Kemunculan Zarul Umbrella Di ABPBH 2012 Menjadi Fenomena

Kemunculan Zarul Umbrella Di ABPBH 2012 Menjadi Fenomena | Aku rasa aku paling lambat up entri berkenaan Zarul Umbrella yang muncul di ABPBH 2012. Hahaha. Dah lah Bro Zarul bagi aku tiket VIP, lepas tu tak reti-reti nak up entri pasal dia. Hahaha. Hampeh betul Boni Kacak ni. 

Aku malas nak komen apa-apa tentang kemunculan beliau pada malam tersebut. Tapi daripada bingitnya stadium bila semua penonton mengikut menyanyi lagu  Ramalanku Benar Belaka dah menjadi aras tanda betapa meletupnya lagu dan penyanyi tersebut malam itu. Siapa cakap yang lama tiada sengat lagi. Sejak daripada malam itu, lagu Ramalanku Benar Belaka terus menjadi siulan anak-anak muda hingga ke hari ni. Golongan awek-awek pula mula mengidam untuk memiliki penyanyi kumpulan Umbrella ni. Hahaha. Jadi, sebagai Protege tak rasmi kepada beliau, aku mula rasa bangga memiliki beliau sebagai Mentor aku. 

gambar zarul umbrella
credit kepada abam kacang rebus. Hahaha.
gambar zarul umbrella
credit lagi kepada abam kacang rebus a.k.a Hazman Fadzil. Hahahaha
gambar zarul umbrella
Credit kat diri sendiri. Hahaha.
Jom lihat apa kata peminat.

zarul umbrella

zarul umbrella

zarul umbrella

zarul umbrella

Lagu-lagu lama lebih meninggalkan kesan di hati daripada lagu-lagu baru. Sebab tu aku suka lagu-lagu Stacy. Hahaha. Tak pasal-pasal.

