEMPAK

Pengenalan
Pertandingan Mencipta Video Felinna Beauty merupakan satu pertandingan mencipta video bagi menaikkan dan memperkenalkan produk – produk keluaran Felinna Beauty kepada masyarakat umum. Kandungan untuk pertandingan ini adalah dalam bentuk bebas dan didalam video perlulah mengandungi produk – produk keluaran Felinna Beauty. Tema bagi pertandingan ini adalah Modern Islamic.

Pertandingan ini adalah terbuka kepada semua warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun dan ke atas dalam bentuk kumpulan dan individu. Jangkamasa bagi setiap penyertaan video adalah diantara 3 – 5 minit dan pada umumnya memperkenalkan produk Felinna Beauty dan member mesej yang berkesan serta jelas. Cara Pengadilan adalah berdasarkan peratusan 50% daripada juri dan 50% daripada jumlah penonton di “Youtube”.


Tarikh Penting :
Pertandingan akan berlangsung selama 2 bulan seperti berikut:-
Tarikh Penyertaan : 01.04.2013
Tarikh Penghantaran Video : 01.05.2013
Tarikh Muat Naik Di “Youtube” : 03.05.2013
Tarikh Keputusan Pertandingan : 03.06.2013

Syarat Penyertaan :
1.Pertandingan Mencipta Video ini adalah inisiatif daripada Raffelinna Sdn. Bhd. dan kerjasama sepenuhya daripada Raffelinna Marketing Sdn Bhd.
2.Pertandingan ini akan dibuka pada 01 April 2013 sehingga 03 Jun 2013
3.Tema pertandingan adalah “Modern Islamic” dan berkonsepkan iklan komersial atau filem pendek.

Dapatkan borang penyertaan di http://www.facebook.com/photo.php?fbid=365511633554422&set=a.306323906139862.60066.306153152823604&type=1&ref=notif&notif_t=like&theater
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 14 April, 2013
semakin hari semakin menarik :)