{ 68 comments.. read them below or add one }

fairus fairus 12 April, 2013
DAH LUPA LAGU-LAGU UMBRELLA.. APA LAGU TOP DIA?
Syukri Tahir Syukri Tahir 12 April, 2013
lagu dan suara sedap. memang ramai yang suka. hehehe
Puteri Hana Puteri Hana 12 April, 2013
saya minat betul lagu lama2..sedapppp
luqman zakaria luqman zakaria 12 April, 2013
terbaik ah..arituh tgk ABPBH ni..time otai2 nyanyi baru layan..yg len sume hampeh!
Fiza Rahman Fiza Rahman 12 April, 2013
Memang best lah persembahan dorang malam tu. Makin hensem abg Zarul ☺☺
Raudzah Zahari Raudzah Zahari 12 April, 2013
Suara sedap..penyanyinya pun maintain..sure famous balik ni..
♥  Miss Hearty  ♥ ♥ Miss Hearty ♥ 12 April, 2013
betol2..lagu2 lama sebenarnya best tapi semakin dilupakan
Kakcik Kakcik 12 April, 2013
Ramai yang turut berkaraoke di rumah malam tu. :)
ceklala ceklala 12 April, 2013
hensemmmmmmm! sory boni skang sy dah beralik ke abg zarul..more kacak dari awak hihihi
Neo89 Neo89 12 April, 2013
Setuju! memang tak disangkal lagi. Kalau dieorang takde, agak hambar la ABPBH malam tu. Kan?
MaMa Rey MaMa Rey 12 April, 2013
malam tu ramai yang ikut nyanyi bersama..
4feet8 4feet8 12 April, 2013
lagu2 shaari amri bes. umbrella nyanyi lagu shaari amri juga kan.. hehe.. err lari tajuk kejap.. hihi
TiranaAduka TiranaAduka 12 April, 2013
salam boni ensem
Ok je bg ta..mungkin ada sesetengahnya kurang praktis atau stamina dah kurang pe pun 3 bintang ta berikan pd mereka semua..kalaulah ada amy search dan awie wing.atau mus may.lagi rock'in.
Mas Zull Mas Zull 12 April, 2013
assalamualaikum Boni....memang best tengok zarul perform hari tu...:)
Hazmin Hamudin Hazmin Hamudin 12 April, 2013
Naik terus saham Zarul Umbrella ni..
nik ros nik ros 12 April, 2013
btol. best sgt persembahan Zarul Umbrella masa abpbh aritu. kirim salam la kat dia yea..hehehe
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 12 April, 2013
KA pun tgk ari tu, mmg maintain jelah suara otai2 ni !
Encik H Encik H 12 April, 2013
aku sebenarnya segan dengar suara Zarul ni..sebab sama sangat..rasa macam tengah dengar suara sendiri..tu yg aku segan tu..
Noor Ikmal Noor Ikmal 12 April, 2013
Assalam, malam tu pun aku ada lihat gak.. mmg best jugak.. ramai lagi tu yg ikut nyanyi...
Denaihati Denaihati 12 April, 2013
sengatan dari otai lagi berbisa...he he. tahniah untuk singing blogger kita..
Bin Muhammad Bin Muhammad 12 April, 2013
Dulu2 masa muda remaja kegilaan budak remaja...kini dah 40an pun kegilaan budak remaja...Pelik juge. Dasat ilmunya hehe
Dennis Dennis 12 April, 2013
Vokal dia still mantop.
Ratu Hatiku Ratu Hatiku 12 April, 2013
suka dgn dia dr dulu smpai sekrang.. :D
Sue-Rya Qistina Sue-Rya Qistina 12 April, 2013
suka dgn zarul ni sgt2. hensem dan kacak! :D
Namee Roslan Namee Roslan 12 April, 2013
patut lah macam kenal masa tengok tv hari tu....blogger jugak kan. hehe
hazman aka species1980 hazman aka species1980 12 April, 2013
aku tumpang gembira bila baca komen positif pasal bro zarul nie.... p/s : Print Screen from iPad MINI siot....
Ikhmal Malique Ikhmal Malique 12 April, 2013
kita membesar dengan lagu lagu dia..
Aku Penghibur Aku Penghibur 12 April, 2013
wow teruja bila dengar dia nyanyi live..
baby comel baby comel 12 April, 2013
memang marveles... pewittt :)
Lyeen De Syifa Lyeen De Syifa 12 April, 2013
Ramalanku benar belaka...kena time tgh frust ni..uwaaaaa!
Khairul Asrol Khairul Asrol 12 April, 2013
fuyooo ramainya peminat. aku salah seorangnye la tu. :D
MystoryPic MystoryPic 12 April, 2013
hohoho.... tak sempat tengok la masa zarul enterprem... dah tidur... sbb ABPBH mlm tu sangat boring
MarnieyZ MarnieyZ 12 April, 2013
tak tgk abpbh hari tu jadi tak kenal sangat dgn zarul ni. nanti layan video jap.
||aLeaSaRa|| ||aLeaSaRa|| 12 April, 2013
owh lagu ni mmg fav n ni lagu wajib pasang bff sya ms dia putus cinta.nnt brthu kat zarul tu,bff saya pagi ptg siang malam psg lagu ni smpi pak guard n warden terpaksa naik hostel ketuk pintu kitorang huwaa.....mmg femes seketikalah kami huhu.

skrg dia dh ank dua..crta tu ms kitorg study kt kolej bdr utama,dsara.n sorg kawan hostel saya budak brunei bercinta ngn ahli umbrella namanya teeett....he3...

yupp ms zarul nyanyi,saya kt rumah pun follow,lagu ni dan juga lagu otai2 mlm tu best!

beckhrooy beckhrooy 12 April, 2013
bawa karok gagus juga ni, ramalanku benar belaka haha
Cik Nur™ Cik Nur™ 12 April, 2013
persembahan zarul best malam tu...
Hanif Idrus Hanif Idrus 12 April, 2013
Lelaki ni lama tua lagi hensem sebab ia lambat matang.. Macam aku niii...pompuan cepat matang..tu cepat tua...kikiki
Remy hazza Remy hazza 13 April, 2013
baik punya promote utk bro zarul......
remy dah lama tak ke blog abg zarul..... apa khabar dia sekarang...hu3.....
deno deno 13 April, 2013
lagu2 lama mmg best :)
munir ardi munir ardi 13 April, 2013
wow bertuah bisa berjumpa langsung dengan singing blogger ini semoga semakin mara dan terus berjaya Zarul
حاني رملي حاني رملي 13 April, 2013
Sy pernah dgr lagu dan nama kumpulan umbrella..tp penyanyi sy xkenal..

hensem zarul umbrella ni~ klw camni sy pon terpikat..hahahaha

rasanya abpbh part ni yg best ngan johan..lain semua boring..
Rozuan Ismail Rozuan Ismail 13 April, 2013
femes lah abg zarul.hehe
Isabel Diaz Isabel Diaz 13 April, 2013
x lh tua sangat. hensem.
Ratih Dewi Ratih Dewi 13 April, 2013
salam kenal sob. . postingan yang menarik
Cik Yaya Cik Yaya 13 April, 2013
salam =)

eh org lame ke?da brusia? yaya xbpe tau la..huu tp bole thn plak tgok orgnyer..ngeee ;p

ABPBH malam tu pon lgsung xtgok..heeee
Dkna Abza Dkna Abza 13 April, 2013
smart giler abang zarul :)
Yumida Huda Yumida Huda 13 April, 2013
pergh..zarul still maintain ensem
serius..ingatkan bila keluar umo dlm 40an..rupanya muda lg
terbaik ar zarul nyanyi...vokal mantap
Papa Mifz Papa Mifz 13 April, 2013
den anugerah2 nih jarang tengok, den tengok resultnya kat surat khabar jer...
Amanina Amanina 13 April, 2013
lagu umbrella tetap dihati..cewahh
Etuza Ezawarna Etuza Ezawarna 13 April, 2013
lagu2 lama memang bagus ..tak ada yg lama pasti tak akan muncul yg baru bah! kan Bkacak...terbaiklah
onie onie 13 April, 2013
ada no.fon dia tak?hik
Sayidah Nafisah Ruslan Sayidah Nafisah Ruslan 14 April, 2013
1st time saya tengok zarul umbrella ni. hensem sangat dia. sampai saya pun terjatuh hati
Anis Athia Anis Athia 14 April, 2013
memang best lagu yang dinyanyikan time abph,kawan anis siap download lagi lagu tu..hehehe
Ema Blog Ema Blog 15 April, 2013
ramai dah jatuh hati kat zarul umbrella ni...gara-gara kat ABPBH..

eh3x, ingat BK kat tengah-tengah beramai-ramai yang dekat dengan stage tu...hahahaha
Mieza Jhaa K Mieza Jhaa K 15 April, 2013
Melopong sy dgr lagu Zarul Umbrella..mmg terbaekkk...best sgt suara dia..org pun hemsemm...Abang Boni jeles ke?
Hafizul Hafizul 15 April, 2013
Semoga terus maju bro Zarul..hehe
wantie wantie 15 April, 2013
suara dia still sedap macam dulu dan hensem pun maintain je..

minat wooo lagu lagu dia.
anggun anggun 16 April, 2013
ohohoi..masih terngiang ngiang...lalalaaa
MaYa MustWany MaYa MustWany 17 April, 2013
memang ramai teruja,lagi2 kemunculannya yg kiut miut tuh..
Si Matatajam Si Matatajam 18 April, 2013
Mmg ramai yg eksaited mlm tu masa karok kan...dasat penangan bro Zarul..
Miss Zahirah Miss Zahirah 18 April, 2013
suka lagu ramalanku benar belaka.. huhuu
Berita Kaki Berita Kaki 22 April, 2013
memang jadi suatu fenomena..hehe
Cik Fie Cik Fie 26 April, 2013
abg zarul smart la ;)
baby comel baby comel 12 May, 2013
kau memilih diriku.. diatas dasar apa?? owh, lagu ni memang best. 3hari ni dok ulang lagu ni je kat dlm kete :)
tenku butang tenku butang 14 May, 2013
hu3.. bukan teman jea suka lagu2 zarul umbrella.. mak teman pun suka tauu.. dgn org2 nya sekali suka.. ha3